Bitmeye yüz tutan evliliğim

Bu xyz kavramında haklısın hayatımıza çektiğimiz kişiler aslında bizim iç dünyamızda neyi temsil ediyor ona bakmak gerek kimse mükemmel değil aşkım kimse kimse üstün de değil hani senin fikrini belirtirken dayandığın şeyler kendi hayatın ya hah işte herkesi öyle.

15 yıllık evliyiz. Oğlum 8 yaşında ve tüp bebekti. Eşim özellikle çocuk çok istemişti. Ama doğumdan sonra acayip değişti. Oda ayrı bir çocuk oldu. Ben de süreçte çok değiştim. Tahammül düştü. Eşimi çok sevmiştim halbuki.

Şimdi değişiklik zamanı. Ben geç anladım. Artık eşimden ne istiyorsam talep ediyorum. Toplanacak mı istiyorum. Evde yemek yapmayacak mıyım. İstiyorum. Sevgiye mi ihtiyacım var, bildiğin dizine yatıp sev diyorum . Ondan bekle bekle ağaca döndüm. Oğluna ödev yaptırmak istemiyor muyum, ya kendin yaparsın yada babana söyle diyorum artık herşeyi yapmak istemiyorum. Psikolog ile sınırlı görüşmem oldu. Bana dediği siz kadınsınız, istediğinizde herşeyi yaparsınız. Eşinizin nasıl yaptıracaksanız en iyi siz bilirsiniz. Biz biraz motivasyon ile çalışırız demişti. Tabiri caizse gaz ile

Haklı... Sizde tüm yükü Aldığınız için gerginsiniz. Relaks olun. Sonra yaptırın

Bir arkadaş da yazmış, boşanmak onlara ödül....

O kadar dogru ki erkekleri yonlendirmeden akillarina pek gelmiyor, gelse de aman neyse modundalar bence. Dogum gunum yaklasirken acik acik dedim ki dogum gunum yaklasiyor. Ama ben beceremiyorum birlikte gidelim sen sec dedi. Hayir musait bir gununde cocugu da al avm gidin once onu oyun alaninda eglendir sonra ver eline sevdigi atistirmaligini oturt bebek arabasina sen de benim icin magazalara bakin. Direk dayattim. :) Tipis tipis gitti. Ben de evde kafa dinledim valla. Cicek istememistim cicegi de kendi akil etmis mesela. Cunku hediye isini dayatinca dur bari cicekle tamamlayayim demis.
Ya da yemek mi yapiyorum, sen de sofrayi kurmaya basla onden cocuga corbasini icir ki o ana yemegini kendi yerken biz de corbamizi yemegimizi sicak sicak yiyebilelim diyorum.
Balik yaptigim gun kural belli ve her defasinda hatirlatiyorum "yemek sonrasi cocugu banyo yaptir, ben de mutfagi rahatca toparlayayim"
Yani hep yonlendirmekle geciyor hayatim. Bu da bazen cok yorucu ama yonlendirince herseyi yapiyor. Ben de kendimden cok fazla odun vermemis yipranmamis oluyorum. Tum kadinlara da tavsiyem yonlendirin gorev verin. Tipis tipis yaparlar.

Aynen. Katılıyorum, Azıcık işve cilve de eklediniz mi sizden iyisi yok. Ben azıcık o konuda özürlüyüm ama deniyorum en azından

hayatina tek erkek girmis biri icin biraz abartili bir genelleme olmamis mi?
bayılıyorum gözünü açıp kocasini görmüş insanların kkda "tüm erkekler şöyle/ böyle" diye akil yürütmesine.
tüm erkekler böyle degil. toplumun normu kodu da yoktur/ mardindeki bir adamin evlilige bakisiyla tekirdagdaki adamin evlilige bakisi bile farklidir. kimi kime genelleyebilirsin ki?
bence konudaki adamda başka kadın da yok. uzun yillar (sanirim 6 yil falan) cocuksuz ve keyifli bir evlilikleri olmus. o düzene - eş ilgisine alismis. ortada bir cocuk olunca hem yeterli sorumluluk alamamis - cocuk annenin mali gibi bir sey olmus , hem esinin onceligi ona muhtac bebek olunca alıştığı ilgiyi kaybetmis , hem bu surecte hormonlari cosan ve eşinin destegine en cok ihtiyac olan zamanda duzgun davranamadigi icin karisinin ona sevgisi azalmis, esinin fiziksel değişimleri, yatak odasindaki sorunlari, artik sevilmedigin hissi, cocuk sorumluluklari, ekonomik problemler vs artik tahammulu kalmamis - bu yuzden sacma salak davranan bir es görüyorum ben.

Ama bunlar çok bıktırıcı oluyor

Kaşe , imza , mühür

Aslında bende iki yıllık tecrübemi paylaşmak isterim ki çocuk evliliği bozmuyor . Evliliği bozan şey karşılıklı artan sorumluluk . Bu sorumluluk ilk yıllarda kadınlar için çok daha fazla . Modern yaşamda kadınlar çocuk doğana kadar evde durmuyor okul , dershane, üniversite , iş hayatı sonra pat diye eve kapanıyor . Birden bakıyor ki savaştığı her şeyin ortasında kalmış ve yenilmiş hissediyor. Sonuçta biz erkeklerden geride başladığımız için malesef hayata onların geldiği yere gelmek için savaş veriyoruz . Sonra baktık ki annemize benzemeye başlıyoruz . Erkeklere yukleniyoruz .

Bu zamana kadar rahat olan erkek birden hayata giren bir bebek , uykusunu alamamış ,eskisi kadar bakım yapamayan bir kadınla süreç yönetirken zorlanıyor. Çünkü onun annesi direk "anne" olarak doğmuştu. O bunlara söylenmiyordu. Acılar çeker kocasına belli etmez her şeyin üstesinden kendi başına gelirdi. Şimdi babaligin ne olduğunu göremedi bu ülkede yetişen babalar . Çünkü çocukken öğreniyoruz aslında sosyal rollerimizi. O babası gibi bir kenarda oturacağını düşünüyordu . Yani aslında evliliğe bomba gibi düşen çocuk değilde toplumsal olarak tam oturtamadigimiz bu dengeler .inanıyorum ki birkaç nesil sonra bu sorunlar ortadan kalkacak . Yine malesef biz kadınlara kalıyor babalığı öğretmek .

Konu sahibi eşinizle birlikte bence gerçekten iyi bir çift terapisine gitmelisiniz . Ayrılmak bir seçenekse öncesinde her olasılık denenmeli . Yıprandıgin yerleri iki yaşında kızı olan bir kadın olarak o kadar iyi anlıyorum ki . Ama şimdi boşanmak sadece sana maddi ve manevi yeni yukler yükleyecek . Karşılıklı konuşmanız çözmeniz gibi bir olasılık varsa biraz daha sabır ve çözüm üretmek lazım

Hayatına çok erkek girmiş bir kadın olarak senin tahminin de yanlış bu hikayede kesinlikle bir kadın var çok eminim. Ayrıca tecruben olmayan evlilik ve çocuk konularındaki fikirlerin de sadece birer tahmin hani anlamak için buna sahip de olmak gerekir ya çocuk bahanesi ile yapılan şeyleri çok net görebiliyoruz

Bu arada gerçekten inşallah herhangi bir aldatma veya başka bir kişi yoktur arada . Birçok kişiden olumsuz dönüş gelmis bana fakat ben birkac kişiden daha aynı hikayeyi duydum malesef başka birileri çıktı işin içinden umarım bu konunun sahibinde böyle bir durum yoktur . Sanki böyle kötü birsey olsun isteyenlerdenmisim gibi algilandim ama aksine kötülüğe asla tahammül edemiyorum bu konuyu okuyunca da sinirlenip acısını paylaşıyorum kişinin

Bu da yanlış anlaşılmasın hanımefendi kendisini böyle anlattığı için söyledim sevgili veya evlilik sayısı bence direkt olarak bu konulardaki tecrübemiz belirlemiyor yani yaşanmışlık derecesine bağlı oluyor bir yerde . Asla bir hemcinsime kötü bir yorum yapma amacım yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…