Biz kadınlar ne için yaşıyoruz?

caninfistigi

Süper Fantastik Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
10.737
18.139
Biz kadınlar ne için yaşıyoruz. Dini olarak sormuyorum hani hepimiz bir sınav dünyasındayız. Kulluk görevlerimiz var. Ben dünyevi olarak soruyorum. Bakın ben dibine kadar bir kadın hakları savunucusuyum. Kadınların eşit şartlarda yaşaması için, iş hayatında eşit şartlarda bulunması için, ne biliyim 9 yaşındaki çocuklar kendini astı haberleri çıkmasın diye, küçücük çocuklar erkenden evlendirilip çeşitli işkenceler görmesin diye.

Ama kafam allak bullak şu anda. Bir konu oluyor. Kadın çalışmak zorunda değil. Çalışır çalışmaz bu kimseyi ilgilendirmez. Başka bir konu oluyor. Kadın ev işi yapmak zorunda değil. Yaparsa bu onun lütfu. Kadın neye zorunlu o zaman? Biz nasıl böyle üstün bir cinsiyet olduk?

Ben hala kadın hakları savunucusuyum ama kendini üstün cinsiyet görenlerin değil. Ezilen, hor görülen, yaşama, okula gitme, yeri geldi mi istediği insanla evlenme hakkı olmayan kadınların.

Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı güzel bir dünya dilerken bir zaytung haberi paylaşmak istiyorum, inanın her cümlesi trajikomik:
"Her Şeyin En İyisini Hakettiğini Düşünen Genç Kızın Bu Sonuca Tam Olarak Nasıl Vardığı Sorusu Gizemini Koruyor"
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=137262

Dip not: Arkadaşlar ben ev işlerini erkek de yapacak dediğim için konularda barındırılmayan, öyle erkek yok işte diye topa tutulan bir insanım. Burdaki amacım ne erkekleri pohpohlamak ne de kadınlar ev işi yapmak zorunda gibi saçma sapan bir cümle sarfetmek. Ben hayatın müşterekliğine inanan ve yükleri eşit olarak paylaşmamız gerektiğini savunan biriyim.

Son düzenleme:
Gnel olarak sıradan bir aile yapısına bakılınca kadınlar bana üstün cinsiyet gibi geliyor. Çocuğa bak, ev işi yap, yemeği yap, alışverişi yap, para biriktir, evi çekip çevir, çocukların gelecğini düşün. Fedakarlık yap Baba modeline bakıyoruz çalış, eve gel tv izle, kadının yükünü hafifletme, aldat...
Kadınlar çok fazla şeyi aynı anda yapabiliyor ve bu bnde hayranlık uyandırıyor. Özellikle hem çocuğu olup hem kariyer yapabilen kadınlara gıpta ediyorum nasıl zamanı ve enerjilerini yetirebiliyorlar...

Benim düşünceme göre erkeklerin olduğu gibi kadınların da sorumlulukları var. Erkek evine bakmaya mecbursa kadın da kocasına destek olmak için çalışmaya mecbur benim düşünceme göre.

Kadın evine bakmaya mecbursa erkek de eşine destek ve yardımcı olmaya mecbur.

Üstün cinsiyet diye bir şey yok bence. Kadın erkek her anlamda eşittir. Herkes elini taşın altına koymayı bilmeli.
Pozitif ayrımcılığa hayır :KK20:

Gnel olarak sıradan bir aile yapısına bakılınca kadınlar bana üstün cinsiyet gibi geliyor. Çocuğa bak, ev işi yap, yemeği yap, alışverişi yap, para biriktir, evi çekip çevir, çocukların gelecğini düşün. Fedakarlık yap Baba modeline bakıyoruz çalış, eve gel tv izle, kadının yükünü hafifletme, aldat...
Kadınlar çok fazla şeyi aynı anda yapabiliyor ve bu bnde hayranlık uyandırıyor. Özellikle hem çocuğu olup hem kariyer yapabilen kadınlara gıpta ediyorum nasıl zamanı ve enerjilerini yetirebiliyorlar...

Açıkçası "aldat" kısmının genel aile yapısına katılması hoş olmamış. Geri kalanın da artık değişmesi gerektiğini düşünüyor ve yavaş yavaş değiştiğini görüyorum. Ha çok yavaş ilerliyor o ayrı. Hem çocuk hem kariyer yapan kadınları bir yandan takdir ediyor bir yandan bunun da değişmesi gerektiğini savunuyorum. Çocuğun sadece doğum ve emzirme kısmında tak kalabilir, onun dışında zaten baba da aktif rol almak durumunda çocuğun hayatında. Bütün bunların değişmesi için, algıların değişmesi için çabalıyorum zaten. Ama sonra bir bakıyorum bizim kadınlarımız zaten kendisini bir prenses sanıyor. Hayatta hiç bir şeye mecbur olmadığını düşünen prensesler. Ben de o durumda şaşıp kalıyorum zaten. O anlarda unutuyorum bazen ben kimin haklarını savunuyordum ki. Sonra bir kadın cinayeti haberi kendime getiriyor beni. Ben o kadınların hakkını savunuyorum işte.

27 yaşındayım sabah 8 akşam 6 çalışıyorum
2 yaşında kızım var

sabah işe gel bir dünya kafa patlat
akşam 6 da çıkış annemin evine gidip kızımı alıp eve geliyorum yemek bulaşık çamaşır ev işi hepsi beni bekliyor
eşim işten geliyor yemek yiyor
çay istiyor
kalk bir kere kendin dök dediğimde surat düşüyor
kızım 11 gibi uyuyor
sonra kendi gönlü olsun istiyor beyefendi
kadın hangi birine yetsin

ben zaten o saate kadar pert olmuş oluyorum

Benim düşünceme göre erkeklerin olduğu gibi kadınların da sorumlulukları var. Erkek evine bakmaya mecbursa kadın da kocasına destek olmak için çalışmaya mecbur benim düşünceme göre.

Üstün cinsiyet diye bir şey yok bence. Kadın erkek her anlamda eşittir. Herkes elini taşın altına koymayı bilmeli.

Kesinlikle katılıyorum. Ben de tam olarak böyle düşünüyorum.

Çok ilginç geldi şimdi bu konu bana.. Zira dün eşimde bana bunu sordu öyle konuştuk aramızda İnsan ne için yaşar sen ben ne için yaşıyoruz dombik demişti. Yine karşıma bu soru çıkınca şaşırdım açıkçası..

Son düzenleme:

mecburdur evet ama hangi erkek sizin dediğinizi yapıyor
belki bunu yapan erkek % 15 i geçmez

27 yaşındayım sabah 8 akşam 6 çalışıyorum
2 yaşında kızım var

sabah işe gel bir dünya kafa patlat
akşam 6 da çıkış annemin evine gidip kızımı alıp eve geliyorum yemek bulaşık çamaşır ev işi hepsi beni bekliyor
eşim işten geliyor yemek yiyor
çay istiyor
kalk bir kere kendin dök dediğimde surat düşüyor
kızım 11 gibi uyuyor
sonra kendi gönlü olsun istiyor beyefendi
kadın hangi birine yetsin

ben zaten o saate kadar pert olmuş oluyorum

Ben bunun kesinlikle değişmesi gerektiğini düşünüyorum zaten. O yemek, bulaşık, çocuğunuza gösterilmesi gereken ilgi. Bunlar asla ama asla tek başına yapmamanız gereken şeyler zaten. Eşinizin kafasını değiştiremem ama en azından erkek çocuk yetiştirirsek onlara bunu aşılayabilirsek çok daha güzel yarınlar bekliyor bizi.

Ben bunun kesinlikle değişmesi gerektiğini düşünüyorum zaten. O yemek, bulaşık, çocuğunuza gösterilmesi gereken ilgi. Bunlar asla ama asla tek başına yapmamanız gereken şeyler zaten. Eşinizin kafasını değiştiremem ama en azından erkek çocuk yetiştirirsek onlara bunu aşılayabilirsek çok daha güzel yarınlar bekliyor bizi.

bazen dayanamadığım zamanlarda bağırarak tepkimi veriyorum
çünkü sabrım ve gücüm kalmıyor

o ara düzelir gibi oluyor ancak sonuç yine özüne dönüyor

Evli değilim ama kadın bir şeyleri zorla yapmak zorunda kalıyor.
Kadın çalışıyor bile olsa, ev işini yapmak zorunda. Yemeği yapmak zorunda, temizliği bilmem nesi. Yani anlayışlı erkek çok az.
En basiti bizim ev, annem, babam çalışıyor. Ama bir gün yemek çıkmasa ya da iyi olmasa babamın suratı yerleri süpürüyor.
E o da çalışıyor annem de. Ne fark var ki? Neden kadından bekleniyor ki bu tür şeyler? Erkeğin eli yok mu?
Onun karnının acıkması benim sorunum olmaması lazım. E halim varsa, canım isterse pişiririm, yorgunsam da sürünerek niye ona yemek yapayım ki?
İşte ben bunu anlamıyorum.:KK14: Biri anlatsın lütfen.

bazen dayanamadığım zamanlarda bağırarak tepkimi veriyorum
çünkü sabrım ve gücüm kalmıyor

o ara düzelir gibi oluyor ancak sonuç yine özüne dönüyor

İşte ben zaten biraz da sizin haklarınızı savunuyorum. Ama diğer taraftan bu hayatta hiç bir şeye mecbur olmadığını söyleyen hemcinslerime hayret ediyorum.

Biz kadınlar ne için yaşıyoruz. Dini olarak sormuyorum hani hepimiz bir sınav dünyasındayız. Kulluk görevlerimiz var. Ben dünyevi olarak soruyorum. Bakın ben dibine kadar bir kadın hakları savunucusuyum. Kadınların eşit şartlarda yaşaması için, iş hayatında eşit şartlarda bulunması için, ne biliyim 9 yaşındaki çocuklar kendini astı haberleri çıkmasın diye, küçücük çocuklar erkenden evlendirilip çeşitli işkenceler görmesin diye.

Ama kafam allak bullak şu anda. Bir konu oluyor. Kadın çalışmak zorunda değil. Çalışır çalışmaz bu kimseyi ilgilendirmez. Başka bir konu oluyor. Kadın ev işi yapmak zorunda değil. Yaparsa bu onun lütfu. Kadın neye zorunlu o zaman? Biz nasıl böyle üstün bir cinsiyet olduk?

Ben hala kadın hakları savunucusuyum ama kendini üstün cinsiyet görenlerin değil. Ezilen, hor görülen, yaşama, okula gitme, yeri geldi mi istediği insanla evlenme hakkı olmayan kadınların.

Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı güzel bir dünya dilerken bir zaytung haberi paylaşmak istiyorum, inanın her cümlesi trajikomik:
"Her Şeyin En İyisini Hakettiğini Düşünen Genç Kızın Bu Sonuca Tam Olarak Nasıl Vardığı Sorusu Gizemini Koruyor"

hahayyyy
habere bayıldım
ahlk dilindeki teşhisi belli
GÖTÜ KALKMIŞ
:KK33::KK33::KK33::KK33::KK33::KK33:

Sevgili caninfistigi, ikidir sosyal konularına denk geliyorum. Fazla abartıyorsun. Kadın da erkek de ev işi yapmak zorunda, yapmazlarsa evi b.k götürür. Bu kadar basit. Karşı çıkılan nokta bu tip işlerin sadece kadına yüklenmesi. Soruya cevap da vereyim, kendim için yaşıyorum. Sevgiler.

Evli değilim ama kadın bir şeyleri zorla yapmak zorunda kalıyor.
Kadın çalışıyor bile olsa, ev işini yapmak zorunda. Yemeği yapmak zorunda, temizliği bilmem nesi. Yani anlayışlı erkek çok az.
En basiti bizim ev, annem, babam çalışıyor. Ama bir gün yemek çıkmasa ya da iyi olmasa babamın suratı yerleri süpürüyor.
E o da çalışıyor annem de. Ne fark var ki? Neden kadından bekleniyor ki bu tür şeyler? Erkeğin eli yok mu?
Onun karnının acıkması benim sorunum olmaması lazım. E halim varsa, canım isterse pişiririm, yorgunsam da sürünerek niye ona yemek yapayım ki?
İşte ben bunu anlamıyorum.:KK14: Biri anlatsın lütfen.

Kesinlikle katılıyorum. Ve tabiki de hayat müşterek. Yani o ev işleri de asla kadının görevi değil. Ben nasıl ki evi geçindirmek erkeğin görevi, bir erkek gerekirse evine yetmek için çift iş yapmak zorunda cümlelerine karşıysam, ev işleri kadının görevi cümlesine de karşıyım. Hayat müşterek ve hayat yükünü bir şekil paylaşmalıyız. Kimse ezilmeden.
Henüz evli değilseniz ne güzel. Bir çizginiz olsun ve asla ondan taviz vermeyin. Hayatınıza giren insana da bu konuda ne kadar katı olduğunuzu gösterin.

Zaytung'daki linki vermen çok iyi olmuş. O yazıyı ilk okuduğumda da çok gülmüştüm şimdi de güldüm. Kadın ne için yaşar? Kadının görevi nedir? Zor sorular bunlar. Kadın elbette ki çok zorluklar çekmiş bir cinsiyet. Ataerkil döneme geçişten beri bu böyle. Hep ezilmiş, hor görülmüş, evde, tarlada verdiği emek emekten sayılmamış. Ev kadını diye bir meslek yok mesela. Kadın çalışmak zorunda mı? Bence her kadın ilk başta kendisi için çalışmak zorunda evet. Kendine saygı duyması için, başkalarının ona saygı duyması için kendi ayaklarının üstünde durmak zorunda. Elbette her kadının böyle bir şansı olmuyor. Kimisi ailevi nedenlerden okuyamıyor, kimisi okuyor da başka bir sorun çıkıyor.

Benim kızdığım çalışabilecek durumdayken, eğitim almışken sırf evlendim diye çalışmaktan vazgeçenler mesela. Biraz kaba bir tabir olacak ama kadınlarımızın bazıları kocalarını resmen 'arpalık' olarak görüyor. Hem koca işte çalışsın, aynı zamanda ev işine yardımcı olsun, biraz da çocuk baksın, aynı anda anlayışlı ve romantik olsun, bi yandan da eli açık olsun:) Tabi canım suyundan da koy diyesim geliyor.

Ben çalışan bir kadınım. Annem de çalışan bir kadındı. Babam bir gün olsun annemi ev işlerinde tek başına bırakmadı. Annem yemek yaptıysa babam salatasını koydu yanına. Annem toz aldıysa babam evi süpürdü. Çünkü ikisi de dışarıda çalışıyordu. Dolayısıyla ev işlerini de paylaşmak zorundaydılar. Ama bir yandan da başka kadınlar görüyorum hem dışarıda çalışıyor, hem kocası evde bir işin ucundan tutmuyor, bir yandan da tek başına çocuklarını büyütüyor. Başka bir yerde başka bir kadın görüyorum. Çalışmıyor. Öğlen 11'e kadar uyuyor. Akşama lütfen bir yemek yapıyor. Bir de kocam bana ev işlerinde yardımcı olmuyor diye dert yanıyor:) Zor işler bunlar vesselam:)))

Sevgili caninfistigi, ikidir sosyal konularına denk geliyorum. Fazla abartıyorsun. Kadın da erkek de ev işi yapmak zorunda, yapmazlarsa evi b.k götürür. Bu kadar basit. Karşı çıkılan nokta bu tip işlerin sadece kadına yüklenmesi. Soruya cevap da vereyim, kendim için yaşıyorum. Sevgiler.

Başka hangi sosyal konuda denk geldik cidden hatırlamıyorum ama benim konumda ev işi ile ilgili kimse yapmasın ya da o yapsın bu yapsın yok. Ben zaten hayatın müşterekliğine inanan bir insanım. Ev işlerinin kadına yüklenmesine en çok karşı çıkanlardanım. Beni nasıl yanlış anladın çözemedim ve üzüldüm.

mecburdur evet ama hangi erkek sizin dediğinizi yapıyor
belki bunu yapan erkek % 15 i geçmez

Doğrudur ama bu durumun da biz kadınlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Öncelikle anneler erkek çocuklarını öyle yetiştiriyor. Sonrasında da kadınlar eşlerine hizmet etmek için uğraşıyor. Diyorlar ya " çok süper kadın, ne eşini ne çocuklarını ihmal etmez, her gün yemeğini yapar, eşini ütüsüz göndermez" falan diye. Yani ne yapıyorsak biz yapıyoruz kendimize.

Kadın onu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil derken aslında toplumsal olarak zorunda olduğumuz şeyleri yapıyoruz ama psikolojik olarak kendimizi aslında zorunda değilim yaa diyerek telkin ediyoruz.
yoksa bende kadın ve erkeğin hayatı yüklenmekte eşit sorumlulukta olduğunu düşünüyorum ama başta eski eşim olmak üzere bir çok erkek dışarıda çalışmak konusunda hayatın müşterek olduğunu söylerlerken evde kendilerinden yardım isteyen eşlerine ise "kadın kısmı kocasına hizmet etmekten zevk duyar, bu işler senin vazifen sen yapmalısın " diyebiliyor.
Düşünce dünyamız ile gerçek hayat ne yazık ki örtüşmüyor .

Kesinlikle katılıyorum. Ve tabiki de hayat müşterek. Yani o ev işleri de asla kadının görevi değil. Ben nasıl ki evi geçindirmek erkeğin görevi, bir erkek gerekirse evine yetmek için çift iş yapmak zorunda cümlelerine karşıysam, ev işleri kadının görevi cümlesine de karşıyım. Hayat müşterek ve hayat yükünü bir şekil paylaşmalıyız. Kimse ezilmeden.
Henüz evli değilseniz ne güzel. Bir çizginiz olsun ve asla ondan taviz vermeyin. Hayatınıza giren insana da bu konuda ne kadar katı olduğunuzu gösterin.

Yani kimin fiziksel durumu müsaitse, kendini iyi hissediyorsa o yapmalı. Bir şekilde anlaşmaya varılmalı. Ev hanımıysa mesela, yapsa ne olur ki?
Adam işten gelip bir de yemek mi yapacak? Hem kadına da uğraş olur, vakit geçer. Sabahtan akşama kadar evde boş boş nereye kadar?
E yok ikisi de çalışıyorsa kadın da köle değil ya canım. Çok pür ü pak istiyorsa evi, verir parasını ayda 2 defa şöyle dipli köşeli bir temizlik yaptırır.
Yok para vermem ben diyorsa da, pazar günü arkadaşları ile sürtmeye gitmeden evvel oturup karısıyla evini temizlesin.
Yemeğe gelince de bir zahmet totosunu kaldırıp, salatayı yapsın, ekmeği kessin canım çok beceriksizse de.
Bunda bizim kadınlarımızda da suç var. Benim kardeşim mesela, yumurta kıramaz, kendi bir şey alıpta yemez. Yarın evlendiğinde gelin anneme selamlarını gönderecektir. Baştan alıştırmak lazım.:KK14:

X