BİTTİ

valla adamı savunanlara da pes. kızın annesi sorunlu diye sevdiğin birinden bu kadar kolay ayrılınır mı? belli ki sizi hiç sevmemiş ve annesinin sözüyle de sizden ayrılabiliyor rahatça. Burada kim anne kuzusu çok da belli oluyor
Aynı yorumu, kızın değilde erkegin annesi sorunlu olsaydı yaparmıydınız merak ettim ?

O zamanda sevgilinizden vazgecmeyin, onun icin ailesinin tüm terbiyesizliklerini, saçma davranislari gozardı edin dermiydiniz ?

Burdaki açilan boşanma konularının cogunda kv sorunlari neden olarak gosteriliyor. Ailesine karsi sessiz kalan kocalar elestiriliyor.

Bu konuda da konu sahibinin ailesine agirligini koyup, onlari susturmasi gerekiyordu. Bunu yapmadigi icinde ayrilmalari en dogru karar bence.

Burada uzun uzun sureci yazmıştım. Önce ben sevgilimin ailesiyle tanışmaya gittim. Sonra sevgilim ailemle tanıştı. Gergin bir tanışma oldu, annem, babam,abilerim neyseki atlattık dedik.

Pazartesi günü ben , annem, sakın olan abim ve babam gittik. Erkekler tarafı iyi geçmiş ama kadın tarafında annem şov yaparcasına herkesin lafını kesti, haremlik selamlık yer tutamam kimseyi çağıramam dedi. Teyzesi de ben sana oynarım deyince ben seni mi eğlendireceğim diye çıkış yaptı.
Yengesi gelmişti. O da daha önce kızını sevgilime vermeye çalışmış, almamıs. Annem içerik olarak olmasa da üslup olarak gerçekten korkunçtu.

Çocugun annesi o aksam nispeten sakindi ama ertesi gün toplanmışlar ve kadın dolmuş?! 4 gün geçti. Aksam sevgilim konuşacağım dedi ve bana bir mesaj geldi 3 saatin ardından. Mesajı aşağıya bırakıyorum. Bitti! Ben annemin yanında konusmamısım, hep annemi dinlermişim demişler. Yalnız ben ailemi ikna ettim, annem herkese haber yaydı ve nişan hazırlıkları yapıyordu

O kadar üzgünüm ki 4.kez kv tarafından istenmiyorum ama sorun bende değil, annemdeymiş

Bu arada babası evde sadece figüran. Bu ailenin tek okumus çocugu, arabası var, bunları gezdiriyor. Olaylara muhalefet olan teyze tanısma günü kendisini sosyete pazarına götürttü ona. Diğer teyzenin de kızıyla sevgilimin kardeşi arkadaş. Sürekli tatlılar yemekler söyletiyorlar sevgilime.
Kızlar döner pişman olur diyorlar ama sizler pek öyle dusunmuyorsunuz sanırım

Sİz bu çocukla tanışmaya kendisi gitmeyip, ailesi giden kişi değil misiniz? Çocuk bitirmekte haklı.

Mesajda yarın görüşelim yazdı. Bırakmıştım oraya ama görünmüyor mu? 29 ben, 32 o

Yazmasi bir sey degistirmiyor. Yarin gorusecekseniz yuzyuze konusmadan en son yazdigi mesajlari yazmamasi gerekiyordu. Her seyin bir yolu yordami var ama sizin aile ile tanismanizdan tutun her adim hayatin olagan akisina uygun olmayan sekilde gerceklesti zaten.

Sen seviyor musun adamı, normalde anneciligi vs var mı? Annen çok irrite ettiyse normal değil mi ailenin istememesi. Yuzyuze bulustunuz mu?
Ben seviyorum. İstiyordum da . Haksız bulmuyorum haklarını da teslim ettim. Ama zamanla alısacaktı biraz sabır dedim. Çocukla mı yuzyuze? Oyleyse zorlamayalım beni ara beni dedim konuşamadı pek zaten, yuzyuze görüşelim de demeyince telefonda uzatmadım
Aynen kanka, sen böyle devam et… 40 yaşında üniversite mezunuyum, 18 yılı bitirdim öğretmenlikte, 11 yıldır evliyim. 3 farkli şehrin beş farklı ilçesinde sayısız okulda çalıştım ama işte senin kadar tecrübem yoktur tabii.
Bu ne agresiflik? Benim de meslekte yedi yılım bitti.
Anneniz sıkıntılı biriymis ordada bisey demeyip olumsuz imaj vermissiniz anneniz neden patavatsizlik yapiyor? Kimse istemez boyle biriyle dunur olmak haklilar siz annenize lafw deceginize ailesni dinledi diyorsunuz dinlicek tabi ne yapacak
Annem neden yaptı bilmiyorum ama normalde böyle birisi değildi. Söyledim, tekrar görüşülse böyle olmaz dedim
Anneniz biliyormu kendisi yüzünden bittiğini biliyorsa hatasını anladımı acaba merak ettim hiç sanmıyorum ama dönerse senindir
Biliyor da kabul etmiyor…
Kızın sadece annesi değil ki bütün ailesi sorunlu neredeyse. Saçma sapan hareketler yaptılar süreç boyunca. Sadece annesinin sözüyle değil mantığını da kullanarak bitirmiştir muhtemelen. Herifi suçlamak kolay, vay eşşolusu anasının sözüyle bi gecede bitirdi der, sayar söver geçeriz. Ama bu kız ailesinin güdümünden çıkmadığı sürece sürekli aynı şeyleri yaşayacak. Adamları bir tarafa bırakıp kendi hayatını düzeltmeli önce. Bakın bu dördüncüymüş başına gelen hemen hemen aynı şey. Bu heriflerin hepsi mi anneciydi sorunluydu, sevmiyordu?
Biz bunu konuştuk onunla . 3 saat önce sevgilim halledeceğiz diyen adam bu.

Evet dindar görünümlü adamlar buluyorum. Ilk sevgilim evlenecekti bu arada. En yakın arkadaşı ailesi sorunlu sivridili üzdünüz diye onunla konuşmuyor
Bir tanesi benle sevgiliyken kuzenini görmeye gitmiş. Ayrılıktan 12 gün sonra nişanlandılar benım mı sucum?
Aynı yorumu, kızın değilde erkegin annesi sorunlu olsaydı yaparmıydınız merak ettim ?

O zamanda sevgilinizden vazgecmeyin, onun icin ailesinin tüm terbiyesizliklerini, saçma davranislari gozardı edin dermiydiniz ?

Burdaki açilan boşanma konularının cogunda kv sorunlari neden olarak gosteriliyor. Ailesine karsi sessiz kalan kocalar elestiriliyor.

Bu konuda da konu sahibinin ailesine agirligini koyup, onlari susturmasi gerekiyordu. Bunu yapmadigi icinde ayrilmalari en dogru karar bence.
Ben ailemi ikna ettim, nişan hazırlığı yapıyordum
Sİz bu çocukla tanışmaya kendisi gitmeyip, ailesi giden kişi değil misiniz? Çocuk bitirmekte haklı.
Ben de gittim yalnız o zaman zorla da olsa

Ben seviyorum. İstiyordum da . Haksız bulmuyorum haklarını da teslim ettim. Ama zamanla alısacaktı biraz sabır dedim. Çocukla mı yuzyuze? Oyleyse zorlamayalım beni ara beni dedim konuşamadı pek zaten, yuzyuze görüşelim de demeyince telefonda uzatmadım

Bu ne agresiflik? Benim de meslekte yedi yılım bitti.

Annem neden yaptı bilmiyorum ama normalde böyle birisi değildi. Söyledim, tekrar görüşülse böyle olmaz dedim

Biliyor da kabul etmiyor…

Evet dindar görünümlü adamlar buluyorum. Ilk sevgilim evlenecekti bu arada. En yakın arkadaşı ailesi sorunlu sivridili üzdünüz diye onunla konuşmuyor
Bir tanesi benle sevgiliyken kuzenini görmeye gitmiş. Ayrılıktan 12 gün sonra nişanlandılar benım mı sucum?

Ben ailemi ikna ettim, nişan hazırlığı yapıyordum

Ben de gittim yalnız o zaman zorla da olsa
Bence yuzyuze görüşün. Bu ebeveynler evlilik sırasında garip haklar bulabiliyor kendinde. Trip atma, laf sokma vs vs. Kimse bunları çekmek zorunda değil. Siz bunun annenizi bagladığını, bu tavra müsadere etmeyeceğinizi söylersiniz ona rağmen yok istemiyorum derse ya da habire gündemde tutarsa ayrılırsınız.

Şimdi tatlım sen buraya şöyle bir konu açsan; 7-8 aydır görüştüğüm biri var, evlenme kararı aldık. O benim ailemle tanıştı gayet güzel karşıladılar. Ben onun ailesiyle tanışmak için buluştuğumda çocuğu yanlarında getirmek istemediler sorun çıkarttılar. Bir şekilde geldi ama buluşma boyunca müstakbel görümcem bana göz dağı verdi, laf soktu tersledi. Bir şekilde tolere ettim. Sonra aile tanışması için ailece bize geldiler, çocuğun annesi sürekli ters ters konuştu, herkesin sözünü kesti, istediğim gibi düğün yaparım kimse karışamaz dedi. Kızlar sizce ne yapmalıyım?

Böyle bir konu açsan hepimiz sana kaç kurtar kendini, bu işin oluru yok deriz öyle değil mi? Bir kişi bile seviyorsan sabret, aşk her şeyi çözer demez. Çözmez çünkü.

Burada herkes aileyi suçluyor ama merak ediyorum. Ailenizin tavrı, tüm sevgililerinize karşı mı böyleydi yoksa sadece burada bahsi geçen eski nişanlıya özeldi?

Burada uzun uzun sureci yazmıştım. Önce ben sevgilimin ailesiyle tanışmaya gittim. Sonra sevgilim ailemle tanıştı. Gergin bir tanışma oldu, annem, babam,abilerim neyseki atlattık dedik.

Pazartesi günü ben , annem, sakın olan abim ve babam gittik. Erkekler tarafı iyi geçmiş ama kadın tarafında annem şov yaparcasına herkesin lafını kesti, haremlik selamlık yer tutamam kimseyi çağıramam dedi. Teyzesi de ben sana oynarım deyince ben seni mi eğlendireceğim diye çıkış yaptı.
Yengesi gelmişti. O da daha önce kızını sevgilime vermeye çalışmış, almamıs. Annem içerik olarak olmasa da üslup olarak gerçekten korkunçtu.

Çocugun annesi o aksam nispeten sakindi ama ertesi gün toplanmışlar ve kadın dolmuş?! 4 gün geçti. Aksam sevgilim konuşacağım dedi ve bana bir mesaj geldi 3 saatin ardından. Mesajı aşağıya bırakıyorum. Bitti! Ben annemin yanında konusmamısım, hep annemi dinlermişim demişler. Yalnız ben ailemi ikna ettim, annem herkese haber yaydı ve nişan hazırlıkları yapıyordu

O kadar üzgünüm ki 4.kez kv tarafından istenmiyorum ama sorun bende değil, annemdeymiş

Bu arada babası evde sadece figüran. Bu ailenin tek okumus çocugu, arabası var, bunları gezdiriyor. Olaylara muhalefet olan teyze tanısma günü kendisini sosyete pazarına götürttü ona. Diğer teyzenin de kızıyla sevgilimin kardeşi arkadaş. Sürekli tatlılar yemekler söyletiyorlar sevgilime.
Ne kadar sevsende bu evlilik yürümez.Sadece düğünle bitmiyor evleneceksin haremlik selamlık oturmak isteyecekler.Tesetture gir makyaj yapma ise girme gibi gibi vs.Surekli emirvaki
.Sen onların ailesine uymak zorundasın o senin ailene.

Yok onsuz yapamam diyorsan ikiniz tek başınıza düğününüzü yapacaksanız.Kimseyi evliliğinize karıştırmayacaksiniz.

Ne kadar sevsende bu evlilik yürümez.Sadece düğünle bitmiyor evleneceksin haremlik selamlık oturmak isteyecekler.Tesetture gir makyaj yapma ise girme gibi gibi vs.Surekli emirvaki
.Sen onların ailesine uymak zorundasın o senin ailene.

Yok onsuz yapamam diyorsan ikiniz tek başınıza düğününüzü yapacaksanız.Kimseyi evliliğinize karıştırmayacaksiniz.

++++++++
++++++++

Burada herkes aileyi suçluyor ama merak ediyorum. Ailenizin tavrı, tüm sevgililerinize karşı mı böyleydi yoksa sadece burada bahsi geçen eski nişanlıya özeldi?
Ailem ilk kez bir eski sevgilimle tanıştı.
Abim “bu ailesinin sözünden çıkmaz seni ezdirir” dedi karşı çıktım ve ailemi ikna ettim.
Ailesi de tanışma da “ne zaman gelelim nişan için” diye sordular gittiğimiz aksam da “anneyi idare ederiz “ dediler. Ertesi gün konusuldu. 2 gün sonra babası “bitirdin mi bitir” demiş. O aksam tanısmada bile olmayan eniştesi aradı 23.45 de . (Teyzesi oradaydı ama) 4. Aksam bitirdi.

Bir hafta oldu bugün. Ne o ne de ben herhangi bir paylaşım yaptık sosyal medyadan (ama zaten kullanmaz o)

İkimizde birbirimizle iletişime geçmedik.

Çalıştığı saatlerde 8-9 saat whatsapp’a bile girmediği oluyor hala.

Dönsün istiyorum, pişman olsun. Bana halledeceğiz, aşacağız, bize alışacaklar dediği mesajları görüyorum.

Cüzdanında vesikalık fotoğrafımı tasıyan adam, çok da önemli değilmiş demek…
böyle annesinin lafını dinleyen adamı alıp eş mi yapacaksın kendine bunun için mi bu kadar üzülüyorsun? evlenince ne değişecek kv sürekli sizi kavga ettirtip boşatacak. kesin evlensen ilk sene hemen hamilede kalırsın sen. çocuklu boşanmış bir kadın olarak kalırsın. kaaaaç geri gelirse bile hayır de. annesinin eteğinin altından çıkamamış adamlara fırsat vermeyin aaa

böyle annesinin lafını dinleyen adamı alıp eş mi yapacaksın kendine bunun için mi bu kadar üzülüyorsun? evlenince ne değişecek kv sürekli sizi kavga ettirtip boşatacak. kesin evlensen ilk sene hemen hamilede kalırsın sen. çocuklu boşanmış bir kadın olarak kalırsın. kaaaaç geri gelirse bile hayır de. annesinin eteğinin altından çıkamamış adamlara fırsat vermeyin aaa
Ben ona en basından sordum ona. Eğer bir gün annen sorun çıkarırsa ne yapacaksın diye. Oturup konuşurum mantıklı bir sey diyorsa üzerine tartısırım ama kararlarıma saygı duyarlar dedi.

Son ana kadar hep yanımdaydı oyle dedi. Son 3 saat ne oldu ne bitti o 3 saatte . Ailem tanıstı, akrabalarım duydu. Ben adamı sevdim en önemlisi. Onlarca hayal kurdurdu bana. Haksız mıyım ben

X