- 21 Nisan 2016
- 201
- 96
- 30
evdeki pisiciğe de mutlaka dış parazit damlası damlat derim.. bende de kedi var, evden çıkmadığı halde 3-4 ayda bir o damlayı kesin damlatırım. senden hayvana kaçarlarsa çok çeker yavrucak
sokakta beslediklerimden pireli ya da keneli görürsem de dış parazit damlatırım hemen. eve geçici bir hayvan alacağım zaman da mutlaka iç parazit hapı ve dış parazit damlası uygularım hemen. hem evdeki kuzucuğu, hem kendimizi korumamız lazım neticede. bundan sonra bunlara dikkat edersen tekrarı olmaz, inşallah bundan da çabuk kurtulursun
bir de o mayonezdi zeytinyağıydı pek itibar etmiyorum ben... çok büyük dert çünkü, ondan kafur diyorum..
ama evde kedi varmış aman dikkat ortalıkta bırakma, yastığa dikeceksen odana alma kediyi, tokasını alırsan hiç ortada bırakma, çok yaklaşma üzerindeyken, dolaba da koyma bu durumda... dolaba lavanta kesesi koy sadece..
kediler deriden esansiyel yağ ile bile zehirlenebiliyorlar çok üzülürüm o kediciğe kötü bir şey olursa benim önerdiğim kafur yüzünden, vicdan azabından duramam ne olur tam önlem alamayacaksan hiç kullanma kafuru da, kediler çok hassas bir sürü şey zehirli onlara biliyorsun
Aynen canım zaten kedimden uzak duruyorum onada geçmesin mazallah benim yüzümden bitlenmesin. Kafur bence çok etkilidir ama açıkcası kullanmakta çekiniyorum çünkü kedim var koruyamazsam Allah korusun zarar görür. Ayrıca odamda kuşlar da var kokusundan rahatsız olabilirler. Lavanta kesesi nasıl yapabilirim? Bitkisini bi keseye koyarak mı yapacağım?