Merhaba. Kusura bakmayın lütfen. Uzun zamandır siteye giriş yapamadım. Genel olarak tüm konuları bu mesajımda toparlayayım. Ben hormon tedavisine başlamadan önce son 3 aydır adet göremiyordum. Ayrıca ciddi ruhsal değişiklikler (ağlama krizleri, çook çabuk öfkelenme vs) ve ciddi unutkanlıklar yaşamaya başlamıştım. Detaylı tahliller ve tetkikler yapıldı (Kan değerleri, idrar testi, meme ultrasonu ve mamografi, beyin MR'ı) Sonucunda 3 ay önce kullanmaya başladım ve daha ilk ayda tüm şikayetlerim bıçak gibi kesildi. Ben de ilk 12 gün sadece östrojen jel (günde 2 kez toplamda 4 puf kol içlerime) ve son 12 gün de jel+200 mg progestan tablet olacak şekilde kullanıyorum. İlaçları 24 gün sonunda bırakıp 4 gün ara verip tekrar başlıyorum. Bu 4 günlük arada, genelde 3. gününde kanamam oluyor. Sadece bu ay ara kanamam oldu daha ilacın bitmesine 6 gün varken. Doktorumdan dönüş bekliyorum konuyla ilgili ama ilaca başlarken ilk aylarda ara kanamalar olabileceğini iletmişti. Doktorum Acıbadem Ataşehir hastanesinde Dr. Parvana Seyidova