Valla küçük sınıflarla çalışmak en güzeli diyorum. Evet, yaramazlık oluyor, gürültü bitmiyor. Ama şikayetler çok masumane yav. Öğretmenim beni gıdıklıyor diye parmak kaldırıp şikayet ediyor çocuk.Bak konu şu
Her okul türünde iyiler var
Hiç yok değil
Ama oranları az
Sorun o
Şu an yaşadığım yerde turizm çok meşhur mesela
Çünkü oo antalyaya staja gidiyorsun cümlesini boş beyinli ergen heyecanıyla oku içinden
Ben şu an lisede çalışmıyorum ama gördüğüm çok fazla farklı öğrenci profili var
KesinlikleValla küçük sınıflarla çalışmak en güzeli diyorum. Evet, yaramazlık oluyor, gürültü bitmiyor. Ama şikayetler çok masumane yav. Öğretmenim beni gıdıklıyor diye parmak kaldırıp şikayet ediyor çocuk.
Yaş büyüdükçe dertler artıyor bana kalırsa.
Bizim ilkokulda öyle saçma dertlerimiz var ki anlatmayayım hayattan soğursunuzValla küçük sınıflarla çalışmak en güzeli diyorum. Evet, yaramazlık oluyor, gürültü bitmiyor. Ama şikayetler çok masumane yav. Öğretmenim beni gıdıklıyor diye parmak kaldırıp şikayet ediyor çocuk.
Yaş büyüdükçe dertler artıyor bana kalırsa.
Oooo bende ne hikayeler var ama anlatamıyorum iştekorku filmi gibi anlatılıyor ürktümm.
Yaaa tahtaya yazdığımı sildiğim için kendi defterindekini siliyordu çocuk. Bir de diyor ki öğretmenim ama siz de sildiniz.Kesinlikle
Ben de her kademede çalıştım anasınıfından üniversiteye kadar
Ne kadar küçük o kadar iyi emin ol
Gördüğüm onca ergen sorunundan sonra miniklerin küçük saçma dertleri çok hoş geliyor bana
Lise 3 heralde dimi? İlkokul değil?Bizim ilkokulda öyle saçma dertlerimiz var ki anlatmayayım hayattan soğursunuz. Küçük bir örnek. Bir öğrencimiz (3. sınıfta) sigara içiyor, penisini sınıftaki kızların montlarına falan sürtüyor, geçende 300₺ babasının cebinden çalıp okula dağıtmış . Ben bu öğrencinin okul dışında cinsel istismara uğradığına eminim. Ama ne sınıf öğretmeni (ücretli öğretmen) ne rehberlikçimiz ne de idaremiz bu olasılığın üzerine düşüyor . “Bu öğrenci sorunlu, hayatta değişmez” modunda devam.
Hangi tarafı özel sektörü mü?Üç sene köy okulunda çalıştım.Orda da başka terörler vardı.İki tarafta tercih yapacak olsam bu tarafı seçerim.burası bir tık daha az cahil.
Tamamını okumadım. İlkokul da rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Evet veliler zaman zaman uğraştırıcı olabiliyor ama kesinlikle beden eğitimi dersine çıkarmıyorum diyemezsiniz. Bu direkt ihmal istismar konusu. Biz okulda öğretmenlre yönelik ihmal istismar bilgilendirme semineri yaparken bu örneği çok veririz. Veliler bu konuda haklı.İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben çocuğu göndermeyeceğim,günah..”
“Hocam,benim çocuğumun dersleri biye kötü?”
“Benim çocuğum öyle şey yapmaz,siz benim çocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim çocuğum terliyor çok koşmasın..”
“O çocuk benim çocuğumla oturmasın..”
“Benim çocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Çocuğum teneffüste düşmüş,kim düşürmüş?”
“Ödevler çok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Bizim ilkokulda öyle saçma dertlerimiz var ki anlatmayayım hayattan soğursunuz. Küçük bir örnek. Bir öğrencimiz (3. sınıfta) sigara içiyor, penisini sınıftaki kızların montlarına falan sürtüyor, geçende 300₺ babasının cebinden çalıp okula dağıtmış . Ben bu öğrencinin okul dışında cinsel istismara uğradığına eminim. Ama ne sınıf öğretmeni (ücretli öğretmen) ne rehberlikçimiz ne de idaremiz bu olasılığın üzerine düşüyor . “Bu öğrenci sorunlu, hayatta değişmez” modunda devam.
Off ilkokul yazıyomuş zaten ya gözümden kaçmışLise 3 heralde dimi? İlkokul değil?
en çok da çişe gitmeyi severler.teneffüs de gitmezler oyundan kalmayalım diye derse başlar başlamaz sırayla parmak kaldırıp gitmek isterlerrr.çiş sorunu önemli bakk ilkokuldaaKesinlikle
Ben de her kademede çalıştım anasınıfından üniversiteye kadar
Ne kadar küçük o kadar iyi emin ol
Gördüğüm onca ergen sorunundan sonra miniklerin küçük saçma dertleri çok hoş geliyor bana
Ve suen çok da çişe gitmeyi severler.teneffüs de gitmezler oyundan kalmayalım diye derse başlar başlamaz sırayla parmak kaldırıp gitmek isterlerrr.çiş sorunu önemli bakk ilkokuldaa
Veli tarafı,başka şeylerden takıyorlardı sana,özellikle muhtar..Saçma sapan işler için okulu kullanıyordu,tel öğretmendim ,okulun zimmeti bendeydi.köydeki her erkek bir yerden numaramı bulup taciz ediyordu.Milli değerler yoktu.Mezun olan çocuk dağa terörist olarak çıkıyordu.Ya da dağdan inen kişi benimle uğraşıyordu.Okula destek yol zaten.Çocuğa hiç yok.Kışın gğnğnde çocuk kusa kolluyla geziyordu.Bizler karşılıyorduk.Sonra bütğn velilerin aşırı zengin olduğunu jandarmadan öğrendik.Çünkü cebimizdeki son kuruşa kadar çocuklara harcıyorduk.Tuvalet anlayışı yoktu.Köydeki tek tuvalet okul tuvaletiydi.O da kapıları kırılarak mahvedildi.Bağırsaklarım o günden beri hassastır.Medeniyete yani ilçeye çok yakın olmasına rağmen Medeniyete direnen bir köydü.Para için çocuk doğururlardı.Erkekler yatar kadınlar çalışırdı.Amcalar tarafından bile taciz edilirdik.Hangi tarafı özel sektörü mü?
He anladım siz şehirde öğretmen olmayı tercih ederim anlamında demişsiniz,tamam.Veli tarafı,başka şeylerden takıyorlardı sana,özellikle muhtar..Saçma sapan işler için okulu kullanıyordu,tel öğretmendim ,okulun zimmeti bendeydi.köydeki her erkek bir yerden numaramı bulup taciz ediyordu.Milli değerler yoktu.Mezun olan çocuk dağa terörist olarak çıkıyordu.Ya da dağdan inen kişi benimle uğraşıyordu.Okula destek yol zaten.Çocuğa hiç yok.Kışın gğnğnde çocuk kusa kolluyla geziyordu.Bizler karşılıyorduk.Sonra bütğn velilerin aşırı zengin olduğunu jandarmadan öğrendik.Çünkü cebimizdeki son kuruşa kadar çocuklara harcıyorduk.Tuvalet anlayışı yoktu.Köydeki tek tuvalet okul tuvaletiydi.O da kapıları kırılarak mahvedildi.Bağırsaklarım o günden beri hassastır.Medeniyete yani ilçeye çok yakın olmasına rağmen Medeniyete direnen bir köydü.Para için çocuk doğururlardı.Erkekler yatar kadınlar çalışırdı.Amcalar tarafından bile taciz edilirdik.
Anladığım kadarıyla devlet memurusunuz. Devlet memurlarının ihmal istismar ile ilgili bildirimi yükümlülüğü var. Eğer öğrencinin cinsel istismara uğradığını biliyorsanız, direkt siz de bildirim yapabilirsiniz. Hatta yapmadığınız için suçlu konumunda oluyorsunuzBizim ilkokulda öyle saçma dertlerimiz var ki anlatmayayım hayattan soğursunuz. Küçük bir örnek. Bir öğrencimiz (3. sınıfta) sigara içiyor, penisini sınıftaki kızların montlarına falan sürtüyor, geçende 300₺ babasının cebinden çalıp okula dağıtmış . Ben bu öğrencinin okul dışında cinsel istismara uğradığına eminim. Ama ne sınıf öğretmeni (ücretli öğretmen) ne rehberlikçimiz ne de idaremiz bu olasılığın üzerine düşüyor . “Bu öğrenci sorunlu, hayatta değişmez” modunda devam.
Meslek lisesinde de öğretmenlik yaptım. Veliler ilgisiz genelde ama öğrenciler illallah dedirtirVallaha bende formasyon alıp öğretmen olmayı düşünüyorum,nasipse.Şimdi bunları okuyunca bir tırsmadım değil
Ama benim branşımdan meslek liselerinde öğretmen olunabiliyor sadece,lisede bu kadar veli terörü yoktur diye düşünüyorum.
Yani umarım öyledir
İlkokul 3, canımLise 3 heralde dimi? İlkokul değil?
Ben ilk öğretmenlik yaptığımda erkekler hep tuvalete gidiyordu. Üniversitede de erkekler zırt pırt tuvalete gittiği için demek ki erkek fizyolojisi böyle diye düşündüm. Sonra bazı erkek öğrenciler dedi ki onlar sigara içmeye gidiyor ya da dışarıda turlayıp geliyorlarmış. Zaten sonra müdür yardımcısı yasak getirdi.en çok da çişe gitmeyi severler.teneffüs de gitmezler oyundan kalmayalım diye derse başlar başlamaz sırayla parmak kaldırıp gitmek isterlerrr.çiş sorunu önemli bakk ilkokuldaa
Bilmiyoruz ben şüpheleniyorum. Penisini sınıf arkadaşlarının kıyafetine sürtmeyi o yaşta nereden öğrenmiş olabilir diye düşünüyorum. Aklıma bu olasılık geldi. Öyle bir yerde çalışıyorum ki zaten evde dayak yemeyen öğrencimiz yok.Anladığım kadarıyla devlet memurusunuz. Devlet memurlarının ihmal istismar ile ilgili bildirimi yükümlülüğü var. Eğer öğrencinin cinsel istismara uğradığını biliyorsanız, direkt siz de bildirim yapabilirsiniz. Hatta yapmadığınız için suçlu konumunda oluyorsunuz
İnanılmaz şaşkınımİlkokul 3, canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?