Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay kediciğe çok üzüldüm hastaydı demek ki.. baktım özellikle zayıf ve hasta hayvanlara yerleşirlermiş zatenAynen canım bende hayvandan geçmez diye biliyordum hatta annem dermatologa gitmişti o da geçmez demişti ama biz hayvandan diye süphelendik hatta eminiz yani. Cünkü o kedi bizi bitlendirdi eve aldıktan sonra Kıyamam bide öldü zaten ya ölünce üzülmüştüm. Hayvandan insana da geçebiliyormuş demekki. Ama insandan insana daha kolay geçiyor bence. Ayy kaynak benim sevgilimse yandım yandım ben temizlenirim ondan bana geçer ürer de ürer zaten söyleyemedim de halen. Ama içimde kurt yok değil ya ondan geçtiyse diye
hani genelde hayvanların parazitleri insanda pek yaşayamaz ya, ondan ben de bulaşmaz sanıyordum. mikroplar bile kendi türleri arasında bulaşıcıdır diye. meğer bu bit denen bela kuştan kediye insana hepsinde yaşarmış.. ben sokakta haşir neşirim sanırım ondan hiç kapmadım, eve de damlasız almam
bana veteriner kedi için özellikle nisan mayıs aylarında evden çıkmasa bile dış parazit damlasını yaptır kuşlar falan geliyorsa cama balkona kediye parazitler geçebilir demişti. bu mevsim coşma zamanı sanırım..
ay o eve aldığınız kediciğe de bir parazit damlası yapsan aslında yakınlardaysa, o da ne çekiyordur şimdi her yeri yaradır kuzunun da
bu arada paranit önerilmiş sirkeleri bile dökermiş, onu mu aldın?
sevgilinin kedisi ev kedisi değil mi, bahçe kedisiyse bilemem tabi ama sanki olsa sevgilin anlardı diye düşünüyorum kedideki durumu.. bu sıra sokak hayvanı sevmediysen, çocuk sevmediysen, kaynak sanırım seninkiKendi kedimi de veterinere götürüp parazit damlası yaptırıcam canım aklımda o zaten cünkü bit olmasa bile piresi var bide karşımda kaşınıyor iyice huylanıyorum Eve aldığımız kedicik önceki bitlenmemde oldu canım. Bu bitlenmem sevgilimin kedisinden geldı galiba veya sevgilimden geldi
ay kediciğe çok üzüldüm hastaydı demek ki.. baktım özellikle zayıf ve hasta hayvanlara yerleşirlermiş zaten
sen senin sevgiliyi çaktırmadan dizine yatır saçını okşuyorum niyetine bir incele derim görürsen de aa bit var de, hemen şampaunlanalım dersin
zaten ondan sana geçmese senden geçmiştir ki.. baya atlarlarmış siz ki yanak yanağasınızdır hep
hiçbir fikrim yok hepsini dene olmadı, araya zaman koyarak tabi kullanma talimatına göreEvet canım ama kutunun üzerinde tek kullanımda öldürür diyor. Ben 1 kutu sampuan 2 kutuda sprey bitirdim bugun 1 kutu daha sampuan aldım. Sence hangisi daha etkilidir?
sevgilinin kedisi ev kedisi değil mi, bahçe kedisiyse bilemem tabi ama sanki olsa sevgilin anlardı diye düşünüyorum kedideki durumu.. bu sıra sokak hayvanı sevmediysen, çocuk sevmediysen, kaynak sanırım seninki
bu arada damlayı veterinere kediyi götürmeden sen alıp evde kendin uygulayabilirsin, tek dikkat etmen gereken şey tam başın arkasına ense kökünne ve deriye temas edecek şekilde dökmek. iyice tüy arasına deriye dökeceksin ki kana karışabilsin... dönüp yalayamayacağı yer olmalı, zahirlenir yoksa. başının dibine
Ahaha ne güldüm yaa gece gece Valla görür görmez haberim yok gibi çığlık atarım aa bit hemen sampuanlan banada geçmesin derim Benden ona kesin geçmiştir dediğim gibi sarılıyor öpüyor canım. Bende yazık cocuga geçmesin diye hep topluyorum. Ya onda varsa napıcam ya arınamayız biz böyle. Saçınada baksam pek göremem ki kıvırcık saçta zor görülür o, ablamın bile düz seçemiyorum
ilişkiniz ileriyse, beraber uyuyorsanız, uyut öyle bak, telefondan flash ışığı aç güzel bi incele yakalanırsan yandın ama
olmadı otururken birşey var saçında emin olamadım bir gelsene sen de iyice incele, yok bir şey kıpırdadı de onu da telaşlandır iyice güzel bir incele sonra..
bu yatmazsa kafana kedisini inceleyebilirsin severken görürsen söylersin sonra ona da bakarsın, hatta sen de bana bak de onda çıkarsa
aman kist parazitini bilmiyor mu bu çocuk sağlıkçı bir de neden yaptırmadı eve giren hayvanın parazit tedavisini vardır tabi olabilir o zaman çok tehlikeli. alın hemen kediyi içi dış parazite vete götürün. o arada vet bit varsa anlar, bir inceletin. iç parazit aşısı pahalı gelirse hap isteyin, o çok daha ucuz, sokak hayvanı arada eve giriyor diyin, paramız az hap istiyoruz diyin,bir de dış parazit için damla...Hayır canım ev kedisi değil sokak kedisi yani sokaktan bulmuş hayvan onlara alışmış kafasına göre geziyor tozuyor eve geliyor benimkinin yatagına falan yatıyor. Hiç veterinere de götürmemiş diye biliyorum. Ya birde kayınvalidem kediyi kucaklıyor öpüyor koynuna yatırıyor başı kapalı ama ondada mı var ki ay bana bi kaşıntı geldi Canım ben bu aralar sokak hayvanı sevmedim bi onların kedisini sevdim. Ya çocuktan ya kediden geldi. Saç bakım kürleri yaparım onlardan olduğunu sanmıyorum. Ama sevgilim o kediyi 1 yıldır besliyor? Neden daha önce olmadık veya kedi biti yeni kaptı bilemedim.
aman kist parazitini bilmiyor mu bu çocuk sağlıkçı bir de neden yaptırmadı eve giren hayvanın parazit tedavisini vardır tabi olabilir o zaman çok tehlikeli. alın hemen kediyi içi dış parazite vete götürün. o arada vet bit varsa anlar, bir inceletin. iç parazit aşısı pahalı gelirse hap isteyin, o çok daha ucuz, sokak hayvanı arada eve giriyor diyin, paramız az hap istiyoruz diyin,bir de dış parazit için damla...
bir kaç ayda bir bunların tekrarı lazım. vet söyler..
kiste neden olan paraziti bilmiyor mu senin sevgilin.. eve girip yataklara koltuklara çıkıyorsa iç dış parazit şart allah korusun çiğ et yiyorsa özellikle.. senin kedinin de gitmesi lazım vete böyle belli aralıklarla evden çıkmasa bile, sen dışarıdan taşıyabilirsin.
iç parazit dillerden tüylere, tüylerden insana geçiyor. yerleşiyor parazit vücuda, yumurtluyor, sonra karaciğer ya da başka organlarda kist.. farkedilmiyor, çok zor belirti vermiyor ve ölüme kadar gidebiliyor bunu sağlıkçı sevgilinin daha iyi bilmesi lazım, lütfen ikna et hayvanın iç dış parazitini yaptırsın kendi de kiste de etkili bir parazit ilacı kullansın ya da test yaptırsın
ben hayvanları sevmekten öte taparım ama hayvan sevgisi onun da sağlığını da düşünmektir neticede.. bir hayvanı sahipleniyorsa insan tedavisini de yaptırmalı.. ömrü de uzayacak bu tedavilerle o hayvanın..Aynen canım o konuyu biraz hafife alıyor hadi neysede parazit tedavisi şart, bizim kedimize de parazit hapı atılmıştı ağzına dışarı çıkmadığı halde ben yaptırdım. İçim rahat. Onunki bide hem başka kedilerle haşır neşir hem çöp vs pis yerlere giriyor. Yataklarında yatıyor sarılıyorlar hayvana. Hayvan sevgisi çok güzel ama insanın kendinide koruması şart. Kist olayını biliyorum canım bende biraz tedirginim o konuda kuş tüyünden bile geçebiliyormuş Allah korusun.Çiğ et değil mamayla besliyorlar ama işte ortamdan kapmasa bile başka kedilerden kapmış olabilir. Ama şimdi ben aniden onu uyarırsam sence de şüphelenmez mi? Aslında bende de hata varya. Hayvanı kucağıma aldım oturttum sevdim saçlarımda salıktı bitanecik bit atlasa bile dokuz doğurdu. İnşallah kurtulurum ya daha dikkat edicem artık
http://www.milliyet.com.tr/evcil-hayvan-tuyu-kist-yapar-mi--pembenar-detay-genelsaglik-1692216/
bak bunu oku ona da okut lütfen.. kist tehlikeli.. yıkanmamış sebze, çiğ et ve parazit tedavisi olmayan hayvanın yatak vs gibi yaşam alanına girmesiyle geçiyor. sokaktakilerden zor, sık sık el yıkanarak korunuyor da .. burada yatağa kadar girmiş kuzucuk :/
bir de dışarıda neler yiyorlar nelerAynen canım o konuyu biraz hafife alıyor hadi neysede parazit tedavisi şart, bizim kedimize de parazit hapı atılmıştı ağzına dışarı çıkmadığı halde ben yaptırdım. İçim rahat. Onunki bide hem başka kedilerle haşır neşir hem çöp vs pis yerlere giriyor. Yataklarında yatıyor sarılıyorlar hayvana. Hayvan sevgisi çok güzel ama insanın kendinide koruması şart. Kist olayını biliyorum canım bende biraz tedirginim o konuda kuş tüyünden bile geçebiliyormuş Allah korusun.Çiğ et değil mamayla besliyorlar ama işte ortamdan kapmasa bile başka kedilerden kapmış olabilir. Ama şimdi ben aniden onu uyarırsam sence de şüphelenmez mi? Aslında bende de hata varya. Hayvanı kucağıma aldım oturttum sevdim saçlarımda salıktı bitanecik bit atlasa bile dokuz doğurdu. İnşallah kurtulurum ya daha dikkat edicem artık
ben hayvanları sevmekten öte taparım ama hayvan sevgisi onun da sağlığını da düşünmektir neticede.. bir hayvanı sahipleniyorsa insan tedavisini de yaptırmalı.. ömrü de uzayacak bu tedavilerle o hayvanın..
kedine sen de arada, dışarı çıkmasa da iç parazit yuttur. sinek falan yiyorlar ya evde de, senede en azından 2-3 hap lazım..
mesela sağdan soldan çok okudum denk geldim sosyal medyada, korktum de kistten, zorla, kist üzerinden git, bit konusuna bulaşma, vete gidince zaten o dış paraziti de söyler, ya da sen sorarsın, sokak hayvanı eve giriyor dış parazit de lazım olur mu diye.. sevgilinin de senin de o kediciğin de sağlığı için zorla.. bitten değil kistten yürü derim
bir de dışarıda neler yiyorlar neler
mahallede çiğ et ciğer bırakan olabilir (bizde yaparlar) onları yer..
böceğin her türlüsünü yer.. devam etmeyeyim miden de bulanır.. parazit kaynağı çok dışarıda
ben de kucağıma alırım mesela, gerçekten her gördüğüm hayvanı da sevdiriyorsa severim. hatta belli yerlerde belli hayvanlar vardır günlük rotamda, hep durur severim onları.. ama eve gider gitmez hiç kedime bile dokunmadan giysilerimi hemen makineye atarım çıkakrıp, kirliye de değil, bir güzel yıkarım.. her giydiğimi yıkarım bu yüzden çabuk eskir giysilerimAynen canım baktım. Çok faydalı oldu aslında kisti yapan tüy değil parazitler. İşte ihmale gelmemesi gereken bi konu. Bide erkek arkadaşımda şu var sadece kendi kedisine değil aynı muameleyi diğer sokak hayvanlarına da yapıyor. Sokakta yürüyoruz hayvan geçiyor hemen yanına çağırıyor kendini sevdiren bi kediyse alıyor hemen kucağına sarılıyor. Hiç düşünmüyor. Ben mesela hayvanları çok severim ama bunu asla yapmam onları doyururm ama kucaklarken çekinirim. Kendi ev kedimi sevdiğimde dahi ellerimi hemen yıkıyorum. Kesinlikle dikkat edilmeli bence sonuçları kötü olabiliyor