- 19 Mayıs 2020
- 46.420
- 207.617
Çocuklarınıza dediklerinizi kendiniz uygulamazsanız aileniz size kukla bir damat bulacak, bir ömür onlara bağlı yaşamaya devam edeceksiniz benim arkadaşım gibi.Ben çocuklarıma hep “kendi kurtulus savaşınızı başlatın, hayatınızın bir adamın kararlarına bağlı olmamalı “ derim. Bir erkek kurtarıcım olamaz, gidebilir ölebilir bkz. şekil A
Ona kesinlikle bulmuşlardır su an zaten
Ama tesadüfen tanısıp sevmiştim
Ne güzel tebrik ederim. Siz gibi kadınlarla ben de hep övünürüm. Hem cinslerimin kendi adımlarını atabilmesi onur verici
Anneme karışıyor deyip kendileri tamamen bitirdi. Sevgisiz mi demeliyim cesaretsiz mi adam da tamam dedi sadece. Ben seviyorum. Eğer aklını basına toplarsa belki bir şans daha diyorum seviyorum yani
Burada yapılan her yorumun beni düşünerek yapıldığını biliyorum. Mutlaka oyle zaten unutulur diyeceğim ama ben son olsun hayırlısıysa olsun demiştim. Taktik yapmayı falan da hiç bilemedim ömrümde. O yüzden bu kez denemek istedimEvlilik için sevgi yeterli olmuyor işte. İster sevgisizlik diyin ister cesaretsizlik. İkisi olsa dahi zor olacak bir evlilik vardı karşınızda. Önceki ayrılıklarınızı düşünün. Canınız çok yanmıştı. Gelirse, şöyle olursa, bunu düzeltirse affederim demişsinizdir. Ama zamanla geçip gidecek, başkası girecek hayatınıza.
Buradaki yorumlar da başkası hayatınıza girdiğinde de aynı şeyler yaşanmasın diye yapılan yorumlar.
Ailem damat bulmayacak. Hayatım bir adama bagımlı da değil. Ben yasıyorum, birisi varken ya da yokken arkadaşlarımla görüşüyorum. Kendimi ifade edebiliyorum ve çalısıyorum. Evleneyim işten çıkayım değil hayatı paylaşalım diyorum. Su hikayenin salt suclusu ailem de değil bence. Annem çok yanlıştı, tonlarca kez söyledim ki ben normalde” asi” biriyim fikirlerimi de söylerim hatta ona da sivridil asidir dediler tanısma da sadece bu konuda sus pus oldumÇocuklarınıza dediklerinizi kendiniz uygulamazsanız aileniz size kukla bir damat bulacak, bir ömür onlara bağlı yaşamaya devam edeceksiniz benim arkadaşım gibi.
Benim arkadaşım da böyle diyordu. Şimdi yanına yakıştıramayacağı adamla sırf ailesini sorun etmeyecek diye evleniyor. Sizin nereniz asi? Görmesek inanırız.Ailem damat bulmayacak. Hayatım bir adama bagımlı da değil. Ben yasıyorum, birisi varken ya da yokken arkadaşlarımla görüşüyorum. Kendimi ifade edebiliyorum ve çalısıyorum. Evleneyim işten çıkayım değil hayatı paylaşalım diyorum. Su hikayenin salt suclusu ailem de değil bence. Annem çok yanlıştı, tonlarca kez söyledim ki ben normalde” asi” biriyim fikirlerimi de söylerim hatta ona da sivridil asidir dediler tanısma da sadece bu konuda sus pus oldum
Ne yaşayacağımı bilmiyorum, büyük konuşmak istemiyorum. Hayatımın sorunlu tarafını geldim buraya dolayısıyla sorunlu yanlarına tanıklık ediyorsunuz. Öyle şeyleri tek basıma atlattım ki duysanız şaşırırdınız. Ama güçlü kadın olmaktan sıkıldım. Yazdım yazdım sildim. İfşa olmamak adına görmediğiniz pencerelerden aralamayın derimBenim arkadaşım da böyle diyordu. Şimdi yanına yakıştıramayacağı adamla sırf ailesini sorun etmeyecek diye evleniyor. Sizin nereniz asi? Görmesek inanırız.
Annem suçunu kabul etmiyor. Ama net bir şekilde yaptığı seyi ona anlattım. Kabul etmez ama durup düşünür kendince mevzu ona kalsın istemiyor.Annen ne diyor olanlara
Anasının ağzına bakıp bıraktı gitti dediğiniz adam da kendi başına neler atlatmıştır, konu o değil, konu şu, hayati kararlar verirken iyi veya kötü, tek hareket etme imkanınız yok. En az o adam kadar ailecisiniz, ama sizin canınız kanınız olunca kanıksadıklarınız elalem yapınca gözünüze geliyor.Ne yaşayacağımı bilmiyorum, büyük konuşmak istemiyorum. Hayatımın sorunlu tarafını geldim buraya dolayısıyla sorunlu yanlarına tanıklık ediyorsunuz. Öyle şeyleri tek basıma atlattım ki duysanız şaşırırdınız. Ama güçlü kadın olmaktan sıkıldım. Yazdım yazdım sildim. İfşa olmamak adına görmediğiniz pencerelerden aralamayın derim
30 yaşında koca kadının zaten yapması gereken şeyleri yapıyorsunuz, kendi fikirleriniz falan var diye asi ilan ediliyorsunuz sonra ailemle ne alaka bilmem ne.
Annem problemli diye 477474 mesajda fa söyledim. Anneme de söyledim. Ama annemi kabullenen zihniyet sonra kendi kendine annemle bir daha iletişim kurmadan vazgeçiyosa adamın da suçu vardır.
Annem suçunu kabul etmiyor. Ama net bir şekilde yaptığı seyi ona anlattım. Kabul etmez ama durup düşünür kendince mevzu ona kalsın istemiyor.
Yanı sıra karaktersizmiş cesaretsizmiş hep ezdirirdi vs konuları dönüyor
Cümleden annem SUÇUNU KABUL ETMİYOR demişim bu ne demek , annem suçlu. Bakın hanımefendi kendimce zor bir süreçten geçiyorum. Kendinizce iyilik yapıyorsunuz falan galiba ama sanki hayata dair öfkelerinizi gelip benden çıkarmaya çalısır bir havanız var. Bazı konuları okuyorum, karsımdaki beni sinir ediyor. Yorum yapmamayı tercih ediyorum.Anasının ağzına bakıp bıraktı gitti dediğiniz adam da kendi başına neler atlatmıştır, konu o değil, konu şu, hayati kararlar verirken iyi veya kötü, tek hareket etme imkanınız yok. En az o adam kadar ailecisiniz, ama sizin canınız kanınız olunca kanıksadıklarınız elalem yapınca gözünüze geliyor.
Annenizi övdüğünüzü, desteklediğinizi iddia ettiğimi hiç hatırlamıyorum. Şurda gayet normal konuşuyorum, hayata dair alacağım olmadığından öfkem de yok. Siz o adamdan farksızsınız, bunu anladığınız için bu kadar gerildiniz.Cümleden annem SUÇUNU KABUL ETMİYOR demişim bu ne demek , annem suçlu. Bakın hanımefendi kendimce zor bir süreçten geçiyorum. Kendinizce iyilik yapıyorsunuz falan galiba ama sanki hayata dair öfkelerinizi gelip benden çıkarmaya çalısır bir havanız var. Bazı konuları okuyorum, karsımdaki beni sinir ediyor. Yorum yapmamayı tercih ediyorum.
Annemi övmedim tekrar ediyorum. Tek basıma da hareket etmedim. Süreci onunla paylaştım. Seni seviyorum arkanda duracağım dedim ve durdum. Ailem de” bu seni savunamaz ailesine ezdirir” dedi yapmaz diye savundum yaptı. Yani suçlu
Ben mi anneciyim? Ben mi onunla aynıyım?Annenizi övdüğünüzü, desteklediğinizi iddia ettiğimi hiç hatırlamıyorum. Şurda gayet normal konuşuyorum, hayata dair alacağım olmadığından öfkem de yok. Siz o adamdan farksızsınız, bunu anladığınız için bu kadar gerildiniz.
Öyle olmasanız her seferinde ailesi izin vermese tuvalete gidemeyip içinde tutacak adamları bulmazsınız. Normali sizin değişik ailenizi neden çeksin? Ailecisi bile çekmiyor bakın.Ben mi anneciyim? Ben mi onunla aynıyım?
Ailene veya annene tavırlı mısın peki ?Cümleden annem SUÇUNU KABUL ETMİYOR demişim bu ne demek , annem suçlu. Bakın hanımefendi kendimce zor bir süreçten geçiyorum. Kendinizce iyilik yapıyorsunuz falan galiba ama sanki hayata dair öfkelerinizi gelip benden çıkarmaya çalısır bir havanız var. Bazı konuları okuyorum, karsımdaki beni sinir ediyor. Yorum yapmamayı tercih ediyorum.
Annemi övmedim tekrar ediyorum. Tek basıma da hareket etmedim. Süreci onunla paylaştım. Seni seviyorum arkanda duracağım dedim ve durdum. Ailem de” bu seni savunamaz ailesine ezdirir” dedi yapmaz diye savundum yaptı. Yani suçlu
Ve ben tek sorun yaşayan insan ben değilim hayatımın sorunlu taraflarını yazıyorum buraya dedim. Okuyorsunuz umarım
Ben bunları sizce özellikle mi seçiyorum?Öyle olmasanız her seferinde ailesi izin vermese tuvalete gidemeyip içinde tutacak adamları bulmazsınız. Normali sizin değişik ailenizi neden çeksin? Ailecisi bile çekmiyor bakın.
Yaptığının yanlıs olduğunu çok kez söyledimAilene veya annene tavırlı mısın peki ?
Özellikle seçmiyorsunuz, çok fazla ortak özelliğiniz olduğu için birbirinizi çekiyorsunuz. Ha arada çekim olması her şeyin de yolunda gideceğini garanti etmiyor tabi. Siz değişmedikçe size gelenlerin de değişme ihtimali çok az.Ben bunları sizce özellikle mi seçiyorum?
En başından adama özellikle sordum diyorum ve bu yüzden acı çekiyorum.
İlk kez bir sevgilim ailemle tanışıyor . Diğerlerinin ailemle ilgisi yok yani kişisel problemleri
Adam karakterli duruşlu duruyordu nereden bilebilirdim ateşe düşen benim ayrıca kendimi neden yakayım bilerek?
Yaptığının yanlıs olduğunu çok kez söyledim
Ama yapmasaydı da adamın durusunu bilmeyecektim o ayrı
Nasıl değişmeliyim meselaÖzellikle seçmiyorsunuz, çok fazla ortak özelliğiniz olduğu için birbirinizi çekiyorsunuz. Ha arada çekim olması her şeyin de yolunda gideceğini garanti etmiyor tabi. Siz değişmedikçe size gelenlerin de değişme ihtimali çok az.
Yalnız ben dedim ki ben bu adamı istiyorum bu adamdan da eminim gördüğünüz bir şey varsa bana söyleyin tabii ki ama söyledikleriniz altı çok boş ben bu adamla evleneceğim ve ailem nişan hazırlığı yapıyordu beni terk ettiği sırada yani ben zaten susup oturmadım ağladım zırladım bağırdım çağırdım ama ikna ettimAslında Katıp haklı. Bura kv konuları dolu. Eşim aslında bana hak veriyor, annem sorunlu diyor ama annesinin yüzüne hiçbir şey yapamıyor, yaptığında da kadın ağlıyor vs diye. Yani siz de karşıdaki gibi annecisisiniz. Madem sorunlu anneniz var orada camları devirerek susup oturmasaydiniz.
Bu uzun ve yorucu bir süreç olacak, iki günde kendi kararlarınızı kimseden korkmadan, kaygısız, çekinmeden verebilen birine dönüşemezsiniz, bunu iddia etmek çok çocukça olur, bunun da farkındayım. Sorunu gördüyseniz bu da güzel bir gelişme. Terapi alabilirsiniz bu konuyla alakalı, bir meslektaşınızdan yardım isteyin.Nasıl değişmeliyim mesela
Yalnız ben dedim ki ben bu adamı istiyorum bu adamdan da eminim gördüğünüz bir şey varsa bana söyleyin tabii ki ama söyledikleriniz altı çok boş ben bu adamla evleneceğim ve ailem nişan hazırlığı yapıyordu beni terk ettiği sırada yani ben zaten susup oturmadım ağladım zırladım bağırdım çağırdım ama ikna ettim
Ben kararımı verdim ve arkasında durdum. Uygulamaya koymam zaman aldı çünkü bu adam ailesinin sözünden çıkmaz dediler ve nitekim çıkmadı ama ben istediğimin ardında durdum.Bu uzun ve yorucu bir süreç olacak, iki günde kendi kararlarınızı kimseden korkmadan, kaygısız, çekinmeden verebilen birine dönüşemezsiniz, bunu iddia etmek çok çocukça olur, bunun da farkındayım. Sorunu gördüyseniz bu da güzel bir gelişme. Terapi alabilirsiniz bu konuyla alakalı, bir meslektaşınızdan yardım isteyin.
Ağladınız, bağırdınız, çağırdınız, peki 30 yaşında bir kadının bunları yapmak zorunda kalması hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz 19 yaşında, babasından harçlık alan, tek bir asiliğinde telefonu bilgisayarı alınıp odaya kapatılmakla tehdit edilen ergen kız değilsiniz, neden bunu yapmak zorunda kalıyorsunuz? Koca adam ağlayıp tepinmedi diye kendinizi daha çok emek vermiş saymanız sizce de tuhaf değil mi?
Adamı neden sorgulayalım, kendisi burda bile değil? Adam değil siz önemlisiniz çünkü buraya siz yazdınız. Adam gitti gider, siz ailenizle başbaşasınız yine, onlarla ne yaparımı düşünün.Ben kararımı verdim ve arkasında durdum. Uygulamaya koymam zaman aldı çünkü bu adam ailesinin sözünden çıkmaz dediler ve nitekim çıkmadı ama ben istediğimin ardında durdum.
Giyim kuşam sınırları aşılacak bir şey değil. O yüzden zorlamaya da gerek duymuyorum ki ben zamanında bir hevesle kapanmış insanım çok da açıkçı birisi değilim yasadığım yer vs de dusununce
Keske böyle olmasaydı evet ama adam ağlasın demedim. Kararlarına saygı duyulduğunu söyledi. Duyulmadı ve ilk bıraktığı şey ben oldum. Neden adamı sorgulamıyoruz?
Emek verdim. İkna ettim ve nişana hazırlık yaptırmaya başladım. O bana seçtirip aldığı 2 parça ev eşyasını yeni sevgilisiyle mi kullanacak
Adam arkamda durmadı durmadı. At gibi giden it gibi dönsün istiyorum olay bu netim