Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bit Bit.. Lütfen BİT!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ay alemsin MissWitch MissWitch :KK70: dışarıdaydım mobilden girdim onu görmüşsün :KK66: bu kk kapatsan bile bir süre online gösteriyor sanırım zaten :KK66:
ne yaptın? geldi mi gaz yağı bakalım, kızarttın mı bugün de sirkeleri düzleştiriciyle :KK66:

Canım söyleyip söylememekte kararsız kaldım bilemiyorum. Bugun kosa kosa aktara gittim Lavanta Yağı aldım. Çamterebentin almadım şuan çünkü saçlarımı kötü yapıyor bunu deniycem. Nasıl kuallanmamı önerirsin? Bide gelirken 1 kutu daha ilaç aldıım ohh insallaahh kurtulurum. Babama da gaz yagı siparis ettim adam şaşırdı lazım dedim artık napim :KK45:

canım bilmem ki lavanta yağını saçına deneyeceksin değil mi, ay onu hiç bilemedim dur google a sorayım ben de zarar vermesin saçına doğrusunu bulalım :KK66:
dolabının içine de birkaç damla damlat istersen :)

lavanta yağını kulak arkasına sürün arasıra, kokusundan kaçar bitler diyorlar. saça sürülecekse çok tutmayın isterseniz yazmışlar bir de canım.
istersen bir tokana da lavanta damlat evde falan hep onu tak.. daha kolay olur. ama evdekiler de kulak arkasına falan lavanta sürsün, senden kaçıp onlara gitmesinler :KK66:
ablan da senle beraber yapsn aynılarını da ikiniz de kurtulun inşallah :KK66:
böcek kalmamış zaten hadi bakalım sirkelere düzleştiriciyi de ihmal etme :)

Tüm mesajları okuyamadım ama gaz yağından bahsedilmiş bi yerde. Ben de küçükken bitlenmiştim teyzem gazyağı sürüp kafamı sarıp bekletmişti. Ne kadar bekletmişti bunu yapmak doğru mudur ya da hemen işe yaradı mı inanın hatırlamıyorum ama bana uygulanmıştı :))

ay alemsin MissWitch MissWitch :KK70: dışarıdaydım mobilden girdim onu görmüşsün :KK66: bu kk kapatsan bile bir süre online gösteriyor sanırım zaten :KK66:
ne yaptın? geldi mi gaz yağı bakalım, kızarttın mı bugün de sirkeleri düzleştiriciyle :KK66:

Hoşgeldin canım gözlerim yollarda kaldı ya Hoppa Gaz yağım henüz gelmedi yarın birgün gelicek inşaallah bitler üstünde deney yapıcam :KK70: Ayy aslında ablam yapma yanar saçların dedi korkuttu beni biraz ama ben kararımı verdim kurtulucam bu pisliklerden :KK34: Düzleşticimide yaptım canım. Bu arada sürekli ayıklıyoruz bugun az çıktı Allaha sukur. Ama işte 1 tane bile kalsa bikaç güne böcek oluyor ondan korkuyorum ben ve saç diplerim kırmızı kepeğimde var. Kabuk kabuk oldu başımın heryeri katlancaz artık napalım :KK42:

canım bilmem ki lavanta yağını saçına deneyeceksin değil mi, ay onu hiç bilemedim dur google a sorayım ben de zarar vermesin saçına doğrusunu bulalım :KK66:
dolabının içine de birkaç damla damlat istersen :)

Canım bende baktım da yastığınıza damlatın diyor saçınıza kulak arkasına ensenize yapın tarayın bekletin yıkayın diyor bugun yastıgıma dolabıma damlatıcam yarında kafamda denicem bakalım. Kokusu çok hoş bence ben çok sevdim biraz pahalı geldi fiyatı minnacık şişe. Ama olsun şunlardan kurtulayımda hiç sorun değil. :KK54:

Hayvandan bitmi bulaştı :KK14: hayvanlarda bit değil pire olur acaba kürlerdenmi oluştu veya birinden bulaşmıştır saçını boya kurtul :KK66:

Paranit.....sirkeleri bile dokuyor keslinlikle tavsiyw exerim

Canım şuan zaten ben paranit kullanıyorum. Hatta hem sprey hem sampuan. 2 sprey 1 sampuan bitti bugun bi sampuan daha aldım. Bitler öldü cok sükür sirkeler kaldı onuda ayıklıyoruz cözmeye calısıyoruz. Malesef benim sirkelerimi dökmedi hatta içinden çıkan sık dişli tarak varya onla taradım böcekleri aldı ama taraga gelmeyen sirkeler de oluyor ayıklamak daha etkili uğraşıyoruz bakalım :KK54:

Hayvandan bitmi bulaştı :KK14: hayvanlarda bit değil pire olur acaba kürlerdenmi oluştu veya birinden bulaşmıştır saçını boya kurtul :KK66:

Evet canım sokak hayvanından bulaştı önceki bitimde ondan olmuştu bu ikinci vakam benim :KK64:
Şuan boyamayı düşünmüyorum diğer yolları deniyorum en son onu deniycem bu arada önceki bit olayında annemde de olmustu sacını boyamıstık yine cözüm olmamıştı ölmemişlerdi. 1 sirke dahi kalsa canlanıyor nomissiz :KK34:

Evet canım sokak hayvanından bulaştı önceki bitimde ondan olmuştu bu ikinci vakam benim :KK64:
Şuan boyamayı düşünmüyorum diğer yolları deniyorum en son onu deniycem bu arada önceki bit olayında annemde de olmustu sacını boyamıstık yine cözüm olmamıştı ölmemişlerdi. 1 sirke dahi kalsa canlanıyor nomissiz :KK34:

Allah Allah nasıl saçını boyadıda geçmedi biraz uzun tutsaydı kafasında :KK51: ayrıca hala iddaa ediyorum hayvandan bit bulaşmaz kaynağı iyi araştır hangi haytanmış bitli olan :KK48:

Allah Allah nasıl saçını boyadıda geçmedi biraz uzun tutsaydı kafasında :KK51: ayrıca hala iddaa ediyorum hayvandan bit bulaşmaz kaynağı iyi araştır hangi haytanmış bitli olan :KK48:

Bende iddaa ediyorum hayvandan bulaştı. Kedilerden bulaştı. Sokaktan alıp eve soktuğumuz kedimiz vardı halının üzerine yatardı o eve geldiğinden sonra kaşınmaya başladık başka bi bulaşma yolu yoktu. Kimseyle yakın temasımızda yoktu. Hem neden sokak hayvanlarından bulaşmasın ki. Çöplere yemek aramaya girmiyorlar mı? Veya başka kirli ortamlarda bulunuyorlar. Bende önceden sadece pire olur sanıyordum ama bitte gelebiliyormuş. Başına gelince anlıyor insan. Allah kimseye vermesin.

Canım bende baktım da yastığınıza damlatın diyor saçınıza kulak arkasına ensenize yapın tarayın bekletin yıkayın diyor bugun yastıgıma dolabıma damlatıcam yarında kafamda denicem bakalım. Kokusu çok hoş bence ben çok sevdim biraz pahalı geldi fiyatı minnacık şişe. Ama olsun şunlardan kurtulayımda hiç sorun değil. :KK54:
hadi bakalım inşallah kurtulacaksın böyle böyle :KK19:
lavanta yağı orjinalse pahalı oluyor malesef, ama inşallah işe yarar, sirkeden çıkan olursa hemen kaçırır :KK66:
gazyağı saçı yakmaz canım sanmam.. belki sertleştirir ama bakımını yaparsın sonra, gerçi baksana konu açmışlar gaz yağıyla saç bakımı diye :-)
azalmasına çok sevindim, böyle böyle bitecek inşallah. düzleştiriciden umutluyum sirkelerde :KK66:
inşallah yarın daha da azalmış olur :KK36:

ben de öyle sanıyordum, pire zaten insana çok çoook zor geçer, o da bahçede çok vakit geçirilirse. bit de bulaşmaz biliyordum. benim çocukluğumdan beri haşir neşir olmadığım sokak hayvanı yoktur, herkese de derim hayvandan geçmez diye. buraya da önce öyle yazacaktım ama nette bir baktım bu bitler hayvandan insana geçermiş meğer :KK66:
yine de kaynak farklı olabilir tabi bariz hayvandaki bit görülmediyse :KK66:

MissWitch MissWitch canım bir de meğer kaynak sağlıkçı sevgilinmiş o da senden gizliyormuş :KK70: :KK70:

hadi bakalım inşallah kurtulacaksın böyle böyle :KK19:
lavanta yağı orjinalse pahalı oluyor malesef, ama inşallah işe yarar, sirkeden çıkan olursa hemen kaçırır :KK66:
gazyağı saçı yakmaz canım sanmam.. belki sertleştirir ama bakımını yaparsın sonra, gerçi baksana konu açmışlar gaz yağıyla saç bakımı diye :-)
azalmasına çok sevindim, böyle böyle bitecek inşallah. düzleştiriciden umutluyum sirkelerde :KK66:
inşallah yarın daha da azalmış olur :KK36:

İnşaallah canım çok sağol :KK19:Orjinaldir diye umuyorum güvenilir bi aktardan aldım hemencecik yastıgıma damlattım bugun öyle uyuycam bakalım. Gaz yagı sacımı sertlestirse de artık bakımla falan halletmeye calısacagım ki sertlestirmez diye umuyorum gaz yagıyla bakım bile yapıyorlarmıs kötü olsada artık su pisliklerden bi arındayımda ama çok şükür az çıktı. Saydım 7-8 tane falan anca. Bugun sampuanımı da aldım.Önceki bitlendiğimde kafayı ispirtoyla yıkamıştım biri yanımda çakmak çaksa yandım :KK48::KK48::KK48:

Bende iddaa ediyorum hayvandan bulaştı. Kedilerden bulaştı. Sokaktan alıp eve soktuğumuz kedimiz vardı halının üzerine yatardı o eve geldiğinden sonra kaşınmaya başladık başka bi bulaşma yolu yoktu. Kimseyle yakın temasımızda yoktu. Hem neden sokak hayvanlarından bulaşmasın ki. Çöplere yemek aramaya girmiyorlar mı? Veya başka kirli ortamlarda bulunuyorlar. Bende önceden sadece pire olur sanıyordum ama bitte gelebiliyormuş. Başına gelince anlıyor insan. Allah kimseye vermesin.
hani genelde hayvanların parazitleri insanda pek yaşayamaz ya, ondan ben de bulaşmaz sanıyordum. mikroplar bile kendi türleri arasında bulaşıcıdır diye. meğer bu bit denen bela kuştan kediye insana hepsinde yaşarmış.. ben sokakta haşir neşirim sanırım ondan hiç kapmadım, eve de damlasız almam :KK66:
bana veteriner kedi için özellikle nisan mayıs aylarında evden çıkmasa bile dış parazit damlasını yaptır kuşlar falan geliyorsa cama balkona kediye parazitler geçebilir demişti. bu mevsim coşma zamanı sanırım..
ay o eve aldığınız kediciğe de bir parazit damlası yapsan aslında yakınlardaysa, o da ne çekiyordur şimdi her yeri yaradır kuzunun da :KK43:

ben de öyle sanıyordum, pire zaten insana çok çoook zor geçer, o da bahçede çok vakit geçirilirse. bit de bulaşmaz biliyordum. benim çocukluğumdan beri haşir neşir olmadığım sokak hayvanı yoktur, herkese de derim hayvandan geçmez diye. buraya da önce öyle yazacaktım ama nette bir baktım bu bitler hayvandan insana geçermiş meğer :KK66:
yine de kaynak farklı olabilir tabi bariz hayvandaki bit görülmediyse :KK66:

MissWitch MissWitch canım bir de meğer kaynak sağlıkçı sevgilinmiş o da senden gizliyormuş :KK70: :KK70:

Aynen canım bende hayvandan geçmez diye biliyordum hatta annem dermatologa gitmişti o da geçmez demişti ama biz hayvandan diye süphelendik hatta eminiz yani. Cünkü o kedi bizi bitlendirdi eve aldıktan sonra :KK48: Kıyamam bide öldü zaten ya ölünce üzülmüştüm. Hayvandan insana da geçebiliyormuş demekki. Ama insandan insana daha kolay geçiyor bence. Ayy kaynak benim sevgilimse yandım yandım ben temizlenirim ondan bana geçer ürer de ürer zaten söyleyemedim de halen. Ama içimde kurt yok değil ya ondan geçtiyse diye :KK70:

X