Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Büyük çiçeklerimi çekmedim. Profilimde var hepsi.
Kırmızı minik tomurcuklu olan tek saksıydı yaprakları küçücük kalıp dökülmüştü,ben ondan çoğalttım bir sürü 8 saksı oldu ve sonunda iri yapraklı bir güzel oldu.Anneme verdiğimin gövdesi daha büyük yaprakları daha küçük sık oldu.(Ben kalonşo sanıyordum ama artık olmadığını düşünüyorum,crasuala olabilir. Adını bilen yazarsa mutlu olurum)
Sıklamenimin ilk halini atıcam,normalde bu mevsimde uykuya geçer tüm yapraklarını döker ki çoğunu döktü zaten ama ben sulamaya gübre vermeye devam ettim ve sonuç yeni yapraklar çıktı eylül gibi canlanır aslında.
Menekşemin moru vardı öldü kökü çürümüş.Mor telgraf çiçeğim minik pembe çiçekler açıyor sabahları,akşam kapanıyor çiçekleri. Yaprakları daha güzel bir mor ama fotoğrafda böyle soluk çıkmış.
Kokulu karanfilim.Aloveram ve yavruları

Eklentiler

• IMG_20210514_162045362_2.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Kocam sümbül hediye almıstı kurudu soğanı iyiydi diktim ama cıkmadı hala çikmiyacak galiba

Ben kalanşo sanıyorum hala.
Sıklamenin tohum verince napıyorsun

Sukulentlerden mi bahsediyorsunuz

Alıntıda kalmış evet sukulent için

Yaprağı kurudu biraz kuruyan yerleri kestim geri kalan yerleride başladı kurumaya bakalım o saksıda bekleticem

Bunuda bimden almiştik yerini sevdi galiba ışığa doğru uzadi Eki Görüntüle 2849165

Kalp kalbe karşı çiçeği mi bu acaba bi yerde görmüştüm

Sıklamenim böyleydi ilk hali,sonra daha da coşmuştu çekmemişim.Yaprağı yok denecek kadar az kalmıştı ve tekrat çıktı işte.
Mor telgrafın çiçeği de böyle,nornalde sarmaşık türü ama ben uçlarından budayıp dibine tekrar dikiyorum

Ben kalanşo sanıyorum hala.
Sıklamenin tohum verince napıyorsun

Ben sıklemeni iki defa çürüttüm yani kuruttum nego dedi uykuya geçiyomuş diye. Yanlış yerde tutmuşum sanırım aşırı güneş vurmaya başladı cama cam onu yakıyormuş meğer başka yere aldım sararması durdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…