Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...


bence çok derli toplu ve güzel olmuş elinize-emeğinize sağlık..

evet bir çok hikaye vardı elimizde,gönül isterdi ki hepsini yazıp gönderelim ama dediğiniz gibi ana konunun gölgede kalmaması açısından 3 tanesini seçmişsiniz ve daha iyi olmuş..zaten hepimizin yaşadığı şeyler,hissettiği duygular aynı.

İnşallah iyi sonuçlar alacağız.
 

hikayelerle istediğimiz talepler pekişmiş daha iyi olmuş... en vicdansız en katı kalpli insan bile duygulanır zira ben böle oldum.

hikaye sayısıda ideal ben bu hikayeyi paylaşanları tanımıyorum belki ama neler hissettiklerini ,neler yaşadıklarını çok iyi biliyorum ..binlerin sesi oldular diyebilirim.


evet şimdi oldu tşkler.
 
ya ooffff ben çok fena oldum defalarca hikaye okudum kk da tüp bebekle anne olanların olmaya çalışanların hikayelerini dosyamızdaki hikayeleride okudum veeeee beklenen son
 
emeği geçen herkesin ellerinize, yüreğinize sağlık güzel olmuş gerçekten. inşallah birilerine ulaşır yada birileri okur vesile olurlar derdimizi biraz olsun anlarlarr
 
hıkayeler cok guzel olmus eminim her okuyan benım gibi beni anlatmıs demıstır farklı farklı yerlerde ama aynı acıları cekıyoruz.

aglamak kendımı zor susturdum biran önce önumdekı engellerı asıp tup bebek yapmak istiyorum ama içimdeki ya tutmazsa korkusu hiç peşimi bırakmıyor ALLAHIM SEN BİZLERE DAYANMA GÜÇÜ VER SABIR VER YARAPBİM
 
 
gerçekten cok güzel olmuş elınıze kalemınıze yuregınıze sağlık .... rabbım kimseye evlet yokluğu cektırmesın... bızlerede tez zamanda nasıp etsın insallhhh
 
son halini okudum ellerinize sağlık...
şimdi bizden erkekler hakkındada istenilenler için liste yapmamızı istemişsiniz sanırım ayrı ayrı olsun istemissiniz ve yazan olmamıs isterseniz bu görevide ben devralayım.. ama başlıklar halinde yazabilirim yani egunalin yaptıgı gibi ayrıntılı örneklerle yazamam kalemim pek iyi değildir..
 
ERKEKLER HAKKINDA

---Erkeğin ilk evliliğinden cocugunun olmaması 2. evliliğinden kadına bağlı sebeplerden dolayı tüp bebek yapılması gereken durumlarda tüp bebek raporundan yararlanılmaması

---ailede sadece erkek çalışıyorsa prim günü 900 geçmemişse
(gerçi bunu rapor düzenlemeleri arasında yazmıstık ama tek erkek çalıştıgındada problem oldugu için yazmak istedim..)

----
azospermili olan erkeklerin tüp bebekle cocuk sahibi olmak için tese ameliyatı olması gerekmekte ve bundan ayrı bir ücret alınmaktadır
azospermi hastalarından bu ücret ayrıca alınmamalı veya alınacaksa bi miktarını devlet karşılamalıdır...

---azospermi hastalarının eşlerine eğer embriyo oluşabiliyorsa kesinlikle tek embriyo koyulmamalı bu sans embriiyo sayısı fazlalastırılarak dahada arttırılmalı...
 

canım benim azosperm deyince ben hep bi atakta bulunuyorum çünkü yaramız derdimiz büyük lütfen kök hücre çalışmalarının hızlandırılması konusunda da bişiler yazın inanın onun dışında durumumuz çok umutsuz Rabbimden mucizemizi beklemek olucak eğer kök hücre olmazsa.
 

kazen, metni okudum, doğal kalması açısından çok fazla oynamak istemedim. sadece önemli gördüğüm ifadeleri düzelttim. düzelttiklerimi de görebilmen için renkli boyadım. okur bakarsın, renkleri normale çevirirsin. yalnız word dosyasını nasıl gönderebilirim?????????
 
canım bu kök hücre çalışmaları türkiyedede yapılıyomu???
tam bi bilgim yok ama anladıgım kadarıyla kök hücreden veya yağ hücrelerinden sperm yapılım erkeğe aşılanması gibi bişey...
ben çok fazla bilgim olmadıgı için bilmiyorum o yüzden maddelere yazmadım yanlış bişey yazmamak için..
 
word gitmiyor, ben kopyalıyorum ancak düzeltme yaptığım renkli yerler çıkmıyor:

"Evlat kokusu, cennet kokusudur" demiş Peygamber Efendimiz(sav).
Bizde bu kokuyu içimize çekmek istiyoruz !
Merhaba Sayın Bakanım, Başbakanım
Bizler yıllarca uğraşmamıza rağmen anne olamayan anne adaylarıyız. “Üç çocuk söylemlerinizi” her duyuşumuzda ah keşke diye içimizden geçirirken aynı zamanda daha bir tanesine sahip olamadığımız gerçeğiyle yüzleşiyoruz.
İnfertilite çağımıza damgasını vurmuş önemli hastalıklardan biri. Neyse ki çözüme sahip bir hastalık. Çözüm sürecinin hem maddi, hem de manevi ciddi yüklerinin olduğunu ifade etmeliyiz.
Devletin bu konudaki destekleri yadsınamaz ancak oldukça sınırlı ve yetersizdir. Bu süreç keyfe keder bir uygulama olmayıp tamamen anne olmak için yola çıkılan ve bizleri maddi / manevi yoran bir uygulamadır. Tedavi sürecinde devletin sağladığı imkanlardan faydalanabilmek için çeşitli şartları sağlama zorunluluğu ve uzun süren prosedürler zamanla yarışan çiftler için hem zaman kaybı oluşturmakta hem de yıpratıcı olmaktadır. Tabi ki bir takım prosedürler uygulanmalı fakat sürekli olarak karşımıza çıkan ciddi sorunları çözüme kavuşturulabileceği düşüncesiyle aşağıda detaylı olarak ifade etmekteyiz.
Bu konuda nasıl bazı sektörlere kaynak ayrılıyor ise bizler içinde bir kaynak ayrılması veya sorunlarımıza bir çözüm üretilmesi hepimizi sevindirecektir. Bizler kaynak konusunda fikirler de üretir masaya koyarız ama bunun en doğrusunu yine işin uzmanları yapacaklardır. Her zaman şunu savunuruz herkes bildiği işi yapmalı ; bizim bu aşamada tek bildiğimiz anne olmak isteğimizdir.
Bu konuda desteğinizi bekliyor, bizi önemsediğinizi düşünerek en kısa sürede olumlu veya olumsuz cevap vereceğinizi umuyoruz...
#evlatkokusucennetkokusudur






Tüp Bebek Raporu ile İlgili Talepler
RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)
* Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması, sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli. Günümüzde bir çok çift çalışıyor ve bu prosedürler için zaman ayırma imkanları çok kısıtlı.
* Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması
Örnek olarak ;
Kanda genetik incelemesi gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması, sperm dna yapısının incelenmesi vb...
Tekrarlayan düşükler, başarısız tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman, hem maddi, hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.Bunun yerine tedavi sürecinin başında tetkiklerin yapılması bu sıkıntıları giderecektir.
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması (SGK)
* 23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olabilecekleri tıbben belgelenmiş çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarak ta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır. Sadece yaş sınırlaması maddesine takılan çiftlerin sayısı oldukça fazladır. Yaş sınırlaması gözden geçirilmeli hatta mümkünse tamamen kaldırılmalıdır. (konu bütünlüğü açısından buraya yazılmalı) Çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanması mevcut şartlarda mümkün değil. Aynı zamanda ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan çiftlere de rapor hakkı yararlanamıyor. Rapor ile ilgili düzenlemede bu hususun da dikkate alınması gerekmektedir.

- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması (SGK)
* Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet hastanesi, üniversite hastanesi ve SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor. Raporlar özel, devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğu da azalmış olacaktır. Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.
- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)
* Sigorta gün sayısı 900 günden daha aşağı çekilmeli. Diğer şartlara uyan sadece prim gün sayısı maddesine takılarak rapor çıkaramayan çiftlerin sayısı oldukça fazladır.
-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.(SGK)
* Bu maddede yapılacak iyileştirme maddi yönden çiftleri rahatlatacak ve tedavinin maddi bölümünü düşünmek yerine asıl önemli aşaması olan tıbbi boyutuna odaklanacaklardır.


Rapor süresinin uzatılması
* Çıkarılan tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli olmaktadır. İki tüp bebek arasındaki bekleme süresi en az iki aydır. Bu süre çiftlerin sağlık durumuna göre doktorlar tarafından daha da uzatılabiliyor. Bir de işin maddi boyutu devreye girdiğinde 2 ayda bir tüp bebek denemesi yapmaları imkansız hale geliyor. 6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı rapor süresi uzatılmalıdır. Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı ikiden daha fazla olmalıdır. Rapor sayısının artırılması önemle ele alınması gereken bir konudur ve çok fazla gündeme gelmektedir.
Tıbbi Talepler
* 35 yaş altı kadınlara birinci ve ikinci tüp bebek uygulamasında tek embriyo transfer ediliyor. Bu iki uygulamadan sonuç alınamıyorsa üçüncü ve sonraki uygulamalarda 2 ve daha üzeri embriyo transferi yapılabiliyor. Mevcut şartlarda tekrar tekrar tüp bebek denemesine imkanı olmayan çiftler için tek embriyo sınırlaması hem maddi, hem manevi hem de zaman kaybına sebep oluyor.
Örnek olarak ;
Yumurta rezervi 25 yaşında azalmış erken menopoz tehlikesi yaşayan bir kadın için zaman çok değerlidir. Tedavisi sırasında sadece 2 yumurta oluşturuyor ve embriyo haline geliyorsa bu 2 embriyodan sadece yaşı gereği 1 tane transfer ediliyor. Oysaki 2 embriyo transfer edildiğinde gebelik şansı artacaktır. Belki bir daha yumurta üretmesi mümkün olmayacak ve bu tedavisi son şansıdır. Buna benzer örnekler çok sayıda mevcuttur ve yaşanan mağduriyetler gereği kaç embriyo transfer edileceği doktor ve hastasının ortak kararına bırakılmalı.
* Tedaviden sonra transferden kalan embriyoların dondurulması için çiftlerden tüp bebek ücretinden ayrı bir ücret talep edilmektedir. Dondurma işlemi için alınan ücret belirli zaman aralıklarında tekrar istenmektedir. Birçok çift tüp bebek tedavisi için ciddi rakamlar ödemişken dondurma işlemi için ek ücret talep edildiğinde sorun yaşamaktadır. Dondurma işlemi için ücret talep edilmemelidir.


*PGT yani Preimplantasyon Genetik Tanı aileden gelen genetik bir hastalık nedeniyle ya da tekrarlayan gebelik kayıpları ve başarısız tüp bebek denemeleri olan çiftlerde uygulanan bir işlemdir ve bu işlem maddi olarak çiftleri oldukça zorlamaktadır. Ücretler gözden geçirilmeli mümkünse devlet desteği verilmelidir.
Tüp Bebek Hastaneleri / Merkezleri ile İlgili Talepler
* Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı. Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.
* Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetimden geçirilmelidir. Bu sayede hastaların şikayetleri minimize edilmiş olacak hatta belki de ortadan kalkacaktır.
* Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta zorunlu hale getirilmelidir.

Tüp Bebek İlaçları ile İlgili Talepler
* İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli. Hatta ilaç konusunda %100 destek devlet tarafından karşılanmalıdır.




Konaklama ile ilgili talepler
* Tüp bebek merkezleri büyük illerde bulunmakta olup çevre il, ilçe ve yerleşim bölgelerinden gelenlerin yani tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır. Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı, devlet misafirhaneleri bu konuda bir kontenjan mutlaka ayırılmalıdır.

Tüm bunlara ek olarak erkek hastaların tedavi sürecinde, operasyonları (varikosel vb.), rapor ve testleri tam bir muallaktır. Yukarıda yer alan hemen hemen tüm sorunlar erkek hastalar içinde geçerliliğini korumaktadır.
 
canım cok teşekkür ederiz sende cok yardımcı olmaya calısıyorsun saol...
 

Süper olmuş emeği geçen herkesin elline koluna sağlık
İçlerinde bir hikaye vardı ki sanki bir zamanlar benim yazdıklarımla aynı duyguları ve cümleleri yansıtmış satırlara..Biran dedim ki pcden yazımı almışlarDemekki anne olmayı bekleyen herkes tek bir kalp ve düşüncede hareket ediyor gerçekten..
Güldüğüme bakmayın tabi ,her satırı okurken ağladım aslındaRabbim yardımcınız olsun İnşallah.Allahın izniyle herşey çok güzel lucakDualarım sizlerle ...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…