Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

Bilgilendirmek istiyorum arkadaşlar tüp bebek raporu için her zaman aşılama şart değil eşlerden birinde şiddetli infetilite tespit edilirse direk tüp bebek raporu alınabiliyor...

önemli değil kuzum...
evet aslında bu prim süresine bende katılıyorum canım..
mesela benim eşimin bazı sebeplerden dolayı sigortası bagkuru yok benim üzerimden bakılıyoruz eeee bende mezun olalı 4 sene oldu arada 1 sene kadar boş vermişliğim var bu secenek yaş seceneği,aşılama durumu beni rapordan eliyor malesef:KK50:
evet aynı şekilde eşimin iş değiştirdiği bir dönemdi vee üniversite öğrenimine başladığı için tam zamanlı çalışmıyordu benimde çalıştığım süre ancak bir yıl olduğu için öncesinde uzun süre çalışmadığım için direk özele gitmiştik...oysa ki düzenleme yapılsa maddi durumu orta halli olan bizler zaman ve umudumuzu yitirmeden başlayabilirz tedavimize:KK16::KK16:

Yazılanların tamamını okumadım belki daha önce söylenmiştir bilemiyorum. Unutmadan yazmak istedim. Kadınların yumurtalarının toplanıp dondurulması yasak mesela, 20 li yaşlarda rezevr sorunu yaşayan bir hastanın böyle bir imkanı yok. Yasak. Evlenip tüp bebek tedavi olmayı bekleyecek. Tabi o vakte kadar rezervi kalırsa.

Evet işin birde bu boyutu var. Yasak mı tam olarak bilemiyorum ama yasak ise gerekçe nedir ? Allah göstermesin kanser olanların kemoterapi sonrasında spermler maalesef bitiyor. Bunlar için bir dernek kuruldu(http://www.ursak.com/) fakat işin bir de dediğiniz gibi yumurta tarafı var.

Bir kadının hayatı boyunca bir sepet (bu benzetme yapılır hep) yumurta hakkı varken olası risk durumunda veya erken menopoz durumunda dondurulması. Bu rezervi çok daha sağlıklı koruma yöntemi neden yasak ?

Bunu da gündeme almalıyız...

Merhabalar, ben hastane için 4000 TL verdim. İki kere toplama işlemi yapıldı. Toplamda sadece iki orta kalitede yumurtam var . doktorum direkt tüp bebek dedi. FSH değerim yükseliyor. İlaçlara ne kadar ödediğimizi hatırlamıyorum. Rapor için aşılama şartı çok saçma. Benim gibi problemi olanlar üç aşılamayı nasıl beklesin? yaşım 37.

bu sorunu yaşayan çok arkadaşımız var sürekli yumurta takibinde olunması gerekiyor bir yumurta yakalandımı ya da fsh 15 in altına düştümü hemen tedaviye başlamak durumundalar beklemek gibi bir durumları yok tedaviye başlasalarda her an iptal olabiliyor vs...kaldıki aşılama için bekleyecekler....aslında o kadar derin bir konuki tüp bebek adı altında çok başlık var değerlendirilmesi gereken elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce kendimizi ifade edelim ne kadar mevcut şartları iyileştirebilirsek o kadar fayda sağlarız.

Bilgilendirmek istiyorum arkadaşlar tüp bebek raporu için her zaman aşılama şart değil eşlerden birinde şiddetli infetilite tespit edilirse direk tüp bebek raporu alınabiliyor...

teşhis konulamayan infertilite durumunda ne olacak ? Bu da azımsanmayacak bir oran. Teşhis koyulamayan infertilite de mutlaka maddeler arasına konmalıdır.

Evliliğimin yakında 5 yılı bitiyor 6 yılı ve daha nice yılları görebilecek miyim bilmiyorum !!!! Talihsizliğim daha ben 19 yaşındayken geçirdiğim bir ameliyatla yumurtalığımı kaybetmemle başlamış aslında; ama o zamanlar bu denli zor süreçlerden geçeceğimi tahmin bile edemezdim. Son 3 seneye tam 5 tüp bebek tedavisi sığdırdım. Tabi bu tedavilerin öncesindeki tetkikler, geçirilen ameliyatlar ve şuan akla gelmeyen şeyler.... Sonuç mu negatif ve bunun getirdiği maddi manevi çöküntü eşler arasındaki kopma noktaları ...

1. denemeden önce geçirilen bir çikolata kisti ve tıkalı tüpün açılmasına yönelik operasyon var.
1. tüp bebek denemesi devlet desteğiden faydalandım. Sonuç negatif ve yaklaşık 3000 TL (2010)
2. tüp bebek denemesi devlet desteğinden faydalandım. Sonuç kimyasal gebelik ve yaklaşık 3000 TL (2011)
Arkasından yaşanılan kürtaj ve hastane masraflarını eklemedim.
3. tüp bebek denemesi özelde artık başka hakkımızın kalmadığını öğrendik. Sonuç negatif ve yaklaşık 5.500 TL (2012)
4. tüp bebek denemesi artık hep özel.. Sonuç tedavi iptali... yaklaşık 4.000 TL O da transfere gidilemediği için (2013)
5. tüp bebek denemesi yine yeniden özel .. Sonuç negatif ve yaklaşık 6.000 TL (2013)
ve bu yazdığım rakamlar iğneler ve merkez ücretleri bunların dışında vitaminlerdi, haplardı, şuruplardı ayrıca yapılan tahlillerdi herdefasında siz biliyorsunuz bunları ama bilmeyenler iyi okusun.....

Şimdi devlet rapor için tüp bebek için bu kadar prosedür istiyor madem bize de yeteri kadar deneme sayısı bırakması gerekli.
Hatta deneme sayısını serbest bıraksın takip altında tedavisi canlı doğumla sonuçlanan ailelerin yardımını kessin. Benim tüp bebekten başka şansım yok bunu anlasınlar. Ama gücüm bitiyo maddi ve manevi problemler yaşıyorum birde üzerine televizyonlarda, internetlerde gördüğüm haberler.. Allah'ım nasıl bir adelet herkese 3 çocuk tavsiyesi.. Hadi sen önce bizlere yardım et madem Türkiye'nin nüfusundan bu kadar endişelisin. Bu bütçeyi birazda bizler için açın. Görün artık bu sıkıntılarla mücadele eden insanların sayısı az değil... Artık git gide dahada fazlalaşıyor sayı.. 2 denemeye devlet katsısı transfer edilecek embriyo sayısı 1 bize yetmiyor. Zaten doktorlar hangi tedavi hangi hastaya uygun 2-3 denemeyle buluyolar.

Sonuç psikolojisi bozulmuş, maddi ve manevi gücü tükenmiş, anne baba olmak için deli olan, birbirlerini deli gibi seven ancak sonlarının ne olduğu belli olamayan 2 birey.... Neden mi ? Yukarıda yazdığım 5 tüp bebek denemesinin yaşatmış olduğu her türlü çöküntü... Yeterli mi. Halen görmezden gelinecek miyiz?

Umarım mesajlar ilgili yerler tarafından değerlendirilir.

Erkek için:
Sperm Bankası: Sperm örneği analiz edilir, dondurulur ve gelecekte kullanılmak üzere saklanır.
Testis Dokusu Dondurulması: Sperm üretimini sağlayan testis dokusu hücrelerinin ameliyat ile alınır, analiz edilir, dondurulur ve saklanır.
Testisten Sperm Alınması: Ameliyat ile IVF tedavisinde kullanılabilecek sperm hücrelerinin bulunduğu testis dokuları bulunur, ileride kullanılmak üzere dondurulur.
Kadın için:
Embriyo Dondurma: Cerrahi prosedürle alınan yumurtalar laboratuvar ortamında sperm ile döllenerek embriyolar oluşturulur. Başarılı gelişim gösteren embriyolar, gelecekte kullanılmak üzere dondurularak saklanır.
Yumurta Dondurma: Cerrahi prosedürle alınan olgun kalitedeki yumurtalar gelecekte kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Yumurtalık Dokusu Dondurulması: Bir parçası yada tamamı, cerrahi yöntemle alınan yumurtalıktan, hormon üretimi olan hücrelerin ve olgunlaşmamış yumurtaların bulunduğu yumurtalık dokuları şeritlere ayrılarak dondurularak gelecekte kullanılmak üzere saklanır.
Yumurtalıkların Baskılanması: GnRH analogları kullanılarak kemoterapi sürecinde yumurtalıkların geçici olarak baskılanması.
Yumurtalık Transpozisyonu: Radyasyonun hasarını azaltmak amacıyla, cerrahi yöntemle yumurtalıkların karın boşluğunda yukarıya yada radyasyon bölgesinden uzağa transpozisyonunun yapılması.

bilginize ...

şiddetli infertiliteyi de ispatlamak lazım..maalesef bana bile ilgisiz doktor normal raporu vermeye kalktı yaa...sebepsiz infertil arkadaşlarımın işi daha da zor....ben artık tüplerim olmadığı için rapor çıkartabileceğim,i düşünüyorum ama onlara hala rapor vermemkte ısrar eden daktırlar var maalesef....halbuki testlerin hepsi ilk deneme öncesi raporla berbaer yapılsa tüm sorunlar ortaya çıkacak ve aşılamyla zaman kaybedilmeyecek...benim değinmek istediğim çok önemli bir konu daha var

devlet hastaneleri ve özel merkezlerin bir kısmı kişiye özel tedavi yerine bilinen prosedürü uygulayıp gönderiyor hastaları...oysaki herbirimizin problemi sebebi kişiye göre değişiyor kimimiz de rezerv azlığı kimimizde rahimde sıkıntı kimimizde erkek infertilitesi..ama çoğumuzda tekrarlayan düşükler ve en önemli sebebi pgt, pct, ımsı ,gebelik aşısı ,cokültür.lenfosit aşısı gibi işlemlere ihtiyaç olduğu halde yapılmaması.... nedeni anlaşılamadan tüm rapor aşılama vs haklarmız bitiyor..zamanında tesbit edilip yapılamayan tedaviyi bu kez özel merkezlere ekstra ücretler ödeyerek yapmak durumunda bırakılıyor pek çoğumuz...

teşhis konulamayan infertilite durumunda ne olacak ? Bu da azımsanmayacak bir oran. Teşhis koyulamayan infertilite de mutlaka maddeler arasına konmalıdır.

ben o guruba dahilim ve benden rapor için 2 aşılama şartı istendi mecbur yaptırdık.
ve ciddi bir orana sahip gerçekten aslında bu oranın yüksek olmasındaki sebep sadece kadından basit bir ultrason ve rahim filmi erkektende sperm analizi isteniyor sorun yoksa sebepsiz teşhisi konuluyor.. bu işlemleri geçen benim gibiler hemen sebepsiz infertilite ile tedaviye başlıyor aşılama ve tüp bebek sıralamasıyla...en baştan bazı tetkikler yapılsa tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarından sonra bir araştırılmaya girilmese bir çok çiftin sorunu önceden tespit edilecek ve sebepsiz olarak kalmayacak ben 3 tüp denedim daha yeni bazı araştırmalara gidilecek bundan sonra belkide sizde şu şu sorunlar varmış denecek e giden onca zaman ve para ne olacak..

bende başbakanlık sitelerine mail attım inşallah sesimizi sizin sayenizde duyarlar

Mrb ben daha bu yolun basinda sayilirim 8aylik bi tedavi surecim var ve bu ay ilk asilamam negatifle sonuclandi pko var küçük bi sorun gibi gorunsede olmayınca olmuyor daha yasim 22 ama simdiden yiprandigimi hissediyorum ben dedigim gibi yolun basindayim ikinci asilamadan sonra tup diyor dr m benim imkanlarim kisitli nereye kadar gidecek böyle bimiyorum rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun cok güzel bi konuya deginilmus umarım güzel sonuçlanir.

Tesekkurler KAZEN ABI

Hadi bakalım , süper bir başlangıç olmuş , umarım derli toplu bir dosya ile , içten yazılmış bir kaç samimi yazı ile birleştirip hazırlarsınız ve sonucunuda en kısa sürede alırsınız.

Bir anneyim ve bir kadının evlat sahibi olmak isteyip de buna ulaşamamasının sebeblerinden birinin de (belki de ne önemlisinin ) maddi sorunlar olması sosyal bir devlette kabul edilemez bir açık .

Bu konuda yapmam , yazmam , katılmam gereken bir şey olursa bilmek isterim .

güzel bir başlık olmuş BEN 9 YILDIR EVLİYİM AĞIR ERKEK İNFERTİLİTESİ SEBEBİYLE AŞILAMA YAPILMADAN DİREK TÜP BEBEK DENEMESİ YAPTIM ASLINDA HEM KADIN HEM ERKEK İNFERTİLİTESİYİZ AMA DEVLET BENİM KADIN NFERTİLİTEMİ KABUL ETMİYOR (tüp bebekte toplanan yumurtalarım boş çıkıyor) BEN BU UĞRDA NELER YAŞADIM NELER TAM 6 DEFA DENEDİM İMKANLARIM DAHİLİNDEN AMA OLMADI OYSA BEN DEVLETİMİN ÇIKIP 3 ÇOCUK YAPIN DEMESİNDEN ÖNCE ÇOCUKSUZ AİLELEİRN SORUNUNU ÇÖZMESİNİ İSTERDİM BİRAZCIK DESTEK İSTERDİM DAHA ÖNCE 3 OLAN RAPORLU DEVLET DESTEĞİ 2 E ÇEKİLDİ BU İŞİN MADDİ BOYUTUNU ANLAT ANLAT BİTMİYOR BEN EYLÜL AYINDA 7. DENMEMİ YAPACAĞIM DR BANA HİSTERSKOPİ VE HSG İSTEDİ SADECE BU İKİ YÖNTEM İÇİN 2500TL İSTENDİ BENDE 3000 HASTANE MASRAFLARI (Eğerki yeni bir yöntem seçersen mesela gebelik aşısı gibi ekstra ödemem olacak) + İLAÇALAR MALÜLEN EMEKLİ OLMUŞ EŞİMİN ALDIĞI 600 TL MAAŞLA BEN BÜTÜN BUNLARI NASIL KARŞILARIM ACABA .. BU SORUYU SORMADIĞIM YER KİŞİ KALAMDI BİMER ONLARCA MAİL ATTIM BU KONUDA HASASİYETİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM ONLARCA GAZETEYE TV KANALINA MAİL ATTIM AMA BANA HİÇ KİMSELER DÖNMEDİ BİR KAÇTANE MİLET VEKİLİ İLE BİLE GÖRÜŞTÜK AMA HİÇ BİR ŞEY OLMADI

Son düzenleme:
DEVLETİN BU RAPORLARLA İLİGLİ ÇİFTELERDEN HER HANGİ BİRİSİNİN ÖNCEKİ EVLİLİĞİNDEN BİR ÇOCUĞU VAR İSE DE BU RAPORDAN (devlet desteğinde ) HİÇ BİR ŞEKİLDE YARARLANAMYIYOR OLMASI

Bilmiyorum yazıldı mı ama tedavi süresince kullanılan hormon iğneleri ilaçlar çok pahalı.devlet karşılamıyor :KK43: bence buna da el atılsın.

4 tüp bebek denemesı sonucu evladıma kavuştum

maddı manevı çok yıpratıcı manevı yıpratıcılığı birazda maddi olarak çok kulfetlı oluşundan

bu denemeler toplamda 50 bin liraya maal oldu 2 yılda giden para tabı şimdi evladım kucağımda 150de gıtse aklıma gelmıyor

ama herkes ben kadar şanslı değil çok daha fazla deneme yapanlar var devlet bunun farkına varmalı

ilerki yıllarda ıster ıstemez varacaktır dıye düşünüyorum ne yazıkkki bu tedavı çok kişinin ihtıyacı oluyor gun geçtikçe

Merhaba, 2010 yilinda 1, 5 senelik evliyken esimde sperm sayisi azligi ve bende fsh hormonu yuksekligi nedeni ile 3yillik evlilik sartini doldurmadigimiz icin ucretli olarak tedavimizi ankara da universite hastanesinde cok stresli bir ortamda ve oldukca yuksek miktarda bir bedele tedavi oldum.Sonuc negatif oldu. Ikinci tedavimi 2012 yilinda oldum ve ssk dan rapor cikarttim ve dis gebelik ile sonuclandi, embriyo tupume yapıştığı için ustune bir de ameliyat oldum ve tuplerim zarar gordugu icin tuplerimi ameliyat ile yaktilar ve normal yolla hamile kalamiyordum ama en azindan umut ediyordum o umudumda tukendi. üçüncü tedavim 2013 yilinda ssk raporu ile baslandi igneleri aldim ama vucudum tedaviler ve ameliyat sonrasi yiprandigi icin yumurtalarim tedaviye cevap vermedi
bikac ay dinlendim ve dorduncu tedaviye basladim ucretli olarak ve yine yumurtalarim cevap vermedi ve ben 7 kutu igneyi oldukca pahali olarak aldim ssk ile yaptigim tedavilerde her kullandigim ilaci igneyi ssk karsilamadi ucretli aldiklarim da oldu bu arada ben ve esim maddi manevi cok yiprandik evlenirken dugunde takilan bileziklerimi, arabamizi, biriktirdigimiz paramizi hep harcadik ustune ihtiyac kredisi cektik, isyerin de tedavim icin izin vermediler isten ayrilmak zorunda kaldim yani anlayacaginiz sıfıri tukettik ama rabbim buyuk insallah bir gun yüzümüzü guldurecek.Bende basbakanimiza cok mektup yazmayi dusundum tup bebekte ssk raporu icin sadece 2 tane tup tedavisi bizim gibi zor ebeveyn olmak isteyenler icin cok yetersiz lutfen bize yardim etsinler biz de ebeveyn olma hayallerimizi gerceklestirmeye devam edelim. Allah kimsenin kucagini bos birakmasin .hepimizin yardimcisi olsun. Sevgilerle Ankara dan Beyhan Sansal.

X