Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İşte konu sahibinin oradaki rahatımı bozamam cümlesi çok vurucu olmuşSana resmen çocuk yap, elin ayagın baglansın, gezeme diyorbence bu şekilde devam et. Bence gitme
Valaa böyle kv ye böyle gelin lazım. Sessiz olmayacaksınİşte konu sahibinin oradaki rahatımı bozamam cümlesi çok vurucu olmuş
Aynen, en iyisini eltin yapıyor. Böyle sabır çekip çekip dolup taşmaktansa baştan koymuş sınırı, şimdi onlar tatlı olur, sen kötü.Merhabalar hanımlar bir süredir tatildeydim ..dün döndük.önceki konularımdan bilirsiniz. Bayramda ısrarla emrivaki ile köye çağırılıp kutbanı etleri halledip bir hafta boyunca hizmetlerini görmekten bıktığım için (eltimle kaynım ellerini sürmez hiçbir şeye sadece hizmet beklerler) bu kurban gitmedik..eşim izinde geliriz belki kurbanda vaktim yok 3 gün karımla plan yaptık köye gelemeyiz demişti...3 gün biryere gittik yıllardır ilk kez bayramda köye gitmedik..neyse 10 gün önce eşim izne çıktı..tatile gittik anası ayrı babası ayrı hergün arayıp resmen taciz ettiler..daha oradamısınız daha ne kadar kalacaksınız niye gittiniz bilmem ne..daha çok eşimi..hiç karışmadım kapattım komple telefonumu çekmiyor dedim herkese..
Bir hafta kaldık dün döndük hemen aradı k.v. niye hiç aramıyorsun sesin çıkmıyor bilmem ne..dedimki yeni döndük telefonum çekmiyordu komple kapattım o yüzden ..bana kalan sürede köye gelin illa demezmi ..neden dedim özledim oğlumu dedi..bu arada konserve tarhana falan yapacakmış gözü yemiyormuş benden yardım talep ediyor üstü kapalı..kızı yanında oysaki diğer gelini oğlu da gitmediler bu yaz onlar emekli üstelik gitmemeleri için sebep yok..
Biz gelemeyiz çok yorgunuz dedim ..ne iş yaptında yoruldun gelin burada yardım edin bize dedi..söylen dide söylendi..
En sonunda patladım öbürlerini neden çağırmıyorsun hep evdeler sıkılmışlardır gelsin hava alsınlar dedim ..e kızım sende bilmiyorsun sanki tülayı ..hiçbir işe elini sürmüyor anca çene srnin gibi değil falan dedi..dahada gerildim.
Bak anne sana yardım etsem bile benim yaptığım hiçbirşeyi onlara yedirmeyeceksin o zaman ne konserve ne tarhana gönderdiğini duymayacağım zıkkım yesinler dedim..ha benden gizli yollarsanda sonunu sen düşün senin 1 bardak suyunu dahi vermem,beni kimseye kullandıramazsın bu satten sonra yettiniz artık dedim..kız sana ne oldu böyle dedi,
Verdi veriştirdi telefonda ..orda burda gezeceğine doktora gitte yaşın iyice geçmeden çocuk yap dedi kusura bakma bu saatten sonra rahatımı bozamam dedim..olursa olur olmazsa hiç umurumda değil sende kendi işlerine bak dedim...kaldı öylece..en sonunda gelmezsen gelme ben komşularla yaparım size muhtaç değilim Allah etmesin falan dedi...kapattık telefonu eşime dedimki gitmek istiyorsan git beni bahane etme ama durum bu ...boşver salla onları kaale alma dedi ..ama gelince çıkaracaklar acısını çok eminim..2.çocuğu yapmamadan fazla rahat olmamdan gezip tozup kafama göre yaşamamdan dolayı zaten bilenmiş durumdalar ..
Böyle iyimiş yani anlayacağınız.. çirkef olmak,çemkirmek, ciddiye almamak, ..hakettiklerinden fazlasını vermemek...şimdi o kadar huzurluyum ki üstümdeki bütüm yükler kalkmış gibi hissediyorum
Yaranılmaz bu insanlara...en doğrusunu eltim yapıyormuş valla sevmesemde kendisini hak veriyorum yalan değil..
Diğer gelini neden hizmetçi değil?Gelin =hizmetçi
Zihniyetleri batsın!
O benim gibiDiğer gelini neden hizmetçi değil?
Evvet, çok becerikli olmayacaksın, bilmiyorum deyip çekileceksin, kendine yetecek kadar becerin olacak, fazlası sömürülür, kim olsa sömürür, hazır tatlı olur çünkü.O benim gibi
Ben hep bilmiyoruma yatıyorum.Kurban eti dograyamam midem kalkar falan. Muamele tabi. Domates sosu yapmayı falan bilmem Beni çagırmasın diye bısey bılmıyorumEvvet, çok becerikli olmayacaksın, bilmiyorum deyip çekileceksin, kendine yetecek kadar becerin olacak, fazlası sömürülür, kim olsa sömürür, hazır tatlı olur çünkü.
Benim kaynanamın elinden bir kaçan bir uçan kurtulur biliyor musun?Evvet, çok becerikli olmayacaksın, bilmiyorum deyip çekileceksin, kendine yetecek kadar becerin olacak, fazlası sömürülür, kim olsa sömürür, hazır tatlı olur çünkü.
Kadın hazır koyuyor önüne hala kıynınımı hıftıdı bir gidimim yapıyon ama. Bari kendi yiyecekleri yap kız, ayıp olur.Ben hep bilmiyoruma yatıyorum.Kurban eti dograyamam midem kalkar falan. Muamele tabi. Domates sosu yapmayı falan bilmem Beni çagırmasın diye bısey bılmıyorum
Oh valla ben ferahladım, eline ağzına sağlık sister.Merhabalar hanımlar bir süredir tatildeydim ..dün döndük.önceki konularımdan bilirsiniz. Bayramda ısrarla emrivaki ile köye çağırılıp kutbanı etleri halledip bir hafta boyunca hizmetlerini görmekten bıktığım için (eltimle kaynım ellerini sürmez hiçbir şeye sadece hizmet beklerler) bu kurban gitmedik..eşim izinde geliriz belki kurbanda vaktim yok 3 gün karımla plan yaptık köye gelemeyiz demişti...3 gün biryere gittik yıllardır ilk kez bayramda köye gitmedik..neyse 10 gün önce eşim izne çıktı..tatile gittik anası ayrı babası ayrı hergün arayıp resmen taciz ettiler..daha oradamısınız daha ne kadar kalacaksınız niye gittiniz bilmem ne..daha çok eşimi..hiç karışmadım kapattım komple telefonumu çekmiyor dedim herkese..
Bir hafta kaldık dün döndük hemen aradı k.v. niye hiç aramıyorsun sesin çıkmıyor bilmem ne..dedimki yeni döndük telefonum çekmiyordu komple kapattım o yüzden ..bana kalan sürede köye gelin illa demezmi ..neden dedim özledim oğlumu dedi..bu arada konserve tarhana falan yapacakmış gözü yemiyormuş benden yardım talep ediyor üstü kapalı..kızı yanında oysaki diğer gelini oğlu da gitmediler bu yaz onlar emekli üstelik gitmemeleri için sebep yok..
Biz gelemeyiz çok yorgunuz dedim ..ne iş yaptında yoruldun gelin burada yardım edin bize dedi..söylen dide söylendi..
En sonunda patladım öbürlerini neden çağırmıyorsun hep evdeler sıkılmışlardır gelsin hava alsınlar dedim ..e kızım sende bilmiyorsun sanki tülayı ..hiçbir işe elini sürmüyor anca çene srnin gibi değil falan dedi..dahada gerildim.
Bak anne sana yardım etsem bile benim yaptığım hiçbirşeyi onlara yedirmeyeceksin o zaman ne konserve ne tarhana gönderdiğini duymayacağım zıkkım yesinler dedim..ha benden gizli yollarsanda sonunu sen düşün senin 1 bardak suyunu dahi vermem,beni kimseye kullandıramazsın bu satten sonra yettiniz artık dedim..kız sana ne oldu böyle dedi,
Verdi veriştirdi telefonda ..orda burda gezeceğine doktora gitte yaşın iyice geçmeden çocuk yap dedi kusura bakma bu saatten sonra rahatımı bozamam dedim..olursa olur olmazsa hiç umurumda değil sende kendi işlerine bak dedim...kaldı öylece..en sonunda gelmezsen gelme ben komşularla yaparım size muhtaç değilim Allah etmesin falan dedi...kapattık telefonu eşime dedimki gitmek istiyorsan git beni bahane etme ama durum bu ...boşver salla onları kaale alma dedi ..ama gelince çıkaracaklar acısını çok eminim..2.çocuğu yapmamadan fazla rahat olmamdan gezip tozup kafama göre yaşamamdan dolayı zaten bilenmiş durumdalar ..
Böyle iyimiş yani anlayacağınız.. çirkef olmak,çemkirmek, ciddiye almamak, ..hakettiklerinden fazlasını vermemek...şimdi o kadar huzurluyum ki üstümdeki bütüm yükler kalkmış gibi hissediyorum
Yaranılmaz bu insanlara...en doğrusunu eltim yapıyormuş valla sevmesemde kendisini hak veriyorum yalan değil..
Doktora git falan hikaye, kadının rahatlığını hazmedemiyorlar. Yıllar sonra totosu az yer gördü, ne münasebet, gelin dediğin çalışır, neyine rahat etmek (!) Ötekisi gelin değil herhal. Bu ailelerde böyle olur, yayılıp yatan tutulur, çalışan didinen insan yerine konmaz.Oh valla ben ferahladım, eline ağzına sağlık sister.
Daha da gitme, yardım falan da etme. Kurtulmuşsun, kutlamayı hak ediyor.
Ha bu arada doktora falan git diye canını acıtmaya çalışması iğrenç bir davranış. Sırf bunun için affetme bence, sinirin geçtikçe bu sözünü hatırla, unutma ki taze kalsın.
Kadın çok fena, klasik kayınvalide gerçi ama seni kullandığı ölçüde seviyor gibi görünmüş. İşte gerçek düşünceleri ortaya döküldü. Hayırlı olsun.
Aynen öyle. Benim çevremde de var. Canına okuyan, olay çıkaran, car car kavga eden kıymetli oluyor. Valla bir cinnet her şeyi çözer, herkese tavsiye ediyorum.Doktora git falan hikaye, kadının rahatlığını hazmedemiyorlar. Yıllar sonra totosu az yer gördü, ne münasebet, gelin dediğin çalışır, neyine rahat etmek (!) Ötekisi gelin değil herhal. Bu ailelerde böyle olur, yayılıp yatan tutulur, çalışan didinen insan yerine konmaz.