Tokalar oluyor ama sanırım alma imkanınız olmayabilir. Kendinizi suçlamayın bit temiz saça gelir diye duymuştum. Çocuklardan etraftan bulaşmıştır illaki. Biri gaz dökün demiş annemlerede öyle yaparlarmış köyde ama annem zehirlenmis bu yuzden çocukken. Yani tehlikeli olabilir.Elimde lazım olursa kullanırız diye aldığım bir ilaç vardı geçmişten, onu kullanacağım. Başkasını bulma ya da seçme şansım yok maalesef. Gördüklerimi de ayikliyorum uyumasını fırsat bilerek.. ihmal mi ettim diye çok üzüldüm ve kötü hissettim ama dikkat de ediyorum çocuklarıma..
Zeytinyagi ve limon yapabilirim, çok sağ olun.. Saça da fayda sağlar hem, teşekkür ederim öneriniz için.. Gaz, kızımın cildi hassas oldugundan içime sinmezTokalar oluyor ama sanırım alma imkanınız olmayabilir. Kendinizi suçlamayın bit temiz saça gelir diye duymuştum. Çocuklardan etraftan bulaşmıştır illaki. Biri gaz dökün demiş annemlerede öyle yaparlarmış köyde ama annem zehirlenmis bu yuzden çocukken. Yani tehlikeli olabilir.
Zeytinyağı ve limonu karıştırıp bir gece saçta bekletip durulamakta etkili olabiliyormuş elinizde varsa deneyin bı umarım işe yarar.
Çok teşekkürler öncelikle.. Görseniz ne kadar üzüldüm saçlarında görünce. Deterjan cildi hassas diye belki yapmayabilirim ama vazelin i denerim.. sirkeleri de düşürüyor değil mi? bundan sonra da ara ara kontrol edeceğim öyle bir durum var mı diye..Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.. benim kızımda geçen sene okulda bitlen işti bit şampuanları falan fayda etmedi sürekli çoğaldı. Bende internetten öğrendim saçını bulaşık deterjanıyla yıkadım biraz öyle beklettim. Banyodan sonra saç diplerine vazelin sürdüm bit tarağıyla yukardan aşağıya taradım ne varsa saçtan kaydı geldi zaten. Bunu okul tatilken evde sürekli yaptım 3 günde temizlendi çok şükür.
Yeterli olur tabii, saçlarınızı bit tarağıyla da tarayın, çocuğunuz sizinle daha çok temasta olduğundan bulaşma ihtimali yüksek, bu sebeple önlem almanız da yarar var, tekrar geçmiş olsunÖncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, çok sağ olun.. dediğiniz şeyleri yapmaya çalışacağım.. Ben saçlarımı hiç boyamadim, boyama imkanım da yok şimdi ama bulaşma ihtimaline karsilik kendim de elimdeki şampuandan kullansam yeterli olmaz mı acaba belli aralıklarla?
Gaz sürmeyin, henüz çocuğunuz küçük sanırım, derisi de hassas ise gaz cildi tahriş eder ve iltihaplanmasına neden olur, bit şampuanından başka bir şey kullanmayın çocuğunuzda.Cok teşekkür ederim.. Gaz zarar vermez mi acaba, saç derisi hassas kızımın
Zeytinyagi ve limon yapabilirim, çok sağ olun.. Saça da fayda sağlar hem, teşekkür ederim öneriniz için.. Gaz, kızımın cildi hassas oldugundan içime sinmez
Umarım işe yararZeytinyagi ve limon yapabilirim, çok sağ olun.. Saça da fayda sağlar hem, teşekkür ederim öneriniz için.. Gaz, kızımın cildi hassas oldugundan içime sinmez
Gazi sulandırıp ufak biryerde deneyebilirsiniz eskiler bu şekilde çözüm bulurmus öyle aklıma geldiCok teşekkür ederim.. Gaz zarar vermez mi acaba, saç derisi hassas kızımın
Evet çocuklarla geçmiştir. Bir de malum deprem bölgesinde temizlik biraz sıkıntı oldu bulaşması çok olası. Temizledikten sonra bit tokası bulabilirseniz kızınıza kullanın. Şampuanı haftada 3 kez kullanın sonra kendi düzenine geçene kadar ayda bir kullanin.Merhabalar, evimiz depremde hasar görünce köye geldik ve aylardır buradayız. Bugün Kızımın saçında bit olduğunu fark ettim, uyku öncesi kızım durduğu kadar sirkeleri ayikladim ama bir süre sonra uykusu bastırdı ve çok huysuzlandi ve uyutmam gerekiyor, uyuduktan sonra devam edeceğim ayiklamaya. Deprem bölgesinde olduğumuz için ilaç erişim sorunumuz var, elimde bir kenarda dursun diye edindiğim ilacımizi kullanacağım ve sürekli ayiklamaya çalışacağım saçlarını.Sizlerin önerileri neler olur, görünce onca sorunun arasında canım sıkıldı.. Köy yeri diye zaman zaman kalabalık oluyor, kızım da küçük diye zaman zaman çoluk çocuk zaman geciriyorlar birlikte, bu şekilde mi geçmiştir?
Evet çocuklarla geçmiştir. Bir de malum deprem bölgesinde temizlik biraz sıkıntı oldu bulaşması çok olası. Temizledikten sonra bit tokası bulabilirseniz kızınıza kullanın. Şampuanı haftada 3 kez kullanın sonra kendi düzenine geçene kadar ayda bir kullanin.
Çok teşekkürler, bulmaya çalışacağım bakayım çünkü nereden geçtiğini anlayamadım bile.. bi temizleyeyim, sonrası için önlem alacağım sürekliEvet çocuklarla geçmiştir. Bir de malum deprem bölgesinde temizlik biraz sıkıntı oldu bulaşması çok olası. Temizledikten sonra bit tokası bulabilirseniz kızınıza kullanın. Şampuanı haftada 3 kez kullanın sonra kendi düzenine geçene kadar ayda bir kullanin.
Cildi hassas diye denemek istemiyorum inanın, yoksa bu yöntemi biliyorumGazi sulandırıp ufak biryerde deneyebilirsiniz eskiler bu şekilde çözüm bulurmus öyle aklıma geldi
Edinmeye çalışacagim bakayım teşekür ederimSaçını zeytinyağına bulayın. Streç film naylon poşet gibi bir şeyle de biraz sıkı hava almayacak şekilde sarın. Bir diğer alternatif de yazıldığı gibi gazyağı yani tiner. Kesin çözüm. Ayrıca lavanta yağı kovucudur, çocuğunuzun ensesine damlatabilirsiniz tekrar bulaşmaması için.
Bizlere küçükken bulaştığı zaman annem ilacı sürer tarakla tarar ama sürekli sirkeleri de takip edip ayıklardı..benim merak ettiğim, bu ilaç sirkeleri de atıyor mu saçtan, çünkü kendime de uygulayacağım her ihtimale karşı ama sanki biri kontrol etmeden gitmez gibime geliyor..Kuzum sakın zeytinyağı deneme. Aynısını annem denemişti hiç faydası olmamıştı. Saçtan çıkarması da çok eziyetli. Sakın yağ sürme. Sadece sık sık saçlarını tara. Özellikle bit tarağı denilen tarakla tararsan çok iyi olur o bitleri ve yumurtalarını saçtan çok güzel topluyor. Zeytinyağ limon yağlarla bayram edebilir bitler.
Bulunduğunuz yerdeki eczaneyle görüşün, onlar eczacıların depolarıyla görüşüp bit şampuanı ve tarağı getirirler. İnternetten de satın alabilirsiniz şampuanı pttye getirirler kargoyu.
Gaz kullanmam zaten, kızım küçük ve derisi hassas, riske atmamYeterli olur tabii, saçlarınızı bit tarağıyla da tarayın, çocuğunuz sizinle daha çok temasta olduğundan bulaşma ihtimali yüksek, bu sebeple önlem almanız da yarar var, tekrar geçmiş olsun
Gaz sürmeyin, henüz çocuğunuz küçük sanırım, derisi de hassas ise gaz cildi tahriş eder ve iltihaplanmasına neden olur, bit şampuanından başka bir şey kullanmayın çocuğunuzda.
Bizlere küçükken bulaştığı zaman annem ilacı sürer tarakla tarar ama sürekli sirkeleri de takip edip ayıklar öyle kurtulurduk..Benim merak ettiğim, bu ilaç sirkeleri de atıyor mu saçtan, çünkü kendime de uygulayacağım her ihtimale karşı ama sanki biri kontrol etmeden gitmez gibime geliyorYeterli olur tabii, saçlarınızı bit tarağıyla da tarayın, çocuğunuz sizinle daha çok temasta olduğundan bulaşma ihtimali yüksek, bu sebeple önlem almanız da yarar var, tekrar geçmiş olsun
Gaz sürmeyin, henüz çocuğunuz küçük sanırım, derisi de hassas ise gaz cildi tahriş eder ve iltihaplanmasına neden olur, bit şampuanından başka bir şey kullanmayın çocuğunuzda.
Üzerinde yazıyordur ama sirkelere de etkilidir yine de mutlaka bit tarağıyla tarayın saçlarınızı, bit biraz daha iri ama sirkeler çok küçük o pis meretler saça öyle bir yapışıyor ki bazen birkaç günde kurtulmak mümkün olmuyor, o yüzden saçlarınızı ıslatıp tarayın, saçlarınızı kontrol edebilecek birisi varsa size de bir baksın.Bizlere küçükken bulaştığı zaman annem ilacı sürer tarakla tarar ama sürekli sirkeleri de takip edip ayıklar öyle kurtulurduk..Benim merak ettiğim, bu ilaç sirkeleri de atıyor mu saçtan, çünkü kendime de uygulayacağım her ihtimale karşı ama sanki biri kontrol etmeden gitmez gibime geliyor