• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen Borç.

Amaçları borç borc diyip beni ise sokmak sonra kazandigim parayı da borcunuz var diye istesinler. Ben bu konuda hiç eşime destek olamam o da az gözünü açsın.
Bencede eşiniz resti çekmeden işe girmeyin.Eşiniz kendi ailesini kurduğunun farkına varınca girersiniz.Bu esnada zaten elinize kalan az paraymış madem onu da veriyorsa ekstra masraf çıkartın.
En çok ihtiyaç duyduğu şeyleri mesela sizin yaptığınızı farketmicek şekilde kırın,koparın,yırtın bi şekilde yenisini almaya ihtiyaç duysun.Belki söz konusu kendi ihtiyaçları olunca ve karşılayamayınca bir yerde kayış kopar.:KK17:

masallah...tek maaslaysa helal olsun.
Malesef ki eşime destek olacak bir iş bulamadım eşim çalıştı sadece. Ama belkide onların böyle yapmasını yüce rabbim kabullenemedi Allah bize yürü ya kulum dedi ..Eşim çok büyük firmalara girdi çok büyük yerlerden teklifler geldi babası bunu duysa yine bizi tirtiklamak için hayatımıza kesin girer üstelik henüz 29 yaşında şuanda. Kendinden büyük sorumluluklar edinmiş hep hayatı boyunca 1_0 yenik olduğunu düşünüyor. İyimser bakmayı öğrenmek zorundaydik .

Ben yeni üyeyim, konu açılalı da birkaç ay olmuş. Ama dayanamadım yorum yapacağım. Öncelikle Allah yardımcınız olsun, ama sizinki bilinmezliğe sürekli ödeme yapmak gibi bir şey haline dönüşmüş. Neyse bu borçlar senedini, evrakını falan görün en azından nereye ne kadar borcunuz kaldığını bilirsiniz bir düzeniniz, planınız olur. Onun dışında kendi ailenizi devreye sokun canım, sahipsiz değil kimse, insanlar bunu bilmeli!...

Kızlar 1 senelik evliyim biliyorsunuz. Eşimin ailesi söz olurken oğlumuz için 100 bın para biriktirdik herseyini yaparız işte ne biliyim iş yeri bile acicam dedi oğluma. Tabi para dan önce önemli olan sağlık huzur. Söz olduktan sonra aldıkları kıyafetin bile lafını yapmaya basladilar altıni almama taraftarindalardi durumumuz yok diye neyse ben altınları aldirdim sözlerinde durmadiklari ve yalan söyledikleri için . Evlendikten sonra da eşimle babası birlikte seramik işi yapıyor yazin aylık 20bin kazandıkları bile oldu tabi dugun borcu diyerek bize bin TL anca düştü biz 8 ay boyunca borç ödedik tabi calistiklari işin gelerini ne ben soyleyim ne siz sorun ama hepsi bitmek bilmeyen borca gitti neyse sesimi cikarmadim. Çünkü eşyaları vs alırken borçsuz aliyoz dediler ben yalan soylediklerinr sinirlendim. Esimede hep salon borcu altın borcu diyerek kandırdı. Neyse kışa doğru eşimin işleri bitti 2 ay issiz kaldı evde kimse sormadı ihtiyacnz varmı diye annemin bana verdiği 5 tane çeyrek vardı onları bozdurduk ise girene kadar. Eşim ise girdi daha hala yok arabaya biniyosunuz mazot borcu yok düğünden kalan kredi borcu. 1600 maaastan bin tlsi bu ay borca gitti 400 yakın elektrk gaz bize kaldı 200. TL kendsnnde 3 tane kira geliri kizlari. Çalışıyor kendi calisiyor benim eşim tek maasla daha daha para koparma pesindeler az destek olalim deseler destek oldugu maaşı bile borc olarak istiyor esimde sesini cikarmiyor evini de gecindirmek istiyor babasinada borcunu hemen ödüyor. Bende çok sinirleniyorum bütün borcu odemek zorunmasn orta da borç yokta biyerlerden cikartiyorlar işte. Çok sinirliyim ya sırf benim sabrımı denemek için böyle yapiyorlar bende sesimi çıkaramiyorum en nefret ettgm şey para mevzusu. Ama eşimin evlendikten sonra registigini daha dogrusu benim onlara karşı defistirdgmi dusundugu için. Sabrımı zorlamak için bunları yapıyorlar. Sizlerin eşi de benm eşim gibi mi çok merak ediyorum
Evlilik sorumlulugu altina girmeyi göze alan insanlar(kadin ya da erkek fark etmez) kendi ayaklari üzerinde durmayi kendi gelirlerini kendileri saglamayi bilmeliler. Esiniz ailesiyle yaptigi isten para kazanamiyorsa baska is yapacak. Calisiyor musunuz bilmiyorum ama siz de destek olabilirsiniz. Aileler destek olmak zorunda degil. Olmak isterlerse yüce gönüllülüklerinden. Olmak istemezlerse kötülüklerinden degil. Evinizin sorumluluklari size ait. Cünkü orasi sizin eviniz.

Sorunu cevaplayayım. Benim eşim böyle değil. Hatta bazen cimri. Aslında cimri degil ben savurganım. Birsey isteyince e daha gecen gun ayakkabı almadin mi sen der. E haklı zaten şımarık olan benim. Ama para konusunda nefret ettiğim birşey var. Kaynananin kendi evi var bizim evimiz yok. Takıldıgım bu degil simdi anlatıyorum sana devaminda anlayacaksın neden bu vurguyu yaptığımı. Kaynana çalışıyor ve eve aksamdan aksama giriyor evde bir elektrik su masrafı falan yok dogru dürüst aksam yemekte yemez.kayinbaba rahmetli onun maasini alıyor. Görümce çalışıyor. Ayri semtte bekar evinde yaşıyor. Lüks takilmaya çalışıyor ve de. Aldığı maaş in cogu luks semtte oturduğu icin oraya gidiyor. Ve biz kiraciyiz evde hergun nerdeyse tencereye kaynar dogalgaz elektrik su araba da var mazot.. aydat su bu surekli bir masraf var yani sekerim. Buna ragmen ne oluyor biliyor musun ? Kaynana biseyler istiyor kartımı öde sunu al kardesin gelecek bilet al. E kendin alsana. Kaynana para biriktiriyor kızını evlendirmek icin eger benim adimda safsarisin sa bu böyle. Ben bunu arkadasa anlattim. Bana dediği su "herkes evlenme derdinde defil abi herkes evlenmek istemez ne alakasi var?" Bende dedim ki ama bana gelen hediyeleri begenmezsen bana ver diyor kaynana. (Ben yeni evliyim bu arada ev hediyesi geliyor) napcak kaynanam tabagi bardağı? Dedigimde bana " herseyi bilme bilme sen herseyi bilme"dedi arkadas hahahahahhahahahahahaha ama öyle. Ama sürekli salaga yatıyorum. Ne yazik ki. Oglindan elini cekmez bana geldi mi tutumlu olun da kendinize bir ev alın diyor. Benimde cok umrumdaydi ya ev sahibi olmak... ben onlara meydani birakmiyorum ama güzelim ihtiyacim olmayan seyleri alip harcamalar yapiyorum. Bunlari da bi guzel sosyal medyada paylasiyorum. Bunun adina görgüsüzlük derler belki ama aslinda bunun adi "Bak harciyorum oğlun karisina harcıyor " sizde ipin ucu kaçmış. Bu kadar aileyle yuzgoz olunmaz. Aile de kiskanc ve terbiyesiz.

Bence çalışmak istememekte haklısın. Kocan biraz gözünü açsın. Ne oluyor öyle borç bitmedi mi diye bir sorsun. O öyle yedirirse senin para da gider arada. Sinsi sinsi yaklaş seninkine. Ailesine kendi isteği ile cephe alsın. Yazık yani adama da. Maşallah bir olmuş sömürüyorlar. Amerika Afrika'yı böyle sömürmedi

Sakın işe girmeeeeeee bu şartlarda. Hem kiymetin de olmaz bu şartlarda sakin bak .

Back