embriyolog da sonucta bir insan, yapilan her iste insan faktoru vardir. Dikkatini daha yogunlastiran, isini daha cok seven daha basarili olur. Ama bunu bu seklde dusunmeyin ne yazkki bunlar elmzde olmayan dis faktorler,dolayisiyla acaba embriyolog kotu mu calisiyor derseniz hep dis faktorlere yullendgnz icn durumu kabullenemezsnz bana gore tedavi gorup bebek aahibi olmanin en zor tarafi bu kabullenme durumu. Kisisel olarak almayin sahsi olarak yasasam ben de ayni hissederm, maddi yonunden,operasyonel yonunden,ese dosta aciklamadan ziyade kabullenis zor.eger siz genel olarak doktorlar hemsireler dahil merkezden memnun deglsenz degistireblrsnz cnku tup bebek merkezleri artk ticarethaneye dondu bilerek basarisiz yumurta nakleden oldugunu bile duydum surecin tekrarlanmasi icn...bir negatif tüpüm var.bazı merkezlerin embriyologları yaptırdığım yerden daha iyi imiş.embriyoloğun iyi kötü olması neye bağlı.benim 5. gün embriyosu idi.
kalanlardan 4 tane dondurdular.mikroenjeksiyon değil normal tüp benim.sperm de sorun olsa döllemezdi diye düşünüyorum.
3. gün embriyosu ile çok hamile kalan duydum diyor çevremdekiler.
dondurulmuşlarım kaçıncı gün olarak donduruldu bilgim yok.çözüldüğünde deformasyon olur mu fikrim yok.(22 yumurtadan 18 i döllendi 4ü donduruldu.)dondurulmuşlar bekliyor.
Öğretmenim bende canım faranjit kulağıma vuruyor burun tıkanıklığı falan da eşlik ediyor huzursuz oldum antibiyotik kullanmak diyince bu benim ikinci gebeligim ve ilk gebeligim doktor hatası yüzünden sonlandı oyuzden bu tedirginligim kusura bakma canım saolasin Allah razı olsunanladgm kadaryla agir bir enfeksiyon geciriyorsnz. Zaten gebelik kategorisi a olan ilac sayisi oyle az ki en iyi ihtimal gebelik b kategorisi oluyor.
Doktorunz durumdan haberdarmis, yazdysa kullanin. Icinz huzursz olmasn. Siz iyi olmadan yavrunz da olamaz. 2.trimesterdan sonra yani 12. Haftadan sonra bebek olabldgnce bagmszlasiyor bagisiklk sistemi gelismeye basliyor. Ilk aylar olsa icmeyn dayanin derm ama ikinci trimesterda ilac kullanmak nispeten daha guvenli bebis icn
oyle mi cok uzuldumÖğretmenim bende canım faranjit kulağıma vuruyor burun tıkanıklığı falan da eşlik ediyor huzursuz oldum antibiyotik kullanmak diyince bu benim ikinci gebeligim ve ilk gebeligim doktor hatası yüzünden sonlandı oyuzden bu tedirginligim kusura bakma canım saolasin Allah razı olsun
Açtık çok uğraştık bilir kişi hep doktor yanlisi oldu raporlar bile ise yaramadı ve bana sen istedin dedi doktor çıktı şuan çok guvendigim iyi bi doktorum var ama ama tedirginlik geçmiyor Rabbim kimseyi karnında dahi olsa çocuğu ile imtihan etmesinoyle mi cok uzuldumkeske dava acsaydnz gideni geri getirmez,ama baska bi kadinin cani yanmazdi. Korkmayin,iyulesmeye bakin
amin haklisinz.kaybiniz icn cok uzuldm,allah rahmet eylesn. En azndan smdiki doktorunuz guven verici. Soyle dusunun insanlar hamile oldugunu bile bilmeden icki sigara kutu kutu ilac tuketiyor yine de sapasaglam cocuklar dogurabiliyorlar. Yani bahsedilen omur varsa kimse onune gecemez. Sizin de sinavinz bu olmus allah sabir versnAçtık çok uğraştık bilir kişi hep doktor yanlisi oldu raporlar bile ise yaramadı ve bana sen istedin dedi doktor çıktı şuan çok guvendigim iyi bi doktorum var ama ama tedirginlik geçmiyor Rabbim kimseyi karnında dahi olsa çocuğu ile imtihan etmesin
ben değiştirmek istiyorum. bize çocuğunuz olur dedi doktor sıkışınca da sizin yapmadığınızı ben yapmaya çalışıyorum diyince.bende şalterler attı.(sanki biz bilmiyoruzda hobi olsun diye geldik o merkeze 7binlira verelim dedik) dondurulmuşlar daha ucuza nakil olur diye 0 dan 7bin verip başka dr a gitmek istemiyor eşim. eşimde çocuk için benim kadar çırpınmayınca bende dondurulmuşlar için bile gitmedim. belki dondurulmuşlar olmasa başka dr a giderdim.dediğiniz gibi "tüp bebek yapma merkezi" değil "tüp bebek ticareti merkezi".benim ohss olduğumu bile bile de hemen transfer ettiler.sonrada bana kusur buldular.embriyolog da sonucta bir insan, yapilan her iste insan faktoru vardir. Dikkatini daha yogunlastiran, isini daha cok seven daha basarili olur. Ama bunu bu seklde dusunmeyin ne yazkki bunlar elmzde olmayan dis faktorler,dolayisiyla acaba embriyolog kotu mu calisiyor derseniz hep dis faktorlere yullendgnz icn durumu kabullenemezsnz bana gore tedavi gorup bebek aahibi olmanin en zor tarafi bu kabullenme durumu. Kisisel olarak almayin sahsi olarak yasasam ben de ayni hissederm, maddi yonunden,operasyonel yonunden,ese dosta aciklamadan ziyade kabullenis zor.eger siz genel olarak doktorlar hemsireler dahil merkezden memnun deglsenz degistireblrsnz cnku tup bebek merkezleri artk ticarethaneye dondu bilerek basarisiz yumurta nakleden oldugunu bile duydum surecin tekrarlanmasi icn...
3.gun embriyosu da 5.gun embriyosu da tutunmaya hazirdir. Bu acidan kafaniz karismasn. Dondurulmus yumurtalari deforme olmayacak sekillerde cozuyorlar yoksa dondurmanin bir anlami yok. Her sefernde sureci tekrarlamaktansa dondurup depo etmek daha pratik oluyor tabiki.
gercekten cok zor. Allah bu konuda kotu niyetli insanlarn eline dusurmesin. Evlat sahibi olmak oyle hassas bir konu ki bunun icn yapilan islemlerin ucretleri sorgulanmiylr bile kendi piyasalarini kendileri olusturuyorlar... En tehlikelisi budur. Keske devletin bu konuda donanimli tesisleri olsa da insanlarn umitleryle oynayan boyle insanlar olmasa...ben değiştirmek istiyorum. bize çocuğunuz olur dedi doktor sıkışınca da sizin yapmadığınızı ben yapmaya çalışıyorum diyince.bende şalterler attı.(sanki biz bilmiyoruzda hobi olsun diye geldik o merkeze 7binlira verelim dedik) dondurulmuşlar daha ucuza nakil olur diye 0 dan 7bin verip başka dr a gitmek istemiyor eşim. eşimde çocuk için benim kadar çırpınmayınca bende dondurulmuşlar için bile gitmedim. belki dondurulmuşlar olmasa başka dr a giderdim.dediğiniz gibi "tüp bebek yapma merkezi" değil "tüp bebek ticareti merkezi".benim ohss olduğumu bile bile de hemen transfer ettiler.sonrada bana kusur buldular.
Çok teşekkür ederim çok naifsiniz Allah razı olsun saolasin canimamin haklisinz.kaybiniz icn cok uzuldm,allah rahmet eylesn. En azndan smdiki doktorunuz guven verici. Soyle dusunun insanlar hamile oldugunu bile bilmeden icki sigara kutu kutu ilac tuketiyor yine de sapasaglam cocuklar dogurabiliyorlar. Yani bahsedilen omur varsa kimse onune gecemez. Sizin de sinavinz bu olmus allah sabir versn
BEN SİZE BİRŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM İKİLİ TARAMA TESTİ İLE ALAKALI BU İKİLİ TARAMANIN ÜZERİNDE YAZAN GESTATİON AGE ON THE DAY OF SERUM TAKİNG YAZAN YERİN ANLAMI KANDA GÖRÜLEN GEBELİK YAŞIMI ACABAgelişimin her bir kısmı ( baş ölçümü- boy uzunluğu vs.) farklı değerlendirilir. yani baş gelişimi 25.haftadayken boy ölçümü 24.haftayı işaret ediyor olabilir. bu normal bir durum.çünkü organik canlı bir varlıktan bahsediyoruz, daha önce de dediğm gibi her gebelik ayrı bir vakadır. kendi içinde değerlendirilmeli. her ölçüm kategorisi farklı haftayı işaret edebilir çünkü o değerler ortalama alınarak bulunuyor yani olması gereken düşünülerek ama o ölçülerin altında üstünde kaldığında bebeğinizin sasğlıksız olacağı anlamına gelmez. gelişimi belli evrelerde hızlanıp haftasına yetişebilir veya belli evrelerde duraklayıp haftasına denk gelebilir. siz bir takvim tuttuysanız son adet tarihine göre gebelik haftanızı belirleyebilirsnz.
olur tabiki cok normal, prospektusunu bir okuyun buna isaret ediyor olablr. Cok gecmis olsnictigim antibiyotiklerin adetime etkisi olurmu ya bu ay cok sancili bir adet geciriyorum napcam benim kan kaybindan bacaklarim bile agrir midem bulaniyooo
ben tesekkur ederm allah sizden de razi olsnÇok teşekkür ederim çok naifsiniz Allah razı olsun saolasin canim
sivinin aldigi zamandaki gebelik yasi anlamina geliyor, yanlis cevirmedysemBEN SİZE BİRŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM İKİLİ TARAMA TESTİ İLE ALAKALI BU İKİLİ TARAMANIN ÜZERİNDE YAZAN GESTATİON AGE ON THE DAY OF SERUM TAKİNG YAZAN YERİN ANLAMI KANDA GÖRÜLEN GEBELİK YAŞIMI ACABA
kullanmasammi ya hem adet sancisi ki ben cok olurum adet hemde resmen midem aciyoooolur tabiki cok normal, prospektusunu bir okuyun buna isaret ediyor olablr. Cok gecmis olsn
antibiyotik birakilmaz ki canim hastalgn iyice ilerler sonra ilaclar da fayda etmez...kullanmasammi ya hem adet sancisi ki ben cok olurum adet hemde resmen midem aciyooo
Doğru hocam çevirisivinin aldigi zamandaki gebelik yasi anlamina geliyor, yanlis cevirmedysem
sevndm :)Doğru hocam çeviri