• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek Bilmeyen Araba Sorunumuz

kızlar hepiniz sağ olun ama kafam karmakarışık, babamın üstüne alsam bu kez onun lafını eder, eşim en ufak bir şeyde yatakları ayırıyor yani artık alttan alacak gücüm de kalmadı yaptığım her işi eleştiriyor, evlenirken de her şeyi yarı yarıya ödedik, maddi manevi sömürülmüş gibi hissediyorum sürekli kendimi

boşansam nasıl bir yol izlerim onu da bilmiyorum, ona çok güvenmiştim, bir daha bir başkasına güvenebilir miyim bilmiyorum, boşanırsam bir daha hiç evlenemeyecek ve çocuk sahibi olamayacakmışım gibi hissediyorum
Sakın kendi üstüne alma arabayı bu adam para düşkününün teki.Yarın o arabanın yarısı benim der.
Yok aramız bozulur falan diye düşünme sakın.Yapma bu hatayı adama bedavadan arabamı hibe edecen aman evliliğim seviyorum diyordunuz falan geç bu ayakları. Alırsan ailenin üstüne yap.

Bide çocuk de.işsin allah aşkına kardeş mantıklı düşün ne çocuğu böyle bir adamla.
Ağzıma binbirtürlü laf geliyor adamla ilgili yazamıyorum.Yatakları ayırıyormuş defolsun gitsin sen hala onun sana dokunmasına nasıl katlanıyorsun.Değer ver biraz kendine.Bu kadar mı kör oldun.
Bide senin kalemin memurmuş diyo sen bunu halamı çekiyorsun.Diyemedin mi adam olur senin gibi haysiyetsiz yalancı olmaz diye

Son düzenleme:
Kadinin gitmeyecegini bildigi icin nikahi agzinda sakiz edebiliyor. Esim böyle bir tehdidin bosanma sebebi oldugunu bilir mesela. O yüzden ikimiz de asla öyle laflar etmiyoruz
Kesinlikle size katılıyorum...Çok uzun yıllardır evliyim.Daha eşimden ima bile duymadım.Hiç mi kavgamız tartışmamız olmadı.Olmaz mı.Asla ne ben ne de o ..Boşanma cümlesi o kadar basit mi.Bana da dense bu cümle, hadi güle güle derim.Mesleğim işim gücüm var.Bana göre onursuzluk bu.Haddini bilsin erkek eş.Ne demek...
Evliliğin ilk yıllarında birbirini daha yeni tanıyor farklı aile ortamlarında büyüyor insan.Çok sorunlar çıkıyor.
Bizim aileler şehirli.Benzer aileler.Bakın şöyle bir sorun çıktı ki kısa sayılmayan arkadaşlık dönemi olduğu halde anlamadım.Kv her alışverişini kendi yapmış severek.Çocuklarını ekmek almaya bile göndermemiş.Bizde tersi.Ben o kadar şaşırdım ki.Nasıl gidilmez bakkala markete.Ama konuşarak tartışarak aştık.Basit bir sorun ama ben bunu aklımla çözdüm inanın.

İsyerinize yakın bir yerden ev bakmaya başlayın. Ev alalım ya da kiraya çıkalım deyin bakalım o zaman tepkisi ne olacak

Arkadaşlar merhaba, ben evleneli henüz bir yıl olmadı. Evlenmeden önce eşim bana şu an oturduğumuz evde oturmayı şart koştu (kendi evi olduğu için ve ev ailesine yakın) Benim iş yerime uzak, 4 araç değiştiriyorum. Ancak eşim zaten araba alacağız demişti. Benim ülke koşullarına göre iyi bir maaşım var, eşimin maaşı benden de iyi. Ancak her araba konusu açıldığında kavga ediyoruz, sonunda konu hep boşanmaya kadar geliyor eşim tarafından. Boşa o zaman ben sana araba alamıyorum diyor. Ben ilk arabamız olacağı için güzel bir araba almak istiyorum ve gerçekten artık toplu taşımadan bıktım usandım. Bana hiç anlayış göstermiyor. Ben düğün takılarının hepsini vermeye ve kredi ödemeye razı oldum ancak kendisi biraz olsun ekstra peşinat çıkartmıyor. Bana karşı bu kadar merhametsiz olması beni çok soğuttu, her seferinde konuyu boşanmaya getirmesinden nefret ettim. Açıkçası ayrılmaya kalksam hem ailem perişan olacak hem de beni suçlayacaklar, çünkü bana çok uygun gördükleri bir kişi değildi. Tek başıma da tüm külfeti üstlenip almak istemiyorum çünkü evlilik içinde edinilen mal ortak, para konusunda eşime bu tavırlarından dolayı güvenim kalmadı. Onu seviyorum ama onun beni sevdiğine inancım da kalmadı, bu sabah robot süpürge almak istediğimi söyledim, o da 8 bin lira, başladı böyle para harcarsan nasıl araba alırız, lüks tüketim yapan bir insan da değilim, kafayı yiyeceğim, çok doldum, ağlayarak yazıyorum. ne yapmalıyım
Adamın kumaşı evlenmeden önce de belliymiş aslında. Çok mu lazımdı böyle bir adamla evlendiniz?
Boşanmaya da niyetin yok. Aylık akbil yapmayı sürdür sen yapacak bir şey yok

bir de bana sürekli benden boşanırsan ancak bir memur bulursun diyor, kendisi özel sektörde çalışıyor, senin kalemin oymuş falan diyor sürekli, hiç iyi hissetmiyorum kendimi
Memur olmak kötü mü memur bul nolcak? En azından şu ankinden azda kazansa mutlu olursun.

Eşiniz sizin onu sevdiğinizi bırakamayacağınızı çok iyi bildiği için sizi sürekli boşanma ile tehdit ediyor. Kaybetme korkusu yok. Çok üzülerek söylüyorum ama bu evlilikte değer görmüyor gibi gözüküyorsunuz. 4 vasıta ile işe gitmenize üzülmeyen bir eşin sizi çok sevdiği söylenemez. Buna çözüm bulmadığı gibi umursamıyorda. Sizin de bi yerde sevginiz bitecek sabrınız da kalmayacak inş bu dönem çok çabuk gelir de yolunuza bakarsınız. Bu evliliği devam ettirecekseniz lütfen sizde biraz onu ezin . Sürekli ezilen taraf olmayın en azından az dişinizi gösterim

bir de bana sürekli benden boşanırsan ancak bir memur bulursun diyor, kendisi özel sektörde çalışıyor, senin kalemin oymuş falan diyor sürekli, hiç iyi hissetmiyorum kendimi
Ay kendisiyle evlendiniz de ne oldunuz?
4 taşıt değiştirip ise gidiyor, çoğu insanın evine aldığı süpürge için azar işitiyorsunuz.
Sanki sizi lüks içinde yaşatıyor haspam da memur beğenmiyor.

Arkadaşlar merhaba, ben evleneli henüz bir yıl olmadı. Evlenmeden önce eşim bana şu an oturduğumuz evde oturmayı şart koştu (kendi evi olduğu için ve ev ailesine yakın) Benim iş yerime uzak, 4 araç değiştiriyorum. Ancak eşim zaten araba alacağız demişti. Benim ülke koşullarına göre iyi bir maaşım var, eşimin maaşı benden de iyi. Ancak her araba konusu açıldığında kavga ediyoruz, sonunda konu hep boşanmaya kadar geliyor eşim tarafından. Boşa o zaman ben sana araba alamıyorum diyor. Ben ilk arabamız olacağı için güzel bir araba almak istiyorum ve gerçekten artık toplu taşımadan bıktım usandım. Bana hiç anlayış göstermiyor. Ben düğün takılarının hepsini vermeye ve kredi ödemeye razı oldum ancak kendisi biraz olsun ekstra peşinat çıkartmıyor. Bana karşı bu kadar merhametsiz olması beni çok soğuttu, her seferinde konuyu boşanmaya getirmesinden nefret ettim. Açıkçası ayrılmaya kalksam hem ailem perişan olacak hem de beni suçlayacaklar, çünkü bana çok uygun gördükleri bir kişi değildi. Tek başıma da tüm külfeti üstlenip almak istemiyorum çünkü evlilik içinde edinilen mal ortak, para konusunda eşime bu tavırlarından dolayı güvenim kalmadı. Onu seviyorum ama onun beni sevdiğine inancım da kalmadı, bu sabah robot süpürge almak istediğimi söyledim, o da 8 bin lira, başladı böyle para harcarsan nasıl araba alırız, lüks tüketim yapan bir insan da değilim, kafayı yiyeceğim, çok doldum, ağlayarak yazıyorum. ne yapmalıyım
Yazdığınız şeyler aşırı samimi geldi bana. Üzüldüm. Şu yazdığınızı tekrar tekrar okuyun: "Bana karşı bu kadar merhametsiz olması beni çok soğuttu, her seferinde konuyu boşanmaya getirmesinden nefret ettim." Her şeyin özeti burada yatıyor. Aileniz neden perişan olacak? Üzüleceklerini kast ediyorsanız 3 gün üzülürler. Eşinizin bu tavırlarıyla sizi bir ömür boyu taşıyacağına inancınız var mı? İlk akla gelen örnek, bebeğiniz olunca tüm yorgunluğu paylaşmaya çalışacak mı? Bence hayır. Araba alma konusunda uğraşsa, maddi yardım etse gerçekleşecek bir plan ama sizi rahat ettirmek istemiyor. Bence sizi rahat ettirmek istememesi çok büyük bir sorun. Sadece arabayla sınırlı kalmaz, başka başka şeylerle de karşılaşabilirsiniz.

kızlar hepiniz sağ olun ama kafam karmakarışık, babamın üstüne alsam bu kez onun lafını eder, eşim en ufak bir şeyde yatakları ayırıyor yani artık alttan alacak gücüm de kalmadı yaptığım her işi eleştiriyor, evlenirken de her şeyi yarı yarıya ödedik, maddi manevi sömürülmüş gibi hissediyorum sürekli kendimi
Tek sorun araba değilmiş,seni düşünmeyen bir eşle bir ömür nasıl olacak.Üzgünüm ama daha bunun çocuk doğurması büyütmesi,çocuklari okulu ödevleri evreleri var.Yol yakın.
İnsanlar herşeye alışıyor,ailenizde alışır merak etmeyin.Bu adam sizi sevmiyor,bı gram değer verseydi bu kadar ezilmezine müsade etmezdi.Kimin için mücadele edeceksin.

Seninle evlendimde ne oldu,ne kattın ki bana,hergun 4 araç degisiyorum.Memur diye kucumsedigi bizlerin evide arabasida var.Ben evlendigimde eşim yeni memur oldu.Ben o zaman daha atanmamistim.Tek maaşla evi gecindirdi üstüne orta seviye araba aldı.
İnsan adam olsun,malesef eşiniz tuhaf biri

ne yapmalıyım, yani boşanın demek kolay ama çok zor bir süreç, düzeltilemez mi
Altınları peşinat yapın krediyi kendiniz çekin ama eve asla 5 kuruş harcama yapmayın. Gerekirse dışardan yeyin ama ortak bir katkı sunmayın.
İnceldigi yerden de kopsun ama kopartan siz olmayın kendinizden de taviz vermeyin

Ben araba almayı da çözüm olarak göremedim maalesef. 4 vesayet değiştirmeyi gerektiren yer muhtemelen uzak alakasız bir yerdir.
Yani şöyle söyliyim, Gebzeden Beylikdüzüne bile Marmaray + metrobüs yaparak 1 aktarmada varır insan.
Kusura bakmayın ama anama yakin olacağım diye bana 4 vesayeti layık gören adamı ben baştan koca diye almazdım. Birde evden çalışıyormuş pislik.

Böyle şeyler ayıp ama kendisi ne kadar maaş alıyor ortalama? Böyle bi cümle kurmak için çok çok iyi kazanıyor olmazı lazım çünkü. Çok sinirlendim. Belki bir memurla evlenseniz sizin için varını yoğunu satıp borca girip bi araba alırdı. Sizi mağdur etmezdş. Lütfen bunu eşinize söyleyin bidaha böyle bir cümle kurarsa

Bencr en baştan anlamalıydın. Kendi istediği taraftan ev tutturup seni dolmuşlarda yoran bi insandan zaten bi şey olmazmış. Ha adam dese ki benim araba almaya gücüm yok ama iş yerine yakın orta noktada bir yerde oturalım dese ne biliyim seni düşünse parayı da geçtim tamam derim ama önce araba alıcam diyip sonra dönmesi iyi olmamış. Ve objektif olayım sen de sanki bi şeylerin pahalısını istiyor gibisin. Sende de hata olabilir. Yani çok lükse kaçmaya çalışmak da karşıdakini soğutabilir.

Back