Bitmeyen çilem

Ne kadar zor di mi, boyle bir ailen olmasa belki de bu dayakçı koca ile hiç evlenmeyecektin ya da ilk tokatta bir daha vurursan bosarim deyip dik duracaktin ve belki o da duzelecekti belki.

Ama sen dik duramazdin ki kime arkani yaslayaktın. Bu durusu gosterebilmen icin yillarin gecti bir de çocugun oldu. Demek ki senin bu saglamliga ulasman icin bunlarin yasanmasi gerekiyormus.

Ailenin kulturü bu. Degistirmeye çalişmanin geregi yok zaten. Onlarda biliyorlar her seyi ama elalem ne der put olmus onlar icin.

Bu saatten sonra sığınma evine gitmene gerek kalacagini sanmam ailen zorlasa da dönmezsin zaten ne yapacaklar evden atamazlar ya.

Bakarsin bunca çile sonunda oyle guzel seyler yasarsin ki bugunleri unutursun insaallah...
Bu güzel mesajın için çok teşekkür ederim canım benim. Babam ile Bekarken de anlaşamadık bir nevi yağmurdan kaçıp doluya tutuldum .evet ailem bu tavrı sergilemeye ilk dayağı yiyip eve geldiğimde gitme kızım deselerdi ben daha cesaretli olup dik duracaktım.ama onlar karşı çıkıp bu evliliğı yaptığım için kin tuttular bana yıllardır sen bizi dinlemedin dediler .her geldiğimde yeni evlisin düzelir millet ne der yok efendim olmaz bosanma. Annem boşanıp geleceğine cenazen gelsin daha iyi diyo du .
Son dayaaklardan sonra onlarda artık pes ettiler 50 keredir gelip gittim baba evine her defasında dönünce koca olacak canavardan dayak yedim ailen sana sahip çıkmıyor dedi bir daha vurdu :KK43:
Aileme ölmüşlerim e küfürler bana hakaret ler haddi hesabı yok yani bunların yemek yaparım beğenmez ama nedense dışarı çıkınca da başkasının elinden bir şey yemezdi .beni defalarca evden kovdu :KK43:
Sabah akşam bağırıyordu bana .
Ben anne olunca cesaret geldi bana bebeğim için yoksa önce den ölmek istiyordüm hep ama bebeğim doğunca ben oğlum için bu evden çıkmalıyım dedim çünkü küçük de olsa herşeyi anlayıp hissetti yarın çocuğumun bu ortamda zarar görmesine göz yumacak değilim kesinlikle .e o kadar dayak yiyince insanın psikoloji şu bozuluyor tabi ki sağlıklı düşünemiyor ama şükürr gözlerimi açtım bu karanlıktan o cehennemden bebeğimi çektim aldım az bir yol kaldı önümde buraya gelip kurtuldum kurtardım bebeğimi o canavardan yazacağım inşallah :)

O çocuk niye be ablam, o çocuk niye?! Allah yardımcın olsun. O babanın yanında olacağına kalk git sığınma evine. Asla dönme. Yeterince hata yapmışsın dersini de almışsın tekrarlama.
Şükürler olsun kurtuldum sıkıysa yaklaşsin bana babam eve geldi avukat tan randevu aldığımı söyledim ses çıkarmadı yavaş yavaş alısalaçak lar .çok sorun yaparsa dayilarima söylerim olur biter bugüne kadar ben sustum ablasi akşam yazdı neden böyle oldu falan yüzümü gözümü patlattı gi resimleri attım işte bündan dedim bugüne kadar sakladım size anlatmadım ama artık dönüşü yok dedim birşey diyemedi

kusura bakma ama sen hiç normal değilsin adam seni dövdükçe sustun milletin cani cehenneme adam ağzına tükürmüş sen sabrettim demiş sonunda aldatildim demisisn ondan önce adam eski sevgilisinin resmine bakmadin diye dövüyor aldinda normal olmayan sensin
O kadar dayak yiyip sağlıklı düşünemedim canım kusura bakma

Sen dayak mübdelasi olmus gibi hicbir sekilde su herife nasil dava acamiyorsun. Ne demek babasiz büyümesin. Dayak seviyorsun lafim agir olabilir ama bu ne ya.
Hayir adama zaten laf söylemek dahi gerekisz de. Siz kendinize bunu neden yaptiniz. Ben en cok bunu merek ediyorum. Az buz bir süre de degil. Cocuk dahi dogmus öyle bir sürecten bahsediyorum. Kendinize neden bunu yaptiniz isiniz de varmis.
Poposuna tekmeyi basip kücük tek oda da olsa bir yer kiralayip yasayamazmiydiniz, gercekten cok üzüldüm.
Ailem sağolsun diyeceğim herkes bahane diyor .neyse aklımı başıma aldım ve bundan sonra dik duracağım kimsee de engel olamayacak bir daha da o işkence ye asla dönmeyeceğim

boşan kardeşim boşan.allah iş rastlığı versin.karşına iyi kalpli insanları çıkarsın.işlerin tıkır tıkır yürüsün.o adamdan da ailenden de kurtul.annem babam diye yumuşama sakın.bak onlar yumuşamış mı sana?hala kendilerini düşünüyolar elalem ne der diye.sen de bencillik yap kendini ve çocuğunu düşün bundan sonra.
Öyle yapiyorum şuan canım babam evde yokken avukatı aradım randevu aldım perşembe günü davayı açıyorum

Rica ederim.
Insanın sağlıklı tepkiler vermesi saglıkli beslenmesine, iyi ve makul insanlarla bir arada olmasina, guven duydugu bir cevresinin olmasina ve daha pek cok şeye baglı.

Siddet insani ne kadar yaralayan bir zulüm şekli. Morluklar gecer de ya kalpteki kırıklar, ruhtaki yaralar nasıl gececek?

Eger imkaniniz varsa sizi anlayan dostlarinizdan ya da iyi bir psikologdan destek alin derim. Belli ki aile cevresi anlamiyor. Ya da konuyla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.

Allah evladınizi size bağışlasın insallah...

Allah yardımcınız olsun okurken şiştim.Öyle bir adama keşke çocuk yapmasaydınız.Çocuk da var mecbur ara sıra görüşmek zorundasınız ama bir an önce boşanın.Aileniz neden bekletiyor acaba barışmanızı mı istiyorlar.Bir de nasıl anne baba beddua eder çocuklarına pes doğrusu.Sizin adınıza çok üzüldüm.İnşallah bundan sonra hayatınız çok güzel olur.Ama bir an evvel bu caniden boşanın düzelmez bu adam.
Perşembe günü davayı açıyorum. Çocukluğumuzdan beri beddua eder bize

Rica ederim.
Insanın sağlıklı tepkiler vermesi saglıkli beslenmesine, iyi ve makul insanlarla bir arada olmasina, guven duydugu bir cevresinin olmasina ve daha pek cok şeye baglı.

Siddet insani ne kadar yaralayan bir zulüm şekli. Morluklar gecer de ya kalpteki kırıklar, ruhtaki yaralar nasıl gececek?

Eger imkaniniz varsa sizi anlayan dostlarinizdan ya da iyi bir psikologdan destek alin derim. Belli ki aile cevresi anlamiyor. Ya da konuyla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.

Allah evladınizi size bağışlasın insallah...
Allah razı olsun canım benim. Cuma günü psikolog ile görüşeceğim morluklar geçti evet ama gördüğüm zulüm kalbimde ki acı insanlara guvenmemen duygusu hiç bir zaman geçmeyecek :KK43:

Canim benim umarim yakin bir zamanda buraya konu acip,ne kadar mutlu oldugunu anlattirsin bize,bizde seviniriz adına...Allah yardimcin olsun,dilerimki istedigin her şey gercekleşsin,bu saatten sonra kimseye ezdirme kendini annen baban bile olsa izin verme,hep dik dur...senin adina çok üzüldüm,neyseki kurtuldun o canavardan,guzel günler seni bekliyor,hep mutlu olursun inşallah...

Onlar başta memleket ayrımı yapıp ettikleri beddua ile hayatımı karartmış olmadılar mi 5 yıl boyunca yediğim dayağı bildikleri halde hiç bir şey yapmadılar el ne der diye .az önce bile annem gençsin şimdi bosansam bir sürü dedikodu çıkar diyor .beni başlık parası ile başkasına vermeye kalkıştı babam bende kabul etmedim ileri görüş örneği sayayım mi daha .....
Aileniz memleket farklı olduğu için mı istemedi yoksa size layık olmadığını düşündüğü için mı istemedi. Şuan zor durumda olduğunuzun farkındayım. Allah yardımcınız olsun. Ama ailenize bu tarz söylemlerle yaklasmaniz hoş olmamış. Şuan onların yanindasiniz soylenselerde size kapılarını açmışlar. Onlarin da yetiştiği bir kültür var. Eğer tek başınıza bir hayat kurmak düşünceniz yoksa söylediklerini duyun ama dinlemeyin. Bir sene önce de kardesinizi kaybetmissiniz şuan anne ve babanızın kafasının karışık olması da çok normal.

Canim benim umarim yakin bir zamanda buraya konu acip,ne kadar mutlu oldugunu anlattirsin bize,bizde seviniriz adına...Allah yardimcin olsun,dilerimki istedigin her şey gercekleşsin,bu saatten sonra kimseye ezdirme kendini annen baban bile olsa izin verme,hep dik dur...senin adina çok üzüldüm,neyseki kurtuldun o canavardan,guzel günler seni bekliyor,hep mutlu olursun inşallah...
İnşallah canım ya inşallah bende onu ümit ediyorum Allah in izniyle yapacağım bunu

Aileniz memleket farklı olduğu için mı istemedi yoksa size layık olmadığını düşündüğü için mı istemedi. Şuan zor durumda olduğunuzun farkındayım. Allah yardımcınız olsun. Ama ailenize bu tarz söylemlerle yaklasmaniz hoş olmamış. Şuan onların yanindasiniz soylenselerde size kapılarını açmışlar. Onlarin da yetiştiği bir kültür var. Eğer tek başınıza bir hayat kurmak düşünceniz yoksa söylediklerini duyun ama dinlemeyin. Bir sene önce de kardesinizi kaybetmissiniz şuan anne ve babanızın kafasının karışık olması da çok normal.
Memleket takıntısı var di babamın en nefret ettiği memleket en çok korktuğu memleket ten di eşim iyi bir insan olsaydı bile bizimkiler memleket farkı ni göz önünde bulundurarak yorum yapmış oldular .
Babam ciddi derece de takıntılıydi o konuda .
Evet kapı açtılar ama söyleniyorlar da .
Allah razı olsun iyi ki Hayattalar ama yeteri kadar sahip çıkmıyor lar bana :KK43:

X