Gece gece yine babam beni sinirden çatlama noktasına getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gidince bakacağım zaten. Sevgilim destek olurum diyor ama kendi anam babam böyle olunca ona da güvenmiyorum. Ailemin benim arkamda olduğunu biliyorum bu arada örneğin kavga etsem giderler öderler yüksek lisansımı o zaman ama ben artık çok yoruldum bu nedenle bir kere istediğim şeyi söylüyorum karşı çıkarlarsa tamam diyorum. iş bulsam Yuksek lisans umrumda bile değil şuan ama bulamıyorum 2 ayda ruhum çürüdü üstüne babaannem de var. gidip gidip babama beni şikayet ediyor eminim
İşi yurtdışında bulun.Siz kendi imkanlarınızla yapın.Bu ekonomik kriz de iş bulmak da zor artık.

Hayatınız belirsizliklerle dolu görünüyor. Muhtemelen babanizda o yuzden size sarıyor.

Bolumunuz ne bilmiyorum ama eger sosyal bilimler enstitusunde yuksek yapacaksaniz meslege atildiktan sonra baslayin derim. 2018 haziran ayinda mezun oldum, 2018 ekim ayinda yuksek lisansa başladım. Calisan insanlarin uretkenlikleri daha fazlaydi, benimkiler daha teoride kaliyordu. Şimdiki aklim olsaydi meslekte tecrube kazandikran sonra yuksege baslardim.

diger belirsizlikler ise iş ve evlilik. Birsuru sey yapmak istiyorsunuz ama ne zaman yapacağınız belirsiz.

Aslinda sizin ihtiyaciniz olan sey işe girip ailenizle evlerinizi ayirmaniz.
Psikoloji mezunuyum. şuan veri iş analitiği üzerine eğitim almaya çalışıyorum kendimce. Hatta bir şirketten kabul aldım uzaktan olduğu halde İstanbula taşınmamı istediler. Sonra staj var bir sürü imkan babama diyorum ki konuş belki referans bulurum deneyim olur tamam tamam diyor konuşmuyor. 2 aydır işsizim iş görüşmesinde bana 3-6 ay işsiz olman lazım dediler 3 kere. artık doğru mu beni mi yetersiz buldular bilmiyorum. Zaten illa yüksek lisans yapacağım diye bir şey yok ama okurken çok istiyordum. Ailem destek olmayız dediğinde tamam dedim uzatmadım. çalışıyordum yine gittim iş buldum bu sefer işimi beğenmediler. kpssye girdim atamada sınırda kaldım benim 87 puanım atanan kişi 87 küsur. Aslında sadece evlilik belli. Yani benim kafamda 2024 gibi evlenmek vardı ama böyle olduğu sürece evlenmek en doğru karar gibi. düğün salonu bile belirlendi. Buna rağmen bana geliyor geleceğini düşünmüyorsun diyor sanki elimde gibi.

Biliyorum sürekli konu açıyorum ama dayanamıyorum resmen burayı dert duvarı haline getirdim. Şimdi sinirden uyuyamıyorum babam bana saçma sapan mesajlar atmış. Babam sürekli hayatımı zehir ediyor gerçekten bıktım ya. çocukken babamı çok severdim süper insandı kendisi. Büyüdükçe tiksinmeye başladım. Korku beslemeye başladım ama zamanla aştım. Örneğin babam derslerim kötü diye kavga ederdi lisede kötü dediğim sınavdan 80 almak. Annem yokken evde tartışma patlardı ayrı yaşadığı halde geldiği 3-4 günde hayatı zehir ederdi. Ters cevap verince evden kovuyordu. tamam bay bay diyip çekip gidiyordum. düşünün liseli gerizekalı ergen sinirli bir kız evden çıkıp gidiyor. 3-4 gün sonra bulurdu barışırdık geçerdi. Sonra yine aynı şeyleri yapardı. İstediği gibi olmamı istedi ama onun kafasında kurduğu evlat profiline hiçbir zaman uyumadım.

Bugün ettiğim kavga dün dişimi çektirdim annem de teyzeme anlatmış teyzem
bakmaya geldi kalbimde de sıkıntı var bu aralar önce bunu konuştuk sonra implant konuşuyorduk. Babam da bunu meme implantı anlamış 🙄 lafa atladı bağırmaya başladı beni deli etme diye. dedim ne bağırıyorsun durup dururken? ne implantı ele güne karşı rezil edeceksin sürekli utandırıyorsun hayal kırıklığısın dedi. Ne alaka diyorum annem saçmalama ne yapacak kız dişsiz mi gezecek sana ne her lafa ne atlıyorsun dedi. babam da diş mi dedi ne anladın dedim silikon taktırmak istiyorsun sandım dedi OFFF arkasından gittim babama kızdım. Neden teyzem varken bilmeden Lafa atlıyorsun dedim. Sabah oldu bu olaylar bu arada.
Annemle teyzemle Nişan düğün için konuştuk işte mesela saçımı kendi rengine çevirmek istiyorum böyle bunları konuştuk. Yine utanmadan dinlemiş bizi.
Akşam odama geldi ağrın var mı diye ardından neden hiç geleceğini düşünmüyorsun dedi. Gelecek kaygısı yüzünden geberme noktasına geldim bu arada. Sürekli mutsuzum evde konusu da geçiyor. İş bulamıyorum uzun süredir. Son senemde yüksek lisans yapmaya karar verdim. okurken çalışıyordum babam buna çok karşıydı okulu uzatacağım diye 1 sene erken bitirdim. Ailemle bunu konuştum babam bana ÇÖPE para atamam dedi. Yani onun için benim yüksek lisans yapmam çöpe para atmak.Devlette şansımı denedim ama kabul alamadım. Annem de fazla destek olmadı o ara annemle aram çok kötüydü çünkü. kardeşim lgsden güzel bir puan aldı ve ailem kardeşinle İstanbula git dedi yüksek lisans yaparsın dediler ama başvurular bitmiş. kabul etmedim bakıcınız değilim dedim çünkü liseli birinin sorumluğunu almak istemedim. İlişkim vardı bu arada ve ciddi düşündüğümü ailem biliyordu ama ayrılırlar kafasındaydılar. üzüldüm aileme durumları iyi ve destek olmalarını çok bekledim. param vardı biraz borsadan kazandım babaannem vermişti vs yeterdi yüksek lisans için. O parayı aileme verdim aklımı yediler çünkü. Gittik ev aldık ev üstüme sorun yok. Ama kirası yüksek lisans yapmama yetmiyor. Ve ailem destek olmayız diyince nasıl yüksek lisans yapabilirim ki? sonra işe girdim bu sefer babam neden mesleğini yapmıyorsun diye tutturdu. mesleğimle alakalı bir iş bulamadım ee işsiz işsiz oturmaktan da çok sıkıldım. Ordan da ayrılmak zorunda kaldım. Normalde niyetim yüksek lisans yaparken nişan yaparız tez dönemi de evlenirim ama hiçbiri olmadı. Sonra annem babam pişman olmuş olacaklar ki ikinci dönem başvuru yap sonra bizi suçlama dediler. Yüksek lisans lafını açmadım sadece neden yapmıyorsun diyenlere param yok dedim tekrar iş arama sürecine girdim AMA YOK. gelmiş geleceğini düşünmüyorsun diyor. Elimde mi çok mu mutluyum sürekli üstüme geliyorsun bıktım artık dedim. daha 2 gün önce eğitim danışmanı ile konuştum taşınacağım ülkede yüksek lisans yapmak için ailem de biliyor. Bana sen orda yapacaksan destek oluruz dediler ama GÜVENMİYORUM. Sevgilimle aram iyi onun beni evlenirsek destekleyeceğini biliyorum. Annem sen babana bakma ben varım ben öderim diyor ama anneme de GÜVENMİYORUM. Kimseye sırtımı dayamak istemiyorum ama gerçekten çaresiz durumdayım. Sanki herkes hayatını rayına oturtmuş ben eksik kalmışım gibi hissediyorum. Sevgilim de sürekli üzülme gerekirse ek iş bulurum eğitimine devam edersin diyor. Ben şuan farklı alanda eğitim alıyorum ve babamın arkadaşı var tanıdık. Babama elli kere staj için konuşmasını istedim en azından gitmeden biraz deneyim kazanırım aramadı hiç. başkası olsa iş bulmada destekler bana gelince sıfır istek. istediğim bölümü okumadın şunu yaptın bunu yaptın sanki tek işsiz benim gibi bütün enerjimi emip gitti 10 dk bile sürmedi tartışma. Ama kanıma dokundu tüylerim diken diken oldu sinirden içimi kemirip durdum.
1-2 saat olmuş mesaj atıyor senin yapman gereken tek şey ayrılmak. ona güveniyorsun hayatını çöpe atıyorsun. destek olmuyorum Aklın fikrin dış görünüşün ve sevgilin. ne düğününe gelirim ne nikahına istemeye gelirlerse vermem diye. Görüldü attım. Kocaya kaçmalı delireceğim sanırım. Her gün karı koca üzmek için sebep arıyorlar. Zaten çok hassas biriyim bu aralar. Biliyorlar sürekli üstüme üstüme geliyorlar ve çaresizim.
Yaşınız kaç bu arada ? İyi biriyse evlenin.

Dibi görmeden çıkılmıyor maalesef. Hele ki aile ise mevzu. Ailesiyle sınanan biri olarak yazıyorum bunları. Bizim bağlarımızda sorun yoktu,yok. Daha farklı sorunlar vardı. Yaprak dökümü misali devrilmeyeceğim dedikçe biraz daha eğildim biraz daha derken çöktüm dedim, tamam buraya kadar.

Sonra çıkmaya başladım. Hala her şey çok yolunda değil ama kabullendim. Bi noktası var onun işte. Gözyaşının,öfkenin,neden-nasıl sorgulamalarının akış içinde bittiği, seninde bittim gücüm yok dediğin o dip. Dibi görmeden olmuyor.

Sonrası zaten kabullendiğin için,değiştiremeyeceğini idrak ettiğin için ve sızlanmanın bi b.ka yaramayacağını öğrendiğin için akışına bırakmayı öğreniyorsun.

Yani diyeceğim sen o dibi görür müsün bilmem(umarım görmezsin)ama zor zamanlar güçlü insanlar yetiştirir buna inanıyorum. Acı pişiriyor. Biraz daha büyümen gerek belki. Sabırlı ol ve hayatının dümenine geçene kadar çalış.Her anlamda.🙏
Gerçekten öyle artık ailemin bana yük olduğuna karar verdim. Bakınca dışardan ailem sıkıntısız bana destekçi gibi ama değiller. Çok sıkıntılı bir çocukluk geçirdim bir şekilde affettim. Zaten aileme de çok bağlı biriyim malesef ki. Artık kavga bile etmiyoruz. Gerçekten ben kendimi çok üzüyorum evleneceğim kendimi çocuk gelin gibi hissediyorum:KK43: Sanki herkesin hayatı rayında ben böyleyim gibi. 2-3 sene işsiz kalanlar var ben 2 ayda ruhumu kaybettim ya. Önceden ilişkilerim lay lay lom olduğu için ciddiye almıyor umursamıyorlardı. Evleneceğim için şimdi her gün laf sokuyor bana. Tamam bana yüksek lisans yaptırmak zorunda değil evet biliyorum teklif ettim kabul etmedi. Ama benim hevesimi o kadar kırdı ki resmen paramparça etti ondan sonra gelmiş tamam yap diyor çünkü yüksek lisansa kabul almak çok kolay ya. Benim yazın düğünüm var ikinci dönem başvuru yap diyor. evleneceğim diyince senin derdin bu herkes geleceğini düşünür sen bunu. oyuncak mıyım ben ya. Kardeşimi lise okurken yanında olmadığım için de sen nasıl bir ablasın diyordu. Bunun da dibini görür müyüm bilmiyorum. Tamam diyorum en azından ilişkim normal ama her şey olabilir ya her şey. Ailem böyle olduğu için sevgilime de güven sıkıntısı yaşıyorum. ailesi ne yaparsa arkasında kötü niyet arıyorum. Hiçbir zaman çocuk olamadım zaten hep bir şekilde ailemin yükü vardı. Tek istediğim iç huzur. üstüne ilaç bırakıyorum beni alt üst etti. Gerçekten evde susuyorum sürekli susuyorum kavga etmemek için ama onlar beni kudurtuyor

zaten evleniyorum her şey hazır. ben 23üm sevgilim 30. ama her şey evlenip gitmek değil. Evlenince hiçbir şey düzelmiyor yani. Ailem zaten evleniyorum diye bana triplerde.
İşinizi bulmadan,düzeninizi kurmadan kesinlikle evlenmeyin.

İşi yurtdışında bulun.Siz kendi imkanlarınızla yapın.Bu ekonomik kriz de iş bulmak da zor artık.
Şimdi zaten bu şekilde olacak yani gideceğim evleneceğim yüksek lisans olursa part time iş bulacağım. ama yüksek lisans çok pahalı 30-50 bin dolarlardan konuştuk. Sevgilim ne olursa olsun ben öderim diyor senin küçük olduğunu biliyorum diyor. ama ben bu sefer ailesini dert ediniyorum şimdi benim ailemin durumu iyi biliyorlar yani. dicekler arkamdan gitti orda kendini okutturuyor. Benim akrabalarım da aynı şekilde annem babam bile böyle düşünüyo ya. Sevgilinin parasına güveniyorsun diyor babam bana. Ülke hali malum ne yapayım? Bana ailem başta destek olduğunu söylemiş olsaydı böyle olmazdı. benim hevesim kırılmış düğün kararı almışım bana gelmiş başvuru yap diyor. başvuru yapmam demek ayrılmam demek çocuk oyuncağı mı bu çünkü sevgilimle çok konuştuk bunu şimdi ben gidip ona yüksek lisans yapıcam tcde diyemem. Gerçekten ben kendim çalışmıyor olsam babama hak vereceğim. çalışmayacağım ev hanımı olacağım desem yine babama hak vereceğim. O da beni düşünüyor biliyorum ama ben onun dengesiz tavırlarından bıktım ya.

Şimdi zaten bu şekilde olacak yani gideceğim evleneceğim yüksek lisans olursa part time iş bulacağım. ama yüksek lisans çok pahalı 30-50 bin dolarlardan konuştuk. Sevgilim ne olursa olsun ben öderim diyor senin küçük olduğunu biliyorum diyor. ama ben bu sefer ailesini dert ediniyorum şimdi benim ailemin durumu iyi biliyorlar yani. dicekler arkamdan gitti orda kendini okutturuyor. Benim akrabalarım da aynı şekilde annem babam bile böyle düşünüyo ya. Sevgilinin parasına güveniyorsun diyor babam bana. Ülke hali malum ne yapayım? Bana ailem başta destek olduğunu söylemiş olsaydı böyle olmazdı. benim hevesim kırılmış düğün kararı almışım bana gelmiş başvuru yap diyor. başvuru yapmam demek ayrılmam demek çocuk oyuncağı mı bu çünkü sevgilimle çok konuştuk bunu şimdi ben gidip ona yüksek lisans yapıcam tcde diyemem. Gerçekten ben kendim çalışmıyor olsam babama hak vereceğim. çalışmayacağım ev hanımı olacağım desem yine babama hak vereceğim. O da beni düşünüyor biliyorum ama ben onun dengesiz tavırlarından bıktım ya.
Part time değil full time iş bulun yurtdışında.Para biriktirin.Sonra yüksek lisansa başvurursunuz.Belki de daha iyi şartlarda,seveceğiniz,yükselebileceğiniz başka bir iş bulursunuz.Yüksek lisans bile yapmak istemezsiniz.

Gözlerimizin ne suçu var gerçekten? Bu kadar uzun yazmaya gerek var mıydı? Okuyamadım vala.

İşinizi bulmadan,düzeninizi kurmadan kesinlikle evlenmeyin.
ama bulamıyorum. İş bulsam bile taşınacağım sevgilim yurtdışında yaşıyor. Ben de isterdim iş bulmak kendi düzenimi oluşturmak ama olmuyor 2 ayda ruhumu emdiler. çalışırken de işimi beğenmiyordu maaşı beğenmiyordu. Babam istiyor ki ben seans başı 500-600 alayım ama öyle olmuyor. Yüksek lisans yapmam lazım önce e yapamıyorum. Şimdi bana diyor tamam yap ama geç kaldı söylemekte. Gerçekten odama gelip kabus gibi üstüme çöküyor. Ben de artık ne yapayım en azından giderim orda düzenim olur hem parası daha değerli diyorum. Evde de boş durmuyorum eğitim alıyorum farklı alanda. Çünkü kendi alanımda orda iş bulamam biliyorum. o alanda staj bulmama yardım et diyorum etmiyor. Ne yapayım anlamadım Gerçekten çarem yok iki ucu kötü değnek.

Gideceğin ülkede burs imkanı yok mu yükseklisans için? Mutlaka vardır. Üstelik yurtdışında farklı alanlarda da yikseklisans yapma şansın var. Ve yükseklisansını illa istanbul'da yapmak zorunda değilsin, eskişehir bursa var illa farklı şehir olacaksa. Üzerine ev, araba, traktör olduğunu yazıyorsun, ki ailenden destek gördüğüne mutlaka birikmiş paran vardır. Ki özelde burs, pazarlık, taksit durumu var. Devleti de zorlayabilirsin çalışıp.

okuma başına silah mı dayandı? ne yapayım yani okumadıysan?
Evet o yüzden okumadım zaten tam üstüne bastın.
Ama sen okunsun,yorum yapılsın diye konu açıyosun ya hani buraya. Az mantık.
Gereksiz detayları es geçip,bütün secereni dökmek yerine özet geçsen,paragraflara ayırsan daha çok okunur belki. Bak bir kaç kişi daha demiş çok uzun diye.

Part time değil full time iş bulun yurtdışında.Para biriktirin.Sonra yüksek lisansa başvurursunuz.Belki de daha iyi şartlarda,seveceğiniz,yükselebileceğiniz başka bir iş bulursunuz.Yüksek lisans bile yapmak istemezsiniz.
bilmiyorum olabilir her şey olabilir. Hiçbir şeyi bilmiyorum yaşam ne getirir götürür. Zaten bu belirsizlik beni üzüyor üstüne babam kabus gibi üstüme gelip duruyor ya. intihar edeyim istiyor herhalde. Babam 62-63 yaşında ve çok sabit fikirli birisi. yaşından mı bilmiyorum artık böyle delirdi.

Evet o yüzden okumadım zaten tam üstüne bastın.
Ama sen okunsun,yorum yapılsın diye konu açıyosun ya hani buraya. Az mantık.
Gereksiz detayları es geçip,bütün secereni dökmek yerine özet geçsen,paragraflara ayırsan daha çok okunur belki. Bak bir kaç kişi daha demiş çok uzun diye.
canım böyle yazmak istedi.

Gideceğin ülkede burs imkanı yok mu yükseklisans için? Mutlaka vardır. Üstelik yurtdışında farklı alanlarda da yikseklisans yapma şansın var. Ve yükseklisansını illa istanbul'da yapmak zorunda değilsin, eskişehir bursa var illa farklı şehir olacaksa. Üzerine ev, araba, traktör olduğunu yazıyorsun, ki ailenden destek gördüğüne mutlaka birikmiş paran vardır. Ki özelde burs, pazarlık, taksit durumu var. Devleti de zorlayabilirsin çalışıp.
Ben okurken ailemden maddi destek almadım haklarını yiyemem bana harcama etme demediler. Yani ailem bana biriktirmem için nakit para vermiyordu ama kredi kartım vardı ihtiyaçlarımı o sekilde karşıladım. birikmiş param çok yok. üstüne malesef ki çok para harcayan biriyim. Borsada vs para kazanıyorum az buz ama asla yüksek lisans parası etmiyor şuan 78 bin tl param var hatta parayı da söyleyeyim yani. Şuan evleniyorum ama yapacağım bir şey kalmadı artık. burs ailemin durumu iyi olduğu için alır mıyım bilmiyorum. Gittiğim ülke dubai orda özel ünilere bakıyorum hep ve öğrenci vizesi ile değil aile birleşimi yapacağım bu yüzden burs alır mıyım bilmiyorum. Benim için sorun zaten ailemin bana şuan olan tavrı. 2 aydır işsizim diye hayatı bana zehir etmeleri çünkü kafalarında benim ev hanımı olacağımı kuruyor babam sanırım. defalarca konuştum ama anlamıyor. Keşke gelecek kaygısı içinde olmasam babamın dediği gibi en azından huzurum olurdu. Uğraştığımı gördüğü halde bana böyle demesi adından yok düğününe gelmem etmem ayrıl demesi çok canımı sıkıyor. Ben de isterdim işim olsun kendi param olsun ama yok. Devlette yüksek lisans kabulü zor.kendi öğrencisini alıyorlar. Kendi hocalarım da beni istemediği için almadılar yüksek lisansa zaten istediğim alanda yok kendi okulumda. Hoca dümdüz bana sakın yüksek lisans için gelme demişti çünkü çok fazla devamsızlık yaptım çalıştığım için. Şimdi de babam gelmiş o kadar boşuna üzüldüm gibi ikinci dönem git diyor Yüksek lisans için nasıl güveneyim nasıl onun ipiyle kuyuya ineyim ki.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X