• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz mi odemeliyiz ev sahibi mi?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.195
19.834
498
2 sene once oturdugumuz eve tasindigimizda ilk kis kombi arizasi olmuştu. Kombiye uzun zamandir bakim yapilmamis olmasindan kaynakli anakart bozulmustu. Anakarti degistirip kombiye bakim yaptirdik. Petek bakimi yaptirmadik o zaman. Ucretini de ev sahibinin onayiyla kiradan dustuk. Gecen kis kombide herhangi bir sorun olmadi. Ancak bu kis da fan hatasi oldu ve kombi atesleme yapmadi. Yeni fan taktirip tekrar kombi bakimi yaptırdık. Sorun cozuldu. Ancak servis yetkilileri petek bakimi yaptirmazsak bu kez de kombinin motorunun bozulabilecegini soylediler. Biz tasinmadan önce neredeyse hic bakim gormediginden cesitli arizalar cikiyor iste. Simdi bu 2.bakim ve fan ücretini biz mi odemeliyiz yoksa kiradan mi dusulmeli gene? Esim ilkinde tamam ama 2. Belki bizim kullanimimizdan kaynakli biz odeyelim diyor. Ama fan benim kullanimimdan nasil bozulmuş olabilir ki? Ben yillik kombi bakim ucretini odeyelim ama yeni fan ucretini kiradan duselim diyorum. Hatta petek bakimini da yaptirip kiradan duselim.diyorum kombinin surekli bozulmamasi icin. Sonucta kombi demirbas degil mi? Esim ev sahibi cimri oldugu ve bes kuruş vermek istemeyecegi icin hic muhattap olmayalim biz odeyelim kafasinda ama az buz rakamlar degil yani. Goruslerinizi bekliyorum.

Petek bakımını kiradan düşmüyorlar diye biliyorum.
Ben yaptırdıgımda kendim ödedim.
Ama kombide ciddi bir arıza çıktıgında eski evimde de kendim ödemiştim.
Ev sahipleri anlayışlı olmuyorlar genel olarak bu konularda.
Sizden kaynaklı bir bozulma söz konusu ise zaten sizin karşılamanız gerekecektir.
Eski kiracı tasındıgı zaman bütün bakımların yaptırılıp kiracıya öyle verilmesi lazım evlerin ama nerdeee !

Petek bakımını kiradan düşmüyorlar diye biliyorum.
Ben yaptırdıgımda kendim ödedim.
Ama kombide ciddi bir arıza çıktıgında eski evimde de kendim ödemiştim.
Ev sahipleri anlayışlı olmuyorlar genel olarak bu konularda.
Sizden kaynaklı bir bozulma söz konusu ise zaten sizin karşılamanız gerekecektir.
Eski kiracı tasındıgı zaman bütün bakımların yaptırılıp kiracıya öyle verilmesi lazım evlerin ama nerdeee !
Iste ilk anakart değişikliği ve bakimi yaptirdigimizda bu sebeple kiradan dustuk. Kac senedir bakim.gormediginden olmustu ariza. Ama petek bakimi da yapilmamis yillardir. Ara ara petekler buz kesiyor. Yetkili servistekiler motor da bozulabilir dediler. Petek bakimi sorunu cozermis.

Ev sahibinin karşılaması lazım bence. Çünkü yeni kombi değil, bakım vs de yapılmamış. Bizim ikinci evde kombi arızası oldu (2yıldır oturuyorduk sanırım) ev sahibi ödedi. Gerçi benim ev sahipleri baya iyilerdi, sağ olsunlar. Sonraki evimde bakım yapıldı, ev sahibi ödedi. (Zaten 1 yıl oturduk) şimdiki evim de eşimin arkadaşının evi. O yüzden nasıl olur bilemiyorum pek. Kız bize giderken 100 tl lik doğalgaz bıraktı, lafını bile açmadı. Perdelerini çok ucuza verdi (tavandan korniş yok evde, o yüzden benim perdelerim uzun geldi). Biz de çatı masrafını söylemedik mesela. Petek temizliği yaptıracağız, gene söylemeyeceğiz. Mantıken petekler demirbaş olduğu için ev sahibi ödemeli ama ısınıyor zaten vs deyip de ödemede zorluk da çıkarabilir. Belli olmaz.

Ama bozulan fanı ödemek zorunda diye düşünüyorum.

ev sahibi konusuna degil ama .
radyatör bakımını biz kendimiz yapıyoruz gelen kişilerden farklı bir sistem görmezsiniz
radyatör tahliye vanası vardır genelde banyoda yada su gider kapagının orda olur.
once kombiyi kapatıyor sonra tahliye vanasını açıp petekde ki tüm pis sulu atıyorsunuz
zaten çıkan suyu gördügünüzde simsiyah ve kalımtılıdır.
su bittiginde tahliye borusunu kapatıp kombiye su aldırıp aynı tahliyeyi yaptırınca temizlenmiş oluyor
tabi en son kombiye su aldırıp basıncını 2.dereceye ayarlayıp radyatörün basıncını da almanız lazım.
bunun için küçük anahtarı vardır genelde dogalgaz döşeyen firmada yada bir milyoncu denilen dükkanlar da bulunur
300 tl cebinizde kalacagı için de içiniz rahat edecektir
anlatamamış olabilirim videolar var seyretsin eşiniz kendi yapsın

Petek bakimini siz ödemelisiniz diye biliyorum kiraci kendi karşılıyor ama kombi ile ilgili sıkıntıyı ev sahibiyle konuşun yine de çünkü o ev sahibinin demirbaşı siz kombide sorun olduğunu yaptircaginizi petekleri kendinizin temizletecegini söyleyin mirin kirin ederse oyle hareket edin az uz para degil sonucta..

Kombiyi kesinlikli ev sahibi oduyor.. biz odettik. Ama petek bakimi size ait cnku bu surekli olacak olan birsey ve siz kullandktan sonra ayni kalmayacak.. siz kendiniz saglikli isinmak icin peteklerinizin bakimini yaptirin ama petegi yaptiracaksaniz disıni filan onu da dusün ben 3 kere tasindim hepsini sartlar neyse ona gore yaptik. Zaten babamla emlak danismanligi yaptk 4 sene bildigim icin herseyi uyguladim harfi harfine:)

Aynı sorunu şu an ben yaşıyorum, sizden tek farkı kiracı değil ev sahibiyim. Kombi arızalanmış, kiracı bize haber vermeden ve yetkili servis dışındaki bi yere parça değişimi yaptırmış. Bana sadece baktırdığını ve parça değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de yetkili servisten randevu aldım, gidip baktılar, teknisyen beni arayıp burda zaten parça değişmiş dedi. Kafasına göre gidip yaptırmış, orijinal parça da değil...

Evle ilgili ufak bi tamirat değil ki bu, elektronik bir alet. Normalde hem benden habersiz iş yapmasına hem de yetkili servis dışında bi yere yaptırmasına tepki gösteririm.

Neyse, benim gönderdiğim servis bu parça çıkarılırsa orijinal parça takarız dedi. Bir sıkıntı olmadığı için birşey demedim. Onu yaptıracağım ve ben ödeyeceğim. Kombinin bakımını da normalde kiracı öder, ama onu da ben ödeyeceğim.

Gel gelelim kiracı aynı zamanda petek bakımı da istiyor, onu yaptıramam. Petek bakımı zaten %100 şart birşey değil. İstanbul'da 25 senedir doğalgaz kullanılıyor, biz de en az 20 senelik kullanıcıyız. 20 senelik peteklere daha bir kez bakım yapılmadı. Gayet de güzel ısınıyor.

Zaten son zamanlarda popüler oldu bu Petek bakımı. %10-%20 civarında verimi arttırıyor olabilir ama yapılması şart bir işlem değil.

Kiracının oturduğu ev 3-4 senelik bir ev. Gerekli olduğunu sanmıyorum. Gereksiz birşeye de masraf yapamam.

Ben oradan aldığım kiranın üzerine bi o kadar daha ekleyip kendi kiramı ödüyorum. Her sene emlak vergisi, kiraya verdim diye gelir vergisi, kiracı taşınınca tadilatı boya/badanası, kombi bozuldu tamir masrafı...

Yıllık kiranın yarısı gidiyor zaten böylelikle. Bir de üstüne bu ıvır zıvır masrafları karşılarsam ne kârı kalıyor ki kiraya verdiğimin...

Bir de bu açıdan bakın...

ev sahibi konusuna degil ama .
radyatör bakımını biz kendimiz yapıyoruz gelen kişilerden farklı bir sistem görmezsiniz
radyatör tahliye vanası vardır genelde banyoda yada su gider kapagının orda olur.
once kombiyi kapatıyor sonra tahliye vanasını açıp petekde ki tüm pis sulu atıyorsunuz
zaten çıkan suyu gördügünüzde simsiyah ve kalımtılıdır.
su bittiginde tahliye borusunu kapatıp kombiye su aldırıp aynı tahliyeyi yaptırınca temizlenmiş oluyor
tabi en son kombiye su aldırıp basıncını 2.dereceye ayarlayıp radyatörün basıncını da almanız lazım.
bunun için küçük anahtarı vardır genelde dogalgaz döşeyen firmada yada bir milyoncu denilen dükkanlar da bulunur
300 tl cebinizde kalacagı için de içiniz rahat edecektir
anlatamamış olabilirim videolar var seyretsin eşiniz kendi yapsın

Petek bakımı yapıyoruz diyen yerler kimyasal içeren bir su veriyorlar tesisatın içerisine.

Daha önce de yazdım, verimi bir miktar arttırıyor olabilir ama çok elzem birşey değil bana göre. Son zamanlarda popüler oldu işte.

Ev içine ne yaptirtiysak kıradan düştük biz. Düşün ki tuvalete takılan aynaliga kadar adama ilk ay 400 lira para verdik 850 kiram benim tuvalete takılan avizeleri değiştirdik onları da kıradan düştük 2 ay sonra tasinacagiz onları almadan çıkacağım

Bnm evlendiğini gün kombi bozuldu ana kart yandı o zaman da düştük bir sorun olsa şimdi yine kıradan dusulur çünkü gelen adam söyledi kombi eski değişmesi lazım dedi bizde bunu aynen ilettik bir sorun olursa yaptırın düşün dedi kiradan

2 sene once oturdugumuz eve tasindigimizda ilk kis kombi arizasi olmuştu. Kombiye uzun zamandir bakim yapilmamis olmasindan kaynakli anakart bozulmustu. Anakarti degistirip kombiye bakim yaptirdik. Petek bakimi yaptirmadik o zaman. Ucretini de ev sahibinin onayiyla kiradan dustuk. Gecen kis kombide herhangi bir sorun olmadi. Ancak bu kis da fan hatasi oldu ve kombi atesleme yapmadi. Yeni fan taktirip tekrar kombi bakimi yaptırdık. Sorun cozuldu. Ancak servis yetkilileri petek bakimi yaptirmazsak bu kez de kombinin motorunun bozulabilecegini soylediler. Biz tasinmadan önce neredeyse hic bakim gormediginden cesitli arizalar cikiyor iste. Simdi bu 2.bakim ve fan ücretini biz mi odemeliyiz yoksa kiradan mi dusulmeli gene? Esim ilkinde tamam ama 2. Belki bizim kullanimimizdan kaynakli biz odeyelim diyor. Ama fan benim kullanimimdan nasil bozulmuş olabilir ki? Ben yillik kombi bakim ucretini odeyelim ama yeni fan ucretini kiradan duselim diyorum. Hatta petek bakimini da yaptirip kiradan duselim.diyorum kombinin surekli bozulmamasi icin. Sonucta kombi demirbas degil mi? Esim ev sahibi cimri oldugu ve bes kuruş vermek istemeyecegi icin hic muhattap olmayalim biz odeyelim kafasinda ama az buz rakamlar degil yani. Goruslerinizi bekliyorum.
kombi masrafı ev sahibine aittir, petek bakımı kiracıya

biz kombi, petek vs tüm arıza ve bakımları kendimiz karşılıyoruz yıllardır.
söylesek de kabul etmez bizimki, boş yere huzurumuz kaçar.

Kombi bakımını kendim yaptırdım hep

Zira bakım gerekli ama zorunlu değil

Demirbaş bozulunca ev sahibi yaptırmalı ama bazen de uğraşmak zor geliyor

Örneğin duş başı bozulunca gidip yenisini alıyoruz ev sahibine yenile desem kaç ay sürer o iş

Bizim kiracının kombisi bozulduğunda direkt babamlar yenisini taktırdılar yani biz ödedik kombi parasını. Dediğiniz gibi az buz para değil bize bi anda epey yük olmuştu.
Ev sahibi ile konuşun aranızda anlaşmaya varın bence. Belki bi şey olacak 1 ay sonra çıkacaksınız ve bakımlı kombinin keyfini yeni kiracı sürecek üzerine.
Konuşmayı deneyin en kötü ortak ödemeye çalışın.

İLK sene ev sahibi vermişti ama sonra biz verdik sonuçta kullanan biziz siz vericeksiniz mecbur cnm

Kiraciyken odedigim o kadar cok angarya sey var ki
Esime ev sahibine diyelim onun odemesi gerek dedigim halde herseyi biz odedik.
Bu sene canima tak etti ve dedimki ev alalim ben bu sacmaliklarla ugrasamayacagim.
Cok sukur 3 aydir kendi evimdeyim eve bir sey alinacaksa benim evim diyerek gonul rahatligiyla alabiliyorum
Insallah kirada oturan arkadaslarimda tez zamanda ev sahibi olur

biz de kirada 1 yıl kaldık ama kombi o sürede 4-5 kere arıza verdi çok eski olduğu için ve her ödemesini ev sahibi yaptı en son kombiyi yeniledi zaten. bence söyleyin yapılmayacağı taktirde tamamen kombisiz kalacağınızı belirtin bu durumda ya tamir ettirin ya da kombiyi yenileyin diye teklif sunun hatta sonuçta bozulursa o ev sahibi yenisini taktıracak mecburen.

Petek bakimini siz girmeden once ev sahibi yaptirmamis ki siz odeyesiniz.
Yani mesela siz girmeden once yaptırmış olur, sonra siz kullanirsiniz ve bir sonrakini odersiniz. Bu mantikli olan ama o yaptırmış olsaydi simdi sizin yaptirmaniza ihtiyaç bile olmazdi.
Ayrica kombiyle ilgili her seyi ev sahibi odemeli. Evin demirbasi. Bozulursa yenisiyle degistirmek zorunda kalacak olan da kendi çünkü. Bakımı da ona ait.
Ayrica sifir kombiye oturmadiniz ki sizin kullaniminizla bozulmuş olsun. Yıllardır kullanana kullana bozulmus işte.
Biz evin pencerelerine tel taktirmak istedik sagolsun ev sahibimiz ikiletmeden hemen kendi calistigi ustayi gonderdi.
Kaloriferlerimiz de su akıtıyordu, onu da soyledik, siz halledip kiradan düşün dedi. Ki kendisi aşırı obsesif bir avukattır, bizim odememiz gerekse sizin sorumlulugunuzda diye soylerdi buyuk ihtimalle.
Bence tum giderlerinizi ev sahibi odemeli.

Back
X