Bizi ayakta uyutan kardeş

Shadylady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2023
952
1.313
Kızlar benim bir erkek kardeşim var aramızda epey yaş farkı var ama aramız süper yıllardır benimle yaşıyor hem iyi vakit geçiriyoruz hobilerimiz aynı olduğundan bana arkadaşlık ediyor hemde ev işlerine falan yardımcı oluyor yani benle kalmasından memnunum.kardeşim zeki bir çocuk ama okula başlarken öğretmen tarafından şiddet gördü ve bazı ayrımcılıklara maruz kaldı.daha sonra öğretmen hatasını anladı özür diledi ama iş işten geçmişti yani ilkokuldan beri zorbalıkta yaşadı ergenliği zor geçirdi anne babam arasında büyük problemlere sebep oldu bu yüzden babamla arası limoniydi.hiç beklemiyorduk ama anadolu lisesi kazandı çalışmadan sonra birde üstüne güzel bir üniversitede hep istediği bölüm olan tam burslu elektirik elektronik mühendisliği kazandı.şimdi buraya kadar herşey tamam sevinmiştik mezun olunca işide hazır falan diye.
2 yıl çok güzel okudu sınıfı geçti sonra maalesef tam sınav zamanı babam ani şekilde vefat etti ondan beri çocuk toparlanamadı gitti.2 yıl bize yalan söyleyip 3.sınıfı hiç okumamış evde durup oyun oynamış sadece inanılmaz yani.mobil oyunlara para yatırmaya başlayıp sürekli parayla işi olmayan çocuk para istemeye başlayınca artık iyice şüphelenip sorguladım herşeyi itiraf etti.Bu yıl 6.yılına giriyor ama 3.sınıf hala azami süre 7 yılmış sanırım 125 kredisi kalmış artık bitirebilir mi süresinde bilmiyorum açıkcası bursu bu yıl kesilir büyük ihtimal ama sorun değil veririz parasını 2 yıl.kendisine neden böyle yaptığını sorunca vefat eden babamı ve annemi suçluyor kafasını toparlayıp derslere vermediğini kafasının basmadığını ve başaracağına inancı kalmadığını söylüyor ama okulu bırakmak veya başka planıda yok.hiç arkadaşı yok hepsi mezun olmuş artık maalesef zaten hep içine kapanık bir çocuktu dışarıda çok sevilir saygılı güler yüzlü cana yakın ama dışarıda vakit geçirmeyi sosyalleşmeyi sevmiyor.açıkcası bu bölümü bitirmezse memurluktan başka bir iş yapabileceğini pek sanmıyorum çok saf ve yaşının olgunluğunda değil.psikoloğa gitse faydası olur diyorum ama hiç faydası yok diyor daha önce psikiyatriye gitmişti ilaç vermişlerdi yan etkileri yüzünden bıraktı.Teşhiş olarakta okb vardı.bu bölümü bitirmesini çok istiyorum çünkü bir daha kazanması imkansız bence yaşıda 25 oldu yani baştan başlasa yine razıyımda ben kendisi tekrar sınava girmek istemiyor.atılırsam bir işe girer çalışırım diyor ama hiç çalışmadı daha önce lise diploması ile ne yapacak bilmiyorum bu pasif kişilikle.aof yazdırıp 2 yıllık ataması olan bir bölüm için kpss mi denemesini sağlamalıyım yoksa kendi haline mi bırakayım bilemedim yaşıda küçük değil kolundan tutup götüreyim:KK43:

Benim eski erkek arkadaşım böyle idi. Mühendislik kazandı burslu sonra evde anime izlemiş falan ilk sene sonrası. İlk sene dersler iyi sonra aile problemleri falan. Sürekli sabaha kadar oyun akşama kadar uyku. Öyle 4 sene yaşamış en sonunda ailesi farketmis okuldan almış. Bir sene evde kalmış. En sonunda babasına demiş bana bir masa ver bir yatak ben çalışıp tekrar giricem. 26 yaşında oluyor bu. Sonra tekrar sınava girip hukuk kazanmış kendi okumuş hatta yurtta kalmış devlette bir yandan. Mezun olup iyi bir avukatla olmuş. Terapi aldırın tabi ama istemediği sevmediği bir bolumse hayatın sonu değil. 32 yaşında avukat olmuş ama şu an çok başarılı

Benim eski erkek arkadaşım böyle idi. Mühendislik kazandı burslu sonra evde anime izlemiş falan ilk sene sonrası. İlk sene dersler iyi sonra aile problemleri falan. Sürekli sabaha kadar oyun akşama kadar uyku. Öyle 4 sene yaşamış en sonunda ailesi farketmis okuldan almış. Bir sene evde kalmış. En sonunda babasına demiş bana bir masa ver bir yatak ben çalışıp tekrar giricem. 26 yaşında oluyor bu. Sonra tekrar sınava girip hukuk kazanmış kendi okumuş hatta yurtta kalmış devlette bir yandan. Mezun olup iyi bir avukatla olmuş. Terapi aldırın tabi ama istemediği sevmediği bir bolumse hayatın sonu değil. 32 yaşında avukat olmuş ama şu an çok başarılı
Yok istediği bölüm zaten sadece yapamıyorum kapasitem yetmiyor çalışamıyorum diyor.çalışmadanda yapılacak bir bölüm değil zor.staja gitti yazılım üzerine projeleri falan tamamladı diplomayı alsa kafası basıyor ama oturup ders çalışamıyor.sizin ex gibi bizimkide tekrar gircem falan dese biz razıyız zaten hatanın neresinden dönse kardır bana bir zararıda yok kalmasının ama yaşı ilerledikçe boş boş oyun oynamasını istemem geri dönüşü olmayan yollara girmesin istiyorum.maalesef terapiye gitmek istemiyor☹️bu yıl müsade edin bir deneyeyim dedi tamam dedim ama pek ümitli değilim şu 7 yıl mevzusu yüzünden ona takılacak diye korkuyorum açıkcası.

Uzaktan eğitim döneminde dahi olabildiğince ders geçmek yerine zihnini başka şeylerle doldurduysa, psikolojik destek almadan kolayca toparlacağını sanmıyorum. Arkadaşlarının mezun olması da onu etkileyecektir. Gelecek planını şimdi yapması gerekiyor. Okulu bitirmek istiyor mu istemiyor mu? Buna karar vermeli. Belirli bir yaşa gelmiş geçimini nasıl sağlayacak? Siz evlenseniz yA da evden ayrılmak durumunda kalsanız nasıl devam edecek? Bu konular üzerinde düşünmeli.

Kızlar benim bir erkek kardeşim var aramızda epey yaş farkı var ama aramız süper yıllardır benimle yaşıyor hem iyi vakit geçiriyoruz hobilerimiz aynı olduğundan bana arkadaşlık ediyor hemde ev işlerine falan yardımcı oluyor yani benle kalmasından memnunum.kardeşim zeki bir çocuk ama okula başlarken öğretmen tarafından şiddet gördü ve bazı ayrımcılıklara maruz kaldı.daha sonra öğretmen hatasını anladı özür diledi ama iş işten geçmişti yani ilkokuldan beri zorbalıkta yaşadı ergenliği zor geçirdi anne babam arasında büyük problemlere sebep oldu bu yüzden babamla arası limoniydi.hiç beklemiyorduk ama anadolu lisesi kazandı çalışmadan sonra birde üstüne güzel bir üniversitede hep istediği bölüm olan tam burslu elektirik elektronik mühendisliği kazandı.şimdi buraya kadar herşey tamam sevinmiştik mezun olunca işide hazır falan diye.
2 yıl çok güzel okudu sınıfı geçti sonra maalesef tam sınav zamanı babam ani şekilde vefat etti ondan beri çocuk toparlanamadı gitti.2 yıl bize yalan söyleyip 3.sınıfı hiç okumamış evde durup oyun oynamış sadece inanılmaz yani.mobil oyunlara para yatırmaya başlayıp sürekli parayla işi olmayan çocuk para istemeye başlayınca artık iyice şüphelenip sorguladım herşeyi itiraf etti.Bu yıl 6.yılına giriyor ama 3.sınıf hala azami süre 7 yılmış sanırım 125 kredisi kalmış artık bitirebilir mi süresinde bilmiyorum açıkcası bursu bu yıl kesilir büyük ihtimal ama sorun değil veririz parasını 2 yıl.kendisine neden böyle yaptığını sorunca vefat eden babamı ve annemi suçluyor kafasını toparlayıp derslere vermediğini kafasının basmadığını ve başaracağına inancı kalmadığını söylüyor ama okulu bırakmak veya başka planıda yok.hiç arkadaşı yok hepsi mezun olmuş artık maalesef zaten hep içine kapanık bir çocuktu dışarıda çok sevilir saygılı güler yüzlü cana yakın ama dışarıda vakit geçirmeyi sosyalleşmeyi sevmiyor.açıkcası bu bölümü bitirmezse memurluktan başka bir iş yapabileceğini pek sanmıyorum çok saf ve yaşının olgunluğunda değil.psikoloğa gitse faydası olur diyorum ama hiç faydası yok diyor daha önce psikiyatriye gitmişti ilaç vermişlerdi yan etkileri yüzünden bıraktı.Teşhiş olarakta okb vardı.bu bölümü bitirmesini çok istiyorum çünkü bir daha kazanması imkansız bence yaşıda 25 oldu yani baştan başlasa yine razıyımda ben kendisi tekrar sınava girmek istemiyor.atılırsam bir işe girer çalışırım diyor ama hiç çalışmadı daha önce lise diploması ile ne yapacak bilmiyorum bu pasif kişilikle.aof yazdırıp 2 yıllık ataması olan bir bölüm için kpss mi denemesini sağlamalıyım yoksa kendi haline mi bırakayım bilemedim yaşıda küçük değil kolundan tutup götüreyim:KK43:
Kız benim kardeşim zehir gibiydi
Şimdi Oyundan kafasını kaldırmıyo
Hiç pasiflik vs de yoktu şimdi asosyalin dibi
Kesin gitsin psikoloğa
Keşke benim kardeşimde gitse

Kız benim kardeşim zehir gibiydi
Şimdi Oyundan kafasını kaldırmıyo
Hiç pasiflik vs de yoktu şimdi asosyalin dibi
Kesin gitsin psikoloğa
Keşke benim kardeşimde gitse
Oyun beynini çürütüyor insanın bence ben ve erkek arkadaşımda oyun oynarız çok sabahlamışlığımızda var ama bununki ayrı bir dünya sanki herşeyi boşvermiş kaçış olarak görüyor.keşke gitse ama gitmiyor tamam yapıcam edicem diyor kızınca sonra yine aynı gerçekten yıldım.annemde başka şehirde gel başında dur diyorum şunun ama kadında yıldı artık kaç yıldır bu evde hep kavga dövüş ders çalışsın diye falan.biz gidiyor toparladı sanıyorduk ama yine aynı teraneler…diğer her konuda melek gibi buarada çok iyi anlaşıyoruz ama bu konuda yok olmuyor.

Uzaktan eğitim döneminde dahi olabildiğince ders geçmek yerine zihnini başka şeylerle doldurduysa, psikolojik destek almadan kolayca toparlacağını sanmıyorum. Arkadaşlarının mezun olması da onu etkileyecektir. Gelecek planını şimdi yapması gerekiyor. Okulu bitirmek istiyor mu istemiyor mu? Buna karar vermeli. Belirli bir yaşa gelmiş geçimini nasıl sağlayacak? Siz evlenseniz yA da evden ayrılmak durumunda kalsanız nasıl devam edecek? Bu konular üzerinde düşünmeli.
Online olduğu dönemde işte babam vefat etti maalesef ondan sonrada toparlayamamış iyice salmış.tabi ben yoğun çalışıyorum sabah çıkıp akşam geliyorum haberim yok ilkokul çocuğuda değil ki öğretmenine falan soralım durumu ne diye.Onu sordum aslında istemiyorsan bırak başka birşey yap dünyanın sonu değil dedim.bırakmak istemiyor zaten 3.sınıfa gelmiş ite kaka stajı falanda yapmış hani emeği çöp olsun istemiyor ama nasıl yapacağınıda bilmiyor işin içinden çıkamıyor.evde durmaya alıştım dedi artık durdukça asasosyal olmuş 2 yılda☹️bir iş bulsanız çalışırım dedi ama lise mezunu çocuğa ben ne iş bulayım ailende çevremde herkes memur yada maaşlı şirket çalışanı zaten mizacıda çok pasif özel sektörde barınabileceğini inanmıyorum bu bölümü bitirse işi hazırdı.yani 25 yaşında ama sanki 17-18 max kuzenim 20 yaşında ondan daha olgun konuşuyor hedefleri var falan.kardeşimin tek hedefi benimle yaşamak düzenin böyle devam etmesi.dedim benle istediğin kadar şartlar elverdiğince yaşa ama dünyanın binbir türlü hali var bana ve anneme birşey olsa ortada kalırsın 1 ev miras kalacak orda yaşar belki ama maaşı olmadanda hazıra dağ dayanmaz.25 yaşındayken dönüşü olurda 40 50 yaşında zor benle aynı durumda olan var mı bilemedim.

Oyun beynini çürütüyor insanın bence ben ve erkek arkadaşımda oyun oynarız çok sabahlamışlığımızda var ama bununki ayrı bir dünya sanki herşeyi boşvermiş kaçış olarak görüyor.keşke gitse ama gitmiyor tamam yapıcam edicem diyor kızınca sonra yine aynı gerçekten yıldım.annemde başka şehirde gel başında dur diyorum şunun ama kadında yıldı artık kaç yıldır bu evde hep kavga dövüş ders çalışsın diye falan.biz gidiyor toparladı sanıyorduk ama yine aynı teraneler…diğer her konuda melek gibi buarada çok iyi anlaşıyoruz ama bu konuda yok olmuyor.
Maddi konuları nasıl kolayca hallediyorsunuz
Annem hergün sızlanıyor tek emekli maaşıyla bunlara yetemiyorum diye

Off ne kadar yazık olmuş ya, mis gibi bölüm, akıllı çocuk..
Muhtemelen babanızla arası kötü olduğu için vefatı onu sizden daha fazla etkilemiştir. İçinde "iyi davransaydım" filan gibi iç hesaplamalara, sorgulamalara girmiş olabilir.. Bence terapi çok iyi gelebilirdi, keşke gitse..

Elinizden geleni yapın cesaretlendirmek için, mutlaka dönsün okuluna.
Bunu başardığını fark etmek onu şifalandıracaktır, eminim.

Maddi konuları nasıl kolayca hallediyorsunuz
Annem hergün sızlanıyor tek emekli maaşıyla bunlara yetemiyorum diye
Maddi durumumuz iyi bizim orta üstü yani çok zengin değiliz tabi ama birde zaten oturduğumuz ev bizim benimle yaşıyor ekstra pek masrafı yok dışarı falanda çıkmıyorki hiç kardeşim eskidende öyle okula gidip gelirdi hiçbir zaman sosyal bir çocuk değildi.annemin evide kendisinin o yüzden problem yaşamıyoruz Allahtan maddi açıdan.

Maddi durumumuz iyi bizim orta üstü yani çok zengin değiliz tabi ama birde zaten oturduğumuz ev bizim benimle yaşıyor ekstra pek masrafı yok dışarı falanda çıkmıyorki hiç kardeşim eskidende öyle okula gidip gelirdi hiçbir zaman sosyal bir çocuk değildi.annemin evide kendisinin o yüzden problem yaşamıyoruz Allahtan maddi açıdan.
Yinede size bağımlı olması çok sıkıntılı değil mi
Annem ölse kardeşlerim aç kalır
Kira derdi yok ama mutfak faturalar hep masraf

Off ne kadar yazık olmuş ya, mis gibi bölüm, akıllı çocuk..
Muhtemelen babanızla arası kötü olduğu için vefatı onu sizden daha fazla etkilemiştir. İçinde "iyi davransaydım" filan gibi iç hesaplamalara, sorgulamalara girmiş olabilir.. Bence terapi çok iyi gelebilirdi, keşke gitse..
Evet o kadar yazık oldu ki birde hayta serseri falan olsa neyse derdim o kadar iyi kalpli bir çocuk normalde bu konuda bu kadar sorumsuz olması çok tuhaf geliyor hele bizden para isteyip oyuna yatırmasını gözümle görmesem inanmazdım yani şok geçirdim.çok depresif ve çıkmazda olduğunu düşünüyorum.yani okulu bırak desem iş bulacak kapasitesi yok iyice amaçsız olacak okula devam et desem böyle yine gitmezse boşa zaman ve para kaybı olacak yani çok kötü bir durum oldu☹️babamla ilişkisi bu sebeplerden bozuktu açıkcası babam ona kayıp vaka gözüyle bakıyordu önüne bir tabak koyarız oturur evde napalım diyordu.tam araları düzeliyorduki babam vefat etti☹️

Yinede size bağımlı olması çok sıkıntılı değil mi
Annem ölse kardeşlerim aç kalır
Kira derdi yok ama mutfak faturalar hep masraf
Skıntı işte bende ondan korkuyorum anneme birşey olsa Allah korusun hem kendi maaşı hem babamın maaşı kesilecek bu çocukta ortada kalır benim maaşım ikimize sonsuza kadar yetmez hemde bende ölsem Allah korusun ne olacak.o yüzden dünya gözüyle bir işi olsun diploması olsun falan istiyorum inanın çok uykusuz geceler geçirdim.sevgilimde senin yapacağın birşey yok koca adam kendisi bilir diyor ama işte napıyım ileride hiç güvencesi olmayan bana bağımlı biri olmasından endişe duyuyorum.hiç evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemiyorum bu yüzden binbir emek ver tam bitti derken ortaya bu sonuç çıksın.

Skıntı işte bende ondan korkuyorum anneme birşey olsa Allah korusun hem kendi maaşı hem babamın maaşı kesilecek bu çocukta ortada kalır benim maaşım ikimize sonsuza kadar yetmez hemde bende ölsem Allah korusun ne olacak.o yüzden dünya gözüyle bir işi olsun diploması olsun falan istiyorum inanın çok uykusuz geceler geçirdim.sevgilimde senin yapacağın birşey yok koca adam kendisi bilir diyor ama işte napıyım ileride hiç güvencesi olmayan bana bağımlı biri olmasından endişe duyuyorum.hiç evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemiyorum bu yüzden binbir emek ver tam bitti derken ortaya bu sonuç çıksın.
Tanıdık felanda yok
Alın şunu idare edin desen
Hep bileğinin gücüyle basarmak zorunda

Tanıdık felanda yok
Alın şunu idare edin desen
Hep bileğinin gücüyle basarmak zorunda
İşte amcam staj ayarladı ortağının yanında adam diplomanı al gel çalış dedi burada başkada imkan yok bizde ya memur olur ya bunu yapar iş kursak falan batırır birşey anlamaz hiç daha bir fatura öde desem ödeyemez…sevgilimde tam tersi 17 yaşından beri çalışıyor ayrı yaşıyor.çok şımarık yetişmiş diyor haklı sanırım.

Öncelikle başınız sağ olsun babanizin mekanı cennet olsun inşallah.. 6. Yıla girmiş ve hâlâ 3. Sınıf. Senelerce bu durumu hiç sezmediniz mi? Sizden ayrı şehirde mi yaşıyor o sürede hiç yanınıza gelmedi mi? Bence bu yıl okula devam etsin kendini toparlamaya çalışsın, aynı zamanda kpss çalışsın

Kardeşiniz art niyetli birisi değil o nedenle bunu ayakta uyutma olarak görmüyorum.

Çocuk bildiğiniz depresyonda. Psikiyatriye gidip ilaç alması da evet çözüm değil.

Onun iyi bir psikologtan terapi almaya, içini dökmeye, dondurdugunu sandığı hayatını kabullenip kaldığı yerden toparlama enerjisini kendisinde bulması gerekiyor.

Ona kızmayın, bu arada eminim siz de ayrı zorlaniyorsunuzdur bu hayatın içinde ve sizin de başınız sağolsun. Özellikle genç yaşta ebeveyn kaybı hiç kolay değil. İnsanı değiştiriyor tamamıyla.

Bu nedenle ona elinizden geleni yapmaya devam etmenizi ve birbirinize sıkı sıkı tutunmanız gerektiğini düşünüyorum.

Dilerim bu günleri atlatirsiniz ve sonra birbirinize sıkı sıkı sarılırsınız.

Bence ya bir kafede ya da zincir markette çalışsın ve hayatın nasıl olduğunu insanların ne dertleri olduğunu bir görsün. Kendisi gördükten sonra zaten koşa koşa okulu bitirmek isteyecektir. Bu arada ona yavaş yavaş sorumluluklar da verin market alışverişinin bir kısmı faturaların bir kısmı gibi. Tabii hepsinden önce psikolog desteğinin de şart olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle başınız sağ olsun babanizin mekanı cennet olsun inşallah.. 6. Yıla girmiş ve hâlâ 3. Sınıf. Senelerce bu durumu hiç sezmediniz mi? Sizden ayrı şehirde mi yaşıyor o sürede hiç yanınıza gelmedi mi? Bence bu yıl okula devam etsin kendini toparlamaya çalışsın, aynı zamanda kpss çalışsın
Teşekkür ederim amin.hayır sezdik zaten uyardık daha önce tamam gidiyorum artık dedi mesela birkaç geçtiği dersi falan gösterdi bizde tamam akıllandı bu dedik.buarada çok üstüne gidince kavga çıkıyor evde büyük o yüzden aşırı üstünede gidemiyoruz.aynı evde yaşıyor benle ama ben sabah çıkıyorum akşam geliyorum onu takip etme imkanım yok.anneme gel başında dur diyorum ama kadında yılmış artık zaten babam vefat ettiği için hayat enerjisi kalmadı pek eskisi gibi değil.yani şimdi kızdım cuma günü artık yakalayınca yine ağladı etti ama inan ben gitceğine gitse bile çalışacağına inanmıyorum keşke inansam çünkü daha önce defalarca yalan söyledi bu konuda.git iş bak desem ne iş yapacak onuda bilmiyorum 25 yaşında ama sanki 17-18 gibi kimsenin işe alacağını sanmıyorum bu pasiflikle mülakatı bile beceremez.gel sıkıntın varsa psikoloğa gidelim diyorum düzelmez diyor.yani gerçekten bıktım bende artık boşvereyim atılırsa atılsın en azından bize siz beni desteklemediniz falan diyemez sonuçta her imkanı serdik önüne.ileride ne olacak bilmiyorum bir tanıdığımızın oğlu 20li yaşlarda üniversiteyi bıraktı anasının yanına geldi 40 yaşında birgün bile çalışmadı anneannesinin maaşını yiyor çocuk insan içine çıkmıyor bütün gün pcde sigara içiyor o kadar.öyle birşeye evrilmesinden korkuyorum.

Bence ya bir kafede ya da zincir markette çalışsın ve hayatın nasıl olduğunu insanların ne dertleri olduğunu bir görsün. Kendisi gördükten sonra zaten koşa koşa okulu bitirmek isteyecektir. Bu arada ona yavaş yavaş sorumluluklar da verin market alışverişinin bir kısmı faturaların bir kısmı gibi. Tabii hepsinden önce psikolog desteğinin de şart olduğunu düşünüyorum.
Pazar alışverişini yapsın diye para verdim gidip online oyuna yatırmış…iste git çalış desem kesin okuldan atılacak maalesef 7 yılda bitmesi gerekiyor sanırım hani git işe gir desem okulundan olacak kesin bir şekilde yoksa askere git bari aradan çıksın derdim zaten atılırsa direkt askere göndericem aklı başına gelsin.bende psikolog şart diyorum gitmek istemiyor düzgün psikologda bilmiyorum açıkcası varsa arkadaşlar tavsiye versin.

X