Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar bit konusunda yardımcı olur musunuz?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
kızlar ögretmen arkadaşımın tayın olduğu ilçede bir kaç öğrencinin saçında bit varmış.ne yapması gerekıyor...bilgileriniz varmı.... hangi ilacı kullanmalı..hem yok edici hemde minik yavrulara zarar gelmeyecek şekilde ..önerilerinizi beklıyorum..

öncelikle velilerle görüşülmeli, muhtemelen o çocukların diğer kardeşlerinde de vardır. temizliğe çok dikkat edilmeli(saçını yıkaması,yastık , havlu vs konusunda bilgilendirmeli).
bit çok çabuk bulaşır, sıra arkadaşlarına da geçme olasılığı çok yüksek.
eczanelerde uygun ilaçlar satılıyordur. alkol de sürüyorlar sanırım,ama bu sakıncalı, bu konuda uyarmalı velileri.
yanlış hatırlamıyorsam kafur diye mentol kokulu birşey var(eczanelerde), onu çocukların yakasına takıyorlar, bit bulaşmasını önlüyor(kokuya bit yaklaşmıyormuş).
öğrencilerin saçını kestirmesi,bitlerin temizlenmesini kolaylaştırır.

bir de boyalı saça bit gelmez derler, ne kadar doğru bilmiyorum. arkadaşınıza da geçme ihtimali var. çok dikkat etmeli.

ilkokulda ne bitlenirdik biz..o günleri hatırladım..:1rolleyes:
ilk 3 yıl okuldaki bu salgın yüzünden tüm sınıfı kaplardı.
annem saçlarımızı hep kısa tuttu..uzattırmadı hiç..:çok üzgünüm:
birde malum gazyağı..
onu saç diperimize sürer ince sık tarakla tarardı.dökülen bitleri de büyük bir zevkle öldürürdü..kaydirigubbakcemile
vallahi ben bide bit için bir şampuan kullandığını hatırlıyorum..şu an neler çıktığından haberim yok.

bit kaynağı olan o çocuklar temizlenmedikçe bit sorunu geçmez
arkadaşına tavsiyem bitli olan çocuklara bit şampuanı alsın
kendide kullansın,
ben çocukken hiç bitlenmedim.öğretmen olduktan sonra 24 yaşındayken biti gördüm ilk kez,

bit cok cabuk bulasir arkadasinda dedigi gibi yastik havlu tarak gibi seylerin temiz olmasi hergun yikanmasi lazim muhtelemelen arkadasinizada gecebilir gecmis olsun.

benim ögrencilerde de vardı
sampuan aldık saclarıda kısalttırdık gecti yalnız kendisi de kullanacak
bi hemşire arkadaş boyalı saca gelmez bit dedi ama bilmiyorum kullandım ben yinede

permetrin diye bi ilaç varmış hem bitleri hemde bit yavrularını yok ediormuş çok etkili imiş eczanelerde bulabilirsiniz. uzman tv de bi doktor tavsiyesidir bu google dan aratın uzman tv diye çıkan sitede bit yazıp aratın bit nasıl tedavi edilir diye bir başlık var orada dr. şafak metekoğlu bilgilendiriyor. inşallah temizlenir kısaaa sürede

illaki kestirmeye gerek yok.Anti bit ilacıyla 2 günde bir yıkarsanız havluya yastığa falan dikkat ederseniz kısa sürede geçer.Benim gibi saçına kıyamayanlar için =)

sirke bütün bitleri döker saçtan sireyi sürüp bit tarağıyla taramak gerekiyor.birde saç boyası bitleri öldürür.saçları boya olanlarada bit gelmez.

aktarda satılan bir ot var sanırım ot olmayada bilir ama böle bişiy var
üzerinizde taşıdığınız zaman kokusuna gelmezmiş ama bize kokmazmış.

o hayvanlar alıo herlde kokuyu ne zor yaa ögretmenlerin hakkı ödenmez gerçekten..
Sirke işe yarayabilir kolay yontem annem bize küçükken şampuan alırdı zaten 1 kere bitlenmiştim Kuran kursunda eczaneden şampuan alıyordu bize.

bende 3 sınıfta bitlenmiştim :) yanımdakinden bulaştı annemde anti bit diye birşey kullanmıştı 5 seneden beri hiç bit olmadı yararlı yani

kızkardeşim çocukların yakasına kafur konulup dikilmiş küçük keseler iğneliyor.şimdiye kadar bit gelmedi.aktarlarda bulunabiliyor.

kızlar hepinizin cevapları için çok teşekkurler ..açıkçası arkadaşım çok uzakta bir ilçeye baglı bir yerde ve aileleriyle konuşmuş fakat hiç önemsememişler bile...ve arkadaşım tamamen kendi parasıyla alacak..arkadaşım dıyorkı muhtemelen anne ve babalarıda kardeşlerıde bıtlıdır dıyor.. umarım arkadaşıma geçmez bit...ay ne uyuz hayvanlar yaaaaaaaaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…