Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

önce çok teşekür ederim bizleri rahatlatıp bilgilendirdiğiniz için. Benimde bir sorum olacak eğer bilginiz içindeyse çok mutlu olurum uykularım kaçtı korkuyla yaşar oldum. Bir oglum sonrasinda iki de kayıbım var biri 15. haftada ikincisi 10. haftada. 08.11. ilk ader günümdü. Hamile oldugumdan emindim çok erken olsada 28.11 kan testi yaptırdım (4 hamilelikte insan farkı anlıyor galiba) bhcg 20 30.11 bhcg 50 çıktı 05.12 bhcg 625 dün 4+4 ve hcg 3300. Mol gebelikten çok korkuyorum 2 ye katlamıyor bhcg 3 katliyor sanki. kese dün göründü ama çok erken herşey bakmak bile istemedi doktor rica edince saniyelik evet orda dış gebelik değil dedi geçti. Birazcık içimi belki rahatlatırsınız. Şimdiden çok çok teşekkür ederim size!

Merhaba tekrar zahmet olmazsa 1 sorum.olacakti yumurtlamadan sonra mutlaka 14.gun mu adet oluyoruz?
aslinda genel gecer kabul edilen 14 gundur ama bu kural degil, korpus luteum bozulmadan adet olunmuyor. Bozulma gecikirse, progesteron yuksek kalir. Bu da adet olma durumunu uzatabilir

önce çok teşekür ederim bizleri rahatlatıp bilgilendirdiğiniz için. Benimde bir sorum olacak eğer bilginiz içindeyse çok mutlu olurum uykularım kaçtı korkuyla yaşar oldum. Bir oglum sonrasinda iki de kayıbım var biri 15. haftada ikincisi 10. haftada. 08.11. ilk ader günümdü. Hamile oldugumdan emindim çok erken olsada 28.11 kan testi yaptırdım (4 hamilelikte insan farkı anlıyor galiba) bhcg 20 30.11 bhcg 50 çıktı 05.12 bhcg 625 dün 4+4 ve hcg 3300. Mol gebelikten çok korkuyorum 2 ye katlamıyor bhcg 3 katliyor sanki. kese dün göründü ama çok erken herşey bakmak bile istemedi doktor rica edince saniyelik evet orda dış gebelik değil dedi geçti. Birazcık içimi belki rahatlatırsınız. Şimdiden çok çok teşekkür ederim size!
oncelikle cok fazla kaybiniz olmus, adiniza cok uzuldum ne desek bos allah sabir versin. Keske duzgun bir doktorla karsilassaydnz da genetik testler icn sizi direkt yonlendrseydi tum bunlari yasamazdnz. Su anki doktorunuz da ilgili degil anladgm kadaryla. Lutfen iyice arastrn ve sabirli aciklama yapmayi becerebilen bir doktor arastirin gebelikte en onemlisi yakin takiptir bunu da dikkatli bir doktor basarabilir. Kese dun gorunmus, neden bu sekilde negatif konustu bilmiyorum ben kimyasal gebelik gecrdgm ay 3 doktor da bana dis gebelik olablr dedi. Boyle durumlarda cok erken konusmamak gerekiyor bhcgnin yukselmesi iyi umarim bir sorun yoktur aslnda sizin durumuzda genetik kusuru bulunmayan yumurta ve spermin toplanip tup bebek yontemi ile saglikli bir embriyo olusturulmasi ama zahmetli ve pahali bir yontem yine de bu kayiplari yasamaz yipranmazdiniz

Merhaba sevgili michie michie bigilerini bizimle paylasip bize yardimci oldugun icin sana cok tesekkur ederim, biz hamileler ve hamile adaylari acisindan cok faydali senin acindan da cok sabir gerektiren bi konu olmus Allah razi olsun. Benim sorum 11+1 hamileyim su an 11 gun sonra doktorum beni fetal morfoloji icin uzman doktora gonderdi o 2D de 3D de bakip ikili teste gerek var mi yok mu diye belirliyecekmis ama ben zaten ikili test yaptirmamayi dusunuyorum gerek gormuyorum insanlarin aklini cok karistiriyor o test sonrasi uzuntu amniyosentez stres Rabbim buyuktur ben bu saatten sonra bebegimden vaz gecmeyi de dusunmuyorum o yuzden gerek duymuyorum o teste, ama bildigim kadariyla bu fetal morfoloji 20 haftadan sonra yapiliyor su an benim icin cok erken degil mi doktoruma bunu sordum dedi o zaman tekrar yapilacak ben yurt disinda yasiyorum butun kontrollerim ozel hastanede yapiliyor acaba para tuzagi degil mi diye dusunuyorum 12+2 de ne anlayabilir ki? bir de sence ikili test hakkinda yaniliyormuyum yaptirmalimiyim yoksa gereksiz telas mi?
durust olmam gerekirse neler katacagini bilsem de ben de 2li 3 lu test amniyosentez yaptrmak istemem, dedgnz gbi yipranma cok,geriliyorsunuz bosuna amniyon kesesi deliniyor. Sonucta engelli bile olsa yavru benim yavrum. Soyle bir faydasi var onceden bilmek hazrlk yapmayi kolaylastirir. Hem madden hazrlanmasi gerekenler hem de ruhen kabullenmesi gerekenlwr var. Bu yuzden bu durumu dogumla ogrenmek yipratici olablr. Ben bubu kaldiririm diyorsaniz hic bulasmayin derm. Ama evvelden bilmek istiyorum diyorsaniz bu testleri yaptirablrsnz. Yalnz yaptiracaksanz da mumkunse bir devlet hastanesinde gubenilir bir doktora gorunun. Seklen morfolojik olarak bir sorun var mi bebisinizde onu bir onaylasin. Dedgnz gbi para tuzagi bile olablr

Sevgili michie michie cok iyisin. Sabrın ve nezaketin icin de teşekkürler:)

Benim sorum yumurtalıklarla ilgili. bilgin varsa cevaplarsan sevinirim.

2 ay önce doktora gittigimde yumurtalıkların yavaş çalışıyo demişti. Ama bu sorun olmaz 1kaç ay sonra gebelik olmassa gelirsin demişti.

Bende netten okudum buna yumurta tembelliği deniyormuş. Ama ben her ay düzenli olarak yumurtluyorum. Bunu da, şeffaf renkli uzayan akıntı ve kasık agrılarından anlıyorum cünkü bu şeylerden 14 gün sonra adet oluyorum. Bu akıntı yumurta çatlaması demek değil mi ?

Ama Yani yumurtalıklarım yavaş çalışsaydı gerekli olgunluğa erişemezdi öyle değil mi ? Böylelikle de çatlamazdı. Yanlış mıyım ?
sevgili bayangezenti bayangezenti oncelikli nazik fikirlerin icin cok tesekkurler, mutlu oldum.
Soruna gelince akintinin sebebi folikul,yumurta degil. Yumurta folikulden srbest kaliyor. Yani folikul gelismeden yumurta olusmuyor. Folikul yumurtayi serbest biraktiktan sonra korpus lhteum dedgmz sari cisme donusuyor Bu donusum de akintiya neden olabiliyor.
Doktorun yumurta tembelligi kanisina hormonal tetkikler sonucu varmistir. Hormonlar bozulabldgi gbi duzeledeblr. Yani vucudun kendini tedavi etmis olablr. Hele ki duzenli adet goruyorsab kesnlkle mutsuz olma. Gebelik dusunuyorsan ovulasyon testlerini kullanmani oneririm. PKO ve yumurta tembellignde nokta atisi yapmak gerekiyor cunku. Saglik ve sifa diliyorum

durust olmam gerekirse neler katacagini bilsem de ben de 2li 3 lu test amniyosentez yaptrmak istemem, dedgnz gbi yipranma cok,geriliyorsunuz bosuna amniyon kesesi deliniyor. Sonucta engelli bile olsa yavru benim yavrum. Soyle bir faydasi var onceden bilmek hazrlk yapmayi kolaylastirir. Hem madden hazrlanmasi gerekenler hem de ruhen kabullenmesi gerekenlwr var. Bu yuzden bu durumu dogumla ogrenmek yipratici olablr. Ben bubu kaldiririm diyorsaniz hic bulasmayin derm. Ama evvelden bilmek istiyorum diyorsaniz bu testleri yaptirablrsnz. Yalnz yaptiracaksanz da mumkunse bir devlet hastanesinde gubenilir bir doktora gorunun. Seklen morfolojik olarak bir sorun var mi bebisinizde onu bir onaylasin. Dedgnz gbi para tuzagi bile olablr
Cok tesekkur ederim canim fikirlerin icin Bulgaristanda bulunuyorum su an subata kadar da burda kalmak zorundayiz esimin gorevi nedeniyle burda fetal morfoloji sartmis ama ne hikmetse yapan sadece 5 tane docent var hepsi bas kentte hepsi isinin ehli amenna ama sacma gelen ilk sey ya uzak sehirlerde olanlar nasil yapacak maddi durumlari yoksa. Ikinci sacma gelen sey ozelde fetal morfoloji yapan doktorlar devlet hastanesine gonderiyor kan verip iki tarama testine cunki koca baskentte onu da yapan tek devlet hastanesi var. Benim gorusum su canim su an erken olsa bile ilerliyen fetal morfoloji kontrolunde cikar zaten bi siknti varsa cunki istemesem bile 20 haftadan sonra gene gondericek beni ona dedigin gibi bebegime kiymayi zaten dusunmuyorun o yuzden Allah korusun sknti varsa bile ha simdi ogrenmisim ha 2 ay sonra. Yaniliyormuyum belli olmaz mi fetal morfolojide?

Cok tesekkur ederim canim fikirlerin icin Bulgaristanda bulunuyorum su an subata kadar da burda kalmak zorundayiz esimin gorevi nedeniyle burda fetal morfoloji sartmis ama ne hikmetse yapan sadece 5 tane docent var hepsi bas kentte hepsi isinin ehli amenna ama sacma gelen ilk sey ya uzak sehirlerde olanlar nasil yapacak maddi durumlari yoksa. Ikinci sacma gelen sey ozelde fetal morfoloji yapan doktorlar devlet hastanesine gonderiyor kan verip iki tarama testine cunki koca baskentte onu da yapan tek devlet hastanesi var. Benim gorusum su canim su an erken olsa bile ilerliyen fetal morfoloji kontrolunde cikar zaten bi siknti varsa cunki istemesem bile 20 haftadan sonra gene gondericek beni ona dedigin gibi bebegime kiymayi zaten dusunmuyorun o yuzden Allah korusun sknti varsa bile ha simdi ogrenmisim ha 2 ay sonra. Yaniliyormuyum belli olmaz mi fetal morfoloji konusunda.
yanilmiyorsun canim, ayni fikirdeyiz.
Ben beklemende bir beis gormuyorum.
Sen huzursuz olmadkca testi geciktireblrsn hatta turkiyede olsaydn bu testleri istemeyebilirlerdi bile.
Bu testler bebek icn degil ebeveyn icin yapiliyor. Testin bebege katkisi yok aksine az da olsa zarari var. Ama zarar / fayda grafigine bakarak tavsiye ediyorlar. Her bebege amniyosentez yapilmaz, yapilmamali duydgm en sacma sey bu

oncelikle cok fazla kaybiniz olmus, adiniza cok uzuldum ne desek bos allah sabir versin. Keske duzgun bir doktorla karsilassaydnz da genetik testler icn sizi direkt yonlendrseydi tum bunlari yasamazdnz. Su anki doktorunuz da ilgili degil anladgm kadaryla. Lutfen iyice arastrn ve sabirli aciklama yapmayi becerebilen bir doktor arastirin gebelikte en onemlisi yakin takiptir bunu da dikkatli bir doktor basarabilir. Kese dun gorunmus, neden bu sekilde negatif konustu bilmiyorum ben kimyasal gebelik gecrdgm ay 3 doktor da bana dis gebelik olablr dedi. Boyle durumlarda cok erken konusmamak gerekiyor bhcgnin yukselmesi iyi umarim bir sorun yoktur aslnda sizin durumuzda genetik kusuru bulunmayan yumurta ve spermin toplanip tup bebek yontemi ile saglikli bir embriyo olusturulmasi ama zahmetli ve pahali bir yontem yine de bu kayiplari yasamaz yipranmazdiniz

çok teşekkür ederim.

yanilmiyorsun canim, ayni fikirdeyiz.
Ben beklemende bir beis gormuyorum.
Sen huzursuz olmadkca testi geciktireblrsn hatta turkiyede olsaydn bu testleri istemeyebilirlerdi bile.
Bu testler bebek icn degil ebeveyn icin yapiliyor. Testin bebege katkisi yok aksine az da olsa zarari var. Ama zarar / fayda grafigine bakarak tavsiye ediyorlar. Her bebege amniyosentez yapilmaz, yapilmamali duydgm en sacma sey bu
Burda her seyi ticarete dokmusler canim malesef eltim Turkiyede hamile 16 haftasinda ve daha sadece 2 defa doktora gitmis her sey normal diyor ve rahatca hamileligini surduruyor.

Burda her seyi ticarete dokmusler canim malesef eltim Turkiyede hamile 16 haftasinda ve daha sadece 2 defa doktora gitmis her sey normal diyor ve rahatca hamileligini surduruyor.
cok garip bir durum. Her gun bisey ogreniyorum. Farkli ulkelerde prosedur de farkli olur ama nasil mecburi tutarlar onu aklim almiyor, yasa veya yonetmeliklerle destekleniyor mu acaba yoksa kafalarina gore mi

cok garip bir durum. Her gun bisey ogreniyorum. Farkli ulkelerde prosedur de farkli olur ama nasil mecburi tutarlar onu aklim almiyor, yasa veya yonetmeliklerle destekleniyor mu acaba yoksa kafalarina gore mi
Fetal morfoloji evet zorunlu ve yasalar bu destekliyor ama ikili tarama sadece 35 yaş ustunde zorunlu o yaşa kadar olan kisiler kendi istekleriyle yaptiriyorlar.

sevgili bayangezenti bayangezenti oncelikli nazik fikirlerin icin cok tesekkurler, mutlu oldum.
Soruna gelince akintinin sebebi folikul,yumurta degil. Yumurta folikulden srbest kaliyor. Yani folikul gelismeden yumurta olusmuyor. Folikul yumurtayi serbest biraktiktan sonra korpus lhteum dedgmz sari cisme donusuyor Bu donusum de akintiya neden olabiliyor.
Doktorun yumurta tembelligi kanisina hormonal tetkikler sonucu varmistir. Hormonlar bozulabldgi gbi duzeledeblr. Yani vucudun kendini tedavi etmis olablr. Hele ki duzenli adet goruyorsab kesnlkle mutsuz olma. Gebelik dusunuyorsan ovulasyon testlerini kullanmani oneririm. PKO ve yumurta tembellignde nokta atisi yapmak gerekiyor cunku. Saglik ve sifa diliyorum

Sağolasın canım.
Doktor alttan muayeneyle bakıp yumurtalıkların yavaş çalışıyo dedi. O zaman adetim yeni bitmişti zaten adet sonrası gerekli olgunluğa erişmemesi normal dimi ? sanki doktor başından savıyomuş gibi geldi bana ..
Adetim de düzenli, ilişki sıklığımız da; bazen günaşırı bazen her gün.

Hic korunmadım. Evlendikten sonra bu ay da olursam 5. Adetim olcak. Yumurtalıkların yavaş çalışıyo diyince tedirgin oldum. Cünkü 27 yaşındayım ve özellikle anne tarafımda kardeşim dahil olmak üzere kuzenlerim ve 1 dayım ve 1 teyzemde cocuk olmama durumu var buda beni endişelendiriyor haliyle.

Cevabın icinde teşekkürler :)

Sağolasın canım.
Doktor alttan muayeneyle bakıp yumurtalıkların yavaş çalışıyo dedi. O zaman adetim yeni bitmişti zaten adet sonrası gerekli olgunluğa erişmemesi normal dimi ? sanki doktor başından savıyomuş gibi geldi bana ..
Adetim de düzenli, ilişki sıklığımız da; bazen günaşırı bazen her gün.

Hic korunmadım. Evlendikten sonra bu ay da olursam 5. Adetim olcak. Yumurtalıkların yavaş çalışıyo diyince tedirgin oldum. Cünkü 27 yaşındayım ve özellikle anne tarafımda kardeşim dahil olmak üzere kuzenlerim ve 1 dayım ve 1 teyzemde cocuk olmama durumu var buda beni endişelendiriyor haliyle.

Cevabın icinde teşekkürler :)
zaten doktorlar yumurta tembelligini biraz da gecistirmek icin kullaniyorlar. Buyuk bir sorun degil artk herRsurecin ignesi ilaci var. Bu sebeple endiselenmemelisin

Adetimin son gununden itibaren yaptgm ovulasyon testleri. Zaman gectikce cizgiler sekil degistiriyor ilk 5 dk gozlemlemek daha iyi. Ama ben uzerlerine tarih ve saat yazarak takip etmek istedim.T Cizgi iki gun boyunca Cden kalindi, son gun siliklesti ve yapmayi biraktim. Cizginin kalin ve silik oldgu gunleri degerlendrdik. Bundan sonrasi beklemek. Adetlerm duzenli olmadgi icn belli bir BAT yok. 26 gunde bir veya 35 gunde bir adet olabiliyorm. Tuttuysa Nasil anlayacagmi ben de bilmiyorm hayrlisi :KK70:

Eklentiler

• P_20161211_103425.jpg
    P_20161211_103425.jpg
    41,8 KB · Görüntüleme: 56
Adetimin son gununden itibaren yaptgm ovulasyon testleri. Zaman gectikce cizgiler sekil degistiriyor ilk 5 dk gozlemlemek daha iyi. Ama ben uzerlerine tarih ve saat yazarak takip etmek istedim.T Cizgi iki gun boyunca Cden kalindi, son gun siliklesti ve yapmayi biraktim. Cizginin kalin ve silik oldgu gunleri degerlendrdik. Bundan sonrasi beklemek. Adetlerm duzenli olmadgi icn belli bir BAT yok. 26 gunde bir veya 35 gunde bir adet olabiliyorm. Tuttuysa Nasil anlayacagmi ben de bilmiyorm hayrlisi :KK70:

Sen yine iyisin benim acaba hamilemiyim deme lüksüm bile yok :))
Çünkü hep 8 gün 10 gün önce regl oluyorum şöyle bir hevesle hcg testi yaptığımı hatırlamam tam niyetlensem kirmizilar geliyor

Terzi kendi söküğünü dikemez:KK66:

Sen yine iyisin benim acaba hamilemiyim deme lüksüm bile yok :))
Çünkü hep 8 gün 10 gün önce regl oluyorum şöyle bir hevesle hcg testi yaptığımı hatırlamam tam niyetlensem kirmizilar geliyor
aa ne kadar sık bir menstruasyon sureci. En azndan adet olduktan sonra yeni yumhrtlama donemi icn cok uzun araliklar beklemiyorsun

X