Konu sahibi diğer yorumlarımda başka bir açıdan bakarak kardeşinde haklı olabileceğini anlatmaya çalıştım.Konuyu çözme kısmında ise bence 3 kardeş bir araya gelip,nasıl ev almaya karar verirken konuştuysanız şimdide konuşmalısınız.Durumu diğer kardeşe önden anlatırsanız oda size destek olur.Sonuçta yeni evlisiniz ve yüklü borç cidden insanı strese sokan birşey.Kardeşinize bundan sonra katkıda bulunup bulunamayacağını net bir şekilde sorun.3 ay sonra 5 ay sonra gibi erteleme hakkı sunmayın.Deyinki kardeşlerim bu evi birlikte ödüycez diye aldık,sonuçta sen boşandın ben evlendim ikimizinde şartları farklı şekilde değişti.Bende çok borçluyum ve artık dayanamıyorum.Gidelim notere bir protokol yapalım,ödeyeceksen düzenli öde ödemeyeceksen ona göre bir yol bulalım deyin.kabul etsede etmesede,diğer kardeşle gidin notere.Noterde bir protokol hazırlatın ve her ayın şu günü şu kişi şu kadar parayı şu kişinin şu hesabına gönderecek,gecikirse yasal faizi ile ödeyecek,ödeme yapmazsa hak iddia edemeyecek.borç bitiminde kişiler ödemeleri yapmışsa şu adresli şu taşınmaza şu oranda ortak olacak gibi bir protokol düzenleyin.diyelimki kardeş ben ödeyemem dedi kalan borcu sorun diğer kardeşle ortak ödeyin 2 kardeş ortak olun,yada oda ancak bu kadar öderim derse 2/3 hisseyi alın kredinizi yapılandırın mesela.bu iş ancak oturup konuşularak çözülür ve bence resmi evraklarla iş yapmak her zaman iyidir.Birbirimize güvenmiyormuyuz derlerse,bak ben evlendim,sen evleneceksin ilerde ne olur bilemeyiz biz kendimizi garantiye alalım dersiniz.