Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar bit konusunda yardımcı olur musunuz?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Bit Tedavisinde,

İlaç kullanmak istemeyenler için;

Zeytinyağı, mayonez ve ya vazelinle saçı bulamak bir tedavi şeklidir. Bu maddeler biti havasız bırakarak boğarlar. Saça yedirilip, gece boyunca saçta bırakılabilir. Bir bone takılıp beklenir ve sabaha saç yıkanır. Tek sakıncası, saçtan temizlenmesinin zorluğudur.

İlaçlı Tedavi

1. Pestisit olmayan şampuanlar:

Dimetikon içerir. HEDRİN (veya LICE-MD) adıyla satılır. Bu oldukça etkili bir şampuandır. İçindeki dimetikon maddesi güvenle kullanabileceğiniz bir lubrikan maddedir. Kokusuz ve tahriş etmeyen bir özelliğe sahiptir. Şampuan saçı kaygan hale de getirerek sirkeleri temizlemeyi kolaylaştırır.

2. Pestisit olan şampuanlar:

Permethrin 1% (KWELLADA, NIX): Sentetik bir pestisittir. En güvenli pestisit budur. Hem biti hem de çatlamamış yumurtayı yok eder. Etki süresi 2 haftadır. Kasımpatı alerjisi olanlara kullanmamalıdırlar. Ölen sirkeler saça yapışık olarak kalabilirler, bit tarağıyla temizlenmeleri gerekir. Bu yumurtalar üzüm sirkesi saçta 30 dakika bırakılarak da ayıklanabilir.

Lindane (KWELL): Pestisit. 2 yaş altında kullanılmamalı. En toksik olan budur. En son çare olarak kullanılmalıdır. Ayrıca yumurtaları da öldürmez. Kullanımdan sonra bit tarağıyla saçın sirkelerden temizlenmesi gereklidir.

Daha da ayrıntılı öğrenmek isterseniz, bit nedir, nasıl bulaşır, tekrar olması nasıl önlenir diye, buyrun Dr. Pınar Hanım'ın yazısını okuyun, linki paylaşıyorum: http://www.klinilk.com/cocuk-sagligi/item/175-okul-basladi-bit-konusunda-ne-biliyorsunuz.html

Son düzenleme:
cnm eczaneden bit sampuanı iste onlar sana en iyisini verir onunla yıka sonra sacvını ıcınden cıkan tarakla 2 3 kez tara bır kac gun boyle yap sonra sirkeleri kalıcak yanı bıtın yavruları onları sacından cek ıkı tırnagının arasına al cıt cıt dıye oldur

Ben bu konuda deneyimli bir anne olarak BİTRİN'in kesin çözüm olduğunu söyleyebilirim sana...Kullandıktan 15 dakika sonra kızımın saçını taradığımda pıtır pıtır bit ve sirkelein beze döküldüğünü gördüm...Muadilleri 36 tlyken ben kendisini 17,50'ye aldım...
5 gün sonra engellemek ve korumak amacıyla tekrar uyguladım herhangi bir sorun ile karşılaşmadım...
Kesinlikle bütün annelere tavsiye ediyorum...

İyi günler,
Bit Tedavisinde,

İlaç kullanmak istemeyenler için;

Zeytinyağı, mayonez ve ya vazelinle saçı bulamak bir tedavi şeklidir. Bu maddeler biti havasız bırakarak boğarlar. Saça yedirilip, gece boyunca saçta bırakılabilir. Bir bone takılıp beklenir ve sabaha saç yıkanır. Tek sakıncası, saçtan temizlenmesinin zorluğudur.

İlaçlı Tedavi

1. Pestisit olmayan şampuanlar:

Dimetikon içerir. HEDRİN (veya LICE-MD) adıyla satılır. Bu oldukça etkili bir şampuandır. İçindeki dimetikon maddesi güvenle kullanabileceğiniz bir lubrikan maddedir. Kokusuz ve tahriş etmeyen bir özelliğe sahiptir. Şampuan saçı kaygan hale de getirerek sirkeleri temizlemeyi kolaylaştırır.

2. Pestisit olan şampuanlar:

Permethrin 1% (KWELLADA, NIX): Sentetik bir pestisittir. En güvenli pestisit budur. Hem biti hem de çatlamamış yumurtayı yok eder. Etki süresi 2 haftadır. Kasımpatı alerjisi olanlara kullanmamalıdırlar. Ölen sirkeler saça yapışık olarak kalabilirler, bit tarağıyla temizlenmeleri gerekir. Bu yumurtalar üzüm sirkesi saçta 30 dakika bırakılarak da ayıklanabilir.

Lindane (KWELL): Pestisit. 2 yaş altında kullanılmamalı. En toksik olan budur. En son çare olarak kullanılmalıdır. Ayrıca yumurtaları da öldürmez. Kullanımdan sonra bit tarağıyla saçın sirkelerden temizlenmesi gereklidir.

Daha da ayrıntılı öğrenmek isterseniz, bit nedir, nasıl bulaşır, tekrar olması nasıl önlenir diye, buyrun Dr. Pınar Hanım'ın yazısını okuyun, linki paylaşıyorum: Okul Başladı: Bit Konusunda Ne Biliyorsunuz?

boyalı saça gelmediği doğru arkadaşlar
ama saçınızın dibi gerldiyse geliyor melun hayvan

Bit üzerine tecrübe uzmanlığı yapmış biri olarak söylüyorum bu yanlış bir bilgi :))
Özellikle okul işyeri gibi kalabalık ortamlarda yayılırsa eyvah eyvah. Temizler bit-irirsiniz yine bulaşır. 6 ay uğraştık sülalede. Ve herkes işi gücü kariyeri olan insanlar:))) Şimdi gülüyoruz ama bitler deve biti mıydı neydi hayvan azmanı gibi büyüktüler. Bit şampuanlarıyla başladık, veteriner arkadaştan hayvan bit ilaçlarına kadar denedik. Gaz yağı, ddt, sinek ilacı, saç boyası neler neler.. Evet çook zararlı ama en az 9 bayandık. Sinirden bazen ağladık bazen güldük. İşyerinde personel müdürüsünüz ve elemanınız gelip beyaz gömleğinizde bit yürüdüğünü söylüyor :(( (bitliyken sakın beyaz giymeyin. ) en son çare sızma zeytin yağını sürüp hafta sonu evden çıkmadık. Çok şükür öyle kurtulduk

Ben de tecrubemi yazayim , lazim olanlar icin surada dursun. Paranitinin sprey olan sampuanini aldik . Onunla yikadim kizimi . Ama daha çok , sampuanin icinden cikan taraginin ise yaradigini dusunuyorum. Hergun iki uc kere iyice tariyordum. Kisa surede gecti. Ama paranitin sprey olmayan sampuanindaki tarak siki degil , o yuzden sprey olanini tavsiye ederim

Back
X