bitsin istemem asla..AMA..?

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
Seviyorum esimi
2 kizimi ve beni sevsigini de biliyorum
Ayrilirsam dagitir iyice
Arti daha once 1 ay ayrilik yasadik dayanamadik birlestik olan yavrumun psikojisine duzenimizi bozdugumuza oldu
Aksam eve gelme saati yaklasinca kizlar kapida camda babalarini bekler oynar opusur bogusurlar
Kari koca olarak iyiyiz hatta cok iyiyiz
Simdi sorun kismina geciyorum :
Esim cok cok erken evlendi benle yani gozunu bende acti yasi 20 idi severek evlendik ev gecimiydi aile sorumluluguydu baba olmakti ani gelisti cok zorlandi cok cocuktu halada buyumedi
Arkadasti yeme icmeydi takilmakti hic biseyi yasamadan sorumluluk almak zorunda kaldi ve yillar gecti 2 kizi oldu ama oturtamadi biseyleri

Isi gucu yoktu yokluk cektik hastalik cektik ayrilik cektik ama kopmadik hep birlikteydik en sonunda 2.cocuk olunca iyi bi ise girdi memur oldu ve bu hevesle krediyle araba aldi ama hic bisey gormedi yas kucuk heves cahillik ozentilik ne dersen saldirdi herseye birden derken cok acildik en son 2 hafta once arabasini satip borca harca verelim dedik ama baya bi acilmistik ve %80 kendi hatalari yuzunden acilmistik hic yuzune vurmadim cunku cok uzgun cok pismandi ailesi olsun benim ailem olsun ustune gittiler ben yok dedim cok pisman uzgun
olan oldu artik aklimizi basimiza alacagiz
Derken bugun arkadaslari haftasobu bi yerlere gidelim demisler buraya 4 saat uzaklikta..gunu birlik..
Ya bu sene zaten 5 ayri sehir gezdi bizle bi gittiyse kendi 3 gitti bizle bi yediyse arkadaslariyla 3 yedi ve ne hikmetse hesabi bolusuyoz dedi yok iste arkadas ben veriyim diye israr ediyo dedi hep bi emr-ivaki yapti son dakka gonlum olmasa gitti hic biseyden geri kalmaz
- ya benim bi ton borcum var resmen b*ka battim daha benim neyime bi evimin pazarini gorürum bi fatura oderim demiyo
Yok para harcamam yok cok bunaldim yok arkadasin arabayla gidilcek yok cok israr ediyolar
Bu sene o kadar cok gezdiki burnundan getirmeyim diye sineye cektigimde oldu ama kavga edip yeter artik deyip küstügumde oldu
Dik kafa hep kafasinin dikine gidip sonra bisey yok gibi davraniyor..
Eger beni dinlemeyip gidiyosa vicdan yapip surekli ariyo gonulleneye calisiyo yada gelince hemen bizlede bi yere gidiyo ama yapcagindan da geri kalmiyo
Eger baski edersem gitmiyo ama surat bes karis burnumuzdan getiriyo
10 tl nin bile hesabini yapcak durumdayiz cogu zaman cebinde parasi yok cok zorda diye kendim hallediyorum ailemin verdigi ufak harcliklarla onu bulnaltmayim diye ama ben bu kadar herseyden kisarken onun umursamaz tavirlari bencilligi biseyden geri kalmamasi sabrimi tuketti
Ayrilmak tabiki istemem ama madur olmak ta istemiyorum dunya onin etrafinda donuyor saniyo cok onemsiyo kendini onun arabasi gitti dunyasi yikildi onun atkadaslari onun ailesi hep o
Bizi vok sever kurban olur ayrilik lafi etsek oturur aglar sarilir yalvarir gonul alir ama sonuc ayni adam buyumuyor 3 tane arkadasi var torutopu hepside iyi insanlar ailece gorusurz hani zarar gelmicek insanlar sorun arkadaslariyka gorusmesi degil ama kuramiyor dengeyi herseye heves ediyor hekresle sidik yaristiriyo pesine takiliyo elini cebine atip bu benim butceme ters benim icin su kadar para bile onemli diyemiyor
Daha dogru diyor bazen sahit oluyorum ama arkadaslari da israrci defalarca arayip yalvariyilar yok ben cekerim senin parayi cok ben destek olurum veya esim gitmeyince hic biri gitmiyolar boyle olunca esimde kiramiyor tabiki bu bahane degil ama ne biliyim hic bitmez sandigi sabri bitiyo karisinin..

Eşinizi seviyorsunuz saglik sorunuzda yok çocuklarınız babalarina duskun sanirsam tek konu onun maddi sorumluluğu almayisi caniniz sıkıyor emin ol çoğu kadin bu durumdan madur ki bende öyleyim ama bu bi bosanma sebebi olamaz böyle esine düşkün koca zor bulunur sıkıntı yapmayın kimse acliktan ölmemis zamana bırakıp bi sekilde ufak tefek borçları ödemesine teşvik ediniz sık olmamak kaydı ile çocukların geleceğine olan kayginizi dile getirin tek sıkıntı maddi olsun canimm gecer emin ol

Eşinizi seviyorsunuz saglik sorunuzda yok çocuklarınız babalarina duskun sanirsam tek konu onun maddi sorumluluğu almayisi caniniz sıkıyor emin ol çoğu kadin bu durumdan madur ki bende öyleyim ama bu bi bosanma sebebi olamaz böyle esine düşkün koca zor bulunur sıkıntı yapmayın kimse acliktan ölmemis zamana bırakıp bi sekilde ufak tefek borçları ödemesine teşvik ediniz sık olmamak kaydı ile çocukların geleceğine olan kayginizi dile getirin tek sıkıntı maddi olsun canimm gecer emin ol
Cok sagol yorumun icin bunun disinda hic bir sorunumuz yok evin icinde cok iyiyiz cocuklarla arasi cok iyi herkes tarafindan sevilen biri eger kendi icin bisey yaomissa mutlaka bizimde gonlumuzu almak ister ama iste bu sorun artik buyuk bi hal aldi cunku imkaan yok parasal durumlar kotulesti ve bi aile babasi oldugunu unutup 18 yaslarinda ergen gibi tavir sergiliyo bazen uzatmayim tadimiz kacmasin diyorum bazende patlama noktasina geliyorum

Erkeğin gezip tozup para harcayıp, kadınların fedakarlık adı altında 5 kuruş fazla harcasa vicdan azabı çekmesine, sürekli ev bürçesi hesaplamasına karşıyım.
Kocanızada ayrını yok içmeye tahtla gider s.çmaya demiş atalarımız.
Borcu harcı olan insan ona göre harcama yapmak zorunda görgüsüzlüğün lüzumu yok.
2 çocuğunuz varmış onların geleceğini düşünmek zorundasınız.

Erkeğin gezip tozup para harcayıp, kadınların fedakarlık adı altında 5 kuruş fazla harcasa vicdan azabı çekmesine, sürekli ev bürçesi hesaplamasına karşıyım.
Kocanızada ayrını yok içmeye tahtla gider s.çmaya demiş atalarımız.
Borcu harcı olan insan ona göre harcama yapmak zorunda görgüsüzlüğün lüzumu yok.
2 çocuğunuz varmış onların geleceğini düşünmek zorundasınız.
Aynen oyle durum zaten..ama cozumu bulamadik

Ayrılığı böyle bir durumda en son çıkış olarak düşünmelisin bence.
Eşinle bütçenizi ortak olarak oturup ayırırsaniz. Eşinize aylik miktar harçlık olarak verirseniz dışına çıkmaması için uyarirsaniz sorun çözülebilir diye düşündüm

çok haklısınız,
ben evi çevirmek için ince ince hesap yaparken eşim gezip tozsa, para harcasa çıldırırım.
20 yaşında evlenmeniz hataymış ama olmuş artık, madem evlenmeyi, 2 çocuk yapmayı biliyor o sorumluluğu da alacak.

Siz böyle aman üzülmesin kırılmasın diye alttan aldıkça eşiniz iyice rahata alışmış.
2 çocuğunuz var ve 10 liraya ihtiyacımız oluyor diyorsunuz
Sorumluluğunu hatırlatın
Arkadaşlarının hesabı ödeme işi de biraz abartı sanki
Yani insan 1 öder 2 öder devamlı benim hesabımı sırf param yok diye ödeseler ben çok rahatsız olurum şahsen gitmem de :KK66:

Ayrılığı böyle bir durumda en son çıkış olarak düşünmelisin bence.
Eşinle bütçenizi ortak olarak oturup ayırırsaniz. Eşinize aylik miktar harçlık olarak verirseniz dışına çıkmaması için uyarirsaniz sorun çözülebilir diye düşündüm
Sorun $u ki aylik tum maasini versek bile 500 tl kadar acik kaliyo cok dipteyiz bu ara..
Ve tum maasini elimede verse yetirmek mumkun degil oda cok bunaldi depresyin takiliyor ama gezmeyide dusunebiliyo nasil dusunebiliyo nasil kendine bunu hak goruyo inan bilemiyorum saglikli dusunemiyorum diyo bunaldim diyo ama onu anlamam mumkun degil su durumda cunku ben olsam vicdan azabi ceker kendime hic biseyi hak gormem kendimden kisarim bizimki guya pusman uzgun ama heeeccc lafta..

Siz böyle aman üzülmesin kırılmasın diye alttan aldıkça eşiniz iyice rahata alışmış.
2 çocuğunuz var ve 10 liraya ihtiyacımız oluyor diyorsunuz
Sorumluluğunu hatırlatın
Arkadaşlarının hesabı ödeme işi de biraz abartı sanki
Yani insan 1 öder 2 öder devamlı benim hesabımı sırf param yok diye ödeseler ben çok rahatsız olurum şahsen gitmem de :KK66:
Ben konusuyorum tepki gosteriyorum ama bildigindsn sasmiyo patlama noktasindayim bunlari kendi dusunmesi lazim bu kadar acildim acgozlulyk ettim hatamin farkindayim diyo diye destek oluyum uzatmayim dedim bugunde bu gezme isini soyleyince kan beynime sicradi

Sorun $u ki aylik tum maasini versek bile 500 tl kadar acik kaliyo cok dipteyiz bu ara..
Ve tum maasini elimede verse yetirmek mumkun degil oda cok bunaldi depresyin takiliyor ama gezmeyide dusunebiliyo nasil dusunebiliyo nasil kendine bunu hak goruyo inan bilemiyorum saglikli dusunemiyorum diyo bunaldim diyo ama onu anlamam mumkun degil su durumda cunku ben olsam vicdan azabi ceker kendime hic biseyi hak gormem kendimden kisarim bizimki guya pusman uzgun ama heeeccc lafta..
Haklısın o halde.
Toparlanmasi çok zor simdi sen iş bulup çalışsan bu kez daha çok alışacak rahata.
Buradan da tavsiye alabilirsin tabi ama bi uzmanla görüşsen seni daha sağlıklı yönlendirebilir diye düşünüyorum. Çocukların küçük mu? Bakacak kimsen falan varsa yada kreşe gidebilecek yastalarsa çocuklarını perisan etme en azından çocuklarının gözü birseyde kalmaz.

Herkesin tek bir hayatı var ve yaş ilerledikçe insan bunu daha çok farkediyor. Eğer bi insan belli bir yaşa kadar da sürekli kendini kısıtlayarak, duygularını bastırarak gelmişse bu bir yerde patlak veriyor. Kısacası ‘yaşamak’ istiyor insan. Bu değişimleri iyi okumak lazım. Eğer eşinizde de böyle bi değişim mevcutsa buna sizin müdahaleniz pek sonuç vermez. İyice kendini kısıtlanmış hisseder ve daha kontrolsüz olmaya başlar. Siz sadece eşinizde bu anlamda farkındalık yaratabilirsiniz. Eşinizin de böylece bu durumu biraz sorgulaması ve kendini frenlemesi gerekiyor. Mevcut durumla istenenler uyuşmayınca böyle sorunlar ortaya çıkıyor maalesef.

Haklısın o halde.
Toparlanmasi çok zor simdi sen iş bulup çalışsan bu kez daha çok alışacak rahata.
Buradan da tavsiye alabilirsin tabi ama bi uzmanla görüşsen seni daha sağlıklı yönlendirebilir diye düşünüyorum. Çocukların küçük mu? Bakacak kimsen falan varsa yada kreşe gidebilecek yastalarsa çocuklarını perisan etme en azından çocuklarının gözü birseyde kalmaz.
Cocuklarim icin ailem cok destek oluyor yani kiyafet oyuncak gida ailem her kinuds destek en basindan beri ev desen babamin evinde kira vermeden oturuyoruz e esim en bastan alisti rahata hani hazir bu insanlar bu kadar destekken bi ev sahibi oluyum demedi araba aldi satti aldi derken elindekindende oldu ve tonda borc kaldi ben ise girsem bu sefer benden beklentiye gircek biseyler iyice ustume kalacak zaten suan bakacak kimse yok ikisinide krese etude filan versem hic para kalmiyo girdigime degmiyo

Eşimle aynı yastayız , 20 yaşında evlendik . Bide öğrenciydi :) hiçbişeyde hevesi kalmadı .ne yapacaksa benimle yaptı ,Arkadaşlarıyla olan iletişimini de kısıtlamadım. İki çocuğumuz var ..yalnız tedbirlidir, tedbirsiz iş yapmaz ..mantıklıdır da ..

esinin eksik kaldığı yerlerde desteklemeliydin, olmuyorsa uyarmaliydin,yine olmuyorsa biraz daha sert olmalıydın ..tamamen ondan hevesini alsın ,bundan hevesini alsın diye diye çöküşünüzü ilan etmişsiniz ,üzgünüm ! Peki senin de heveslerin yok muydu hiç ?
Sevmem çifte standartı. .

Herkesin tek bir hayatı var ve yaş ilerledikçe insan bunu daha çok farkediyor. Eğer bi insan belli bir yaşa kadar da sürekli kendini kısıtlayarak, duygularını bastırarak gelmişse bu bir yerde patlak veriyor. Kısacası ‘yaşamak’ istiyor insan. Bu değişimleri iyi okumak lazım. Eğer eşinizde de böyle bi değişim mevcutsa buna sizin müdahaleniz pek sonuç vermez. İyice kendini kısıtlanmış hisseder ve daha kontrolsüz olmaya başlar. Siz sadece eşinizde bu anlamda farkındalık yaratabilirsiniz. Eşinizin de böylece bu durumu biraz sorgulaması ve kendini frenlemesi gerekiyor. Mevcut durumla istenenler uyuşmayınca böyle sorunlar ortaya çıkıyor maalesef.
Iste esim tam boyle bi insan cocuk yastan beri calismis hep yokluk gormus en dibi yasamis eline birden firsat gecince benom ailem.ev verince isi gucu rahat olunca birden ne oldum delisi oldu saldirdi resmen sonra cok dara dustuk elimizde sadece borc kaldi artik bu birc bitene kadar herseyimi kisacam gerekirse sigarayi birakirim evden ise isten eve..hic bir luks harcamam olmaz deyip ders alcak gibide degil bende ayrilmak istemiyorum cunku onsuz olmayi denedim daha kotu geldi bana ama bunaldim iste laf anlamayan bi cocuk gibi

Eşimle aynı yastayız , 20 yaşında evlendik . Bide öğrenciydi :) hiçbişeyde hevesi kalmadı .ne yapacaksa benimle yaptı ,Arkadaşlarıyla olan iletişimini de kısıtlamadım. İki çocuğumuz var ..yalnız tedbirlidir, tedbirsiz iş yapmaz ..mantıklıdır da ..

esinin eksik kaldığı yerlerde desteklemeliydin, olmuyorsa uyarmaliydin,yine olmuyorsa biraz daha sert olmalıydın ..tamamen ondan hevesini alsın ,bundan hevesini alsın diye diye çöküşünüzü ilan etmişsiniz ,üzgünüm ! Peki senin de heveslerin yok muydu hiç ?
Sevmem çifte standartı. .
Cok haklisin tavrimi hep koydum yani onu simarttigim icin degil tamamen kaybetmekten korktugum icin yapici olmaya calistim kavgada ettim ayri da kaldim hep uzgun hep pisman ama hep ayni kafada oldu benimde vardi heveslerim ama ben onun hayatina gore cok rahattim daha doymustum tamamen zit ailelere sahiptik bana onun sevgisi agir basti gerisi onemli gelmedi
Ama evet cifte standart oldu halada okuyir hak geciyor ve ben artik tahammul edemiyorum konusuyorum ama hak veriyo tamam haklisin ozur dilerim diyo eger bi kac gun bi yere gitmiyosa dikkat ediyosa super bi ciftiz ama yok buyumuyo bi sure sonra onu aliyim kursa gideyim baliga mangala gideyim ya tamam tek oksunda git ama senin hatalarin sonucunda eksilerdeyiz bi vicdan azabi cek bi ders al yok iste yapcagindan geri kalmaz sonucu hepimiz oderiz

20 yaşında evlenmek çok buyuk hata olmuş ama sizde cok buyuk degildiniz sonuçta evlenirken. Ben sahsen agzi laf yapan erkek yerine, evinin sorumlulugunu bilen, kendini bilen bir adam görmek isterim. Dört bir yani borca batirip birde ustune gezmeye gittikten sonra kalkipta bana onca dil dökse, arasa eşim çok iyi gönlümü aliyor diye düşünemem.
Bizimde maddi dara dustugumuz zamanlar oldu, esimin yaninda durdum. Olay maddiyat değil düşmekte var kalkmakta var geciyor o gunler ve geçti de katlanilir lakin sorumsuzluğa katlanamam.
Pısman oldu, duzeltcez diyorsunuz ama pisman olan, duzelecek olan insan şu durumda sunlari yapmaz. Evin butcesini yonetemiyorsa bir erkek, o ailenin başı borctan cikmaz. Bunu baska konuda da yazdim.

X