Öyle bir yaraya parmak bastınız kii....Allah razı olsun sizden KAZEN...
Evlat kokusu cennet kokusudur Buyurmuş Peygamber Efendimiz (S.A.V.)
Evlenen her kadın istediğinde anne olur zannederken...burada dertleşen bir çok kadın gibi doğal yolla anne olamayacağımı öğrendim... ve bunu öğrenmeme sebep olan istanbuldaki devlete ait ünlü bir hastanede çektirdiğim rahim filmine doğru dürüst bakmadan herşey normal yazan doktoru düşündükçe içim acıyor
...2 gün boyunca ateşlenip yatağa düştüm ilkel şartlarda çektirdiğim o rahim filminden sonra
...peşinden özel bir merkezde ağrısız bir film daha çektirdimm ...devlet hastanesinin doktoru filme bakmadan anne olmama engelim olmadığını yazıvermişti oysa 2 tüpüm de tıkalıydı balon gibi şişmişti...
riske atamazdım tedavimi özel bir hastanede devam ettim önce bir laporoskopi sonrasında 3 tane histereskopi geçirdim...1 yıl içinde....her operasyondan sonra daha çok yıprandım...ve komplikasyonlara maruz kaldımm..özel sektörde çalıştığım için izin alamıyordum haliyle sadece haftasonları kontrollere gittim..ve doktorumun çağırdığı değil de patronumun iizin verdiği tarihte ameliyat olabildim tedaviye ise bir yılı bekleyip başladım...hem izin almam sorundu..hem de çalıştığım halde ameliyatlarımın pahalı olması tüp bebek hastane ve ilaç masraflarını karşılayamazdım...hiçbir sürecim kolay olmadı haliylee..
İlk tüp bebek denememi 2012 Ocak ayında başladım (özel hastane raporsuz)..Hastaneye 3000 tl ilaçlara 1500 tl ödedim
transferim 2012 temmuz ayında gerçekleşti o zamana kadar 2 histereskopi oldum aylarca tekrar tekrar ilaç kullandımm....Yanısıra hiperbaric oksijen tedaviisi almam gerekti 750 tl de bu tedavi için ödedim..yolu vs saymıyorum..ve işimden istifa ettim...ailevi sorunlar yaşadım maddi olarak tükenmek zaten yeterince kötü iken bir de eşimin ailesinin anlayışsızlığı sebebiyle psikolojik destek aldımm...
ve ilk denememde negatif sonuç aldım...
hormon tedavisi ve ameliyatlar sonucu aldığım kiloları vermeye çabalıyorum...yaşım 35 in üzerinde olduğu halde yalvara yakara 2 embriyo tarnsferine doktorumu zor ikna ettim...donmş 4 embriyomun 2 si transfer edildi kalan ikisi ziyan oldu...
şimdi sil baştan tekrar başlayacağım ama bu kadar pahalı bir tedavi olmasa bu kadar beklemezdim....rapor çıkarıp aynı merkezimde devam etmeyi düşünüyorum...
geçen her günün her ayın bir kayıp olduğunu bilerek yaşamak öyle zor kii...ve en kötüsü de daha kaç sefer deneyebilirim
bilemiyorum ve sadece dua ediyorumm Allahım ne olur bu sefer bebeğim geldim anne desin.....peşpeşe deneyebilecek ne maddi imkanımız var ne de kaldırabilecek sağlamlıkta bünyemiz...
...birkaç ay önce tekrar tedaviye başlama kararı alınca kredi çektik ödemeye başladık ama tedavim negatif olursa peşinden tekrar kredi çekemeyiz çeksek de ikisini bir ödeyemeyiz...geçen yıl beraber tedavi de olduğum arkadaşlarımdan bebeklerini kucağına alanlar halaa kredi ödüyorlar ve dünyaya gelen bebeklerimiz borçlu olarak doğuyorlar maalesef...