• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biyoloji mezunu olmak

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaşlar şimdi çok sevdiğim bir arkadaşım var. Yüksek lisans yapmış. 10 yıldır farklı alanda da(okurkende çalıştı) çalışıyor. Yaşı 28. ama biyoloji mezunu ve kendi işini yapmak istiyor ( şu ana kadar çalıştığı işin geleceği çok parlak değil). Bir kaç hastane ile görüşmüş asgari ücret demişler neredeyse. Şu an ne yapacağını bilemiyor.
Devlet yada özel nerelerde çalışıyorsunuz biyoloji mezunu arkadaşlarım.

Ben biyoloji mezunuyum. Okurken çok emek veriliyor ama sonrası hüsran. Ülkemizde biyologların kıymeti pek yok.
Ben formasyon aldım. Öğretmenim.
Hep öğretmen olmak istemiştim.
Hastaneler 2 yıllık tıbbi laboratuvar mezunlarını daha çok tercih ediyor.
Yüksek lisansı ne ile ilgili?

Benim tanıdığım bir biyoloji mezunu var . Bilmem yardımı olur mu ama anlatayım .
Okuldayken bitkiler üzerine çalışmış . ( yüksek lisansı yok diye biliyorum )
İlaç firmalarına iş başvurusu yapıyordu . Askerlik sorunu vardı önünde , şuan askerde ...
Gelince Anadolu da bir ilde ilaç firmasında işe başlayacağından bahsetmişti . ( içeride tanıdığı vardı ama )

Çok iyi üniversitelerden mezun olup kendini acayip geliştirebilirse yüksek maaşlar alabilir bir biyolog. Normal ücretleri hep asgari ücret civarinda hatta benim tanıdığım bikac biyolog o kadar bile almiyor.

Benim biyolog bir arkadaşım yine biyoloji üzerine yüksek lisans yaptı şu an bir tüp bebek merkezinde çalışıyor. Maaş konusunu detaylı bilmiyorum ama memnun gibiydi. Detaylı bilgi isterseniz sorarım.

Embriyoloji üzerine master yapardım bir biyolog olsam. Sonra da biraz sermaye yapar, iyi bir doktor kadrosu ile anlaşıp tüp bebek merkezi acardim. Yediğimiz pis şeyler, hava kirliliği,yaşam şartları derken giderek üreme islevlerimizi yitiriyoruz. Zamanla bu yitimin daha da artacağını düşünüyorum. Bu arada tüp bebek merkezi açma şartlarını detaylı bilmiyorum ama bir fikir vermek istedim.

Arkadaşlar şimdi çok sevdiğim bir arkadaşım var. Yüksek lisans yapmış. 10 yıldır farklı alanda da(okurkende çalıştı) çalışıyor. Yaşı 28. ama biyoloji mezunu ve kendi işini yapmak istiyor ( şu ana kadar çalıştığı işin geleceği çok parlak değil). Bir kaç hastane ile görüşmüş asgari ücret demişler neredeyse. Şu an ne yapacağını bilemiyor.
Devlet yada özel nerelerde çalışıyorsunuz biyoloji mezunu arkadaşlarım.

Bi tanidigim vardi devlet hastanesinde laboratuvar sorumlusuydu nasip oldu hic beklemedigim anda demisti

Birdd arkadasimin kardesi var daha yeni ise girdi ama alaniyla alakali degil

Hatta cocuk birgun kasiyerlik basvurusu icin cw dolmurmus arkadasida orxa calisiyormus o gittikten sonra cw yi alan kisi yirtip atmis universite mezunu kasiyerlik mi yapacak diye

Ulkemizin sartlarinda herkes emegiyke rezil oluyor

Allah yardimcimiz olsun

Benim biyolog bir arkadaşım yine biyoloji üzerine yüksek lisans yaptı şu an bir tüp bebek merkezinde çalışıyor. Maaş konusunu detaylı bilmiyorum ama memnun gibiydi. Detaylı bilgi isterseniz sorarım.

Ben de benzer şey yazacaktım

Annem biyolog yani emekli biyoloji öğretmeni

Bir başka akraba hastanede biyolog

Bir tanıdık tüp bebekte embriyolog

Tabii onun durumu daha parlak sertifika eğitimi almış

Haaa bir de taşeronda çalışan biyolog vardı onu sonra kızıp numara dağıtmaya vermişlerdi de istifa etmişti

Ben biyoloji mezunuyum. Okurken çok emek veriliyor ama sonrası hüsran. Ülkemizde biyologların kıymeti pek yok.
Ben formasyon aldım. Öğretmenim.
Hep öğretmen olmak istemiştim.
Hastaneler 2 yıllık tıbbi laboratuvar mezunlarını daha çok tercih ediyor.
Yüksek lisansı ne ile ilgili?
Biyoloji öğretmenliği

Benim tanıdığım bir biyoloji mezunu var . Bilmem yardımı olur mu ama anlatayım .
Okuldayken bitkiler üzerine çalışmış . ( yüksek lisansı yok diye biliyorum )
İlaç firmalarına iş başvurusu yapıyordu . Askerlik sorunu vardı önünde , şuan askerde ...
Gelince Anadolu da bir ilde ilaç firmasında işe başlayacağından bahsetmişti . ( içeride tanıdığı vardı ama )
Güzel fikir;)

Kızlarhepiniz süpersiniz gerçekten. Bunların hepsini aktaracağım ona

Merhabalar;

Embriyoloji laboratuvar sorumlusu eğitimi ne kadar acaba. Sanirsam her veren kurum farklı fiyat söylüyormuş. Pazarlık payımı var ben anlamadım

Back
X