• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

theress_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
119
1
0
Diğer
Merhabalar

1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.

Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.

Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.

Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.

Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?

Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?

Ve sanırım ben erken bir yaşta evlenmek istemiyorum. 30 umu bulmak isterim en azından. (Ülkemizde mümkün mü bilmiyorum.) Kendimce bir kariyer planım var. Çoluk-çocuk mevzusunda da ne yalan söyleyeyim çok istekli değilim. (En azından genç bir yaşta) Bu yüzden hemen demiyorum tabi ki ama belki bir kaç yıl sonra yaşanır ama evlilik öncesi yaşanmalı mıdır daha doğrusu yaşanabilir mi?

Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.

Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?

Son düzenleme:
canım sana burdan kimse yap diyemez neden mi çünkü vebal altına girmek istemez insanlar .senin yaşın kaç bilmiyorum gencim diyorsun .erkek arkadaşında zaten senle birşeyler yaşamak istemiyor şimdilik anladığım kadarıyla .bunu bu kadar takma .ilerde ayrılırsan yine sen üzülürsün .bakire olmayan kadın değersiz değildir asla .buna takılmayan erkekler yok değil .ama bizim ülkemiz hala buna bakışı farklı biliyorsun o yüzden bu gerçeği bilerek hareket etmen daha doğru olur .bir abla tavsiyesi sana yinede sen bilirsin tabi yapanı asla kınamam .

Madem onun öyle bir talebi olmadı neden açtınız konuyu ? Madem talebi yoktu neden kızdı ki size ?

Çevrenizin yargıları değil sizin yargılarınızdır önemli olan.

Bunu onunla yaşamak istediğim için açtım. Şu zamana kadar karşıydım evlilik öncesi bu tip şeylere ancak baktım ki kimse takmıyor. Hem de sevmedikleriyle sırf zevk olsun diye bile yapanlar var. Ama ben sevdiğim adamla yaşamaya korkuyorum. Kızmasının sebebi "Ayrılırsak başka bir adama nasıl açıklarım?" gibi algılamış. Oysa ki ben başkasına derken çevremi kastetmiştim.

Yaşım 20 bu arada yukarıda bir bayan sormuştu :)

sana en doğru gelen neyse onu yap. toplumu bırak. mutsuz olduğunda toplum olmuyor senin yanında. elalem ne der düşüncesi de bir yere kadar. elalem ne der diye mayoyla yolda yürümeyiz, normaldir bu. elalem ne der diye yolda bağıra çağıra şarkı söylemeyiz. bunlar genel davranış kurallarıdır. ama sevgili, ilişki, beden senin. zannetme ki kimse yapmıyor. bakma sen bizim ülkemizde üstü kapalı, tabu halinde. xxxxx şehrinde, ülkedeki en fazla alkol tüketimi var mesela, ama ismini duysan, inanmazsın. çünkü muhafazakar bir şehir imajı yaratıyorlar, insanlar gizli kapaklı yapıyor.
önemli olan bu ilişki ilerde bitse de bitmese de, senin pişman olup olmayacağın.

Kaç yaşındasın öncelikle onu merak ettim.Sorunun cevabına gelince benim görüşüm flört döneminde birliktelik olmadanda olur.Sarılırsın, öpüşürsün bence bunlar yeter.Tabi insan aşık olduğu erkekle birşeyler yaşamak ister ama bence olması gerektiği zamanda yaşansa mükemmel olur.Biz eşimle 6,5 sene flört ettik ama hep sabrettik çünkü evlendiğimizde ilk gecemiz özel olsun istedik.Hem şöylede birşey var gelin ata binmiş ya nasip demiş bugün çok aşık olduğun adamın yarın başka bir yüzünü görüp pişman olursun neme lazım, dünyanın bin türlü hali var.Hem sevgilin sana çok güzel izah etmiş, yaşının küçük oluşunu, bu yükü taşıyamayacağını.Bence hiç kafanı karıştırma.

herşey yeri ve zamanında olursa güzel,böyle bir şeyi vaktinden önce yapmak ne karsındaki insanı cok sevdıgını gösterır ne de sevmediğini bu bir kıstas olamaz,ciddi sorumluluk ve ilişkiyi yürütemeyip ayrılmayı düşündüğünzde bir başınıza kaldıgınızda pişmanlık duymayacagınızı bılmelısınız kı bunu önceden bilemezsiniz

ve bütün erkekler evleneceklerı zaman bekarete önem verır

"Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?"

gerçek bir kadın-erkek ilişkisinden anladığnız eğer sadece cinsellikse evet olmalı..

ama bir hayatı paylaşmak,birlikte müzik dinlemek,sinemaya gitmek vb...şeylerse hayır olmamalı..

herşey vakti gelince güzel bence..bilinçsiz cinsellik sonrası neler yaşandığnı çok görüyoruz,duyuyoruz..
sevmek demek kendini her anlamda ona bırakmak demek değil ki..bazen sevgi,içinde beklemeyi de sabırlı olmayı da barındırır..

ve erkek arkadaşınızı gerçekten takdir ettim ben..umarım çok mutlu olursunuz...

Son düzenleme:
Ben böyle bir şey yaşamadım fakat bir arkadaşım çok çok aşık olduğu erkek arkadaşıyla birlikte oldu. Kesinlikle ayıplamadım,onun hayatı onun fikirleri. Fakat kendisi sonradan pişman oldu,çünkü malesef ki ayrıldılar. Hiç beni terketmez sanıyordum ama birden bire değişti dedi arkadaşım bana. Hem vicdan azabı,hem pişmanlık içerisinde şuan. Demek istediğim o ki; gerçekten güveniyorsan,arkasında durabileceksen sen bilirsin. Ama kesinlikle ben,bunun zamanında yani evlenince yapılmasından yanayım. Bu güzel heyecanı, sıradan bir günde harcamak istemem. Her şeyi zamanında yapmak isterim.Bu inan çok büyük bir sorumluluk,taşıyamayabilirsin bu yükü hayatta ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor.

her şey sende biter..

pişman olmak ya da olmamak ayrılıp ayrılmamanla bağdaşıyorsa bence böyle devam et.

:31:

inşallah konun sapmaz. sevgiler:16:

sana en doğru gelen neyse onu yap. toplumu bırak. mutsuz olduğunda toplum olmuyor senin yanında. elalem ne der düşüncesi de bir yere kadar. elalem ne der diye mayoyla yolda yürümeyiz, normaldir bu. elalem ne der diye yolda bağıra çağıra şarkı söylemeyiz. bunlar genel davranış kurallarıdır. ama sevgili, ilişki, beden senin. zannetme ki kimse yapmıyor. bakma sen bizim ülkemizde üstü kapalı, tabu halinde. xxxxx şehrinde, ülkedeki en fazla alkol tüketimi var mesela, ama ismini duysan, inanmazsın. çünkü muhafazakar bir şehir imajı yaratıyorlar, insanlar gizli kapaklı yapıyor.
önemli olan bu ilişki ilerde bitse de bitmese de, senin pişman olup olmayacağın.

Toplum yüzünden daha doğrusu toplum ne der kaygısı yüzünden istediğimiz çoğu şeyi yaşayamıyoruz... Ben erken evlilik hayali olan birisi değilim, çünkü bir kariyer planım var önümde. Çoluk-çocuk mevzusunu da yaşamak ne yalan söyleyeyim pek istemiyorum. O da bunu biliyor. Sanırım ben biraz da bu yüzden evliliği beklemek istemiyorum...

Kaç yaşındasın öncelikle onu merak ettim.Sorunun cevabına gelince benim görüşüm flört döneminde birliktelik olmadanda olur.Sarılırsın, öpüşürsün bence bunlar yeter.Tabi insan aşık olduğu erkekle birşeyler yaşamak ister ama bence olması gerektiği zamanda yaşansa mükemmel olur.Biz eşimle 6,5 sene flört ettik ama hep sabrettik çünkü evlendiğimizde ilk gecemiz özel olsun istedik.Hem şöylede birşey var gelin ata binmiş ya nasip demiş bugün çok aşık olduğun adamın yarın başka bir yüzünü görüp pişman olursun neme lazım, dünyanın bin türlü hali var.Hem sevgilin sana çok güzel izah etmiş, yaşının küçük oluşunu, bu yükü taşıyamayacağını.Bence hiç kafanı karıştırma.

Evet ben de hep öyle hayal ettim. Düğün gecemde heyecanlı olayım istedim. Ama erken evlenmek istemiyorum sanırım yukarıda da açıkladığım gibi. Sevgilimin yaşı geldi onu sıkmıyordur bu durum eminim ama çok gencim, belki anlıyorum biliyorum sanıyorum hayatı ama aslında bilmiyorum... İleriki yaşlarda nasıl yürüyor bu iş hiç bilmiyorum...

Birde birçok erkekte sahip olana kadar kıymet verme durumu var.Elde ettikten sonra bir anda değişiyorlar.Evliliklerde bile öyle olmuyor mu çoğu zaman.Bırak hep seni elde etmek, elinde tutmak için uğraşsın.Çantada keklik olursan gözünde zamanla değerin azalır.

Amalarınızdan kurtulduğunuz zaman açmalıydınız konuyu sevgilinize :34::34:

O kurtarsın istemiştim amalarımdan ama endişelerimi doğrular gibi konuştu, yapmamamız taraftarı oldu çünkü ne kadar kolay incinebildiğimi ve bu mevzuya önem verdiğimi biliyor kendisi.

"Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?"

gerçek bir kadın-erkek ilişkisinden anladığnız eğer sadece cinsellikse evet olmalı..

ama bir hayatı paylaşmak,birlikte müzik dinlemek,sinemaya gitmek vb...şeylerse hayır olmamalı..

herşey vakti gelince güzel bence..bilinçsiz cinsellik sonrası neler yaşandığnı çok görüyoruz,duyuyoruz..
sevmek demek kendini her anlamda ona bırakmak demek değil ki..bazen sevgi,içinde beklemeyi de sabırlı olmayı da barındırır..

ve erkek arkadaşınızı gerçekten takdir ettim ben..umarım çok mutlu olursunuz...

Haklısınız tabi ki de sadece cinsellik değil. Öyle olsaydı 1 yıl olmazdı ilişkimizde :) Umarım oluruz sağolun güzel dilekleriniz için...

Birde birçok erkekte sahip olana kadar kıymet verme durumu var.Elde ettikten sonra bir anda değişiyorlar.Evliliklerde bile öyle olmuyor mu çoğu zaman.Bırak hep seni elde etmek, elinde tutmak için uğraşsın.Çantada keklik olursan gözünde zamanla değerin azalır.

tabi evliyken başına böyle bir durum gelse her türlü hakkını arayabılıyorsun

Back