Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

Devlet bebeği olanın tedavisini karşılamıyor suan böyle bu devam ederse oğlum kardeş duygusu tadamıcak çünkü tüp bebek için harcanan paralar emekler stresler beni tekrar o aşamalara getiremicek zaten gücüm de yok kalmadı...

Bu arada bu konuyu devletin kampanyası sanıp "sana ne yapacağım çocuk sayısından" diye gelen olur çek devlet elini bedenimden diyen olursa konuyu anlamadığı için o eli kırarım : ) aba altından sopa değil direk sopa .... Bizim derdimiz siyaset yapmak değil gidin nerede yapacaksanız yapın siyaseti... 1 olsun bizim olsun kampanya içeriği...

siyaseti gidin başka yerd eyapın... Facebook sayfasında 2-3 dengesiz yorum yapan olmuş cevap vermek istemiyorum...

buna ek olarak bir isimde düşünün lütfen ?

"yeni bir nefes" "süt kokusunu duymak benimde hakkım" ne bileyim uydurun güzel birşey işte : )

yazdım ama uzun mu oldu kısamı oldu,saçma mı oldu bilmiyorum..şu anda ne hissediyorsam onu yazdım,bağlantısız bile olmuş olabilir kusuruma bakmayın lütfen.

Bu arada bu konuyu devletin kampanyası sanıp "sana ne yapacağım çocuk sayısından" diye gelen olur çek devlet elini bedenimden diyen olursa konuyu anlamadığı için o eli kırarım : ) aba altından sopa değil direk sopa .... Bizim derdimiz siyaset yapmak değil gidin nerede yapacaksanız yapın siyaseti... 1 olsun bizim olsun kampanya içeriği...

siyaseti gidin başka yerd eyapın... Facebook sayfasında 2-3 dengesiz yorum yapan olmuş cevap vermek istemiyorum...

"yeni bir nefes" "süt kokusunu duymak benimde hakkım" ne bileyim uydurun güzel birşey işte : )

kazen bence bu yazını ilk sayfaya konuyu açtığın mesaja eklemelisin..
çünkü 4. sayfaya gelmeden böle önyargılarda bulunan kişiler çıkabilir :KK34:

Arkadaşlar tüp bebek ücretlerini belirtirken hangi yılda tüp bebek yapıldığınıda yazarsanız verdiğiniz fiyatların hangi tarihler arasında olduğunuda belirtmiş oluruz çooookkkk önceden yapılmış bir tüp bebek bugün aşılama fiyatı gibi geliyor okuyunca...

"Evlerimiz Bebek Koksun"

tamam o zaman yazayım hemen içimden geçenleri.uzun ya da kısa olursa birlikte düzenleriz.

anne olacağını duymak dünyanın en güzel hissidir elbette peki olamayacağını duymak nasıl bir histir? önce şu soru geçer aklından,neden ben,ben ne yaptım da bunu yaşıyorum? sonra ağlama krizleri,eş ile anlamsız kavgalar,tarifsiz bir his..sonra araştırmalar,ne yapabilirizler..doktor kontrolleri ve son aşama tüp bebek..ben o merkeze gittiğim günü hiç unutamıyorum..o kadar çok çift vardı ki bizim gibi,Allah'ım yalnız değiliz demiştim,yalnız değiliz tek biz değiliz..bu inanılmazdı....sonra merkezin bir köşesine çöküp hüngür hüngür ağlamıştm ama kendim için değil,bu kadar çok çocuğu olmayan tedavi olan insan olduğunu görüğüm için.. ve tedavi başlar..hep korku duyulur ya olmazsa diye,hamile haberi gelince hiç tanımadığın insanlara sarılıp gözyaşı dökebilirsiniz mutluluktan ve diller de hep aynı dua vardır; darısı başımıza...ben bu süreci olumlu atlatmış ve ikiz çocuklarıma tedavi sonucu kavuşmuş bir anneyim..bu öyle güzel bir mutluluk ki,tarifini et deseniz mümkün değil..sanki yıllarca onu beklemiş ve sonuda kavumuş gibi olursunuz..bebeklerimi ilk kucağma aldğımda tek dediğim şey; Allah'm bunlar benim mi? hoş geldiniz yavrularım,çok beklettiniz ama hoş geldiniz...

tüp bebek süreci sancılı bir süreçtir..horman haplarını yüklenirsiniz,günlük muayeneler,duyacağınız tek bir söz,bir surat ifadesi,doktorun bir off demesi bile etkiler sizi..bu manevi yönüdür..bir de maddi külfeti vardır hele de özel bir merkez ise ve farklı bir şehirden geldiyseniz.kalacak yer sorun,yeme-içme sorun,her şey maddiyat..maddi-manevi sancılı,zorlu bir süreç..anne olmak hr kadının hakkdır ama sırf maddi sebeplerle bu haktan mahrum kalan çok insan var..bu güzelliği herkesin yaşayabilmesini diliyorum..

Allah ım bu yola giren herkesin düşüncelerimi aynı olur yarabbimmm aynı ama aynı şeyleri bende yaşadım merkezde ağladım dua ettim..
bide üstüne üstelik merkeze cok gitmediğimizden evlilik yıl dönümümüzde merkeze gidicez diye eşimin testini o zaman yaptırmıştık ve biz bu acı gerçekle evlilik yıl dönümümüzde karşılaştık:KK14::KK14::KK14:

sağol canım rabbim herkeze nasip etsin aslında yazmak daha iyi ama kazen daha iyi bilir:)
boş ver canım patron o, o ne derse öyle olur:KK34:

devlet nasıl ki by-pass vb katkılarda çok sıkı bir denetim mekanizması uyguluyorsa tüp bebek konusunda verilen destek içinde aynı sıkılıkta denetleme yaparsa sanıyorum ki herkes işini düzgün yapacaktır.

Haklısınız .....

TÜpbebekte genetik tanı diye birşey var....

VE maalesef doktorlar bu genetik tanıyı 3 kez başarısız denemeye sahip olan çiftlerde yapıyorlar....!

ZAten millet 1 tedaviyi zor zahmet yaptırıyor ,, maddi manevi yıpranıyor...

İNsanla dalga geçermişcesine ancak 4. denemenizde genetik tanı yapabiliriz diyorlar ki zaten 2. denemeden sonrasını devlet karşılamıyor bile....

YANi çiftin , parası varsa 3. , 4. yada daha fazla deneyebiliyorlar ama parası olmayan evlat hasretiyle yanmaya devam ediyor....

merhaba arkadaşlar öncelikle böyle bir grup açıldığı için teşekkür ederim.gerçekten sesimizi duyuramadığımızı düşünüyorum.heleki benim gibi tüpbebekten başka hamile kalma ihtimali olmayan arkadaşlar bir rapor çıkartmak için kaç kapı kaç hastane kaç doktor gezmeliyim bilmiyorum.bu zamana kadar bir heyet raporu şartlarına baktığımda bana daha sıkıntı vereceğini düşündüğüm için hep özel yerlerde 3 tüpbebek denemesi 3 ameliyat yaptırdım.ve sonuç hüsran negatiffff :KK43:(( ve her denemede para para para gerçekten maddi yönden sarsılıyor insan zengin olsak sıkıntı olmaz ama çoğumuz eminimki normal şartlarda yaşayan ve tüpbebek giderleri için muhtemelen kredi çekerek deneyen insanlarızdır.kendi adıma söyleyeyim ben öyleyim.kredim bitmeden bir deneme daha yapamıyorum.inanın psikolojik olarak sarsılıyor insan yine denemek istiyorum fakat hüsrana uğramak istemiyorum.kime güvenmeliyim benim için ne yapılabilir onuda bilmiyorum.çok umutsuz bir haldeyim.başbakanımız diyorya 3 çocuk yapın.tamam yapalım ama benim maddi gücüm yok nasıl yapayım.devlet yardım etse destek çıksa en azından özel klinik ve merkezlerde dahil olmak üzere yaptıralım.devlet hastaneleride tüpbebek için sıraya koyuyor o bu şu derken yaş geçecek bu sefer yaştan dolayı yapamıycaz.umarım benim sesimi duyan birileri olur ben ve benim gibi arkadaşlarıma yardım eli uzatırlar bizde sağlıklı ve hayırlı evlatlar kucağımıza alırız.
sevgilerrrr

Arkadaşlar tüp bebek ücretlerini belirtirken hangi yılda tüp bebek yapıldığınıda yazarsanız verdiğiniz fiyatların hangi tarihler arasında olduğunuda belirtmiş oluruz çooookkkk önceden yapılmış bir tüp bebek bugün aşılama fiyatı gibi geliyor okuyunca...

benim verdiğim fiyatlar 2012 yılının fiyatıyken, euro olarak yazdığım 2013 fiyatı.

öncelikle meraba kazen bey çok önemli bi konuya deyinmişsiniz inşallah sonucu pozitif olurda bi nebze acımıza su serpilir..evet ücretler cok pahalı benm de yasım 21 olduğu için eşiminde degerleri az da olsa olduğu için rapor cıkaramıyoruz ve bu tedavi bize özelde:5500+800=6300 e mal olacakmış.Allah hepimizin yardımcısı olsun doktorumuzun normal yolla hamile kalma şansımın %1 olduğunu söylediğinde çok yıkıldım işe bile dönemedim günlerce ağladım ama sonuç değişmedi...eşim ve benm için yapılan tedaviler şu ana kadar minumum 2000 lirayı buldu bile bu halime şükür en azından calısıoruz eşimle ikimiz Allah durumu daha kötü olanlara yardım etsin....Bu arada kadesa iş yerinde beni ağlattın cnm :KK43: Allah sana ve çok değerli yavrularına uzun sağlıklı hayırlı ömürler nasip eylesin

2013 yılı ilk deneme hastane + fiyat 5500
ohss sonrası kullanılan serum ve dondurma işlemi fiyatıyla beraber 6300 tl

YENİ BİR NEFES.....:)) hoş bence.....

2010-2011 yılı arası 3 tüp bebek denemesi
ve toplamı eşime yapılan ve bana yapılan genetik tahliller dahil yol konaklamalar hariç 25 bin tl.

Genetik konusunu okuyunca aklima geldi yazmak istedim. Bazi testleri ve tani koymak icin gerekli islemlerin yapilmasini 3 tedavi sonrasina birakiyorlar. Asilama sarti konulacagina histereskopi, genetik testler bastan yapilmali ve tum sorunlarimiz elendikten sonra tedavimiz baslamali. Ben ilk iki tedavimde pozitifi aldim ve dusuk yaptim. Kendi israrimla histereskopi yaptirdim ve rahimdeki sorun yuzunden dusuk yaptigim anlasildi. Tabi olan bize oldu maddiyat tabi var ama manevi yikimi anlatmama gerek yok sanirim..

tabi ki çok güzel düşünülmüş, düşünüp yapanların emeğine eline fikrini sağlık..

yalnız tüp bebek deneme hakkını 2 ye düşüren ve bu kadar fark bu başbakanın zamanında oldu.. bu isteklere cevap vereceğini sanmıyorum.. daha önceden sınırsız deneme hakkın ve devlet desteği vardı ilaçlara ve hastaneye de bu kadar fark verilmiyordu, kaç tane embriyonun transferine hasta ile doktoru karar veriyordu..

Allah sonumuzu hayır etsin. umarım isteyen herkese versin Cenabu Allah, böyle muhannete muhtaç etmesin..

3 defa tüp bebek denedenim tüp bebek aşamasına kadar verdiğim ücretler...

Tahlil ve dr paraları kesin 3000 tl.

Tedavim e eskişehir kütahya arası gidip gelmeleri eklemiyorum...

1.tüp bebek ankara 7500 tl.kesin buldu
konaklama yol parası:minumum 500tl.

2.tüp bebek dondurulmuş emb transferi olamsına rağmen 5000 tl buldu.
Konaklama yol parası:minumum 500tl

eşime genetik tahliller yapıldı 2500 tl

3.tüp bebek tüp bebek 5000 tl.
Konaklama yol parası:minumum 500tl

1.için arababamız gitti 10 bini buldu

2.için kalan paramıza kredi çektik 5 bin tl.

3.için kredi çektik 5.bin tl

allaha şükür3.bebekte kucağıma aldım bebeğimi....
çok şükür sonunda kavuşmusun cennet kokuluna allah isteyen tük hasretlere versin

Genetik konusunu okuyunca aklima geldi yazmak istedim. Bazi testleri ve tani koymak icin gerekli islemlerin yapilmasini 3 tedavi sonrasina birakiyorlar. Asilama sarti konulacagina histereskopi, genetik testler bastan yapilmali ve tum sorunlarimiz elendikten sonra tedavimiz baslamali. Ben ilk iki tedavimde pozitifi aldim ve dusuk yaptim. Kendi israrimla histereskopi yaptirdim ve rahimdeki sorun yuzunden dusuk yaptigim anlasildi. Tabi olan bize oldu maddiyat tabi var ama manevi yikimi anlatmama gerek yok sanirim..

Ben ilk iki tedavimde pozitifi aldim ve dusuk yaptim AYNEN BENDE POZİTİF SONUÇ ALDIM 10 HF KAYBETTİM İLLAKİ BEBEĞİ KAYBETMEKMİ LAZIM MADEM TÜP BEBEK TANISI KONDU İSTEYENE BAŞTAN YAPILAMLI HAMİLE KALIP KAYBETMEK DAHA ÜZÜCÜ

egunalcım; tedavi yılı: 2009

ilaçlarda dahil toplam ödediğimiz ücret: 4500 L.

özel tüp bebek merkeziydi.

HAKlısın ,, bir de PGT Var........

3 kez başarısız olmadan koymuyorlar embriyoları PGT ye....

X