Bitişi gormek..

canım ben 2 sene vajinismustum. 2 sene hiç beraberlik olmadı. birbirimizi deli gibi sevmemize rağmen sürekli kavga ederdik. yazdıklarını çok iyi anlıyorum. biz doktor doktor gezdik ve çok şükür 7 ay önce tedavim bitti 2 ayda iyileştim. tamamen iyileştim. peki hiç doktora gidip tedavi denedin mi? bu hastalık her kadında farklı. bazısı çabuk atlatır bazısı ise doktor yardımına ihtiyaç duyar ve biraz zor atlatır. ben de böyleydim. ağır hasta dediler bana. iyileşmem imkansıza yakınken 2 ayda iyileştim. eşin ilişkiye giremediği için kendi kafasında çareyi yanlış yerlerde aramış. bence ikiniz de bir evlilik terapistine, vajinismus tedavi merkezlerine gidin. orada psikolojik destek de veriyorlar. bebeğin de var. eşine bir şans ver çünkü henüz doğru düzgün beraber olamıyorsunuz ve inan bana tedavini olurken o da seni anlayacak. eşim de bana psikolojik şiddet uygular sonra ağlayarak özür diler, elimde değil affet derdi. çoook sancılı süreçler yaşadık. kesinlikle eşini karşına al sakince konuş ve bir doktora gidin. o seni anlayacak sen de onu anlayacaksın emin ol.

Kendisinin psikolojik sorunlari var buna eminim zaten. Ama psikologlari deli doktoru olarak gordugu icin benim gitmeme bile karisiyor. İlacla duzelecegine inanmiyor. Terapiste kendim gitmek istiyorum

Aldatmasini bekleme boşan diyorsunuz. Evet disaridan bakinca boyle belki. Ama ikimiz ayni memleketteniz, onun ailesi benim ailem ayni mahallede yasiyoruz. Bu hic kolay bir karar degil. Simdi diceksiniz cevreyi mi dusunuyorsun hâla ne olursa olsun dusunmekte zorundayim.

Sonucta 8 yil emek verdim bu birliktelige, cok seyden vazgectim. Sevgiliyken annem evlenme gecinemezsin bunla dediginde ssimdi severken ayrilirsam baskasiyla evlenemem demistim

cok genc evlenmissiniz,
cok genc cocuk sahibi olmussunuz,
sorunlariniz varmis evlilikte,

cok cok hizli yasamissiniz bu surecleri.

iki tarafin da yorulmasi, bunalmasi ve evlilikten sikilmasi normal.

aldatma olmus mu bilemeyiz ama esiniz bazi sinirlari gecmis belli ki.

Su an ayrilirsaniz belki birbirinizin yuzune bakabilir ve cocugunuz icin saglikli medeni bir iliski kurabilirsiniz,
son raddeye kadar evliligi surdururseniz bence cocugunuz icin daha kotu olur, ebeveynlerinden birini tamamen kaybeder, diger ebeveyni de cok saglikli olmaz.

Sizde benim dikkatimi çeken ilk şey kendi hayatınıza karşı genel bir kayıtsızlık hali içinde olmanız. İlk olarak evliliğe adım atışınızdan böyle bahsetmişsiniz. Hani sanki konu komşu vakti geldi artık dedi. Bende napıyım evleneyim madem dedim der gibisiniz. Daha sonra vajinusmus konusunda da eşiniz sizden daha çok takılmış bu konuya daha çok araştırmış etmiş, anlattığınıza göre siz hiç bedenimde ne olup bitiyor sorun ne neden zevk almıyorum/cinsellik yaşayamıyorum arayışına girip aktif olarak çözüm üretmeye çalışmamışsınız adam yeter artık diyene kadar. Ne zaman o resti çekmiş o zaman kendiniz için değil de onun için konuya el atmış ve çözebilmişsiniz. Bu bakış açısıyla şuanda da doyurucu bir cinsel hayatınız olduğunu düşünmüyorum sizin. Hatta hayattan pek keyif aldığınızı dahi düşünmüyorum. Resmen kocanızla kavga etmeye üşenir gibi bir haliniz var. Telefonunu karıştırıyorsunuz gördükleriniz sizi üzüyor kızdırıyor ama konuyla ilgili hiçbir aksiyon almıyorsunuz. Son anlattığınız küslükte kocanıza neden kalkmak için ısrar ettiğinizi, neden haklı olduğunuzu vs. açıklamak yerine geri çekilip içe dönmüşsünüzdür gibi geliyor mesela bana anlattıklarınızdan.

Hayat enerjiniz bu kadar düşükken çok genç yaşta evlenen bir erkeğin neden size karşı eski heyecanı, beğeniyi duymadığını anlamak çok zor değil. Bunları yazıyorum ama gerçekten sizi kırmak istediğimden ya da kkyı bir sinir stres atma yöntemi olarak kullandığımdan filan değil. Siz de daha gençsiniz, her konuda ne istiyorsunuz, ileride nasıl bir hayat yaşamak istiyorsunuz, nelerden zevk alırsınız, kendinizi nasıl beğenir ve takdir ederdiniz vs. Vs. bunları keşfedip kendiniz için istediklerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilecek kadar gençsiniz hem de. Ama üstünüzden şu ataleti atmanız lazım.Bir süre tamamen kendinize ve ne istediğinize odaklanarak, sevdiğiniz şeyleri keşfedip yaparak yaşayın. Önplana kendinizi koyup hayat enerjinizi canlandırın. Hem daha iyi hissedeceksiniz hem kocanızla ilişkiniz rayına oturacak bence bunu başarırsanız. Baktınız evliliğiniz yine sizi mutlu etmiyor, o zaman da kendinizi o evlilikten sorunsuzca çıkaracak içsel güce sahip olacaksınız ama önce kendinize yatırım yapmanız lazım.

Evet gece yattigimda baska secimlerle hayatim nasil olurdu diye dusunuyorum. Sanki bu hayati ben yasamiyorumda disardan izleyici gibiyim.
Ben esimle tanistigimda asiri icine kapanik disari bile cikmayan bir insandim. Onunla tanistigim gunu yeniden dogumgunum demistim. Yani benimle bilerek evlendi. Ama beni elestirmekten geri kalmiyor. Duzelmem icin baska bir cabasi yok sadece elestirisi var

cok genc evlenmissiniz,
cok genc cocuk sahibi olmussunuz,
sorunlariniz varmis evlilikte,

cok cok hizli yasamissiniz bu surecleri.

iki tarafin da yorulmasi, bunalmasi ve evlilikten sikilmasi normal.

aldatma olmus mu bilemeyiz ama esiniz bazi sinirlari gecmis belli ki.

Su an ayrilirsaniz belki birbirinizin yuzune bakabilir ve cocugunuz icin saglikli medeni bir iliski kurabilirsiniz,
son raddeye kadar evliligi surdururseniz bence cocugunuz icin daha kotu olur, ebeveynlerinden birini tamamen kaybeder, diger ebeveyni de cok saglikli olmaz.

Su an bu karari almak cok ürkütücü geliyor. Hic saglikli dusunemiyorum. Evet bir gun bosanirsak nasil olur diye kafamda kuruyorum. Ama sinir aninda bile o laflari karsisinda beni istemiyorsan boşan diyemiyorum cunku korkuyorum. Belkide sonradan pisman olmaktan korkuyorum

Su an bu karari almak cok ürkütücü geliyor. Hic saglikli dusunemiyorum. Evet bir gun bosanirsak nasil olur diye kafamda kuruyorum. Ama sinir aninda bile o laflari karsisinda beni istemiyorsan boşan diyemiyorum cunku korkuyorum. Belkide sonradan pisman olmaktan korkuyorum

Sonrayi veya onceyi dusunmeyin,

bugune odaklanin.

Cocugunuz ve siz bugun mutsuz olduktan sonra yarinin onemi var mi?

Esinizle saygiyi kaybederseniz bir daha bulamazsiniz.
Ki o yoldasiniz.

Bence guzel ayrilmaya bakin,
siz bu sekilde olumlu psikoloji ile yaklasirsaniz,
belki onun da degisimi soz konusu olabilir.

Ama dedigim gibi cok yipranmissiniz karsilikli, cok yorulmussunuz,
biraz birbirinizden uzak kalmak, ozlemek iyi de gelebilir.

Cinsel uyumsuzluk veyahut bu sekilde ilerleyen bir cinsel sorun da sizin sevginizi tuketebilir, cok normal, kimseyi suclamayin ama kabullenin.

Bence esinizden önce kendiniz için birşeyler yapın, yıllardır depresyondayım demissiniz bu konuda doktor desteği aldiniz mı? Eğer almadıysanız ilk önce bir psikloğa gidin ve yanlis anlamayin ama kendiniz için kilo verin, yaşınız çok genç ve bu kilo sizin icin çok fazla. Bedenen ve ruhen iyilesmeye bakın, hem kendiniz hem kiziniz için.

Bence esinizden önce kendiniz için birşeyler yapın, yıllardır depresyondayım demissiniz bu konuda doktor desteği aldiniz mı? Eğer almadıysanız ilk önce bir psikloğa gidin ve yanlis anlamayin ama kendiniz için kilo verin, yaşınız çok genç ve bu kilo sizin icin çok fazla. Bedenen ve ruhen iyilesmeye bakın, hem kendiniz hem kiziniz için.

Şuan buzdolabi kankam. Gece yemelerini kestim ilk etapta. Haftaya dahiliye randevum var kan tahlillerimi yaptirip diyetisyene gidicem.
İlaç tedavisi gordum aralikli. Ama evlendikten sonra ozellikle eşjmin soylemleri yuzunden yari da kestim devam etmedim

Sonrayi veya onceyi dusunmeyin,

bugune odaklanin.

Cocugunuz ve siz bugun mutsuz olduktan sonra yarinin onemi var mi?

Esinizle saygiyi kaybederseniz bir daha bulamazsiniz.
Ki o yoldasiniz.

Bence guzel ayrilmaya bakin,
siz bu sekilde olumlu psikoloji ile yaklasirsaniz,
belki onun da degisimi soz konusu olabilir.

Ama dedigim gibi cok yipranmissiniz karsilikli, cok yorulmussunuz,
biraz birbirinizden uzak kalmak, ozlemek iyi de gelebilir.

Cinsel uyumsuzluk veyahut bu sekilde ilerleyen bir cinsel sorun da sizin sevginizi tuketebilir, cok normal, kimseyi suclamayin ama kabullenin.

Maddi sikintilar ekstra etkiliyor. Psikolog,diyetisyen ve kadin doguma gitmem lazim ama devlet hastanelerinden istedigim sonucu alamiyorum. Kendi doktorlarima gidemiyorum

Şuan buzdolabi kankam. Gece yemelerini kestim ilk etapta. Haftaya dahiliye randevum var kan tahlillerimi yaptirip diyetisyene gidicem.
İlaç tedavisi gordum aralikli. Ama evlendikten sonra ozellikle eşjmin soylemleri yuzunden yari da kestim devam etmedim
Bu konuda eşinizi dinlemeyin, sağlığınız herşeyden önemli ve size emanet bir çocuk var. Sizin psikolojinizden oda etkileniyor biliyorsunuz.

Yanlış anlamayın aldatmayi eş geçerek söylüyorum ona diyecek laf yok zaten. Depresyonu yenmeden genç yaşta evlenmek çok büyük bir sorun oluşturmuş. Ne olur kırılmayın ama hayattan zevk almayan içine kapanık cinsellik istemeyen biri ile evlilik çok zor. Esiniz tam bir mankafa ve hödük... Duygularınızı anlamıyor. Bu net ama cinsellik olmadan aradaki bağ kısa sürede kopar. Cinselligi oturtmadan yapılan çocuk ilişkinizi tamamen koparmış. Bizim eşinizle sorunumuz yok. Cinsellik de düzenli ama çocuk ve bu süreçte ilişkinin düzensizlesmesi bizi çok gerdi. Kaç kez küslük ve trip çektim.

Şimdi eşinizi ikinci plana atın bir süre. Gereken terapi ve tedaviyi almaya odaklanın. İlaç gerekiyorsa düzenli olarak alın. Kendi sağlığınızı düzeltmeden önemli kararlar almayın. Eşinizle aranız düzelir mi, ona güvenebilir misiniz bilemem ama annesine muhtaç bir miniginiz var. Onunla hayatın tadını çıkarmak için ruh sağlığınızı düzeltmelisiniz. Allah yardımcınız olsun.

Ama şimdi burda bir sürü problemin arkasına saklanıp kendi eksiklerinize kendinizce haklı sebepler bulmuşsunuz...
Sırf dramla geçmiş “yaşanmışlıklar var”dediğiniz süre ...
Doğru düzgün bir karı-koca ilişkisi bağı kuramamış olmanız karşılık eksiklerinizden
Bu saatten sonra da kuramazsınız ....
Ayrılmak için aldatılmayı beklenmenize bir anlam veremedim...
Zaten bir resmî evrak dışında
bir evlilik bağını oluşturamamışsınız...
Kağıtüstü bir evliliği devam ettirmekte ısrar ederek bu hayatı kendinize eşinize çocuğunuza zindan etmememlisiniz... bunun hiçbirinize bir faydası olmayacak

sizin de eşinizle aranız kötü, ama gözünüz dışarı kayıyor mu? arkadaşlarınızla başka erkeklerle ilgili mesajlaşıyor musunuz? çocuğunuzu ve kocanızı hayatınızdan dışlayıp bekar gibi yaşama hayalleri kuruyor musunuz?
hayır.
e sorunlu bi evlilikte neden erkekler hemen böyle dışarı kayabiliyor.
herkes demiş ya enerjiniz yok, cinsellik yok vs vs. e iki taraf için de yok. neden erkek aldatmaya meylediyor da kadın etmiyor? kadın etmiş olsa erkek bir dk durur mu?

Kendisinin psikolojik sorunlari var buna eminim zaten. Ama psikologlari deli doktoru olarak gordugu icin benim gitmeme bile karisiyor. İlacla duzelecegine inanmiyor. Terapiste kendim gitmek istiyorum

kuzum terapistler eşlerin ikisini de istiyor. ikisi de gelmezse tedaviye başlamıyorlar. ama yine de sen bi git belki doktorun iyi çıkar ve eşini de ikna eder. Rabbim yardımcın olsun canım.

Sevişemediğiniz bile bir birlikteliğe niye ille çocuk ister ki insan?

Sonra da çocuk yüzünden ayrılamıyoruz... inşallah o yavrunun mutlu bir geleceği olur.

Sevişemediğiniz bile bir birlikteliğe niye ille çocuk ister ki insan?

Sonra da çocuk yüzünden ayrılamıyoruz... inşallah o yavrunun mutlu bir geleceği olur.

evliliğin ilk bir yılında sorun yaşadık. sonrasında benden yana sorunumuz yok. gebelik tehlikeli ve kanamalı geçtiği için kendisi istemedi. doğumdan sonra bebeğim uyumuyodu ve çok sık hastalanıyor. ben bir anne olarak çocuğum hastayken cinsellik düşünemiyorum. ama o düşünebiliyor.
misal bundan 3 ay önce ilk baş kızım hastalandı 1 hafta onun hastalığı sürdü. sonra ben ishal oldum 5 gün sürdü en son serumla düzeldim. ve eşim ben ishalken yattığı yerden beni ayağına çağırıp neden cinsellik olmuyor dedi. sizce bu çok mu normal?

şuan kızım 19 aylık. ama erken uyumuyor. ayarlamaya uğraştım ama yok olmuyor. akşamları 8 saat uyanık kalabiliyor. bunda benim suçum ne? uyutabiliyorsa kendisi uyutabilir. sabahta kendisi 6 da uyanıp işe gidiyor. hafta arası anca 1 yada 2 kez gecenin bir vakti oluyor bide haftasonu. ama yetmiyor hep daha fazlasını istiyor

evliliğin ilk bir yılında sorun yaşadık. sonrasında benden yana sorunumuz yok. gebelik tehlikeli ve kanamalı geçtiği için kendisi istemedi. doğumdan sonra bebeğim uyumuyodu ve çok sık hastalanıyor. ben bir anne olarak çocuğum hastayken cinsellik düşünemiyorum. ama o düşünebiliyor.
misal bundan 3 ay önce ilk baş kızım hastalandı 1 hafta onun hastalığı sürdü. sonra ben ishal oldum 5 gün sürdü en son serumla düzeldim. ve eşim ben ishalken yattığı yerden beni ayağına çağırıp neden cinsellik olmuyor dedi. sizce bu çok mu normal?

şuan kızım 19 aylık. ama erken uyumuyor. ayarlamaya uğraştım ama yok olmuyor. akşamları 8 saat uyanık kalabiliyor. bunda benim suçum ne? uyutabiliyorsa kendisi uyutabilir. sabahta kendisi 6 da uyanıp işe gidiyor. hafta arası anca 1 yada 2 kez gecenin bir vakti oluyor bide haftasonu. ama yetmiyor hep daha fazlasını istiyor
Bilmiyorum, belki de yanlış anladım. Benim demek istediğim çocuktan önce de mutlu bir yuvanız , oturmuş bir ilişkiniz yokmuş sanki.

Neyse, inşallah bundan sonra hakkınızda en hayırlı kararları alın.

Bilmiyorum, belki de yanlış anladım. Benim demek istediğim çocuktan önce de mutlu bir yuvanız , oturmuş bir ilişkiniz yokmuş sanki.

Neyse, inşallah bundan sonra hakkınızda en hayırlı kararları alın.
İlk bir sene evet vajinusmus etkisi devam etti. Ama sonrasinda cocukta isteyince bu problem ortadan kalkmisti..

Back