Biyoeşdeğer hormon tedavisi

merhaba elbette, ben climara bant kullanıyorum östrojen olarak, eczane eczane gezdiğim oluyor arada
bu ilaçlarla (climara ve progestan hap ile) az da olsa adet olıyorum daha cok lekelenme tarzında,, ancak şunu söyleyebilirim ates basmalarım gitti
Merhaba ben de erken menopoz nedeniyle Esrtreva jel ve progesteron fitil olarak kullanıyorum. Ama östrojenle birlikte DIM de mutlaka kullanılmalı diyor benim doktorum size bahsetmediler mi acaba ?

Doğal hormon tedavisi alan arkadaşlar doktorunuz östrojenin fazlasını vücuttan atmak için DIM vermedi mi ?
ben östrojen değil sadece progesteron kullanıyorum. ama östrojen dominansisi var bende. siz dim'in faydasını gördünüz mü. bu arada daha menopoza girmedim ama yakınım

ben östrojen değil sadece progesteron kullanıyorum. ama östrojen dominansisi var bende. siz dim'in faydasını gördünüz mü. bu arada daha menopoza girmedim ama yakınım
Benim de henüz adetlerim tam kesilmemişti tedaviye başladığımda ama değerlerim menopozu gösteriyordu o yüzden başladık. Östrojen vücuttan dışkıyla atıldığı için DIM bağırsakları çalıştırıp bunu kolaylaştırıyor aslında. Aynı zamanda kanser hücrelerinin oluşmasını engelliyor o yüzden şart dedi doktorum.

Merhaba ben de erken menopoz nedeniyle Esrtreva jel ve progesteron fitil olarak kullanıyorum. Ama östrojenle birlikte DIM de mutlaka kullanılmalı diyor benim doktorum size bahsetmediler mi acaba ?
Bana B vitamini, Magnezyum ,Balık yağı olarak Krilom ve Solgar evening primrose yağı vermişti takviye olarak ayrıca demir hapı

bu takviyelerin bir dayı sınırlaması var mı acaba. günde en fazla kaç takviye alınıyor

hanımlar bir şey soracağım. ağızdan progesteron kullanmak yan etki yapıyor mu

melatonin ve dım plus kullanmaya başladım. ferritin düşük çıktı demir de kullanıyorum. umarım faydasını görürüm

Kişiye göre ayarlama yapıyorlar. Ben lenfoma geçirdiğim için kemoterapilerden kaynaklı 35 yaşında erken menopoz sürecine girdim. Tedaviden sonra 5 sene kendi tercihimle hormon kullanmadım.40 yaşındayım sürece yeni başladım.

-Haftada bir değiştirilecek şekilde clımara patch kullanmaya başladım.7 tam gün sonrası değiştireceğim.
-3. değiştirdiğim hafta progeston başlayacağım(rahim alınmadığı için)
-2 hafta her gün progeston kullanıp aynı zamanda bant haftada bir değiştirmeye devam ederek sonrasında
1 hafta ara vereceğim.yine aynı süreç başlayacak.
3 ay sonrada kontrol
tabi bu benim tedavi sizin tahlilleriniz ,görüntülemeleriniz sonucunda plan vermişlerdir.
merhaba. meme kanseri geçirdiğim için hiçbir jinekolog hormon vermeye yanaşmıyor. Siz hangi jinekoloğa gittiniz? İsmini alabilir miyim?

X