evdeki pisiciğe de mutlaka dış parazit damlası damlat derim.. bende de kedi var, evden çıkmadığı halde 3-4 ayda bir o damlayı kesin damlatırım. senden hayvana kaçarlarsa çok çeker yavrucak
sokakta beslediklerimden pireli ya da keneli görürsem de dış parazit damlatırım hemen. eve geçici bir hayvan alacağım zaman da mutlaka iç parazit hapı ve dış parazit damlası uygularım hemen. hem evdeki kuzucuğu, hem kendimizi korumamız lazım neticede. bundan sonra bunlara dikkat edersen tekrarı olmaz, inşallah bundan da çabuk kurtulursun
bir de o mayonezdi zeytinyağıydı pek itibar etmiyorum ben... çok büyük dert çünkü, ondan kafur diyorum..
ama evde kedi varmış aman dikkat ortalıkta bırakma, yastığa dikeceksen odana alma kediyi, tokasını alırsan hiç ortada bırakma, çok yaklaşma üzerindeyken, dolaba da koyma bu durumda... dolaba lavanta kesesi koy sadece..
kediler deriden esansiyel yağ ile bile zehirlenebiliyorlarçok üzülürüm o kediciğe kötü bir şey olursa benim önerdiğim kafur yüzünden, vicdan azabından duramam ne olur tam önlem alamayacaksan hiç kullanma kafuru da, kediler çok hassas bir sürü şey zehirli onlara biliyorsun
gaz yapı sikeye değil bite etki eder biliyorum ama dene istersen ama berbattır kokusu banyoda bile kalır koku uzun süre. bu arada sen en yüksek ısıda düzleştiriciye devam et sık sık diplere iyice uygula.. yine çıkıyor deme, kaçıyordur diplerdekiler. tekrar ede ede etki ederBaktım canım çok sağol. Çam terebentini sürüp bekletmek etkiliymiş ben önceden saçları beslıyor diye sampuanıma katıp kullanmıştım saçlarımı keçe gibi yapmıştı şimdi direk uygularsam baya yıpranıcak yine ama napalım son çare olarak denemeyi düşünüyorum artık. Gaz yagı fayda verir mi acaba? Sirkelerin bazıları taraga bile gelmiyor çok sinir bozucu birşey ya
Aman tek derdin bit olsun , sık sık düzleştirici kullan kurtulana kadar onlar ölüyordur da kabuğu kaliyordur saçında. Bir de eczanede satiliyor rozetler biliyorsundur onlardan al.
evet kafur çok riskli bu durumda aman hiç dayanamam hayvanlara ben de... kafur yapmamak lazım o zaman, en fazla çok dikkatle tokasını kullan çok zorda kalırsan, dışarıda falan da takabilirsin, azıcık kokar amaAynen canım zaten kedimden uzak duruyorum onada geçmesin mazallah benim yüzümden bitlenmesin. Kafur bence çok etkilidir ama açıkcası kullanmakta çekiniyorum çünkü kedim var koruyamazsam Allah korusun zarar görür. Ayrıca odamda kuşlar da var kokusundan rahatsız olabilirler. Lavanta kesesi nasıl yapabilirim? Bitkisini bi keseye koyarak mı yapacağım?
gaz yapı sikeye değil bite etki eder biliyorum ama dene istersen ama berbattır kokusu banyoda bile kalır koku uzun süre. bu arada sen en yüksek ısıda düzleştiriciye devam et sık sık diplere iyice uygula.. yine çıkıyor deme, kaçıyordur diplerdekiler. tekrar ede ede etki eder
Ya bitten kurtulmak zor bir şey değil ki bence etkin bir temizleme yapamadın ilkinde.Ya da evde kaynak vardı.Sen temizledikce geri geliyordu.Ilaclama yaptiktan bir hafta sonra tekrar yapiyordun degil mi.Dert ama bence büyük bi dert canım ya önceki bitlenmem aylar sürdü tonla para yatırdım ilaçlara olan saçlarıma oldu yıprandılar çok. Zar zor kurtuldum. Yine öyle olmasını istemiyorum bide erkek arkadaşım var ona geçmesini de istemiyorum korkuyorum böcek falan görür kafamda diye
gaz yağı o zaman zor, haftalarca kokusu kalırDert ama bence büyük bi dert canım ya önceki bitlenmem aylar sürdü tonla para yatırdım ilaçlara olan saçlarıma oldu yıprandılar çok. Zar zor kurtuldum. Yine öyle olmasını istemiyorum bide erkek arkadaşım var ona geçmesini de istemiyorum korkuyorum böcek falan görür kafamda diye
bilemiyorum hiç onu.. belki kurutur biraz ama bakım yaparsın boşverKokusu sorun değil canım etkili olsunda valla onuda denerim diyorum aslında bana sirkeye etki edicek birşey lazım. İlaçlar çok sükür bitleri döktü sayılır. Yeniler yumurtalarından çıkmadan bian önce kurtulayım sirkelerden diyorum. Tamam ben sık sık düzleştirici yapayım. Olmazsa gaz yagını hiç diplere değirmeden tutam tutam sıkıcam tarıcam. Saçıma zarar verir mi acaba?
Ya bitten kurtulmak zor bir şey değil ki bence etkin bir temizleme yapamadın ilkinde.Ya da evde kaynak vardı.Sen temizledikce geri geliyordu.Ilaclama yaptiktan bir hafta sonra tekrar yapiyordun degil mi.
gaz yağı o zaman zor, haftalarca kokusu kalır
bir de sevgiline söylesen mi acaba? o da senden gizli şimdi evinde bu meseleyle uğraşıyor olmasın. söyle ki o da önlem alsın, senden geçer, onda büyür, sonra ondan yine sana geçer.. sevgiliye geçmemesi çok zor inan. atlıyorlar bunlar bildiğin ...
bir de saçın ne renk, boya falan var mı, boyamayı düşünmez misin, sık boyanan saça yerleşemez bit
Kolay gelsin sana,bit konuları bulaşana sıkıntı verir ama nedense beni tebessüm ettiriyor.Okul yıllarıma dönüyorum sanırımEvet çok zor değil ilkinde pek üzerine düşmemiştim baya çoğalmıştı kafayı kazıtma derecesine geldim kendime peruk bakmaya başlamıştım internetten. Ama şuanki korkum saçlarım belimi geçiyor ilk kez hayatımda bu kadar uzattım kıymak istemiyorum Allah korusun. 1 sirke bile kalsa ürer diye korkuyorum. Bu sefer daha dikkatli davranıyorum çarşaf,toka,bornoz vs değiştiyorum hep sürekli. Umarım kurtulurum.
Kolay gelsin sana,bit konuları bulaşana sıkıntı verir ama nedense beni tebessüm ettiriyor.Okul yıllarıma dönüyorum sanırım
yine de arada bir boya işe yarayabilir ama kuaföre gidemezsin aman sakın kendin boya boyayabileceğin en açık renge. mesela boyayı normalde 7 tonlarında kullanıyorsan, 6 tonlara boya ama açıcıyı %9 luk ve normalden fazla kullan. bir de sık sık düzleştirici, düzenli ilaçla atlatabilirsin kalıcı kurtulabilirsin diye düşünüyorum.Canım söylemeyi bende düşündüm ama korkuyorum beni pis falan görür diye bide çocuk saçlarımı öpüyor kokluyor ben söylersem belkı artık dokunmak bile istemez :) Bende geçmiştir diye düşünüyorum çünkü sarılır omzuma yatar. Ama bi avantajı var onun saçları Kıvırcııkk :) yani bende emin değilim ama internette kıvırcık saça bulaşmaz diyor. Herhalde bulaşsa da bit taragıyla tarayamaz tek çözüm kazıtmak olurduSaçımın rengi üstleri açık kahve (kendi rengim) uçları ise karamel. Herkes ombre sanıyor ama ben aylardır boyamıyorum ya inan çok seviyorum saçlarımı bitli olmasına çok üzülüyorum zaten bitten Allahın izniyle kurtulursam bakım yapıcam. Yıprattı ilaçlar hep.. Yeniden boyamayı düşünürüm canım ama bence
çok etkili değil önceki oldugumda boyatmıstım yine kurtulamamıştım..
yine de arada bir boya işe yarayabilir ama kuaföre gidemezsin aman sakın kendin boya boyayabileceğin en açık renge. mesela boyayı normalde 7 tonlarında kullanıyorsan, 6 tonlara boya ama açıcıyı %9 luk ve normalden fazla kullan. bir de sık sık düzleştirici, düzenli ilaçla atlatabilirsin kalıcı kurtulabilirsin diye düşünüyorum.
ama erkek arkadaşına geçtiyse hiç kurtulamazsın. o konuyu bilemedim. iğrenmez bence, ama tabi yaklaşımı azıcık tedirgin olabiilir, ama bir süre saçını öpmemiş olur, ama olsun canım, onun hayrına olur zaten değil mi
bir de bit pislikten olmaz ki, bunu bilmiyorsa hayvandan kaptım diye açıklarsın.. umarım o da hayvanseverdir. o zaman ses edemez de
kıvırcık saç konusunu da bilemiyorum, çok sıksa geçmeyebilir belki ama sanki daha rahat ederler gibi hayal ediyorum kıvırcık saçta.. belki afro kıvırcıklığı falan bitlenmesi zordur ama normal kıvırcığı bilemedim
yine de arada bir boya işe yarayabilir ama kuaföre gidemezsin aman sakın kendin boya boyayabileceğin en açık renge. mesela boyayı normalde 7 tonlarında kullanıyorsan, 6 tonlara boya ama açıcıyı %9 luk ve normalden fazla kullan. bir de sık sık düzleştirici, düzenli ilaçla atlatabilirsin kalıcı kurtulabilirsin diye düşünüyorum.
ama erkek arkadaşına geçtiyse hiç kurtulamazsın. o konuyu bilemedim. iğrenmez bence, ama tabi yaklaşımı azıcık tedirgin olabiilir, ama bir süre saçını öpmemiş olur, ama olsun canım, onun hayrına olur zaten değil mi
bir de bit pislikten olmaz ki, bunu bilmiyorsa hayvandan kaptım diye açıklarsın.. umarım o da hayvanseverdir. o zaman ses edemez de
kıvırcık saç konusunu da bilemiyorum, çok sıksa geçmeyebilir belki ama sanki daha rahat ederler gibi hayal ediyorum kıvırcık saçta.. belki afro kıvırcıklığı falan bitlenmesi zordur ama normal kıvırcığı bilemedim ..
beraber araştırıp kurtulacaksınız.. onun ki basit, çook kısa kestirecek, haftada bir bit şampuanı birkaç defa, tamam. baktı olmuyor kazıtır..Canım aslında boyamakta pek istemiyorum şuan inanılmaz memnunum tam ombre oldu. Ama bitlerden de kurtulmak için mecburum gibi duruyor. Düzleştiriciyi sık sık yapıcam o aklımda. Erkek arkadaşımda da vardır bencede çünkü bana sarılıyor muhakkak geçmiştir ama işte saçları kıvırcık geçtimi geçmedimi emin olamiyorum onda da varsa artık hiç kurtulamam ben temizlenirim ondan bana gene geçerEvet canım o da hayvansever hatta evinde kedisi var ve sokağa salıp geri alıyorlar. Bende kedisini kucaklamıştım belkide ondan geçti Ama şimdi çocuga nasıl söyleyeceğim ki? Bencede kıvırcıga gecer o da saç sonuçta bu canlılar saç dibi kanıyla besleniyor ama erkek arkadaşımda da varsa onu nasıl kurtarıcam? Kafamda deli sorular
beraber araştırıp kurtulacaksınız.. onun ki basit, çook kısa kestirecek, haftada bir bit şampuanı birkaç defa, tamam. baktı olmuyor kazıtır..
seninki biraz meşakatli neticede..
kedisinde yoktur diye düşünüyorum, sokağa çıksa da dış parazit damlası damlatmıyor mu? bit olsa da anlardı diye düşünüyorum, ben mutlaka fark ederdim benimkinde, biliyorsun hayvan sahibi anlıyor biti pireyi hemen, gözle bile görülüyor bazen. ya da kaşınıyor hayvan fark ediliyor... senin sokak hayvanlarından kaptığını da anlar hayvansever olan.
benim mesela yeğenim bitlenmişti, ilk iş sevgilime söyledim o zaman, bir de o zaman benimkinin de saçları benden uzunduben rastalamdım ama dikkatli olalım dedim hemen ona da, hatta yatırmıştım dizime kontrol etmiştim sık sık yeğenim bu beladan kurtulana kadar, çok şükür biz temiz kaldık..
boyaya gelince sen bir bitten kurtul, sonra istediğin gibi boyatırsın yeniden koyultursun, azıcık da uçlardan aldırırsın, bakım yaptırırsın, hiç bir şey olmaz.. seni kaldırabielcek en açık renge boyat derim, gerekirse yakışacaksa sarı
bir de tavsiyem yeni fark etmiş gibi söyle istersen, nereden geldi anlamadım sanırım sokak hayvanından de, hemen şampuanladım sana söyledim deAslında söylemem daha iyi olur onun kedisinde veya onda varsa önlemini alır. Ama çekiniyorum canım ya olurda beni pis görürse diye gerçi kendisi sağlıkcı daha bi ilgili olması lazım sonuçta onların hastalarında da olabilen bişey bu ve insanlık hali kimse bitlenmek istemez. O da çok sever saçlarını ve kazıtamaz benceCanım eğeninden size nasıl geçmedi? Benden hemen ablama geçti kızcağızda benim yüzümden bitlendi ya saçlarıda simsiyahtir. Kestireceğim diyor onuda ilaçlıyoruz arada oturur önüme ben ayıklarım ama çok can sıkıcı bişey ya ooooof Boyayı da sonraya atayım ben başta ilaç,gaz yagı ve camterebentin lavanta yagı kullanmayı düşünüyorum sık sık da düzleştircem. Bari sevgilimde olmasın ya. Ailesi falanda beni tanıyor onların kedilerinden gelmediyse bile benden geldiğini anlarlarsa utanırım 7 nisandan beri ugrasıyorum. Cidden sıkıldım artık geceleri uyuyamıyorum sıkıntıdan.
ben o dönem hiç boyamadığım halde hemen boyadım duyar duymaz. 6 tonda boyayı çok fazla %9luk açıcıyla boyamıştım 7 tonlarda bir şey çıkmıştı.. öyle yırttım sanırımyoksa benim saçlar beldeydi, sevgiliminki de neredeyse bana yakındı o zaman mecbur söyledim duyar duymaz
hem sağlıkçı hem hayvanseverbence gönül rahatlığı ile söyleyebilirsin. o kadar saçını koklayıp öptüğüne göre bunu da kaldırır diye tahmin ediyorum sanırım çok yeni değilsiniz de... bu yzden paylaşabilirsin hatta bu lazım diye düşünüyorum.
inşallah bir an önce kurtulursun canım