• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmez çocuk sesi

mabel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
954
1.498
158
Muğla
Arkadaşlar merhaba,
Oturduğum apartmanın önünde araç trafiğine kapalı boş alan bulunmakta.Arka apartmanın ve yan apartmanın da önünde boşluklar var fakat çocuklar ısrarla gelip benim önümdeki boşlukta oynuyorlar.Apartman 8 daire 4 ü öne bakıyor ve bu 4 ailenin çocuğu yok(ben dahil).Arkadaki dairelerdekilerin var.Çocukların sesleri onlara gitmiyor.
Başta ses dedim,dayan dedim,çocuk dedim, bir yazı geçirdim.Kışın futbol oynarlarken motorun aynası kırıldı,üzerine bir kaç gün sonra arabanın kenarı açılmış.Çocuklar olay olduktan sonra dağılmışlar o yüzden kim yaptı tespit edemediğim için kimseden bir şey istemedim çocukları uyardım apartmanda bir komşu da oradaydı gösterdim arabayı,haklısın dedi,oynamasınlar araçlar varken dedi gitti.1500 tl bana faturası oldu.İki gün sonra tekrar topla görünce önce kendilerine sordum neden kendi evlerinizin önünde oynamıyorsunuz diye.4 apartmanın çocukları birleşip bizim önde oynuyorlar.Arkada oturan benım kardeşim oldu bebek uyanıyor annem kızıyor dedi.Yandaki apartmandakinin ev sahibi tavşan besliyormuş top tavşanlarına gelmiş kavga etmişler onlar da istemiyor.Park yakın diyorum sezsizlik.Ailelerine gittim durum boyle boyle arabama maddi zararı oldu diye anlattım gayet kibar karşıladılar özür dilediler,çocuklarını uyaracaklarını söylediler.
Eskiden cocuklara sesleniyordum başka yerde oynayın diye şimdi birinin annesi de başında çocukların ,bağırsam kadın dururken çocuklara olmaz gibi.Şimdi de arabanın önünde değil sağında oynuyorlar,evet arabaya gelmiyor ama 9-10 çocuk öğlen bi başlıyorlar 9 a kadar bağırarak futbol oynuyorlar çıldıracağım gerçekten.
Yasal olarak mahalle arasında top oynamanın yasak olduğunu biliyorum ama çocuklara da polis çağırmak ,ne bileyim ayıp olur gibi geliyor bir yandan da yaz yeni başlıyor cam açmasan gene de o çığlıklar evde.Ev sahibiyim ,bu belirsiz ekonomide taşınanmam.
Ne yapayım ben kızlar?

Bizde bir süre aynı sorunu yaşadık. Bizim evde oturmayan çocuklar gelir bizim evin önünde top oynardi. Sabahtan güneş batana kadar bir bağrıs çağrıs. Evin yerinden dolayı acayip yanki yapiyordu. Üstüne topu hep bizim eve vururlardi. Az ilerde kocaman kaleli park olduğu halde. Anneler babalar çocuklarını o parka götürmek yerine bütün gün sokakta oynatıyor "göz önünde", ama kendileri nerde belli değil. Ben çocuklarda suç görmüyorum. Siz kibar dille anne babaya anlatmışsınız. Onlarda çocuklara anlatacak insanların rahatsız olduğunu. Ama nerde. Size bir tavsiye vermeyeceğim. Şahsen aynı durumda tekrar olsam artık polisi çağırırım. Sonuc olarak insanlar çocuklarını bütün gün sokağa salıyor diye bütün gün gürültü çekmek zorunda degil kimse. Hadi 2-3 saat neyise. Ama bizimkiler bütün gün disarda olurdu bos günlerde. Diger zamanlarda okul biter bitmez

Bizde bir süre aynı sorunu yaşadık. Bizim evde oturmayan çocuklar gelir bizim evin önünde top oynardi. Sabahtan güneş batana kadar bir bağrıs çağrıs. Evin yerinden dolayı acayip yanki yapiyordu. Üstüne topu hep bizim eve vururlardi. Az ilerde kocaman kaleli park olduğu halde. Anneler babalar çocuklarını o parka götürmek yerine bütün gün sokakta oynatıyor "göz önünde", ama kendileri nerde belli değil. Ben çocuklarda suç görmüyorum. Siz kibar dille anne babaya anlatmışsınız. Onlarda çocuklara anlatacak insanların rahatsız olduğunu. Ama nerde. Size bir tavsiye vermeyeceğim. Şahsen aynı durumda tekrar olsam artık polisi çağırırım. Sonuc olarak insanlar çocuklarını bütün gün sokağa salıyor diye bütün gün gürültü çekmek zorunda degil kimse. Hadi 2-3 saat neyise. Ama bizimkiler bütün gün disarda olurdu bos günlerde. Diger zamanlarda okul biter bitmez
Tam olarak yaşadıklarımın aynısını yaşamışsınız.Tüm gün gerçekten,çok yakın park var ,gitmiyorlar.kendi anası babası evinin önüne istemiyor ben doğurmadığım çocuğu sabahtan akşama kadar çekiyorum.

Yaz geliyor bende dertliyim :110:karşımda suriyeli bor aile var 3 çocuğu var akrabalarının da var arka mahalleden gelen suriyeli kankalarıda var yazdan nefret eder oldum :işsiz: okul varken sorun olmuyor neyseki 😏 geçen sene evi satıp gitmek istedim bakim bu sene napıcam
Yazlık yerde , yaz geldi diye üzülüyorum.

Tam olarak yaşadıklarımın aynısını yaşamışsınız.Tüm gün gerçekten,çok yakın park var ,gitmiyorlar.kendi anası babası evinin önüne istemiyor ben doğurmadığım çocuğu sabahtan akşama kadar çekiyorum.

Ben insanların çocuklarını öyle sabah akşam sokakta bırakmalarına şaşırıyorum. Benimde iki evladım var. Öyle bütün gün belli belirsiz sokakta oynamalarini istemem. Çocuklarda oynamali eyvallah, bizde ortamları yaratıyoruz. Parka da götürüyoruz felan. Ama çocuğu bütün öyle başı boş sokakta bırakan bana göre hata ediyor. Dediğim gibi çocukların aslında bir suçu yok bu durumda.

Ben ramazan basladi baslayali aksam dokuz ve 12 arasi cekiyorum
Bir aile var sanirim kres isletiyorlar boyle bir kalabalik olamaz
Ustelik polisi cagirdim ama 12den once mudahale etmiyorlarmis. Bizim rahatsiz olmamiz hic onemli degilmis bu cvbi aldim bir grup cocuk arabalari tasliyor kedileri kesiyor diye fln cagirasim var
Gece 12 de bir arabaya atsalar kimse plakayi bile alamaz

Ben ramazan basladi baslayali aksam dokuz ve 12 arasi cekiyorum
Bir aile var sanirim kres isletiyorlar boyle bir kalabalik olamaz
Ustelik polisi cagirdim ama 12den once mudahale etmiyorlarmis. Bizim rahatsiz olmamiz hic onemli degilmis bu cvbi aldim bir grup cocuk arabalari tasliyor kedileri kesiyor diye fln cagirasim var
Gece 12 de bir arabaya atsalar kimse plakayi bile alamaz
Cocukların gürültüsü ile ilgili işlem pek yapmak istemeyebilir ama top oynuyorlarsa açıkça yazılmış,park ve saha olmayan yerde çocukların futbol oynaması yasaktır diye.polisi direk çağırmak ayıp olur mu diye çekiniyorum konuşamadığım anneler de oldu.Acaba apartmana yazı assam ya da inip toplarını alsam ailen gelip istesin desem , gelince de konuşsam mı

Cocukların gürültüsü ile ilgili işlem pek yapmak istemeyebilir ama top oynuyorlarsa açıkça yazılmış,park ve saha olmayan yerde çocukların futbol oynaması yasaktır diye.polisi direk çağırmak ayıp olur mu diye çekiniyorum konuşamadığım anneler de oldu.Acaba apartmana yazı assam ya da inip toplarını alsam ailen gelip istesin desem , gelince de konuşsam mı

Tamam iste top oynadiklari icinde islem yapmayacaklarini soylediler.
Ben saatten yana celiskiliyim siz yasadiginizi bilirsiniz bende saat 10dan sonrasina guvenerek aradim 12ye 5 kala iceri giriyorlar ama beklemedigim bir tepki aldim.
Ben care bulabileceginize inanamadim allah yardimciniz olsun insallah kendiliginden kuserler dagilirlar ne bileyim

Back