Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

bn 4.+5 gunluk hamileyim cok siddetli bel agrim oluyr biraz ayakta dursam ya da yuruse mbelim kopck gibi oluyr nefesimi kesyr bu durum normal mi sizce
normal gebelign ilk aylarndan itibaren bel agrisi gorulur cok yaygn bir belirtidir zaten. Ama nefesinz kesilmesi bu kadar erkenken pek normal degl onu bir gostern bence

michie nasılsınız ben ikinci bebeği istiyorum 33 yaşındayım 26 aylık bir oğlum var ağustos ayına spirali çıkarttırdım doktor yumurtalıkların ve rahmin temiz adetlerinde düzenli dedi test yapmaya gerek görmedi 1. Çocuk da doğal yollarla oldupu için Bende ağustosta korundum bu çalışmalarda 4. Ayım geçen ayda ovu testi denedim uygun günleri değerlendirdim ama gebelik olmadı bu ayda ovu testi kullandım ovu 13 ve 14. Gün pik 15. Gün silikleşti çatladı yani yumurta bizi ilişki günleride 10-12-13-14-15-19 günleri oldu bata 8 gün var ama benim bir kaç gün önce vece uyandığımda göğsümden süt geldi ilk defa farkettim galiba prolaktinim yükseldi en son adette az olmuştu zaten ama hala çok düzenli prolaktin yüksek olsa adeti geciktirmezmi. Galiba bu ay gebelik şansım yok adet olursam 3. Günü gidip bir hormonları kontrol ettirip muayene olayım diyorum sonrasındada smear yaptırayım

analizlernz ve planiniz cok mantkli geldi bana, zaten daha onceden gebelik gecrdgnz icin yorumlayabiliyosnz, hormonal dengenin de farkindasnz bana diyecek bisey kalmiyor :)

Merhabalar adetim 4 gun gecikti doktoruma söyledim kan testi yaptır dedi idrarda çıkmaz mi ki kan vermek istemiyorum :/

Bu arada folik asidi devlet karsilamiyor.
Folio diye bi folik asid cesidi var devlet onceden karsiliyordu 1 liraya alabiliyordk receteyle tabi bu yillar once. Su an karsilamiyor diye biliyorm eczaciyla konustm gecen hafta bu bilgiyi onayladi
16 tl sanırım bana doktorum önerdi aldım

Çünkü
neden kan vermek istemiyorsunz idrarda ciksa da kan vereceksnz o kan cikacak kacis yok
Çünkü Acele etmek istemiyorum daha doğrusu ilk idrarda görüp öyle kan vermek istiyorum çünkü daha önce çok kan verdim 1 haftalık düşük yaptım o bi hafta icnde 3 kere kan verdim filan korkuyorum o yüzden idrarda belli olmaz mi peki 4 gun geçti adetim yarın 5.gun tabi olmazsam inşallah

michie bir soru sormak isterim prolaktin değerini hayıt otu veya suyu ile ilgili herhangibir bilgiye sahipmisiniz

evet artk belli olur idrarda da.
Ama dedgm gbi idrar testi pozitif cikarsa haftayi belirlemek icn negatif cikarsa adet olmama sebebini anlamak icn kan testi yapacaklar bosuna idrar testiyle vakit harcams olursn. Kan testi enn net cevabi verir

evet artk belli olur idrarda da.
Ama dedgm gbi idrar testi pozitif cikarsa haftayi belirlemek icn negatif cikarsa adet olmama sebebini anlamak icn kan testi yapacaklar bosuna idrar testiyle vakit harcams olursn. Kan testi enn net cevabi verir
Hımm anladım teşekkür ederim hayırlısı olsun inşallah güzel haberler veririm sizlere

michie bir soru sormak isterim prolaktin değerini hayıt otu veya suyu ile ilgili herhangibir bilgiye sahipmisiniz
hayit tohumunu dogurganligi arttirmak icn kullaniyorlar ama net bir bilgi edinemedm prolaktini dusurmek yerine arttidgi da olmus. Bence risk almayin her bunyede farkli etkiler yaratabiliyor anladgm kadaryla. Doktora gtseniz dostinex verir herhalde

Bugun esimle doktora gittik spermiogram istendi sperm sayisi 10 milyon ve varikosel rahatsizligi varmis esimde ama kesin olmasi icin ultrason istedi 20 gun sonra filan cekilcek bu hastalik hakkinda bilgi almak istiyorum

antibiyotik birakilmaz ki canim hastalgn iyice ilerler sonra ilaclar da fayda etmez...
Ya adet donemimde bitip yeniden yumurtlama hesabi yapayim diye kullanayim dedin ama simdi iyiyim ikisi bir olunca agir geldi hem adet hem ilaclar birakmayacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…