BİTTİ

bir beklenti içine girmenizde tabiki haklısınız. ama işte gerçek karekterini gördükten sonra hala zorlamanız mantıksız. evet şu an canınız yanıyor olabilir ama bir insanın dediğinden çok yaptığı davranışlar karekterini belirler bu size orta yolu bulurum demiş ama daha ilk dolduruşta size yol vermiş. tekrar söyleyeyim böyle bir insanla mutlu olmazsınız bile bile ladese gitmeyin. ailesinin lafını dinleyen adamdan aile adamı olmaz.

Aslında aileniz ile savaşıp kazanan siz olsaydınız anneniz orada saygısızlık yapmaya cesaret edemezdi.
Olayı bitme noktasına başarı ile taşımış anneniz.
Bence böyle başlangıcı olacak bir evlilik için savaşmamak en iyisi.

Kendi yolunuzu kendiniz çizin ve ailenizin bu saygısızlığını da sineye çekmeyin.

Ne kadar severse sevsin insan kendini daha çok sevmeli. Bence seviyordur ama kendisi daha önemli. Çekilecek dert değil bunlar

Yeterince sevmek bu durumlarda işe yaramazki. İstediği kadar sevsin. Biz burada yazıyoruz ya erkek ailesiyle arasında denge kuracak diye. Konu sahibi kendisine denge kuramazken annesini, ailesini karşı tarafa dengede tutamazdı zaten. Erkek tarafı da ayrı bir şekilde sorunları vardı zaten. Çocuk oyuncağı gibi yok cüzdanında vesikalığımı taşıyordu ayrıldık denmez. Başından belliydi olmayacağı. Konu sahibi böyle kendisini ailesine ezdirmeye devam eder, erkek olsun hayatımda diye de karşı taraf için dünden razı gibi ödün verirse değil 4 kv 44 kv de istemez.

Nerde yaziyo bunlar yaw

demek ki neymiş arkadaşım hiç bir erkek aileni karşına almaya değmezmiş, bak sen ailenle belki tartıştın belki ağladın sızlandın olsun diye. adam anası beğenmedi diye şak diye kesti attı, maalesef bizim ülkede daha anasının memesinden tam olarak ayrılmış bir erkek görmedim ben o yüzden değmez.
arada istisnalar olur bazı aileler gerçekten sorunlu oluyor çok düzgün insanlara bile kulp takabiliyor ama bizim kızlar çoğu zaman pembe panjurlu ev, kuğu gibi olacağim gelinliğimin içinde diye hayal kurmaktan adamların hala emzikli olduğunu fark edemiyor buna bende dahilim.

Siz onlar için zaten ideal gelin değildiniz. Bir kere başınız açık diye babası zaten razı değildi. Ailesine pardon sülalesine annenizden habersiz tanışmaya gittiğinizde de onların gözünde evlenme meraklısı olarak gözükeceğinizi söylemiştik. Üstüne anneniz abiniz tuz biber oldu ve malum son.

Neee

Böyle bir aile ile çok zor inşallah bir şekilde baş edebilirsiniz. Gerçekten üzüldüm.
Çalışıyor musunuz ? Mesleğiniz işiniz var mı?

Erkek olsun hayatımda mı? Fazla ağır bir söylem değil mi sizce de
Aslında yasım 29 ve ben asla kugu gibi olmak gelinlik vs hayali kurmadım. Hatta gelinliği birisi verse elime de giysem kafasındaydı. İlişki içinde sahip çıkan, babacan, karakterli bir adam vardı. Ve ben bu adamla bir ömür geçirebilirim sandım
Neee

Böyle bir aile ile çok zor inşallah bir şekilde baş edebilirsiniz. Gerçekten üzüldüm.
Çalışıyor musunuz ? Mesleğiniz işiniz var mı?
Abim adamı hırpalamadı yalnız. Abim kendi kendine söyledi bunları. Abim sevgilimle tanışmaya geldiğinde merhaba dısında konuşmadı, aile tanısmasında da yoktu. Hırpalama yok yani

Çalısıyorum 7 yıldır
Psikoloğum, okulda öğretmenim aynı zamanda

Erkek olsun hayatımda mı? Fazla ağır bir söylem değil mi sizce de
Yazdıklarımdan bir tek orayı cımbızlarsanız evet.
Ben yazdığınız sevgili sayısına takacak son insanımdır. Emin olun sizden çok fazla kişi girmiştir hayatıma ama ben hepsiyle evlilik düşünüp, sorunlara rağmen, ailemi karşıma alıp ödün vermedim.
Siz sorunlar bariz olmasına rağmen böyle her şeyde alttan alıp, ödün verirsiniz çok seviyor olmazsınız. Kendi değerinizi bilmeden, evleneyim de evleneyim. Ben onlara uyarım yeterki demiş olursunuz.

Aslında iki taraflı bir anlaşmaydı bizimki. O haremlik selamlık düzenini devam ettirecekti ailesinin yanında bense kendi ailemle, eşimle ve abilerimle yengelerimle oturacaktım.
Kıyafet konusunda hayatımı yaşadığım şekilde devam ettireceğimi konustuk
İş konusunda da ben 6 gün çalışıyorum keske 5 gün çalışsam dedim, onunla ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyordu.
Çalısmak ya da çalısmamakta özgürsün diyordu
Ailemin arkadaşlarımla çıkmama ettiği laflardan daha özgür olacağımı konuşmuştuk. İster sen çıkar gelirsin istersen ben dönüşte seni alırım nasıl uygunsa diye. Son ana kadar her şey iyiydi.

Pazartesi günkü aile tanısmasının ardından bile “ sivridil iyi biri anneyi de idare ederiz “ demişlerdi. Kaldı ki anneminki anlık mevzulardı. Her şey üst üste geliştiği için mi( abimle ilgili farklı bir gerginlik sebebiyle mi bilmiyorum tavırları bende sevmedim) ama zamanla her şey düzelecekti ki çıkarken annem davet etti, gayet heveslilerdi. Kv adayım ne zaman gelelim diye sordu sordu, annem evdekilerle konuşayım dediğinde yengesi tamam çocuklar konusur dedi

Çarşamba günü buluştuk. Çözemezsek ne olacak dedim. Yağmurlu bir gündü, dizine yatırdı her şeyi halledeceğiz deyip saçlarımı okşadı ve gözyaşlarımı sildi. Ben hayatta hiçbir seyi kolay kazanmadım bunu da başaracağız dedi.
Perşembe de benzer şeyler konuşuldu
Cuma da kötüydük gergindik ama halledecektik. Bu aksam konuşacağım dedi 18.38 de , tam 3 saat sonra ayrılığa göz kırpan o mesaj geldi. 3 saat? Ne oldu o 3 saatte?

Hikayelerin tamamında pürüzler olabilir. Ben sadece sevdim, annem nişan hazırlığı yapıyordu o sıra. Benım suçum ne ? Bana verilen onca söz? Din iman diyen tayfa birisinin gözyaşlarıyla uyumasına sebep olmanın haram olduğunu bilmiyor mu? Ben istiyorum ki geri gelsin, pişman olsun. Ne olur bilmiyorum ama bekliyorum

1 ay kuralı dediler. Ilk 2 hafta kendini geri çek iletişim kurma sosyal medyada bir sey paylasma, 2 haftadan sonra abartmayacak şekilde gez eğlen fotoğraf paylaş. Dönerse döner dönmezse de bir daha dönmez dediler

Karşı taraf imanlı diye bile bile lades diyip sonuna kadar devam mı etmeliydi sırf siz ağlamayın diye?
Yazdıklarınızın olgun olmayışını yeni ayrılmanıza bağlamak istiyorum. Empati yapıyorum çünkü ben de ayrılık döneminde aşırı çocukça düşüncelere girmiştim. Neyseki yanımda bana destek olacak insanlar vardı akıl, fikir verdiler. Şimdi de size burada yazıyorlar. O ayrılık psikolojisine kendinizi iyice kaptırmadan buradaki yorumları dinlemeniz ileriki hayatınız için iyi olacaktır. Onun şu an dönüp dönmemesi sizin içinizi soğutmayacaktır. Gelse bile hep ailesinin ağzıyla konuşan biri var karşınızda. Ben eski konunuzu da okuyup yorum yapmıştım. Yine onun ailesine göre giyim kuşamınızı devam ettirecektiniz. Evlenmeden önce babanıza göre evlendikten sonra eşinizin ailesine göre. Saydıklarınız bu yüzden çok havada kalıyor. Siz kendiniz bir sınır çizmedikçe hem sizin aileniz hem ileride karşınıza çıkacak başka bir insanın ailesine göre şekil alıp duracaksınız. İçiniz rahatlıkla ben zaten böyle biriyim, böyle giyinirim, böyle dışarı çıkmam gelmeme karışılsın istiyorum, bir başkasının benim sınırlarımı belirlemesine ihtiyacım var diyorsanız o internetten gördüğünüz 1 aylık kuralı uygulayın. Dönerse her şeyi kabul eder evlenirsiniz.
O 1 aylık kuralın temelinde yatan şey aslında 1 ay boyunca siz zaten kendinize göre yaşayıp, stalklamazsanız, düşünmezseniz, onun için hikayeler atmazsanız 1 ay sonra insan haliyle kafa olarak uzaklaşmış oluyor. Siz bu şekilde düşünüp davranırsanız kendinizin de kafanızda bitirdiğini göreceksiniz yoksa 1 ay yazmazsam merak edip bana yazar değil bunun temeli. 2 hafta sonra da yazar 2 sene sonra da. İnsan bu boşluğa düşünce yazıyorlar.

Bile bile lades dediği nokta ne ? Benim ailem mi?

İçim soğur mu bilmiyorum ama ben çok kırıldım. Pişman olup hayır ya bizim bir hayatımız var deyip gelmesini istiyorum ama.

Benım sınırlarım çizildi. Sizin aileniz daha anlayışlı olabilir ne hoş. Ama ben bu evin sınırlarında bunu yaşayacağım. Bu baskı da bir yerden sonra sıradanlaştı. Rus yengem bile bu tarz yaşıyor artık. Bu düzen beni rahatsız etmiyor ki sevdiğim adamla yasayacağımı gezeceğimi sanmıştım. Sanmıştım.

Ve seviyorsa gerçekten bosluga düşer diye düşünmüştüm. İyi misin der, eve giderken çalısırken evdeyken beni merak eden sözümona beni benden çok seven adam(!)

Siz kendinize kurtarıcı arıyorsunuz, o da ailesine eklemleyebileceği yeni bir eleman. O bulur ama siz bulamazsınız. Hayatınızın kumandası elinizde değil.

Benim ailem rus bir gelini kabul etmeyecek kadar anlayışsız(dı). Onlar zamanla değişti zamana ayak uydurdu, ben kendi sınırlarımı her zaman korudum, beni kaybetmektense yanımda olmayı tercih ettiler. Ailemle ne zaman konuşsam seninle gurur duyuyoruz derler bana. Öyle kariyerimde vs ödül almışlığım vs de yok. Tamamen kendi isteklerimi korumam ve her şeye rağmen aileme de gösterdiğim saygı nedeniyle.
Erkek tarafının da kendi yaşantısında, beklentilerinde çok sorun var ama onlar sizin anneniz gibi birini görüp geri adım atarak kıymete binmişler. Bunu siz yapmış olsaydınız belki roller değişmiş olurdu.

Siz kendinize kurtarıcı arıyorsunuz, o da ailesine eklemleyebileceği yeni bir eleman. O bulur ama siz bulamazsınız. Hayatınızın kumandası elinizde değil.
Ben çocuklarıma hep “kendi kurtulus savaşınızı başlatın, hayatınızın bir adamın kararlarına bağlı olmamalı “ derim. Bir erkek kurtarıcım olamaz, gidebilir ölebilir bkz. şekil A

Ona kesinlikle bulmuşlardır su an zaten

Ama tesadüfen tanısıp sevmiştim
Ne güzel tebrik ederim. Siz gibi kadınlarla ben de hep övünürüm. Hem cinslerimin kendi adımlarını atabilmesi onur verici

Anneme karışıyor deyip kendileri tamamen bitirdi. Sevgisiz mi demeliyim cesaretsiz mi adam da tamam dedi sadece. Ben seviyorum. Eğer aklını basına toplarsa belki bir şans daha diyorum seviyorum yani

Evlilik için sevgi yeterli olmuyor işte. İster sevgisizlik diyin ister cesaretsizlik. İkisi olsa dahi zor olacak bir evlilik vardı karşınızda. Önceki ayrılıklarınızı düşünün. Canınız çok yanmıştı. Gelirse, şöyle olursa, bunu düzeltirse affederim demişsinizdir. Ama zamanla geçip gidecek, başkası girecek hayatınıza.
Buradaki yorumlar da başkası hayatınıza girdiğinde de aynı şeyler yaşanmasın diye yapılan yorumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…