- 18 Eylül 2016
- 428
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canim soyle ki anneden her zaman x kromozomu gelir baska bir alternatif yok. Babadan x kromozomlu sperm gelirse xx olur ve kiz dunyaya gelir. Y kromozomlu sperm gelirse xy olur ve oglan dunyaya gelir. Daha ilk dollenme aninda bebegn cinsiyeti bellidir. Ama ultrasonda ancak cinsel organlari olusmaya basladgnda yani 4.ayda takribi gorulur. Ben bu durumu kadere benzetiyorum. Olacak olan belli aslnda ama dualarmzn fayda edip etmedgini bilemeyiz, cnku olacak olani bilemiyoruz ki fayda edip etmedgni bilelim. İlk dollenme aninda bebegn cinsiyetinin anlasilabilcgi bir test veya yontem yok su andaBende bişey sormak istiyorum bebeklerin cinsiyeti embriyo oluştuginda bellimidir tam olarak Nezaman oluşur ve biz nezaman öğrenebiliriz duayla cinsiyetin degisebilecegine inananlar var merak ediyorum bende
aa ne kadar sık bir menstruasyon sureci. En azndan adet olduktan sonra yeni yumhrtlama donemi icn cok uzun araliklar beklemiyorsun
canim soyle ki anneden her zaman x kromozomu gelir baska bir alternatif yok. Babadan x kromozomlu sperm gelirse xx olur ve kiz dunyaya gelir. Y kromozomlu sperm gelirse xy olur ve oglan dunyaya gelir. Daha ilk dollenme aninda bebegn cinsiyeti bellidir. Ama ultrasonda ancak cinsel organlari olusmaya basladgnda yani 4.ayda takribi gorulur. Ben bu durumu kadere benzetiyorum. Olacak olan belli aslnda ama dualarmzn fayda edip etmedgini bilemeyiz, cnku olacak olani bilemiyoruz ki fayda edip etmedgni bilelim. İlk dollenme aninda bebegn cinsiyetinin anlasilabilcgi bir test veya yontem yok su anda
Adetimin son gununden itibaren yaptgm ovulasyon testleri. Zaman gectikce cizgiler sekil degistiriyor ilk 5 dk gozlemlemek daha iyi. Ama ben uzerlerine tarih ve saat yazarak takip etmek istedim.T Cizgi iki gun boyunca Cden kalindi, son gun siliklesti ve yapmayi biraktim. Cizginin kalin ve silik oldgu gunleri degerlendrdik. Bundan sonrasi beklemek. Adetlerm duzenli olmadgi icn belli bir BAT yok. 26 gunde bir veya 35 gunde bir adet olabiliyorm. Tuttuysa Nasil anlayacagmi ben de bilmiyorm hayrlisi
bana ilgnc geldi cnku idrarda amonyak vardir. Ve bitki gelisimini durdurur. Degil cinsiyeti gostermesi o arpa bugdayin filizlenmesi bile mucizeMerhaba cnm, kromozonlarin bebegin cinsiyetigini belirledigini biliyordum. Ama demin karsima oyle bise cikti ki agzim acik "acabaa" dedim
Bilmem sende hiç duydunmu, cok eskiden mısırlılar bu yöntemi kullanirmis. Arpa ile buğday tanelerini, hamilelik şüphesi olan bayanın idrarila sularlarmis. İkisinden biri filizlenirse hamile olduğunu öğrenirlerdi. Artı arpa ilk filizlenirse bebek kız, buğday filizlenirse erkek olurmuş.
Sen ne diyorsun bu konuya??
anlattgnz durum bana o kadar yakin ki. 12 yasnda regl olmaya basldgm gunden beri gerek acillik oldm gerek kutu kutu ilacla ayakta durdgm sancili regl surecleri gecrdm oyle ki artk majezik bana etki dahi etmiyor. Bu konuyu cok arastrdm. Bunun bir ismi PMS yani premenstruasyon sendyromadet oncesi sendromu. Aslnda sknti adetten once basliyor, fiziksel ve ruhsal olarak mahvoluyorz adet surecinde de devam ediyor. Bunu yasayan kisilere duzenli sinir sistemi baskilayici ilaclar (antidepresan turevi) verilen ulkeler bile var, bir hastalik kabul ediliyor cnku. Ne yazkki her acidantemiz bir rahimde de boyle durumlar gorunuyor. Cok sukur bende de kist vs yok ama ayni durumdayz. Bu isin en hafifletici yolu civanpercemi cayidir. Adet gununuzden 1 hafta once sabah aksam birer bardak demleyip icin, tadi kotudur tatlandrmak istiyorsanz seker katmayin bal ile tatlandirin. Adet gununuzde de bitene dek icmeye devam edin. Cok faydasini gordum.Öncelikle verdiginiz bilgiler için teşekkurler. Çok yararlı ve duyarlısınız.
Malumm müsadenizle bende soru sormak isterim..
13 yasımda ilk adet gordugumden bu yana çok dehşet şekilde adet sancısı çekiyorum. Aşırı kanamalı ve pıhtılı oluyor. Demir bakımından yerlerdeyim...
24 yaşındayim daha once hamile kaldım.
Hala her ay kanama başladigi zaman agrilar cekiyorum 3 gunde 8 agri kesici içtigim oluyor. Pihtili zamanlarda daha cok agrim oluyor bu pihtiyi engellemenin bir yolu varmi ? Yada daha hafif geçirmenin..
Agri kesiciler midemi mahfediyor kullanmak istemiyorum ama mumkun degil.
Birde 3 senedir cocugumuz olmuyor. Adet cok duzenli her ay yumurtlamam oluyor. 3 yumurta olustugu gunlerde bile hamilelik olmadi.
Rahim temiz , tupler açık , hormonlar temiz , sperm tahlili gayet iyi , ovulasyon testi de kullandim...
Stres yapmiyorum cunku takmiyorum.
Doktorum gunluk igneler falan var dedi tedavi verecekti gitmedim cunku yumurta olgunlastirip catlatip iliski dicek ya da asılama bu sonuclara gore ne kadar dogru?
Herşeyi akısına mı birakmali
Yoksa her yolu deneyip vucuda hormon yuklemeye devam mi etmeliyim bilmiyorum.
rahatsizliginiza cok vakif degilm ne yazik ki yorum yapamayacagim sizin icin bir arastrym paylasmaya deger bi bilgi edinirsem muhakkak yazacgmCanım ya sana bir sorum olacak belki bilgin dahilindedir yada bir bilen yardımcı olsa ne kadar mutlu olacam.
Normalde fibrokistik hastasiyim regl dönemine 10 gün kala şişer ve ağrır göğüslerim buna çok aliskinim ama sorun şurda
Bu ay ovülasyon tarihimde hafif sızılar başladı birkaç gün sonra sadece sol göğüsümün ucuna sancı giriyor birkaç saniyelik ve geçiyor göğüslerim şiş ve hassas ama bu ağrıya anlam veremiyorum bugün kontrol edeyim dedim yeşil damarlar çıkmış uzunca ve pütürlü şeyler var göğüs etraflarimda
vereblr bence de bidahako aya birakmakdaha saglikli olur, hormondan ziyade kan bilesenlerinde yaniltici olablr ama yine de bekleyn bencebende adet oldumMidem için ilaçlara başlayacagım hormontestini bir sonraki aymı yaptırsam çünkü antibiyotik acaba yanıltıcı bir sonuç verirmi
aksam uzeri hormon degerlerinizi ideal kriterle karsilastircagm su an okulda oldgm icin ayrintili bakamadim.michie merhaba 25.11 de hormon testi yaptırdım yaklaşık bir yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ve polikistik overli olduğumu öğrendim. testlerimi yorumlatmak istedim ancak doktorlar hep bilindik şeyleri söylüyorlar. klomen kullandım 4 ay kadar ancak birkez yumurta gelişti ve tutmadı. sonrasında ilaç kullanmak istemedim. suanda diaformin kullanıyorum yalnızca 850mg günde 2 kere. onun dışında soğan kürü uyguluyorum. daha öncesinde adet görme konusunda yardımcı olmuştu. hormon testi sonuçlarım ;
serbest t4: 0.70
tsh: 1.642
fsh: 4.59
lh: 13.76
estradiol: 44
prolaktin: 12.22
bu şekilde. eğerki yardımcı olabilirseniz sevinriim. öğrenmek istediğim şu aslında. çocuk sahibi olma konusnda çok mu zorlanırım. neler yapmam gerekli? sonuçlarım çok mu anormal vs. sizden cevabınızı bekliyorum. iyi günler :)
doktorunuz yazdi degil miMerhaba canım 17. Haftam enfexia adındaki antibiyotik kullanabilirmiyim. Bebegime geçer mi gebelik kategorisi b
sizi çok zorlamayayım o zaman sizden haber bekliyor olacağım. birde şöyle bir bilgi vereyim ovü. teslerini yaklaşık 60 gün uygulan hep pozitife yakın ama tamamen hiç pozitif olmuyorsanırım yumurta tembelliğinden kaynaklı. düzenli adet olamıyorum. o yüzden ovü. teslerinde pek başarılı olamadım. düzenli dok. kontrollerinde ise hergün git gel yapıp bir yere varamamak psikolojik olarak bitiriyor beni(5 ay kadar düzenli yumurta takibi yaptım).aksam uzeri hormon degerlerinizi ideal kriterle karsilastircagm su an okulda oldgm icin ayrintili bakamadim.
Ama hormondan ziyade PKO gebelik onundeki bariyer yumurtlama gunlerinizi sıkıya takip etmeniz gerek ovilasyon testlerini uygularsanz durum kolaylasr diye dusunuyorm
Kadın doğum değilde kulak burun boğaz doktoru yazdı hamile olduğumu söyledimdoktorunuz yazdi degil mi
anladgm kadaryla agir bir enfeksiyon geciriyorsnz. Zaten gebelik kategorisi a olan ilac sayisi oyle az ki en iyi ihtimal gebelik b kategorisi oluyor.Kadın doğum değilde kulak burun boğaz doktoru yazdı hamile olduğumu söyledim