Sozde bende.dayanacaktim 35 hadi 37 olur diyordum.ama. 32.yi iple.cekiormBu sıcaklarda dayanmak imkansız, allah yardımcınız olsun.
Geçen yaz ağustos sonu dogum yaptım, çalışabilir raporu alacaktım 37. haftaya kadar sözde, 32. haftayı zor bekledim dayanamadım.
32.hafta alın kurtulun bence. Sonrasını daha sonra düşünün. O kadar stres sıcak iyi değil hamileler için.
Sağlıkla yapın inşallah dogumunuzu.
Sanirim oyle yapicam bu ay yillik izin kullanma.isteme.sebebim bayrama.denk gelicek resmi.tatillerde izinden sayiliyormus.pazar gunleri de. En azindan.bu ayi 14 gun izinle atlatir eylulde izni aktiflestiririm.diyorum. rapor.isi.tam.nasil oluyor bilmiyorum ama ogrenirim :) sicakta gercekten cekilmiyor
Ozel sektordeyim.bende.oyle yapicam yani calisabilir raporu alicam.lakin ilk.etapta yillik.izin.kullanicam.sonucta yillik.izinli olmak dogum izni.raporunu etkilemiyor..yillik iznim.bitince.zaten 35. Veya 37.haftada calisamaz.raporu.alip dogum.iznimi.baslaticam.burada.sorun yokbenim bildiğim kadarıyla,
yani kamuda mi özelde mi çalışıyorsunuz bilmiyorum ama kamuda şöyle oluyor;
32.hafta dolmadan rapor almak zorundasınız.
ya çalışabilir raporu alacaksiniz, ya da izine ayrılmak için rapor almanız.lazim.
çalışabilir raporu alinca 37.ye kadar veriyor doktor, ama isterseniz 34. haftada ben dayanamıyorum diyip izine ayrilabiliyorsunuz. yine o basta calistiginiz fazladan 2 hafta doğum sonrası izninize ekleniyor.
Ozel sektordeyim.bende.oyle yapicam yani calisabilir raporu alicam.lakin ilk.etapta yillik.izin.kullanicam.sonucta yillik.izinli olmak dogum izni.raporunu etkilemiyor..yillik iznim.bitince.zaten 35. Veya 37.haftada calisamaz.raporu.alip dogum.iznimi.baslaticam.burada.sorun yokben bu yillik izni agustos ayinda.mi eylul.ayinda.mi kullansam.diye kararsiz kaldim.
Dogum izni baslarsa pazar gunu ve resmi dini tatiller izinden gun olarak dusuyor bizzat 170i arayip.sordum. yillik izinden dusmuyor dusmedigi icin zaten agustosta eger.calismak istemezsem yillik.izini devreye sokucam ki fazladan gunum.eksilmesinResmi tatiller izinden sayilamaz. Pazar gunleri de öyle.
Haftalik calisma saati 45 iş günü 6dir. 5gun calisan yerler cumartesiyi de sayabilir bazen, ben saymiyordum. Misal 14 gun izniniz var, sadece is gunlerini sayardim.
Bunu arastirin ve ik ile vs konuşun.
Calistigim.yerde.ik yok 170i arayip sorayim.bu aksam.ama bildiğim kadarıyla çalışabilir raporu aldiktan sonra yıllık izin kullanamiyorsunuz.
öyle birşey duymuştum izine ayrilacagim zaman.
isterseniz önce ik ile gorusun gerçekten.
Ben yillik izinden bahsetmiştimDogum izni baslarsa pazar gunu ve resmi dini tatiller izinden gun olarak dusuyor bizzat 170i arayip.sordum. yillik izinden dusmuyor dusmedigi icin zaten agustosta eger.calismak istemezsem yillik.izini devreye sokucam ki fazladan gunum.eksilmesin
Dayanabilirsem.anca bu ayi bitirebilirim.fazlasi olmaz gibime geliyor elbette lazim oluyordur en basiti bebegiyle olmak ister insan ama zorlaninca da bir anlami.yokDayanabildiğiniz kadar dayanın derim ben çocuktan sonra o izinler daha çok işe yarıyor ve işe dönmek de ayrı zorlaşıyor..
Yillik.izin sayilmiyor canim onu biliyorumBen yillik izinden bahsetmiştim
Calistigim.yerde.ik yok 170i arayip sorayim.bu aksam.
170i aradim telefona cikan kiside kullanilabilir dedi. Dogumdan sonraki isverene bagli bir mahsur gormezse kullanilirmis"- Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır. Örneğin; tekil gebelik yapacak kadın memur, raporla belgelendirdikten sonra çalışıp bu süre zarfında 5 gün yıllık izin, 5 gün hastalık izni ve 4 gün de mazeret izni kullanırsa doğum sonrası kullanabileceği izin süresine aktarılacak olan izin beş hafta değil, izinlerinin düşülerek fiilen çalıştığı üç hafta olacaktır. "
bakin kullanabiliyorsunuz, ama doğum sonrasina aktarilmiyormus. evet netlestirin mutlaka konuyu. bu kamuda böyleyse özelde de böyledir muhtemelen