• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biyoeşdeğer hormon tedavisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi as_li
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya birşey sormk ıstyorum ben şu clşmera bantla başedemıyırum taktığımda akntınyok ama 2 güne kenarlardan kabarıp kalkıyor kaçtanesi çöp oldu siz hangi bölgenize takıyırsunuz
Merhaba bantı kalçamın üst kısmına yapıştırıyorum belin epey altına, iç çamasırımın içinde kalıyor zaten, ancak yapıştı diye bırakmayın üzerine iyice bastırın bir süre, arada kabardığı olıuor ama yine üstüne bastırıyorum yapışıyor,cilt kuruyken yapıştırın,, hatta çıkarırken acıyor bile

Merhaba bantı kalçamın üst kısmına yapıştırıyorum belin epey altına, iç çamasırımın içinde kalıyor zaten, ancak yapıştı diye bırakmayın üzerine iyice bastırın bir süre, arada kabardığı olıuor ama yine üstüne bastırıyorum yapışıyor,cilt kuruyken yapıştırın,, hatta çıkarırken acıyor bile
Bu bant kaç gün kalıyor acaba ve büyüklüğü ne kadar görsel olarak rahatsız eden bir görüntüsü varmı

Çok tesekkur ederim benim ay doldu progesteron da ekledm ama adet olmadım sanrım dozu düşük geldi bana gerçi progesteron bıteli 2 gun oldu sağolsun 4 bant bitmek üzere hala yok gelen gıden

Çok tesekkur ederim benim ay doldu progesteron da ekledm ama adet olmadım sanrım dozu düşük geldi bana gerçi progesteron bıteli 2 gun oldu sağolsun 4 bant bitmek üzere hala yok gelen gıden
bantı cıkardıktan ve progestanı kestikten sonra 5 gün bekliyorsunuz o süre içinde genelde kanama oluyor,, eger olmazsa aynı sekilde bant ve progestana tekrar baslanıyor(östrojen dusuk geldiyse climara fort var dozu daha yüksek dr onu verir belki size)

Kutudan 4 adet bant çıkıyor, 7 günde bir değiştiriliyor sonuncusu 4 gün kalıyor(toplamda 25 gün bantla gezmiş oluyoruz)
bantın büyüklüğü madeni 1 TL kadar ve şeffaf

herkese merhaba.. yaş 44, erken menapoz nedeniyle biyoeşdeğer hormon replasman tedavisine başladım. Eczanede özel olarak hazırlanan östrojen kremi ve progesteron kullanıyorum. Soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Merhaba hangi doktora gittiniz? Tedaviden memnun kaldınız mı? Muayeneden önce smear mamografii gibi testler isteniyor mu?

Merhaba Ebya bende eczanede özel hazırlattım ama önce fonksiyonel tıp ile ilgilenen bir doktor gördü tabiki fakat bana verilen östrojen sanırım yetersiz çünkü gün içinde sıcak basmaları oluyor hele geceleri çok zorlanıyorum uyku düzenim yok 1 saat uyuyorsam 4 saat uyanık kalıyorum gece terlemesi ani sıcak basması vs. Hastalanmaktan korkuyorum artık her ay az da olsa CLİMEN sayesinde düzenli olduğum reglim bu ay 6 gün gecikti ve gelmeye niyeti de yok black cohosh ekstresi aldım 1-2 gündür kullanıyorum o gerçekten çok rahatlattı bakalım kullandığım östrojeni ekliyorum

progesteronuda 200 lük vajenden fitil olarak
100 lük ağızdan alıyorum bu benim biyoeşdeğerhormon tedavisinde ilk ayım

Sende yaşadıklarını paylaşırsan sevinirim
Merhabalar,hangi eczaneden ilaçları yaptirmistiniz

Merhaba Ebya bende eczanede özel hazırlattım ama önce fonksiyonel tıp ile ilgilenen bir doktor gördü tabiki fakat bana verilen östrojen sanırım yetersiz çünkü gün içinde sıcak basmaları oluyor hele geceleri çok zorlanıyorum uyku düzenim yok 1 saat uyuyorsam 4 saat uyanık kalıyorum gece terlemesi ani sıcak basması vs. Hastalanmaktan korkuyorum artık her ay az da olsa CLİMEN sayesinde düzenli olduğum reglim bu ay 6 gün gecikti ve gelmeye niyeti de yok black cohosh ekstresi aldım 1-2 gündür kullanıyorum o gerçekten çok rahatlattı bakalım kullandığım östrojeni ekliyorum

progesteronuda 200 lük vajenden fitil olarak
100 lük ağızdan alıyorum bu benim biyoeşdeğerhormon tedavisinde ilk ayım

Sende yaşadıklarını paylaşırsan sevinirim
İstanbul da hangi doktora gitmiştiniz ve şuan hale devam ediyor musunuz

Back