Bu xyz kavramında haklısın hayatımıza çektiğimiz kişiler aslında bizim iç dünyamızda neyi temsil ediyor ona bakmak gerek kimse mükemmel değil aşkım kimse kimse üstün de değil hani senin fikrini belirtirken dayandığın şeyler kendi hayatın ya hah işte herkesi öyle.Bu toplumun normlarini ve kodlarını bilmek için senin gibi olmaya gerek var mı :) bence yok . Evet köyde doğdum büyüdüm ama konularımdan işine geleni okumuş yazmışsın devamında çok iyi bir lise ve üniversite okuyup 4 yil İstanbulda 2 yıldır da muglada çalıştığımı buraya yazamissin neden çünkü galiba bu sana fazla geldiben genelleme yapmadım çünkü bu konu özelinde başka bir kadın etkisi olduğu çok belli ve ortada siz inanmak istemiyorsanız sizin tatlışligıniz o . Muhtemelen diyerek atıp tutup cümlenin sonunu kendi inanclariniza getirmek yerine kendi yorumunuzu yapmaya ne dersiniz
O kadar dogru ki erkekleri yonlendirmeden akillarina pek gelmiyor, gelse de aman neyse modundalar bence. Dogum gunum yaklasirken acik acik dedim ki dogum gunum yaklasiyor. Ama ben beceremiyorum birlikte gidelim sen sec dedi. Hayir musait bir gununde cocugu da al avm gidin once onu oyun alaninda eglendir sonra ver eline sevdigi atistirmaligini oturt bebek arabasina sen de benim icin magazalara bakin. Direk dayattim. :) Tipis tipis gitti. Ben de evde kafa dinledim valla. Cicek istememistim cicegi de kendi akil etmis mesela. Cunku hediye isini dayatinca dur bari cicekle tamamlayayim demis.15 yıllık evliyiz. Oğlum 8 yaşında ve tüp bebekti. Eşim özellikle çocuk çok istemişti. Ama doğumdan sonra acayip değişti. Oda ayrı bir çocuk oldu. Ben de süreçte çok değiştim. Tahammül düştü. Eşimi çok sevmiştim halbuki.
Şimdi değişiklik zamanı. Ben geç anladım. Artık eşimden ne istiyorsam talep ediyorum. Toplanacak mı istiyorum. Evde yemek yapmayacak mıyım. İstiyorum. Sevgiye mi ihtiyacım var, bildiğin dizine yatıp sev diyorum. Ondan bekle bekle ağaca döndüm. Oğluna ödev yaptırmak istemiyor muyum, ya kendin yaparsın yada babana söyle diyorum artık herşeyi yapmak istemiyorum. Psikolog ile sınırlı görüşmem oldu. Bana dediği siz kadınsınız, istediğinizde herşeyi yaparsınız. Eşinizin nasıl yaptıracaksanız en iyi siz bilirsiniz. Biz biraz motivasyon ile çalışırız demişti. Tabiri caizse gaz ile
Haklı... Sizde tüm yükü Aldığınız için gerginsiniz. Relaks olun. Sonra yaptırın
Bir arkadaş da yazmış, boşanmak onlara ödül....
Aynen. KatılıyorumO kadar dogru ki erkekleri yonlendirmeden akillarina pek gelmiyor, gelse de aman neyse modundalar bence. Dogum gunum yaklasirken acik acik dedim ki dogum gunum yaklasiyor. Ama ben beceremiyorum birlikte gidelim sen sec dedi. Hayir musait bir gununde cocugu da al avm gidin once onu oyun alaninda eglendir sonra ver eline sevdigi atistirmaligini oturt bebek arabasina sen de benim icin magazalara bakin. Direk dayattim. :) Tipis tipis gitti. Ben de evde kafa dinledim valla. Cicek istememistim cicegi de kendi akil etmis mesela. Cunku hediye isini dayatinca dur bari cicekle tamamlayayim demis.
Ya da yemek mi yapiyorum, sen de sofrayi kurmaya basla onden cocuga corbasini icir ki o ana yemegini kendi yerken biz de corbamizi yemegimizi sicak sicak yiyebilelim diyorum.
Balik yaptigim gun kural belli ve her defasinda hatirlatiyorum "yemek sonrasi cocugu banyo yaptir, ben de mutfagi rahatca toparlayayim"
Yani hep yonlendirmekle geciyor hayatim. Bu da bazen cok yorucu ama yonlendirince herseyi yapiyor. Ben de kendimden cok fazla odun vermemis yipranmamis oluyorum. Tum kadinlara da tavsiyem yonlendirin gorev verin. Tipis tipis yaparlar.
hayatina tek erkek girmis biri icin biraz abartili bir genelleme olmamis mi?Bu toplumun normlarini ve kodlarını bilmek için senin gibi olmaya gerek var mı :) bence yok . Evet köyde doğdum büyüdüm ama konularımdan işine geleni okumuş yazmışsın devamında çok iyi bir lise ve üniversite okuyup 4 yil İstanbulda 2 yıldır da muglada çalıştığımı buraya yazamissin neden çünkü galiba bu sana fazla geldiben genelleme yapmadım çünkü bu konu özelinde başka bir kadın etkisi olduğu çok belli ve ortada siz inanmak istemiyorsanız sizin tatlışligıniz o . Muhtemelen diyerek atıp tutup cümlenin sonunu kendi inanclariniza getirmek yerine kendi yorumunuzu yapmaya ne dersiniz
Ama bunlar çok bıktırıcı oluyorO kadar dogru ki erkekleri yonlendirmeden akillarina pek gelmiyor, gelse de aman neyse modundalar bence. Dogum gunum yaklasirken acik acik dedim ki dogum gunum yaklasiyor. Ama ben beceremiyorum birlikte gidelim sen sec dedi. Hayir musait bir gununde cocugu da al avm gidin once onu oyun alaninda eglendir sonra ver eline sevdigi atistirmaligini oturt bebek arabasina sen de benim icin magazalara bakin. Direk dayattim. :) Tipis tipis gitti. Ben de evde kafa dinledim valla. Cicek istememistim cicegi de kendi akil etmis mesela. Cunku hediye isini dayatinca dur bari cicekle tamamlayayim demis.
Ya da yemek mi yapiyorum, sen de sofrayi kurmaya basla onden cocuga corbasini icir ki o ana yemegini kendi yerken biz de corbamizi yemegimizi sicak sicak yiyebilelim diyorum.
Balik yaptigim gun kural belli ve her defasinda hatirlatiyorum "yemek sonrasi cocugu banyo yaptir, ben de mutfagi rahatca toparlayayim"
Yani hep yonlendirmekle geciyor hayatim. Bu da bazen cok yorucu ama yonlendirince herseyi yapiyor. Ben de kendimden cok fazla odun vermemis yipranmamis oluyorum. Tum kadinlara da tavsiyem yonlendirin gorev verin. Tipis tipis yaparlar.
Kaşe , imza , mühürBu yoruma kesinlikle katılıyorum. Adamlar zaten çocukla birlikte gelen sorumlulukların altından kalkamadıkları için, kısacası adam olmayı beceremedikleri için batırıyorlar. Hemen boşanmak demek onlara ödül vermek gibi bir şey. Çocuğun sorumluluğunu tamamen anneye yıkıp , arada bir hafta sonlarını çocuğuyla geçirip eğlenceli baba yı oynayarak tüm yükün altında gene eski eşini bırakıyor. Maddi durumu da yeterince iyi değilse zaten kuş kadar nafaka ya bağlanıyor ya bağlanmıyor. Bağlanan da bu devirde hiçbir şeye yetmiyor. Kadın hem maddi hem manevi yükü daha ağırlaşmış olarak devam ediyor. Ha tabii her şey son raddeye geldikten sonra artık bunları ölçüp biçmiş oluyorsun gözün bir şeyi görmüyor ama çocuğunuz daha küçükü. Zaten en zor yıllar çocuğun ilk yılları. Hala kurtarmaya değer bir şeyler görüyorsanız sakince konuşun. Çift terapisi alın. Birlikte biraz başbaşa zaman geçirin. Öyle karar verin derim
Aslında bende iki yıllık tecrübemi paylaşmak isterim ki çocuk evliliği bozmuyor . Evliliği bozan şey karşılıklı artan sorumluluk . Bu sorumluluk ilk yıllarda kadınlar için çok daha fazla . Modern yaşamda kadınlar çocuk doğana kadar evde durmuyor okul , dershane, üniversite , iş hayatı sonra pat diye eve kapanıyor . Birden bakıyor ki savaştığı her şeyin ortasında kalmış ve yenilmiş hissediyor. Sonuçta biz erkeklerden geride başladığımız için malesef hayata onların geldiği yere gelmek için savaş veriyoruz . Sonra baktık ki annemize benzemeye başlıyoruz . Erkeklere yukleniyoruz .merak edip eski konularına baktim, evlilikte cok mutlu olduğun icin böyle hic degismeden, cocuksuz devam etmek istemissin. esin cocuk icin hevesliymis - seni o ikna etmis
simdi de bu olanlar...
üzücü gerçekten insanlar evimiz gercek anlamda yuva olsun - birlikte bize benzeyen bir çocuğu gönlümüzce yetistirelim hevesiyke cocuk yapiyor ama ne hikmetse cocuk girdigi evlilikleri bir sekilde bozmayi basariyor :/
Hayatına çok erkek girmiş bir kadın olarak senin tahminin de yanlış bu hikayede kesinlikle bir kadın var çok eminim. Ayrıca tecruben olmayan evlilik ve çocuk konularındaki fikirlerin de sadece birer tahmin hani anlamak için buna sahip de olmak gerekir ya çocuk bahanesi ile yapılan şeyleri çok net görebiliyoruzhayatina tek erkek girmis biri icin biraz abartili bir genelleme olmamis mi?
bayılıyorum gözünü açıp kocasini görmüş insanların kkda "tüm erkekler şöyle/ böyle" diye akil yürütmesine.
tüm erkekler böyle degil. toplumun normu kodu da yoktur/ mardindeki bir adamin evlilige bakisiyla tekirdagdaki adamin evlilige bakisi bile farklidir. kimi kime genelleyebilirsin ki?
bence konudaki adamda başka kadın da yok. uzun yillar (sanirim 6 yil falan) cocuksuz ve keyifli bir evlilikleri olmus. o düzene - eş ilgisine alismis. ortada bir cocuk olunca hem yeterli sorumluluk alamamis - cocuk annenin mali gibi bir sey olmus , hem esinin onceligi ona muhtac bebek olunca alıştığı ilgiyi kaybetmis , hem bu surecte hormonlari cosan ve eşinin destegine en cok ihtiyac olan zamanda duzgun davranamadigi icin karisinin ona sevgisi azalmis, esinin fiziksel değişimleri, yatak odasindaki sorunlari, artik sevilmedigin hissi, cocuk sorumluluklari, ekonomik problemler vs artik tahammulu kalmamis - bu yuzden sacma salak davranan bir es görüyorum ben.
Bu da yanlış anlaşılmasın hanımefendi kendisini böyle anlattığı için söyledim sevgili veya evlilik sayısı bence direkt olarak bu konulardaki tecrübemiz belirlemiyor yani yaşanmışlık derecesine bağlı oluyor bir yerde . Asla bir hemcinsime kötü bir yorum yapma amacım yokHayatına çok erkek girmiş bir kadın olarak senin tahminin de yanlış bu hikayede kesinlikle bir kadın var çok eminim. Ayrıca tecruben olmayan evlilik ve çocuk konularındaki fikirlerin de sadece birer tahmin hani anlamak için buna sahip de olmak gerekir ya çocuk bahanesi ile yapılan şeyleri çok net görebiliyoruz
Oyle zaten arada cinnet geciriyorum bi sure herseyi kendi yapiyor sonra eskiye donuyor. Kisir donguAma bunlar çok bıktırıcı oluyor