• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek Bilmeyen Araba Sorunumuz

hayır maalesef metrobüs otobüs ne ararsanız var
Bende metro metrobüs metro yapıyorum anlıyorum yaşadığınız zorluğu. Ancak bilmem içinizi rahatlatır mi bizde araba var fakat geçen hafta arabayla gittiğimde eve daha geç döndüm İstanbul trafiginde ki biliyorsunuz okullar tatildi. Bu dediğim tamamen konudan bağımsız tabiki eşiniz tavrı zaten hiç hoş değil

ben çevremde biraz sivri karakterli olarak biliniyorum, boşandığımda herkese rezil olacakmış gibi düşüncelerim var üstelik annem babam da çevrenin sözüne çok önem veren insanlar
Elalem ne der hapishanesine kendinizi siz hapsetmissiniz elalemin burda sucu yok. Elaleme mutluluk borcunuz mu vardi da simdi rezil oluyorsunuz? Sizin hangi kotu gununuzde vardilar da bu konuda fikirleri bu kadar onemli. Iste ana baba mirasi. Ana babaniz elaleme bu kadar takintili olmasa siz de olmazdiniz. Sunu hic unutmayin bu hayatta en cok kendinizle iyi gecineceksiniz cunku en cok vakti onunla geciriyorsunuz. Elalem ne derse desin gun sonunda sizinle yastiga siz basinizi koyacaksiniz. Boyle cok mu mutlusunuz? Adama bak cocuk gibi kusuyor siz alttan aldikca iyice simarmistir. Bir kere alttan almayip bastirip gormezden gelseniz gercek kisiligini hemen ortaya dokecektir ama siz bununla yuzlesmek istiyor musunuz buna hazir misiniz o ayri konu.

Bende metro metrobüs metro yapıyorum anlıyorum yaşadığınız zorluğu. Ancak bilmem içinizi rahatlatır mi bizde araba var fakat geçen hafta arabayla gittiğimde eve daha geç döndüm İstanbul trafiginde ki biliyorsunuz okullar tatildi. Bu dediğim tamamen konudan bağımsız tabiki eşiniz tavrı zaten hiç hoş değil

Istanbulda hayat resmen farkli.

Benim bir arkadasim ise arabayla gidecekse sabah ciddi erken gidip, aksam da aksam trafigi sakinleyince donus yapiyor, 10 saat falan kaliyor ofiste sanirim, yine de trafik cilesinden daha iyi diyor.

İşiniz ailenizin evine yakın mi ?
Hafta içi gidip ailenizde kalabilirsiniz artık toplu taşımayı bunyenizin kaldramadigini soylersiniz gerekçe olarak.
Ayrıca robot süpürgeyi ucuzunu secmissiniz bence gayet tutumlu birisiniz.
Ev hanımları bile alıyor artık robot süpürge gayet normal bu artık.
Bence hemen verin siparişi.
Ayrıca ev işlerine yardım diye bir şey yok iş bölümü vardir ev işlerini yuklenmeyin kesinlikle.
Sizi çok sindirmis bu kadar sinmeyin korkmayın hayattan.

Benim bir arkadasim ise arabayla gidecekse sabah ciddi erken gidip, aksam da aksam trafigi sakinleyince donus yapiyor, 10 saat falan kaliyor ofiste sanirim, yine de trafik cilesinden daha iyi diyor.
ancak benim oturduğum yer itibariyle araba epey yakın oluyor işe gidip gelmek için, toplu taşıma ters kalıyor

verdiği vaatler böyle değildi, hiç böyle olacağını düşünmemiştim
Vaade değil icraate baksaydınız farkederdiniz.Mesela şart koşması, sanki siz ona mecbursunuz da onun canı ve keyfi isterse, ancak şartlari kabul edilirse sizinle evlenebileceği mesajı taşır."Hösst ne şartı" diyemediniz mi ? "Başüstüne Haşmetlim,sen nasıl istersen,yeterki benimle evlen" mi dediniz.

Arabaya varana kadar eşinizle çok ciddi problemleriniz var bence. Şimdiki adamlar niye böyle piremses ya 😒 pohpohlamayın şunları.

Vaade değil icraate baksaydınız farkederdiniz.Mesela şart koşması, sanki siz ona mecbursunuz da onun canı ve keyfi isterse, ancak şartlari kabul edilirse sizinle evlenebileceği mesajı taşır."Hösst ne şartı" diyemediniz mi ? "Başüstüne Haşmetlim,sen nasıl istersen,yeterki benimle evlen" mi dediniz.
ev konusunu babama s
ev konusunu babama sormuştum, artık evleneceğimize ikna olunca kira ödemeyin bari demişti

Nasıl bu kadar kendinizden ödün veriyorsunuz anlamış değilim. Çalışıyorsunuz maddi gücünüz var ama yaşadığınız hayata bakin.
Ailem ne der, elalem ne der diye düşünüp en güzel yıllarınızı mahvetmeyin.

Bu olay sadece araba mevzusu değil malesef. Size değer vermiyor, umrunda değil sizin 4 vasıta değiştirmeniz yorulmaniz. Sürekli boşan araba alamıyorsam demesi o kadar irrite edici ki. Kaybetme korkusu yok, nasılsa gitmeyecek diye düşünüyor aklına geldikçe söylüyor.
Aracınızı alın ama annenizin veya babanızın üstüne alın. Boşanma gibi bir durumda hak talep edemesin.

Arkadaşlar merhaba, ben evleneli henüz bir yıl olmadı. Evlenmeden önce eşim bana şu an oturduğumuz evde oturmayı şart koştu (kendi evi olduğu için ve ev ailesine yakın) Benim iş yerime uzak, 4 araç değiştiriyorum. Ancak eşim zaten araba alacağız demişti. Benim ülke koşullarına göre iyi bir maaşım var, eşimin maaşı benden de iyi. Ancak her araba konusu açıldığında kavga ediyoruz, sonunda konu hep boşanmaya kadar geliyor eşim tarafından. Boşa o zaman ben sana araba alamıyorum diyor. Ben ilk arabamız olacağı için güzel bir araba almak istiyorum ve gerçekten artık toplu taşımadan bıktım usandım. Bana hiç anlayış göstermiyor. Ben düğün takılarının hepsini vermeye ve kredi ödemeye razı oldum ancak kendisi biraz olsun ekstra peşinat çıkartmıyor. Bana karşı bu kadar merhametsiz olması beni çok soğuttu, her seferinde konuyu boşanmaya getirmesinden nefret ettim. Açıkçası ayrılmaya kalksam hem ailem perişan olacak hem de beni suçlayacaklar, çünkü bana çok uygun gördükleri bir kişi değildi. Tek başıma da tüm külfeti üstlenip almak istemiyorum çünkü evlilik içinde edinilen mal ortak, para konusunda eşime bu tavırlarından dolayı güvenim kalmadı. Onu seviyorum ama onun beni sevdiğine inancım da kalmadı, bu sabah robot süpürge almak istediğimi söyledim, o da 8 bin lira, başladı böyle para harcarsan nasıl araba alırız, lüks tüketim yapan bir insan da değilim, kafayı yiyeceğim, çok doldum, ağlayarak yazıyorum. ne yapmalıyım
Ayrılmaya kalksanız aileniz neden perişan olacak işinize yakın yerden ev tutsun kocanız ya da araba alsın kimsenin kolesi olmayın yapmasaydin derler ilerde

artık tek düşüncem kendisi kullanmayacak diye para gitmemesi için benim araba almamı istemiyor, resmen yine gitti küstü
Merak ettiğim için soruyorum, bu kadar trip atan erkeği nasıl çekiyorsunuz. Trip atmak,naz yapmak hani kadına hastır ya. İnsan soğur saygı duyamaz bir süre sonra.

Gerçekten aynen öyle. Geçen hafta arabayla gittiğim gün mesaiden 6 da çıktım. Çıkarken trafiğe baktım 1.30 dk gösteriyordu hedefe. Sonra başka işlerim çıktı arabayla çıkışım 6.30u buldu trafiğe baktım 1 saate düşmüş. Yani 6 da ciksaydim boş yere trafikte beklicektim. Ertesi gün hemen metroma kostum 🤣 biniş iniş saatin belli enazindan

Kocanızın umrunda değilsiniz üzgünüm.
Baştan ev şartı koşması bile büyük bir açık aslinda. Hadi ev kendinin diye ısrar etti, düğün sonrası araba için size söyletmeden ilk fırsatta adım atmalıydı.
Kendi evden çalışırken karısını 4 vesait ise gönderen adama koca dedem, zerre saygıda duymam.
Aileniz de boşanma durumunda perişan falan olmaz. Bu tamamen bosanmamak için bahane.
Boşanmayacaksaniz çocuk yapmayın bari. Onu da istediğiniz gibi büyütemezsiniz.

Arkadaşlar merhaba, ben evleneli henüz bir yıl olmadı. Evlenmeden önce eşim bana şu an oturduğumuz evde oturmayı şart koştu (kendi evi olduğu için ve ev ailesine yakın) Benim iş yerime uzak, 4 araç değiştiriyorum. Ancak eşim zaten araba alacağız demişti. Benim ülke koşullarına göre iyi bir maaşım var, eşimin maaşı benden de iyi. Ancak her araba konusu açıldığında kavga ediyoruz, sonunda konu hep boşanmaya kadar geliyor eşim tarafından. Boşa o zaman ben sana araba alamıyorum diyor. Ben ilk arabamız olacağı için güzel bir araba almak istiyorum ve gerçekten artık toplu taşımadan bıktım usandım. Bana hiç anlayış göstermiyor. Ben düğün takılarının hepsini vermeye ve kredi ödemeye razı oldum ancak kendisi biraz olsun ekstra peşinat çıkartmıyor. Bana karşı bu kadar merhametsiz olması beni çok soğuttu, her seferinde konuyu boşanmaya getirmesinden nefret ettim. Açıkçası ayrılmaya kalksam hem ailem perişan olacak hem de beni suçlayacaklar, çünkü bana çok uygun gördükleri bir kişi değildi. Tek başıma da tüm külfeti üstlenip almak istemiyorum çünkü evlilik içinde edinilen mal ortak, para konusunda eşime bu tavırlarından dolayı güvenim kalmadı. Onu seviyorum ama onun beni sevdiğine inancım da kalmadı, bu sabah robot süpürge almak istediğimi söyledim, o da 8 bin lira, başladı böyle para harcarsan nasıl araba alırız, lüks tüketim yapan bir insan da değilim, kafayı yiyeceğim, çok doldum, ağlayarak yazıyorum. ne yapmalıyım
İşe gitmek için 4 araç değiştirecek olsaydım, direk işimin dibinde ev tutar oraya taşınırdım. Ben gelmem diyen koca gelmesin. Koca memnun etmeye gelmedik dünyaya. Araba almıyorsa işinize yakın bir eve taşınmak istediğinizi söyleyin..muhtemelen anasından ayrılmamak için alacaktır o arabayı.

İşe gitmek için 4 araç değiştirecek olsaydım, direk işimin dibinde ev tutar oraya taşınırdım. Ben gelmem diyen koca gelmesin. Koca memnun etmeye gelmedik dünyaya. Araba almıyorsa işinize yakın bir eve taşınmak istediğinizi söyleyin..muhtemelen anasından ayrılmamak için alacaktır o arabayı.
bunu da söyledim ama kabul etmiyor

Evlilik böyle bir şey değil. Taraflar sen şu kadar koydun ben bunu aldım diye birbirinin gözüne sokmamalı. Kimin imkanı varsa arabayı o alır. Kimin evi varsa orada oturulur. Bana bunların hesabını tutmak çok ayıp geliyor. Sürekli para muhabbeti olacaksa niye evlenelim?

Evlenmeden önce arabam vardı,evlendik ailemizin arabası oldu. Ruhsat kimin üzerine ne önemi var ki? Sonra ikinci arabayı aldık,o da ikimizin oldu ama parasını sadece eşim verdi. Benim arabam bu deseydi bir gün yüzüne bakmazdım. Ya da boşanırken yarısı benim olacak diye düşünüyorsam o evliliğe devam etmezdim. Düğünde altın takıldı,benim evlilik öncesi de 141 gram altınım vardı,hepsini bozdurup ev peşinatı yaptık, ev ailemizin evi oldu,senin benim diye yaklaşımlar varsa o evlilik bitmeli arkadaşım.

Back