Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

Ben ihtiyactan degil genel kultur olarak merak ediyorum. hamilelik hesabi neden cinsel iliski gunune gore degil de SATa gore hesaplaniyor? bir arkadasim yumurta o gunden itibaren gelismeye basliyor yumurtanin yasi hesaplaniyor demisti dogru mu bu?
hocam şöyle ki yumurta döllenmeye hazır hale gelmeden de vücutta mevcut, folikül içerisinde bekliyor. ama fsh ile olgunlaşıp LH ile fallopi tüplerine atılıncaya kadar 14 gün geçiyor ve bebeğin büyüyeceği ana hücre haline geliyor. dollenme olursa o hücreden devam ediyor. canlılığını sürdürdüğü ilk 15 günlük segmentasyon evresini gözardı etmemek gerekiyor. dolayısıyla evet garip, ama yani arkadaşınızın mantığı doğru.

tam gece terlemesi zamanlarınız, gayet normal. sonrasında üşütmemeye özen gösterin gebelikte ilaç kullanılamıyor, çok çekersiniz. ince giyinip bol örtünün, sıcaklarsanız uyurken ,istemsizce üstünüzü açablrsnz ama kalın giyinirseniz yapacak bişey yok. niçin sıcak su torbası koydunuz? sorablr miyim?
embriyo 15 günlükken yani gebeliğin 4.haftasndan itibaren rahime gömülüyor korunaklı bir kas tabakasının içinde. ama sıcaklık kasları gevşetir. sürekli yaptıysanz riskli olabilir

o sırada çok sancı çekiyordum kanamam yoktu sanırım gaz sancısıydı ama hareket ettirmeyecek kadar çoktu bende sorun olmaz diye düşünmüştüm ilk gebeliğim ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum . bebek için sıcaklık zararlı birşey olduğunu öğrenince hep aklımda kötü düşünceler geziyor

yani bu bikaç seferlik bişeyse böyle endişelenmeyin, sonuçta kontrolleriniz devam ediyor. bir sorun olsaydı çıkardı ayrıca 5 hafta çok yeni. farzedin ki bilmiyordunuz, bilmeden de sıcak su torbası koyabilrdiniz. kendinize yüklenmeyin.

şuan gebeliğimin 10. haftasındayım bebeğime benim yüzümden bir şey olduysa diye korkuyorum

teşekkür ederim

şuan gebeliğimin 10. haftasındayım bebeğime benim yüzümden bir şey olduysa diye korkuyorum
korkmayın, yaşayacağı ömür biçildiyse zaten tutunacak bu endişe boşuna. daha önceki bir mesajımda da yazdım. insanlar sigara alkol kullanıyor, radyasyona maruz kalıyor, taşınıyor, merdivenden düşüyor da o bebeklere bişey olmuyor. nedeni bu çünkü... yaşayack ömürleri var. sizin yavrunuzun da var allahın izniyle. bi daha ki kontrolünzde doktor ile konuşun bişey olmaz diyeceğine adım gibi eminim :)

saolun. Rabbim sizede hayırlısıyla nasip etsin

Merhaba cnm asilama ile ilgili bir bilgin varmi? Sorularim varda
merhabalar, aşılama tekniğinin çalışma prensibiyle ilgili genel bir fikriim var çok detay değilse yardımcı olmaya çalışırm. siz yine de yazın. ben yardmcı olamazsam belki başka birisi görür ve cevaplar

Cok detay deil aslinda ben bugun itibariyle son ignemi vurdum persembe baslanmisti yarin kontrol var yumurta istenilen boyuta kac gunde olusabilir ulastigini var sayarsak asilama en gec hangi gun olur acaba simdiden tesekkurler

Cok detay deil aslinda ben bugun itibariyle son ignemi vurdum persembe baslanmisti yarin kontrol var yumurta istenilen boyuta kac gunde olusabilir ulastigini var sayarsak asilama en gec hangi gun olur acaba simdiden tesekkurler
ovitrelle vuruldu mu size

ovitrelle vuruldu mu size
Catlatma ignesimi hayir vurulmadi suan puregon igne kullaniyorum yarin ilk kontrol var . Istenilen buyukluge ulasirsa asilama islemine gecilecek en gec hanngi gun olur merak ettim birde tutma ihtimali nedir cok umutluyum aslin polistik overliyim cunki brde bunyem iltihap yapio durmadan yok etmeye calisiordum oyuzden umudum arrti cunku suan iltihap durumundan kurtulduk iltihap engelliyormus cunki

yumurta 18 veya 20 mm olması lazım kaç gün sürer inanın fikrim yok. bünyeden bünyeye de değişeblr.

Cok tesekkurler cevap icin. merak ediyordum ogrenmis oldum.

Ubn 4.+5 gunluk hamileyim cok siddetli bel agrim oluyr biraz ayakya dyrsam ya da yurusum belim kopck gibi oluyr nefesimi kesyr bu durum normal mi sizce

bn 4.+5 gunluk hamileyim cok siddetli bel agrim oluyr biraz ayakta dursam ya da yuruse mbelim kopck gibi oluyr nefesimi kesyr bu durum normal mi sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…