• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bitkisel Şampuanların Hepsi Çöpe!!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
zaten 25 yaşından sonra saç dökülmesi hızlanır bu biyolojik bi gerçek,ben 16 yasındayken fişmekan şampuanı kullanıyodum saclarım nasıl gürdü ona dönüş yapayım demek yanlış bi yaklasım olur bence,market şampuanlarının zararlarına inanıyorum bu yüzden onları kullanmıyorum ben eczaneden ''Ducray anaphase'' isimli bi şampuan alıyorum 2 yıldır onu kullanıyorum bi sorunum yok hatta benim saçlarım belimi geçiyo kalçamın üstünde okadar uzun ve röfleli,ama gayet sağlıklı arada birde zeytşnyağı ile bakım yapıyorum sorun yok,evet sacı kurutan ürünler market sampuanları kadar nemlendirmiyo bu doğru ama ben sadece diplerine masaj yaparak uyguluyorum ve sonrasında sac kremı kullanınca bende bi sorun yaratmadı

ayrıca bu aylarda herkesin saçları dökülüyo bu ayları baz alarak yorum yapmak yanlıs olur
saç dökülmesinin ana sebebi saç derisindeki kan dolasımı bozuklugudur,bi arkadasımız demiş duştan sonra kafam cok kaşınıyo bu kan dolasımının hızlandıgını gosterır zarar yerıne yarar sagladıgının bi göstergesidir

Son düzenleyen: Moderatör:
zaten 25 yaşından sonra saç dökülmesi hızlanır bu biyolojik bi gerçek,ben 16 yasındayken fişmekan şampuanı kullanıyodum saclarım nasıl gürdü ona dönüş yapayım demek yanlış bi yaklasım olur bence,market şampuanlarının zararlarına inanıyorum bu yüzden onları kullanmıyorum ben eczaneden ''Ducray anaphase'' isimli bi şampuan alıyorum 2 yıldır onu kullanıyorum bi sorunum yok hatta benim saçlarım belimi geçiyo kalçamın üstünde okadar uzun ve röfleli,ama gayet sağlıklı arada birde zeytşnyağı ile bakım yapıyorum sorun yok,evet sacı kurutan ürünler market sampuanları kadar nemlendirmiyo bu doğru ama ben sadece diplerine masaj yaparak uyguluyorum ve sonrasında sac kremı kullanınca bende bi sorun yaratmadı

ayrıca bu aylarda herkesin saçları dökülüyo bu ayları baz alarak yorum yapmak yanlıs olur
saç dökülmesinin ana sebebi saç derisindeki kan dolasımı bozuklugudur,bi arkadasımız demiş duştan sonra kafam cok kaşınıyo bu kan dolasımının hızlandıgını gosterır zarar yerıne yarar sagladıgının bi göstergesidir[/QUOTE

işte sorunumuzda bu diplerine masaj bizde yapa yapa kuruttuk yaralar çıktı ve zamanla yağmur gibi dökülmeye yol açtı saçımızın yıpranması sönük durması değil konu zaten diplerimizin bu duruma gelmesi kuruması.bilmem anlatabiliyormuyum.

zaten tresan bitkisel bi şampuan değil içindekiler kısmını okursanız anlarsanız sadece içinde ısırgan var market şampuanlarından farklı olarak

işte sorunumuzda bu diplerine masaj bizde yapa yapa kuruttuk yaralar çıktı ve zamanla yağmur gibi dökülmeye yol açtı saçımızın yıpranması sönük durması değil konu zaten diplerimizin bu duruma gelmesi kuruması.bilmem anlatabiliyormuyum.

bende dökülmeden bahsediyorum cnm zaten benımde 2 sene once cok dokuluyordu telaslandım doktorum sampuan onerdı ama kullanım hatası olmasın dıkkat et dedı, cunku doktor bana masajı parmak uclarıyla asla tırnakla degıl ve hafif dokunuslarla yapmam gerektıgını ve bu sürenin 30 saniye ile sınırlandırılmasının dogru olacagını soylemıstı,sampuan etkısını gostersın diye sac diplerini kazımana gerek yok hafif bi masajdan sonra 5 dakika kadar sacında beklet sampuanı demişti,aynen dediğini uyguluyorum saç derisi sorunumda olmadı kepek bile yok,dökülmede normal seviyesinde

zaten tresan bitkisel bi şampuan değil içindekiler kısmını okursanız anlarsanız sadece içinde ısırgan var market şampuanlarından farklı olarak

Tresan eski tresan değil bence.Yaklaşık 10 yıl öncesine dönersek o zmnlar kokusu böyle değildi.Geçenlerde aldım ve çok şaşırdım sahtemidir nedir diye.Zaten fayda etmedi ben de elidora geçtim.En azından saçlarım kafama yapışmıyo,kazık gibi olmuyo,mis gibi kokuyo.En önemlisi de aynaya baktığımda kendimi hasta gibi hissetmiyorum,moralim bozulmuyozemuszemus

Son düzenleme:
ay sanki kendimi okudum yorumlarınızda :))

bu bitkisel şampuanlara servet ödedim resmen :) bioxcin şampuan ve serumundan kullandım kutu kutu.. sanki başlarda dökülmeye iyi geldi, bir süre sonra feci şekilde dökmeye başladı.. ben de normal şampuanlara geçeyim dedim ve gliss in her rengini kullandım, ama o da mahvetti saçlarımı..

sonra burda bir kaç arkadaşın yorumları ile ve fiyatının pahalı olması nedeniyle (sanki her pahalı olan şey kaliteliymiş gibi) organix kullanmaya başladım.. ve iyi etki etsin diye tam setini aldım, şampuan, saç kremi, losyon ve sprey.. turuncu olan kutu yani dalgalı saçlar için olan...

dalgalı saçlar kuru saçlardır ya, bu daha da kuruttu saçımı.. avuç avuç dökülüyo şimdi..

şimdi hangi şampuanı kullanmalıyım acaba, karar veremiyorum.. :((

bir saç dökülmesi aldı başını gidiyor valla allah sonumuzu hayresin,kesinlikle pahalı şampuanlar zarar vermiyor diye bişey yok asıl benim başıma ne geldiyse pahalı bitkisel şampuanlardan geldi.

Pahalı dediğiniz bitkisel şampuanı ile hangi ürünü kastediyorsunuz bilemiyorum ama ben yaklaşık 1 yıldır DEFNE GARLI şampuan ve saç kremi kullanıyorum ayrıca şampuanımın içine çam terabenti koyuyorum az bir miktarda.Çok ince telli ve seyrek saçım olmasına rağmen bu şampuan ve saç kremi cidden gözle görülür hacim ve parlaklık veriyor.Tek şampuanı saçımı çok kurutuyor ama saç kremi ile birlikte harika oluyor.Yani ben çok memnunum.Şampuan defne ve zeytinyağı içeriyor bence deneyin derim.
Eğer vaktiniz olur üşenmessenizde saçınızı duruladıktan sonra defne ve ısırgan suyu ile durular ve onu saçınızda bırakırsanız bu da saçı çok parlak yapıyor bayanlar :jeyyar:

Ayrıca bu fiyat olarakta çok uygun yani 450 ml şampuan 11tl, saç kremide baya büyük oda 12 tl :teytey:

ay sanki kendimi okudum yorumlarınızda :))

bu bitkisel şampuanlara servet ödedim resmen :) bioxcin şampuan ve serumundan kullandım kutu kutu.. sanki başlarda dökülmeye iyi geldi, bir süre sonra feci şekilde dökmeye başladı.. ben de normal şampuanlara geçeyim dedim ve gliss in her rengini kullandım, ama o da mahvetti saçlarımı..

sonra burda bir kaç arkadaşın yorumları ile ve fiyatının pahalı olması nedeniyle (sanki her pahalı olan şey kaliteliymiş gibi) organix kullanmaya başladım.. ve iyi etki etsin diye tam setini aldım, şampuan, saç kremi, losyon ve sprey.. turuncu olan kutu yani dalgalı saçlar için olan...

dalgalı saçlar kuru saçlardır ya, bu daha da kuruttu saçımı.. avuç avuç dökülüyo şimdi..

şimdi hangi şampuanı kullanmalıyım acaba, karar veremiyorum.. :((

bende karar veremedim canım ama bitkisellerden çok gözüm korkttu

Pahalı dediğiniz bitkisel şampuanı ile hangi ürünü kastediyorsunuz bilemiyorum ama ben yaklaşık 1 yıldır DEFNE GARLI şampuan ve saç kremi kullanıyorum ayrıca şampuanımın içine çam terabenti koyuyorum az bir miktarda.Çok ince telli ve seyrek saçım olmasına rağmen bu şampuan ve saç kremi cidden gözle görülür hacim ve parlaklık veriyor.Tek şampuanı saçımı çok kurutuyor ama saç kremi ile birlikte harika oluyor.Yani ben çok memnunum.Şampuan defne ve zeytinyağı içeriyor bence deneyin derim.
Eğer vaktiniz olur üşenmessenizde saçınızı duruladıktan sonra defne ve ısırgan suyu ile durular ve onu saçınızda bırakırsanız bu da saçı çok parlak yapıyor bayanlar :jeyyar:
sanırım senin saç dökülme problemin yok defnegarlı zeytinyağlı şampuanı bende kullandım tamam saça dolgunluk veriyo ama benim amacım dolgunluk vermesi değilki saçımın dipleri tortularla sivilcelerle dolduktan sonra kaşımaktan kendimi alamadıktan sonra ve buda dökülmesini daha çok tetikledikten sonra ben napımki dolgunluğu yanlış anlama lütfen sözlerimi ama nasıl olursa olsun bitkisel şampuanmı aslaaaaaaaaa..........

ben bioxin kullanıyodum, başka şampuanlara döndüm blendax, seba med, bioblas, elsev gibi ama ne varki tekrar bioxine döndüm şuan onu kullanıyorum tekrar

of şu sıralar ben de şampuan sorunu yaşıyorum.ne kullanacağımı şaşırmış durumdayım.son üç yıldır bitkisel şampuanlara geçtim çünkü saçlarım yaptırdığım boya işlemi sonrası çok dökülmüştü.çare olur diye bitkisel şampuan kullanmaya başladım.önce bioxcin kullandım bir yıl kadar.ne zararını gördüm ne yararını.sonra bu forumda tresanla tanıştım.onu kullanmaya başladım.aynen o da ne yarar sağladı bana ne de zarar.sonra bir dönem daha sıkı bir saç dökülmesi yaşayınca can havliyle dfn garlıyı aldım.şampuan + kremini.ama o saçlarımı hakikatten mahvetti bu sefer.herkesin öve öve bitiremediği ve son umudum şampuan saçlarımı rezil edip bıraktı.e ben ne kullanayım şimdi?inanın banyoya girmek istemiyorum çünkü kafama ne kullanayım bilemiyorum.şampuanım yok.acaba organicum mu alsam.bu forumda şimdi de onu duydum.o iyi gelir mi acaba?gerçi başka seçeneğim de kalmadı ki..şampuansız oturamayacağıma göre şimdi de mecburen onu alıp deniycem.belki o deva olur bana.o da olmazsa ne yapıcam ne kullanıcam o zaman bilemiyorum.

pinpino dikkat ettim hep bitkisellerden gitmişsin sende yazılarımızı okudunsa bizlerde bitkisel şampuanlarla saçlarımızı kuruttuk yaralar çıkardık ve şimdi doktorun verdiği kepek şampuanlarımı kullanıyorum ama saçlarım zaten röfleli acayip oldular son zamanlarda çünkü kafam 5 aydır şampuan yüzü görmedi hep kepek şampuanları kullandım şimdi bu şampuanlarım bitsin pantene yada gliss alıcam pahalı şampuanlara para verme bizim sonumuz belli bu arada ben 15 ay organıcum kullanmıştım.

ela organicum sana iyi geldi mi? saçlarımın dökülmesini durdurucak vbe yeni saç oluşumunu destekleyecek bir şampuan arıyorum.bu da kozmetik şampuanlarla olmaz gibi.burada sarmısaklı şampuanı da okudum.onu mu denesem acaba? yoksa organicum mu alsam karar veremedim.şu dfn garlı şampuanı acilen değiştirmeliyim çünkü.bir de diğer forumda okuduğum zeytinyağı sarmısak onu yapıcam.ama en önemlisi doğru şampuanı bulmam.çünkü saçlarım yeterince zarar gördü maalesef.

bana organıcum ilk zamanlar iyi izlenimi verdi sonra saç diplerim kurudu ama öyle böyle değil elimi kafa derime götüremez oldum tortular yaralar çıktı bitkisel ya maf etti kafa derimi onunla birlikte dökülmem zaten vardı daha çok arttı kullandığım dönemi anlatıyorum yani bitkisel diyip o kadar paralar döktüm daha çok döktü ve pirdolin verdi doktor kafamdakiler arınıyor farkındayım ama kururluk geçmedi eskiden kullandığım pantene dönücem inan şampuanların saç dökülmemesinde hiçbir etkisi yok ,ammaa saç dökülmesinde büyük payları oluyor ,eskiden bitkisel şampuanlar mı vardı ne güzeldi saçlarım ah ahhh

doğru söylüyorsun eskiden ben de schauma kullanırdım.sonradan sardım bu bitkisellere.sarmısaklı şampuan hakkında ne düşünüyorsun?burada kullananlar saç çıkardı falan demişler?

kullanmadığım bir ürün hakkında yorum yapmam yalnış olur canım ama ben bir ara şampuanımın içine sarımsak rendeledim öyle yıkadım ama 10 gün sonra çok ağırlaştı kullananmadım.eğer yeni saç oluşumun fazlaca olmasını istiyorsan git eczaneden ya çino al canım çünkü ben priorin içtim bir dönem saç dökülmemei kesmedi ama bir sürü saç çıkardı ya da biotin al bunlar saçlara çok faydalı bende medobiotin alıcam düşünüyorum ama benim allahtan açılmam yok şükür diyorum onada birde derilerimi onarsam ve saçlarım eski gürlüğüne ulaşsa ve dökülmelerim tamemen yok olsa off of benden mutlusu olmucak :)))

Back
X