- 3 Nisan 2013
- 396
- 264
-
- Konu Sahibi veda_busem
Aranızda eşi eve para bırakmadan giden var mı? Ev hanımıyım dolayısı ile eşimin eline bakıyorum. Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmedim. Millete bırakmaktansa kendim bakmayı tercih ettim. Esim hiçbir zaman eve para bırakmaz. Evin bütün ihtiyaçlarını alır ama. Şunu getir derim getirir. Ama çocuk var ani bir para lazım olur düşüncesi yok adamda. Çok söyledim ama anlamadı. Evde neye lazım olucakmis para.Sizlerde durum nasıl var mı böyle durumlar. Harcliksiz mı olursunuz hep?
Ayni benim durumu anlatmissin valla. Gerçi 150 lira kadar bozuk parasi var dolapta. Harclik birak dediğimde hemen oradan alirsin der. Amaaa bozuk paradan da gina geldi . Arada bir gerçekten o kadar sinirleniyorum evde agliyorum mesaj filan da atinca hemen para birakiyor iki gün sonra yine ayni. Okula ara vermeden önce öyle değildi. Su okulu bitirip ise baslicam inşallah koca eline bakmak çok kotu yaaAranızda eşi eve para bırakmadan giden var mı? Ev hanımıyım dolayısı ile eşimin eline bakıyorum. Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmedim. Millete bırakmaktansa kendim bakmayı tercih ettim. Esim hiçbir zaman eve para bırakmaz. Evin bütün ihtiyaçlarını alır ama. Şunu getir derim getirir. Ama çocuk var ani bir para lazım olur düşüncesi yok adamda. Çok söyledim ama anlamadı. Evde neye lazım olucakmis para.Sizlerde durum nasıl var mı böyle durumlar. Harcliksiz mı olursunuz hep?
peki çocuğunuzun canı bişey isterse ne olacak?Hepiniz çok haklısınız. Inanin bu konuda çok dertliyim. Çok konuştum adam anlamıyor .Bu evde çocuk var para olmalı mantığı yok. Çocuk olmasa bile ya birakilmaz mi? Ne yapacağımı şaşırdım.Aylik alır evin ihtiyacını giderir borçları öder. Gerisini cüzdaninda taşır. Getirir götürür kendiyle. Ailem sağolsun gizli gizli hep verir. Ama nereye kadar.Hamileyken bile bırakmazdı. Üstelik burda ne ailem ne akrabam kimsem yok. Ailem uzakta ara ara gelirler.
Sanki senin parasız kalman bizim hayatımızı etkiliyor. bir de trip atıyor yaOff inanin son yazılanları hiç okumadım. Çalışan çalışmayan böyle sürer gider. Isteyen çalışsın istemeyen calismasin arkadaş. Bu nedir ya tartışmaya döndü. Umarım kapanır konum. Okumuyorum teşekkürler. Selametle. ..
Aynen eşim her ay maaşını bana verireşinin maaşına hala el koymamış kadınlarımızı anlamıyorum :)
Çok iyi fikirBen açıkçası paraya gün içinde nasıl hiç ihtiyacınız olmuyor onu anlayamadım. Arkadaşlarınızla bir cafeye gitmiyor musunuz veya çocukla parka, en basidinden evde su bitse ne yapıyorsunuz?
Ben sizin yerinizde olsam bir gün ihtiyacım olduğunda durumu çok abartıp eşimin işten para bırakmaya gelmesini sağlardım. Belki aklı başına gelir.
ay ne güldüm annede akıllıymışBu bir çok kadının çektiği bir dert -benim annem de bu kadınlara dahil.
Ve bu, kadına şiddetin başka bir boyutudur. "Ekonomik şiddet" diye bilinir. Bu şiddet türünün üst seviyeleri, kadının maaş kartına el koymak falan. Erkeklerde "kadının parayı kullanmasını istememe" gibi bir durum var kısaca.
Benim annem şöyle yapardı: Eve acil bir şey lazım oldu mesela. Örnek veriyorum ağrı kesici. Akşam babama, "Ağrım var, yemek yapamadım. Para da bırakmamışsın, ilaç alamadım. Senden istesem, iştesin eve getiremezdin." derdi. Tabii, nazikçe söylemezdi, kavga ederlerdi. Kavga kıyamet, babam alıştı eve para bırakmaya.
Siz nazikçe söylemeyi deneyebilirsiniz bence.
Aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ederimLütfen önce o mesajımı bir kez daha okuyun ve neye hitaben yazdığımı görün. Ben çalışan bayanlar hakkında değil, çalışmamayı tercih etmiş bayanların "don parasını kocalarından bekleme" şeklindeki düşünce tarzına yazdım ve mesajımda da bunu açıkça belirttim. Kariyer yapan kadın evine bakmıyordur çocuğuna bakmıyordur gibi bir mesaj değil o dikkatinizi çekerim. Kaldı ki "yapamamış başaramamış" şeklindeki cümlelerinizi de o mesajla aynı kefeye koyuyorum, yapamadığımı bildiğinize göre beni tanıyor olmalısınız ama o kişi ben değilim. Güzel bir üniversitenin istediğim bölümünden mezun oldum hamile kalana kadar da çalıştım bunun bilgisini vereyim. Daha o zamanlar doğmamış çocuklarım için çalıştım. Yani sandığınızın aksine bayanlar çalışmasın evde otursun iş hayatına atılmasın demedim asla. Tekrar ediyorum o mesajı neye hitaben yazdığımı görün, bakış açınızı savunma mekanizmanızı devreye sokmadan değiştirip bir daha okuyun ve tanımadığım insanlar hakkında değil, beni ve benim gibileri çalışmadığım için aşağılayan insanlar hakkında yazdığımı görün.
Konu dışına çıktığı için konu sahibesinden özür diliyorum ve kendi adıma bu tartışmayı noktalıyorum.
Cocuguma daha donanimli gelecek hazirlayacagim diye onun gelecegini mahvedemem cumleniz dogrumu peki.ben ev hanimlarini yermedim.kaldiki benim annemde ev hanimi.kaldiki cocugum olduktan sonra onu bakiciya birakacagimi nerden biliyorsunuz? Nen calisan calismayan bayan kavgasina tutusmadim.size othafende yazmadim.uzerinize alinip bu kadar yazmasaysiniz keskeOlamadiginiz yapamadığınız meslek cümlenizi anlamadım. Arkadaş gayet doğru yazmış. Hem meslegimizin olmadığını nerden biliyorsunuz? Üniversite okumadigımizi nerden biliyorsunuz? Lütfen siz ahkam kesmeyin .Çocuğuma daha donanımlı gelecek hazirliycam diye onun geleceğini daha çok mahvedemem.Bakiciymis kresmis ben de kariyer yapicakmisim. Önce çocuğum! Yavrum anne sevgisiyle büyümeli ,bakıcınin keyfi gelince ilgilenecegi şekilde değil. Evet belki çalışmıyoruz. Çocuklarımız için evdeyiz .En azından özgüveni gelişmiş. Her anını annesiyle geçiren. Saat başı kendisine farklı aktivitelerle yaklaşan bir anneleri var.Saniyorlar ki ev hanımları çocuklarıyla ilgilenmiyor. Sabah bırakıp akşam gelen çocuğunu saatli görenler ilgileniyor bir tek. Yok canım öyle değil işte. Bir arkadas yazmış su almıyor musun eve cafeye gitmiyor musun diye.Cevap vereyim ; suları herseyi hazır alıyoruz eve. Bazı arkadaşlar da evde kupkuru oturuyorum sandı galiba ona açıklık getireyim. Arkadaşlar eve herseyi alıyor eşim toptan. Zaten markete falan hep birlikte gideriz. Yani a dan Z ye doldururuz.Dondurmasindan pastasindan tatlisindan ağrı kesicisine kadar. Ama sadece giderken para bırakmaz. Sorun bu.Cocuklar için de her zaman bir dolabim doludur.Ama işte tüm konuşmama rağmen bırakmaz. Sorun orda ya.
Ek olarak..ev hanimlarinin cocuklari ozguvenli calisanlarin cocuklari ozguvensiz mi oluyor yani.Olamadiginiz yapamadığınız meslek cümlenizi anlamadım. Arkadaş gayet doğru yazmış. Hem meslegimizin olmadığını nerden biliyorsunuz? Üniversite okumadigımizi nerden biliyorsunuz? Lütfen siz ahkam kesmeyin .Çocuğuma daha donanımlı gelecek hazirliycam diye onun geleceğini daha çok mahvedemem.Bakiciymis kresmis ben de kariyer yapicakmisim. Önce çocuğum! Yavrum anne sevgisiyle büyümeli ,bakıcınin keyfi gelince ilgilenecegi şekilde değil. Evet belki çalışmıyoruz. Çocuklarımız için evdeyiz .En azından özgüveni gelişmiş. Her anını annesiyle geçiren. Saat başı kendisine farklı aktivitelerle yaklaşan bir anneleri var.Saniyorlar ki ev hanımları çocuklarıyla ilgilenmiyor. Sabah bırakıp akşam gelen çocuğunu saatli görenler ilgileniyor bir tek. Yok canım öyle değil işte. Bir arkadas yazmış su almıyor musun eve cafeye gitmiyor musun diye.Cevap vereyim ; suları herseyi hazır alıyoruz eve. Bazı arkadaşlar da evde kupkuru oturuyorum sandı galiba ona açıklık getireyim. Arkadaşlar eve herseyi alıyor eşim toptan. Zaten markete falan hep birlikte gideriz. Yani a dan Z ye doldururuz.Dondurmasindan pastasindan tatlisindan ağrı kesicisine kadar. Ama sadece giderken para bırakmaz. Sorun bu.Cocuklar için de her zaman bir dolabim doludur.Ama işte tüm konuşmama rağmen bırakmaz. Sorun orda ya.
Olamadiginiz yapamadığınız meslek cümlenizi anlamadım. Arkadaş gayet doğru yazmış. Hem meslegimizin olmadığını nerden biliyorsunuz? Üniversite okumadigımizi nerden biliyorsunuz? Lütfen siz ahkam kesmeyin .Çocuğuma daha donanımlı gelecek hazirliycam diye onun geleceğini daha çok mahvedemem.Bakiciymis kresmis ben de kariyer yapicakmisim. Önce çocuğum! Yavrum anne sevgisiyle büyümeli ,bakıcınin keyfi gelince ilgilenecegi şekilde değil. Evet belki çalışmıyoruz. Çocuklarımız için evdeyiz .En azından özgüveni gelişmiş. Her anını annesiyle geçiren. Saat başı kendisine farklı aktivitelerle yaklaşan bir anneleri var.Saniyorlar ki ev hanımları çocuklarıyla ilgilenmiyor. Sabah bırakıp akşam gelen çocuğunu saatli görenler ilgileniyor bir tek. Yok canım öyle değil işte. Bir arkadas yazmış su almıyor musun eve cafeye gitmiyor musun diye.Cevap vereyim ; suları herseyi hazır alıyoruz eve. Bazı arkadaşlar da evde kupkuru oturuyorum sandı galiba ona açıklık getireyim. Arkadaşlar eve herseyi alıyor eşim toptan. Zaten markete falan hep birlikte gideriz. Yani a dan Z ye doldururuz.Dondurmasindan pastasindan tatlisindan ağrı kesicisine kadar. Ama sadece giderken para bırakmaz. Sorun bu.Cocuklar için de her zaman bir dolabim doludur.Ama işte tüm konuşmama rağmen bırakmaz. Sorun orda ya.