BİTTİ

Adamı neden sorgulayalım, kendisi burda bile değil? Adam değil siz önemlisiniz çünkü buraya siz yazdınız. Adam gitti gider, siz ailenizle başbaşasınız yine, onlarla ne yaparımı düşünün.

Emek verdim dediğiniz ağlayıp bağrınmak. 30 yaşında birinin bunu emek olarak görmemesi lazımdı size bunu anlatamıyorum. Çok büyük bir şey demek ki sizin için, fazla gözünüzde büyümüş. Adam hiç yoktan değiştiremiyorsam kabullenirim demiş, siz ağladınız ne oldu, eninde sonunda ailenizin borusu öttü. Ne derseniz deyin, sizin hayatınızın kumandası ailenizin elinde, tıpkı o adam gibi.
Ben adamı sevdim. Bu emek değil mi?
Ben ailemi ikna ettim hangi boru? O bunu yapmasaydı su an nişan konusuyor olacaktık

Ben adamı sevdim. Bu emek değil mi?
Ben ailemi ikna ettim hangi boru? O bunu yapmasaydı su an nişan konusuyor olacaktık
Konuşamazdınız. Siz ailenizin istemediği biriyle evlenemezsiniz. Mutlaka bi kulp bulunurdu, nikah masasında bile bişey çıkarırlardı. İstemedikleri biri kocanız olamaz, hala bunu anlamıyorsunuz.

Konuşamazdınız. Siz ailenizin istemediği biriyle evlenemezsiniz. Mutlaka bi kulp bulunurdu, nikah masasında bile bişey çıkarırlardı. İstemedikleri biri kocanız olamaz, hala bunu anlamıyorsunuz.
Ben sizi ikna etmeye değil derdimi anlatmaya sorunuma çözüm bulmaya geldim. Ben adamın bana nasıl geri döneceğini soruyorum . Yanıtınız var mı?

Ben sizi ikna etmeye değil derdimi anlatmaya sorunuma çözüm bulmaya geldim. Ben adamın bana nasıl geri döneceğini soruyorum . Yanıtınız var mı?
Bizi neden ikna etmeye çalıştığınızı düşünüyorsunuz? Çözüm olmasını istediğiniz yerde değil. Bunu artık kabullenmeye başlasanız sizin için iyi olacak, yoksa bizim hayatımıza bir etkisi yok yani bu durumunuzun. Bizi ikna etmek zorunda değilsiniz zaten.

1) kibarlığımdan
2) kabullenmem gerektiğini biliyorum. Ben çözüm arıyorum
3) zorunda olmadığımı söylediğiniz için teşekkürler

Ben iletişim kurarsam kendini geri çekebilir en nihayetinde ben terk edilen tarafım. İlişkilerde 1 ay kuralı varmış. Eğer tamamen sessiz kalırsam belki merak eder o yazar arar diye düşündüm . Buraya da tavsiye almaya gelmiştim aslında
1 ay kuralı uygulayım dersiniz sonra beklentiye girersiniz baktınız olmuyor yine hüsrana uğrarsınız. Böyle şeylerin taktiği felan yok. Olacak olan zaten olur en iyisi sizde bıraktığı hasarları kendi kendinize iyileştirip yolunuza bakmak.

1 ay kuralı uygulayım dersiniz sonra beklentiye girersiniz baktınız olmuyor yine hüsrana uğrarsınız. Böyle şeylerin taktiği felan yok. Olacak olan zaten olur en iyisi sizde bıraktığı hasarları kendi kendinize iyileştirip yolunuza bakmak.
Ben bugüne dek ilişkilerimi bodoslama yasadım. Birisi bitti ben bıraktım diye yazdım aradım aslan burcu falandı filandı derken gitti ama öncesinde de çok terketmiştim

Ikıncısı zaten 2.5 ay sürdü evlendi diye kendim sinirlendim yazdım

Ucuncu konuştuğum kişi de 2 ay civarında sürdü ona da yazdım yuzyuze ayrılalım diye yok oldu

Bunda daha mantıklı davranmak istedim. Belki bizim için bir ümit daha vardır diye o yuzden sizlerden yardım istedim. Bir ay kuralı bir metafor sunu yap bunu yapma seklinde her şeye açığım. Yazmazsa da ya yazıp görüşmek isteyeceğim ya da kurumda karsısına çıkıp konusmak isteyeceğim. Çünkü bir hesap sorma hakkım ve vedamız olmalı bence ama su an durumu batırmak istemiyorum azıcık sevdiyse dönmesi gerek bence çünkü

O nasıl kolay bir şekilde bitirdiyse sende kendi beyninde bitirmeye bak. Hiç bir şekilde iletişime geçme bağlarını tamamiyle kopart. Son vedaya felan gerek yok. Bundan sonra sana dönsede aileler arasında yine problem olacak. Aynı döngüyü neden tekrar tekrar yaşamak istiyorsun. Ayrıldıktan sonra tekrar barışıp mutluyuz diyen insan tanımadım en fazla 1 ay sonra tekrar ayrılıyorlar. Bazen gururumuza yediremediğimiz için istiyoruz dönmelerini buda duygusal düşünmekten kaynaklı mantıklı düşünen bir insan ayrılıktaki sorunu görür evet biz birbirimize uygun değiliz uğraşmaya değmez der yoluna devam eder.

O nasıl kolay bir şekilde bitirdiyse sende kendi beyninde bitirmeye bak. Hiç bir şekilde iletişime geçme bağlarını tamamiyle kopart. Son vedaya felan gerek yok. Bundan sonra sana dönsede aileler arasında yine problem olacak. Aynı döngüyü neden tekrar tekrar yaşamak istiyorsun. Ayrıldıktan sonra tekrar barışıp mutluyuz diyen insan tanımadım en fazla 1 ay sonra tekrar ayrılıyorlar. Bazen gururumuza yediremediğimiz için istiyoruz dönmelerini buda duygusal düşünmekten kaynaklı mantıklı düşünen bir insan ayrılıktaki sorunu görür evet biz birbirimize uygun değiliz uğraşmaya değmez der yoluna devam eder.
Bana tekrar dönerse sorunları halletmiş olarak döner diye düşünüyorum. Ailesi beni baştan istiyordu. Ama annem artık işin bahanesi oldu gibi. Liseden sonra sevgilisi olmamış, eve getirdiği ilk kişiymişim de haliyle. Hani belki gerçekten sevmiştir kıyamaz diye düşündüm. Ailevi sorunlar önemli şeyler elbette ama hani sorun etmemelerine rağmen nasıl sonradan sorun oluştu onu merak ediyorum

Ben bugüne dek ilişkilerimi bodoslama yasadım. Birisi bitti ben bıraktım diye yazdım aradım aslan burcu falandı filandı derken gitti ama öncesinde de çok terketmiştim

Ikıncısı zaten 2.5 ay sürdü evlendi diye kendim sinirlendim yazdım

Ucuncu konuştuğum kişi de 2 ay civarında sürdü ona da yazdım yuzyuze ayrılalım diye yok oldu

Bunda daha mantıklı davranmak istedim. Belki bizim için bir ümit daha vardır diye o yuzden sizlerden yardım istedim. Bir ay kuralı bir metafor sunu yap bunu yapma seklinde her şeye açığım. Yazmazsa da ya yazıp görüşmek isteyeceğim ya da kurumda karsısına çıkıp konusmak isteyeceğim. Çünkü bir hesap sorma hakkım ve vedamız olmalı bence ama su an durumu batırmak istemiyorum azıcık sevdiyse dönmesi gerek bence çünkü
olaylarin ayrintilarini bile bilmiyorum ama aileniz problemli ise kendi ayaklariniz uzerinde durup paranizi biriktireceksiniz, kendiniz gibi bagimsizligini ilan etmis bir aday bulacasiniz, ailenizi de misafir gibi dugune cagiracaksiniz.

olaylarin ayrintilarini bile bilmiyorum ama aileniz problemli ise kendi ayaklariniz uzerinde durup paranizi biriktireceksiniz, kendiniz gibi bagimsizligini ilan etmis bir aday bulacasiniz, ailenizi de misafir gibi dugune cagiracaksiniz.
Ailem ilişkime beklemediğim bir tepki gösterdi. Bu çocuk ailesinin ağzına bakar seni savunamaz diyen abimin tripleriyle başladı mevzu. Annem evlerine gidince içerik olarak iyi ama üslup olarak bağırarak konuştu. İlk gece bana olumlu lanse edilen sey 4.günün aksamında ayrılmak zorundayız olarak bitirildi. Maddi açıdan sorunumuz da yoktu zaten. Onun da benımde hatta ailesi sevgilime muhtaçtı da işte

Bu adam dönse bile siz ailenizin istemediği biriyle mutlu olamazsinz. Evlilik yetişkin işidir . Önce aileniz sizin yetişkin olduğunuzu kabul edecek ve kararlarınıza saygı duyacak sonra başka biriyle aile olabilirsiniz. Ne zaman gerçekten yetişkin olursunuz o zaman evlenin.

Ben iletişim kurarsam kendini geri çekebilir en nihayetinde ben terk edilen tarafım. İlişkilerde 1 ay kuralı varmış. Eğer tamamen sessiz kalırsam belki merak eder o yazar arar diye düşündüm . Buraya da tavsiye almaya gelmiştim aslında
Bura da bazı gruplar saldırır canım mutsuz tipler onlar umursama desrek olan mantıklı gelen yorumlara odaklan digerlerine cevap yazma mesela..Bence tek yol beklemen dönerse senindir donmezse biliyorsun..Daha iyisinin hayatına girmeyecegini bilemezsin kısmet.

Bura da bazı gruplar saldırır canım mutsuz tipler onlar umursama desrek olan mantıklı gelen yorumlara odaklan digerlerine cevap yazma mesela..Bence tek yol beklemen dönerse senindir donmezse biliyorsun..Daha iyisinin hayatına girmeyecegini bilemezsin kısmet.
Gerçekten canım yanıyor dediğinde insanlar neden can yakmaya çalışırız bilmiyorum. Kadın kadının kurdudur dedikleri aramızdan maalesef tek tük çıkıyor. Hepimizin gönlünce olsun ne diyim🌸

Dün mesela toplam ıkı kez wp a girdi. Çalışırken pek bakmaz bilirim. Bir 11.30 gibi girdi bir de aksam 9 gibi
İşten aksam 5.30 fs çıktı
Nerdeydi kimleydi. Aile yanında telefon kullanmaz o pek onlarla mıydı, yeni birisini mi buldular bu üzgün diye mi geldiler keske ikincisi olsa düşünüp duruyorum işte

Bu adam dönse bile siz ailenizin istemediği biriyle mutlu olamazsinz. Evlilik yetişkin işidir . Önce aileniz sizin yetişkin olduğunuzu kabul edecek ve kararlarınıza saygı duyacak sonra başka biriyle aile olabilirsiniz. Ne zaman gerçekten yetişkin olursunuz o zaman evlenin.
Yalnız ailem bana “bu adam senin arkandan durmaz ailesinin ağzına bakar” dedi ve istemedi.
Sonuç BU ADAM BENİM ARKAMDA DURMADI
Hem de son ana kadar “geçecek halledeceğiz bizi bir tanısınlar her şey düzelecek “diyen adam. 3 saatte ne konustuysa VAZGEÇTİ. Annem haksızdı ama adam da ailemi haklı çıkardı

Özellikle seçmiyorsunuz, çok fazla ortak özelliğiniz olduğu için birbirinizi çekiyorsunuz. Ha arada çekim olması her şeyin de yolunda gideceğini garanti etmiyor tabi. Siz değişmedikçe size gelenlerin de değişme ihtimali çok az.
Sevdiğim bir terapist şey derdi, bir sürü boş park yeri var ama ısrarla aynı tarz yere park etmeye şema kimyası deniyor . Kendi bildiği, aşina olduğu durumlardaki yukselmeleri aşk zannediyor aslında şema kimyası. Katipcim anlattigin çekilin psikolojideki karşılığı

Bu uzun ve yorucu bir süreç olacak, iki günde kendi kararlarınızı kimseden korkmadan, kaygısız, çekinmeden verebilen birine dönüşemezsiniz, bunu iddia etmek çok çocukça olur, bunun da farkındayım. Sorunu gördüyseniz bu da güzel bir gelişme. Terapi alabilirsiniz bu konuyla alakalı, bir meslektaşınızdan yardım isteyin.

Ağladınız, bağırdınız, çağırdınız, peki 30 yaşında bir kadının bunları yapmak zorunda kalması hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz 19 yaşında, babasından harçlık alan, tek bir asiliğinde telefonu bilgisayarı alınıp odaya kapatılmakla tehdit edilen ergen kız değilsiniz, neden bunu yapmak zorunda kalıyorsunuz? Koca adam ağlayıp tepinmedi diye kendinizi daha çok emek vermiş saymanız sizce de tuhaf değil mi?
Aslında konu sahibi psikolog neden aynı tar kişilere çekim hissediyor vs her şeyi bilmesi gerekiyor

Şu anda bitirdiğiniz lisansı çok merak ettim gerçekten Türkiye'de örgün eğitimle bir psikoloji lisansı bitirip, psikologluk mu yapıyorsunuz?

X