Bişey söyleyin!

Off inanin son yazılanları hiç okumadım. Çalışan çalışmayan böyle sürer gider. Isteyen çalışsın istemeyen calismasin arkadaş. Bu nedir ya tartışmaya döndü. Umarım kapanır konum. Okumuyorum teşekkürler. Selametle. ..

Ayni benim durumu anlatmissin valla. Gerçi 150 lira kadar bozuk parasi var dolapta. Harclik birak dediğimde hemen oradan alirsin der. Amaaa bozuk paradan da gina geldi . Arada bir gerçekten o kadar sinirleniyorum evde agliyorum mesaj filan da atinca hemen para birakiyor iki gün sonra yine ayni. Okula ara vermeden önce öyle değildi. Su okulu bitirip ise baslicam inşallah koca eline bakmak çok kotu yaa

Boşuna ev hanımı demiyorlar. Evi çekip çevirmesi gereken bütün ihtiyaçları karşılaması gereken sizsiniz.

Kaldı ki evin ihtiyaçlarını karşılıyor olsa bile çocukların dahi harçlığı olur. Size h kendi kendinize alışveriş yapma imkanı sağlamaması ne demek.

peki çocuğunuzun canı bişey isterse ne olacak?
bunları konuştunuz mu hiç eşinizle
akıl var mantık var.. para bırakmak zorunda..

Sanki senin parasız kalman bizim hayatımızı etkiliyor. bir de trip atıyor ya

çok bencil bir kocanız var.. siz istemenize rağmen umursamaması çok üzücü
istediği kadar dört dörtlük dolu olsun mutfağınız
atıyorum belki o gün özel bir gün ve ufak da olsa eşinize bişey almak istediniz süpriz yapmak istediniz
onu da mı birlikte çıkıp alıyorsunuz..

eşim dışarı çıkmamı istemez diyip tüm gün evde oturup, kocasının onu dışarı çıkarmasını bekleyen kadınları da asla anlayamayacağım
ben kafam bunaldığında bi çıkıp hava alamayacaksam, bi iki mağaza gezemeyeceksem, oturup bi kahve içemeyeceksem arkadaşlarımla esir hayatından ne farkı kalır o hayatımın?
benim hayatım sadece kocamdan ibaret değil ki.. benim kendi özel alanım var benim kendi arkadaşlarım kendi zevklerim var
biz de eşimle çok edi-büdü takılan bi çiftiz sevdiğimiz için ama asla özgürlüğümün kısıtlanmasına gelemem
ben onun karısı olmaktan önce kendim bir bireyim..

Çok iyi fikir

ay ne güldüm annede akıllıymış

Aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ederim

Çok tuhaf bir eşiniz var... Dünyanın bin türlü hali var eve para bırakmamak da ne demek ? Ettiği laf da hakaret gibi... Bence artık mutlaka bir iş bulup çalışmaya başlayın.

Cocuguma daha donanimli gelecek hazirlayacagim diye onun gelecegini mahvedemem cumleniz dogrumu peki.ben ev hanimlarini yermedim.kaldiki benim annemde ev hanimi.kaldiki cocugum olduktan sonra onu bakiciya birakacagimi nerden biliyorsunuz? Nen calisan calismayan bayan kavgasina tutusmadim.size othafende yazmadim.uzerinize alinip bu kadar yazmasaysiniz keske

Ek olarak..ev hanimlarinin cocuklari ozguvenli calisanlarin cocuklari ozguvensiz mi oluyor yani.
Bunca zaman ailem binbir fedakarlikla beni okutmus buralara getirmis..ne yani evde oturmak icinmi ailem o kadar fedakarlik yapip okutyu beni.
Dunyanin binbirturlu hali var..es elden dusebilir allah korusun hersey olabilir.
Kadinlarimizin cogu bunu dusunmeyip mesleklerini birakip evde oturuyorlar..es siddet vs uyguladiginda ona mecbur kaliyorlar veya bi tanidigimin esi vefat etti..zor kotek is buldu calisip cocuguna bakiyor simdi. En basta meslegini birakmasaydi simdi cok daha dik ayakta durabilirdi.
Karsi komsumda ogretmen bir kizi var...cocugunu annesine birakir okul donusu alir.
Cocuguda gayet ozguvenli yasitlarina gorede cok terbiyeli.
Siz calisan kadinlar karoyer pesine dusuyor cocuklariyla ilgilenmiyor esas fedakarligi bizler yapiyoruz demissiniz..ben iki yildir evdeyim ev hanimiyim atama bekliyorum.hayattaki en bos zamanlarim.yemek bulasik camasir ev ustune bide ders calis kursa git...ben boyle bir hayat istemiyorum.cocugu olirsada istemem.
Ben mutsuz olursam onuda mutsuz ederim...herkesin kendi secimi nihayetinde bana ahkam kesmeyin diyirsunuz ama siz cok fena yapiyorsunuz bunu

O soruyu soran arkadaş bendim. Anladığım kadarıyla işin yalnızca alışveriş kısmı sizi rahatsız ediyor. Cafeye gitmiyor musunuz kısmına cevap vermemişsiniz. Sizin eşinizle geçirdiğiniz vakitler harici bir sosyal hayatınız olmadığını çıkardım bu yazdıklarınızdan. Eşiniz de sizin düşünceniz gibi alışveriş yapıyorum ne gerek var ekstra paraya diyorsa laf anlatmanız çok zor. Gerçekten anlamasını sağlayacak bir durum yaşatmanız lazım daha önce dediğim gibi.

Bu arada ben sizin dediğiniz kariyerine düşkün, doğumdan 3 hafta sonra part-time, 4 ay sonra full-time işe dönmüş bir anneyim. Bir yandan da doktoramı yapıyorum. Kızıma annem bakıyor, uygun yaşı geldiğinde istediğimiz metodda eğitim veren bir kreşe başlayacak. Bunlar benim vicdanımı hiç sızlatmıyor. Kızım çok huzurlu ve mutlu bir bebek, birlikte geçirdiğimiz vaktin de oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizin de vicdanınız bu şekilde rahatsa, diğer annelerin anneliğine saldırmanıza hiç gerek yok. Kimsenin de haddi değil başkasının anneliğini, yetiştirdiği çocukların durumunu sorgulamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…