- 21 Nisan 2013
- 2.825
- 3.480
- 33
embriyolog da sonucta bir insan, yapilan her iste insan faktoru vardir. Dikkatini daha yogunlastiran, isini daha cok seven daha basarili olur. Ama bunu bu seklde dusunmeyin ne yazkki bunlar elmzde olmayan dis faktorler,dolayisiyla acaba embriyolog kotu mu calisiyor derseniz hep dis faktorlere yullendgnz icn durumu kabullenemezsnz bana gore tedavi gorup bebek aahibi olmanin en zor tarafi bu kabullenme durumu. Kisisel olarak almayin sahsi olarak yasasam ben de ayni hissederm, maddi yonunden,operasyonel yonunden,ese dosta aciklamadan ziyade kabullenis zor.eger siz genel olarak doktorlar hemsireler dahil merkezden memnun deglsenz degistireblrsnz cnku tup bebek merkezleri artk ticarethaneye dondu bilerek basarisiz yumurta nakleden oldugunu bile duydum surecin tekrarlanmasi icn...bir negatif tüpüm var.bazı merkezlerin embriyologları yaptırdığım yerden daha iyi imiş.embriyoloğun iyi kötü olması neye bağlı.benim 5. gün embriyosu idi.
kalanlardan 4 tane dondurdular.mikroenjeksiyon değil normal tüp benim.sperm de sorun olsa döllemezdi diye düşünüyorum.
3. gün embriyosu ile çok hamile kalan duydum diyor çevremdekiler.
dondurulmuşlarım kaçıncı gün olarak donduruldu bilgim yok.çözüldüğünde deformasyon olur mu fikrim yok.(22 yumurtadan 18 i döllendi 4ü donduruldu.)dondurulmuşlar bekliyor.
3.gun embriyosu da 5.gun embriyosu da tutunmaya hazirdir. Bu acidan kafaniz karismasn. Dondurulmus yumurtalari deforme olmayacak sekillerde cozuyorlar yoksa dondurmanin bir anlami yok. Her sefernde sureci tekrarlamaktansa dondurup depo etmek daha pratik oluyor tabiki.