BİZDE TEMİZLİĞİMİZLE HAVA ATALIM MI?

NAVLEE

Çok takıntılı..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
3.951
7.047
Evet aynen bunu yapmak istiyorum ,
Arkadaşlar hadi yaptığımız temizliği anlatın, bulduğunuz formülleri paylaşın benim çok ihtiyacım var benim gibi olan arkadaşlarda faydalansın.

Hmmm. Valla calismaya baslamadan once haftada 1 buyuk temizlik yapardim. Diger gunlerde hergun kucuk supurgemle soyle bir ustten gecerdim bide ustten toz alirdim, tuvalet lavabo, bu kadar.
Boylelikle evim hergun temiz oluyordu bende huzurlu
Ama simdi calisiyorum hergun yapamiyorum, haftada 1 buyuk yapiyorum yetiyor.

benim haftalık temizlik planım var böylelikle fazla yorulmamış oluyorum.*p.tesi: evi toplar süpürge çekerim *salı: eşyaların tozunu alır yerleri siler ve banyo-wc yıkarım *çarşamba: camların önünü siler ve çamaşır asarım *perşembe: mutfak ve oturma odasına süpürge çekerim **** cuma: yan gelip yatarım (bu günü çok seviyorum :)

Cuma yan gelip yatmana cok guldum

bunu bende denedim hatta ders programi gibi gunleri yazdim saati yazdim hangi saatte hangi iş yapilacak falan iste baya ozendim ama cok uygulayamadim ya acaba miskimiyim neyim

Ben hergun evi kucuk sarzli supurgeyle cektiririm ve haftada bir buyuk makineyi acar vileda yaparim pesine toz alirim haftanin bir gununu cam silmeye ayirirm ogun camlarla ugrasirim saDce hem daha temiz oluyor banyoyu camair suyuyla slk slk silerim wc yi hergun yikarim nerdeyse mutfahim genelde topludur bulasik asla burakmam yemek yer yemez toplanacak c.suyuyla silincek o tezgah ve masa yoksa rahat edemem dusunemiyorum mutfahi o sekilde boyle iste benimkide

Masallah sende de durmak yokmus cnm ve ben su camasir suyunu cooooooook seviyorum ama astimim var ve beni cok rahatsiz oluyorum amakullanmadan da edemiyorum

Ben haftalık plan yaptım kendime çalıştığım için o şekilde hareket etmeye çalışıyorum herhangi bir dışarı çıkma misafir gelme durumlarına göre değişiyor tabi

Cumartesi: Evi sil süpür, tozları al, balkonu yıka,çamaşırları yıka as
Pazar: Lavaboları, duşakabini, klozeti ince detaylı temizle (ince detay derken çamaşırsuyunda bekletme duşakabin çamları temizle gibi)

Hafta içi ütümü ya pazartesi ya salı yapar kaldırırım Hafta içi gün aşırı duşlardan sonra duşakabini temizlerim pis kalmaz klozeti de yine hafta içi de 1 kere temizlerim en çok banyonun üzerinde elim bütün mikropları oradan kaptığımıza inanıyorum Mutfağı fırını falan her akşam yemekten sonra temizlerim pis bırakamam takıntı bende 2 günde 1 kere de yemek yaparım böylelikle düzene oturmuş oluyorum. Camları 6 ayda 1 kere anca siliyorum perdeleri de bir yaza girerken bir de yazdan çıktığımızda yıkıyorumevde sigara falan içtirmeyiz biz zaten içmiyoruz temiz kalıyor halılarda senede 1 kere yıkanır diye tahmin ediyorum henüz 7 aylık evliyimkışında 1 kere üzerlerinden ben sildim iyice aynı temiz kalıyor

Dip köşe olayı yok bende koltuklarımın altı falan hep açıkta o yüzden her evi silmem de hallediliyor onlar gardırobuma ne ara dokunurum bilmiyorum

Cok guzel duzen oturtmussun cnm ama calisinca zor oluyor dur

Cok guzel duzen oturtmussun cnm ama calisinca zor oluyor dur
Bazen isyan bayrağını çektiğim oluyor sinirden ağladığımı da bilirim ama hallediliyor çok şükür Ev işi bitmez önemli olan kendimizi yıpratmamak bence sonuçta hepsi hallediliyor olur elbet önemli olan sağlık huzur bazen sallıyorum ev çok pislenmemişse 1 hafta evi silip süpürmüyorum atlıyorum diğer haftaya o gün eşimle keyfini çıkartıyorum bu daha da mutlu ediyor misalHafta içi mutfak dışında hiç bir işe zaman ayırmıyorum ütü 1 gün 1 saat maksimum sürüyor banyo işi zaten o sırada lavabodaysam duştan çıktıysam ayak üstü çabuk bitiyor yemeğimi yiyip bulaşıkları kaldırdıktan sonra geri kalan zaman benimle eşime ait hayatımı kısıtlamam iş yapacağım diye hafta içi ev bana hizmet ediyor 1 cumartesi de ben ona hizmet ediyorum

Salı günleri boş günüm. Derin temizlik yaparım. Sil, süpür, toz al, çamaşır yıka, varsa ütü yap vs hep salı günü halletmeye çalışırım. Erken uyanıyorum böylece ütü hariç neredeyse tüm işler öğleye kadar bitmiş oluyor. Çamaşır kurursa akşamüzeri ütü, kurumazsa keyfi bilir ütü sarkar ertesi güne. Çok da sıkıntı etmem :) Cumartesi bir kez daha üstten süpürürüm. Taze yemeği sevdiğimizden her gün yemek yapıyorum. O yüzden mutfak zaten sürekli sil-süpür.

Banyoya iki günde bir girerim çamaşır suyu ve deterjan ile.

Toz almaktan nefret ediyorum yalnız. Evdeyse bunu mutlaka eşime kilitliyorum :)

Her zaman düzenli kalmıyor tabi. İki kişi akşamdan akşama girdiğimiz evi nasıl dağılabiliyoruz bilmiyorum :) başlarda kafama takardım ama şimdi o kadar sorun etmemeye çalışıyorum.

konuyu görünce bende yazaym dedim
ben evhanımı olduğum için hergün dib köşe temizlik yapıyorum hergün süpürürüm bigün vileda bigün elimde yer silerim tozlar banyo mutfak hergün temizlenir.gece yapmadan da bi gırgır geçer ev güzel koksun diye bi vileda geçer sonra yatarm.2 günde bir balkon yıkarm.camlarada ne zaman musait olursam kızımdab vakit buldukça

Masallah ben okurken yoruldum

Hosgeldin canim

Kizlar yarin yapacaklarimi yazayim size
Kucuk kizim oldugu icin ev cooook dagiliyor o yuzden yarin ilk isim evi toplamak gerci simdiden basladim toplamaya2 makina renkli camasir katladim ama yerlestirmedim eşim uyuyor rahatsiz etmek istemiyorum yarin yerlestirirum
Ev toplandiktan sonra mutfak dolaplarini distan kapaklar silinecek kizim uyanmadan bahceli evde oturuyorum toplanip yikanacak aksam makinaya attigim camasirlar serilecek ve kizim uyaninca kahvalti ardindan ev supurulup silinecek halilarimi silmeyi dusunuyorum bu iş havanin durumuna bagli planim boyle kizlar bakalim artik insallah hava guzel olur

Uyanik olanlar hadi yazin sizde sabah yapacaklarinizi

Pazartesi temizlik gunum evi koltuklari vs dip kose temizlerim toz alirim balkon wc banyo yu bastan asagi yikarim nevresimleri degistirir yikarim zaten sonra aksam oluyo yemek yapiliyo vs carsamba gunu tekrar supurur toz alirim banyo wc banyo yikarim c.tesi camasir gunum cocugun okul kiyafetleri vs olur yikar kurutur utulerim vs vs.. Iki haftada bir mutfak dolaplarinin acikta kalan kisimla kapaklarini cekmeceleri yagcozle filan silerim yine ayni islemi yatak odasi cekmeceleri ve gardirop icinde gecerli evdeyim zaten bugunlerde hava guzel cam silmem lazim boyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…