Birkaç derdim var. Okuyup yadım edebilecek olanlarınız var mı?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
İyi akşamlar herkese.
Kadınlar Kulübü'nü çok uzun zamandır ziyaretçi olarak takip ediyordum. Üye olma zamanımın geldiğini düşündüm ve az önce aranıza katıldım. Size göre dert sayılır mı sayılmaz mı bilmiyorum ama benim 'Kendime göre' bazı sıkıntılarım var. Ailevi değil, arkadaş çevremle ya da özel hayatımla ilgili değil, tamamen kendimle ilgili, fiziksel sıkıntılarım var. Yeni üye olduğum ve hemen konu açtığım için 'Fake' olduğumu düşünenleriniz olabilir, hak veririm de ama yazacaklarım asla kurmaca değil. Sizlerin içinden konumu okuyup yorum yapacak olanlarınız olacak. Şimdiden hepinize canı gönülden teşekkür ederim. Okuyan gözleriniz dert görmesin. Hepiniz hakkınızı helal edin.
Gel gelelim sıkıntılarıma;

1) 20 yaşımda, bekar bir genç kızım. Bebeklik dönemimden beri hiç zayıf olmadım. Sizlerin de tabiriyle 'Balık etli' birisiydim hep. Ergenlik dönemine girince boyum uzamaya başlamıştı ve kilo vermeye başlamıştım. Boyum uzayıp, kilo verdikçe vücudumda çatlaklar oluştu. O zaman küçük bir çocuktum ve ne olduğunun farkında değildim. Zaman geçtikçe onların ne olduğunu anladım ve bunlara kesin bir çözümün olmadığını öğrendim. Sonra kilo aldım yine çatlaklar oluştu. En son kilo verdim tekrardan ve o zaman da hiç çatlak oluşmadı. Çatlaklardan dolayı öz güven problemi oluştu bende. Denize girmek istemiyorum, şort giyemiyorum, kısa etek giyemiyorum, kısa elbiseler giyemiyorum. :KK14:Arkadaşlarıma o kadar imreniyorum ki. 'Neden ben?' demekten kendimi alamıyorum.

2) 16 yaşımda Polikistik Over Sendromu olduğumu öğrendim. Forumu uzaktan takip ederken edindiğim bilgilerle soğan kürüne başladım ve 3-4 ayda bir regl olan ben 45 günde bir regl olmaya başladım. Allah razı olsun sizlerden. Fakat önceden 7 gün regl olurken şimdi 5 güne indi bu ve regl miktarımda da azalma oldu. Bu canımı çok sıkıyor. 20 yaşımda erken menopoz gibi bir şey olabilir mi?

3) En çok üzüldüğüm konu:
Yüzümde asimetri problemi var. Sağ yanağım daha zayıf ve ufak dururken; sol yanağım daha uzun, biraz daha dolu ve kilo verdiğim için de sanki biraz sarkık. Aslında yüzümün tamamı sarktı kilo verince. Çöktü. Daha kilo vermem lazım fakat yüzüm daha da çökecek diye korkuyorum. Burnum eğri gibi. Sola doğru sanki. Kaşlarımın yapısı farklı. Sol gözüm sağ gözüme göre daha küçük ve sol göz kapağım düşük. Çillerim var. Ağzım eğri duruyor. Yani ağzımın sağ tarafı biraz aşağıda. Çevremdeki herkes çok güzel bir kız olduğumu söylüyor. Çok dikkatli bakmayınca anlaşılmıyor zaten ama ben çok rahatsız oluyorum ve kendimi hiç beğenmiyorum.

4) S ve Z harflerini peltek çıkarıyorum. Bunu düzeltme ihtimalim var mı?

'Senin de ne derdin varmış' diye kınamayın lütfen. Allah'a şükür sağlığım yerinde. Çok da neşeli bir insanım ama bunları düşününce canım çok sıkılıyor. 'Allah dermansız dert vermesin. Dert verip derman aratmasın' en önemlisi bu. Ama nedense bunlardan dolayı kendimi eksik hissediyorum. Her zaman diyorum 'Her şey için çok şükür. Aç değilim, açıkta değilim, sağlıklıyım. Allah'a sonsuz şükürler olsun her şeyim için.' Ama insanın kendine güveninin olmaması çok kötü. Estetik yaptırmayı düşünüyorum fakat estetiğin 'Günah' olduğunu duyuyorum hep. Bundan dolayı da istemiyorum. Bana önerileriniz var mı? 'Çok dert sahibi' imajı çizdim farkındayım ama sizlerin yorumları inanın benim için altın değerinde. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) bu konuda cilt uzmanı yardımcı olabilir belki

2) geçmiş olsun canım ama adetinin 5 gün sürmesi soru değil ki ben ilk adet olmaya başladığım zamanlar ayda sadece 3 gün adet görüyodum sonra 7 güne çıktı ve uzun zamandır her ay adetim 5 gün sürüyo :nazar:

3) bunu okurken yüzünü fazla incelediğini düşünmüştüm öyle de yazmışsın :nazar: bence yüzünü fazla inceleme bende aynanın karşısına geçsem yüzümü incelesem bende bi sorun görebilirim. bişeylere çok dikkatli bakarsan sorun ararsan sorun olmasa da sana sorun varmış gibi görünür

4) S ve Z harflerini çıkartama ne olucak ki :nazar: bende bazen konuşurken bazı harfleri yutuyorum r gibi l gibi konuşurken bunu farkediyorum. çoğu zaman kelimeleri tuhaf söylüyorum ama bunları pek önemsemiyorum

Pek bir bilgim yok söylediklerinde ama ben 3 gün adet oluyorum. Açıkçası anormal bir şey olabileceğini hiç düşünmemiştim :44:

1) bu konuda cilt uzmanı yardımcı olabilir belki

2) geçmiş olsun canım ama adetinin 5 gün sürmesi soru değil ki ben ilk adet olmaya başladığım zamanlar ayda sadece 3 gün adet görüyodum sonra 7 güne çıktı ve uzun zamandır her ay adetim 5 gün sürüyo :nazar:

3) bunu okurken yüzünü fazla incelediğini düşünmüştüm öyle de yazmışsın :nazar: bence yüzünü fazla inceleme bende aynanın karşısına geçsem yüzümü incelesem bende bi sorun görebilirim. bişeylere çok dikkatli bakarsan sorun ararsan sorun olmasa da sana sorun varmış gibi görünür

4) S ve Z harflerini çıkartama ne olucak ki :nazar: bende bazen konuşurken bazı harfleri yutuyorum r gibi l gibi konuşurken bunu farkediyorum. çoğu zaman kelimeleri tuhaf söylüyorum ama bunları pek önemsemiyorum

-Kremler hiç işe yaramıyormuş duyduğum kadarıyla. Tedavi yöntemlerini araştırıyorum, lazer uygulamasının %80 oranında etkili olduğunu duydum. Onu düşünüyorum.

- Aslında adetimin 5 gün ya da 7 gün olması sorun değil. Önceden daha yoğun yoğun oluyordum. Şimdi normal oluyorum. Yoğunluktan kastımı anlatabilmişimdir inşAllah. :) Hatta bu ay neredeyse damla damla oldum. Bu ara ara yine olan bir durumdu. Anneme söyledim. Normal olduğunu, her ay aynı olmamasının doğal olduğunu söyledi.

- Çok fazla inceliyorum yüzümü gerçekten. Aynada kendime bakınca moralim bozuluyor.:26: Herkes söylüyor 'Güzelsin, kilo verince daha da güzel oldun' vs diye ama şu yaşıma geldim kendimi hiç beğenemedim bir türlü. Bir de kuzenim bir gün bana 'Yamuk ağız' demişti. Çok gücüme gitti o lafı da. Çok severim onu ama o lafı kalbimi kırmıştı.

- Ben rahatsızlık duyuyorum canım harfleri aksak çıkarınca. Ara ara olan değil. Sürekli olan bir şey.:KK31:

Pek bir bilgim yok söylediklerinde ama ben 3 gün adet oluyorum. Açıkçası anormal bir şey olabileceğini hiç düşünmemiştim :44:

5 gün olmasını sıkıntı etmiyorum da yoğunluğu eskisine göre az. Yani yine oluyorum ama önceden daha yoğun oluyorum. Yoğunlukla neyi kasdettiğimi çalıştığımı umarım anlatabilmişimdir. Tabir bulamadım başka.

Illa derdinin olmasi icin dovulup sokaga atilman ya da aldatilman gerekmiyor.Herkesin derdi kendine buyuktur.Kimse seni yargilayamaz :)
1.Oncelikle herkesin yuzunde asimetriklik vardir.Yani yuzun iki tarafi %100 simetrik degildir hicbir zaman.Cevren de bu konuda bir sey demedigine gore abartilacak bir sey yok.Ahhh o catlaklar ahh.Sporla kilo vermeyi aliskanlik haline getir.Sadece diyetle olmaz.Yuzunden yag kaybetmen genetik olabilir.Mesela bazilari komple kilo veriyor,bazilari sadece gobekten vs. Sakiz cignemeni oneririm.Yuz kaslarin sikilasir.Temizlerken de masaj yaparsin.Vucuttakiler icin,spor yapmak onlari azaltacaktir.Bir uzmanla gorusebilirsin.Haa,tamamen gitmedi mi? Vucut fondotenleri,spreyleri var su gecirmeyen.Sik bunlari,giy elbiseleri.60 yasinda mi giyeceksin yahu.:)
2.Pelteklik konusunda ne yapabilirsin bilmiyorum :44: Arastirma yapmanda fayda var.
3.Psikolojik olarak iyi hissetmen icin lafin altinda kalmayacaksin.O cat cat laf sayiyorsa sen de sayacaksin. :KK8:

Son düzenleme:
Aslında takıldıklarınızın hepsı kendıne guvensızlıklealakalı
Seyler cevrenız güzel oldugunuzu söylüyor bıde
Bakın öyle gormeselerdı soylemezlerdı bence. En ıyısı
Ayna karşısında durup kendızı fazla ıncelemeyın
Çatlağında bosver gıtsın kendıze guvenın bence

-Kremler hiç işe yaramıyormuş duyduğum kadarıyla. Tedavi yöntemlerini araştırıyorum, lazer uygulamasının %80 oranında etkili olduğunu duydum. Onu düşünüyorum.

- Aslında adetimin 5 gün ya da 7 gün olması sorun değil. Önceden daha yoğun yoğun oluyordum. Şimdi normal oluyorum. Yoğunluktan kastımı anlatabilmişimdir inşAllah. :) Hatta bu ay neredeyse damla damla oldum. Bu ara ara yine olan bir durumdu. Anneme söyledim. Normal olduğunu, her ay aynı olmamasının doğal olduğunu söyledi.

- Çok fazla inceliyorum yüzümü gerçekten. Aynada kendime bakınca moralim bozuluyor.:26: Herkes söylüyor 'Güzelsin, kilo verince daha da güzel oldun' vs diye ama şu yaşıma geldim kendimi hiç beğenemedim bir türlü. Bir de kuzenim bir gün bana 'Yamuk ağız' demişti. Çok gücüme gitti o lafı da. Çok severim onu ama o lafı kalbimi kırmıştı.

- Ben rahatsızlık duyuyorum canım harfleri aksak çıkarınca. Ara ara olan değil. Sürekli olan bir şey.:KK31:

hmm bilmiyorum canım ya ben pek anlamam o konulardan :nazar:

evet annen doğru söylemiş her ay kanama aynı miktarda olmaz

kendisi ayıp etmiş insanlar birine bu tarz şeyler söylemeden önce kendi kusurları olduğunu da düşünmeleri lazım takma kafana böyle şeyleri

yok yok rahatsız olma :nazar: bi arkadaşımın kardeşi bana yabancılar gibi konuşuyosun demişti :KK1: o kadar kelimeler bozuluyo yani bende sende ki önemli değil bence

Illa derdinin olmasi icin dovulup sokaga atilman ya da aldatilman gerekmiyor.Herkesin derdi kendine buyuktur.Kimse seni yargilayamaz :) Oncelikle herkesin yuzunde asimetriklik vardir.Yani yuzun iki tarafi %100 simetrik degildir hicbir zaman.Cevren de bu konuda bir sey demedigine gore abartilacak bir sey yok.Ahhh o catlaklar ahh.Sporla kilo vermeyi aliskanlik haline getir.Sadece diyetle olmaz.Yuzunden yag kaybetmen genetik olabilir.Mesela bazilari komple kilo veriyor,bazilari sadece gobekten vs. Sakiz cignemeni oneririm.Yuz kaslarin sikilasir.Temizlerken de masaj yaparsin.Vucuttakiler icin,spor yapmak onlari azaltacaktir.Bunun icin bir uzmanla gorusebilirsib.Haa,tamamen gitmedi mi? Vucut fondotenleri,spreyleri var su gecirmeyen.Sik bunlari,giy elbiseleri.60 yasinda mi giyeceksin yahu.:)

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :) Farklı dertleri olan birçok insan var. Açıkçası derdimi buraya yazarken çekinerek yazmıştım. Yorumunuz beni gülümsetti. :) Çevremde kimseden duymadım yüzümle ilgili bir şey ama ben farkındayım var yani. Fotoğraflarda falan çok belli oluyor. Ben de kilo verirken genellikle her yerden veriyorum ama bacaklarım kalın olduğu için orası biraz daha zaman alıyor. Yüzümün daha da çöküp sarkmasından korktuğum için diyette yapmaya korkuyorum. Dediğiniz gibi sporla kilo vermeye çalışacağım. Abur cuburu kesip, kolayı içmeyeceğim ama yemeklerimi kesmeyeceğim. Zaten çok yemek yiyen bir insan değilim. Sadece 'Bol bol spor yapacağım'. Belki biraz daha yavaş veririm kilo ama en azından vücudum sıkılaşır. Sakızı sürekli çiğneyen birisi değildim ama bundan sonra sürekli çiğnemeye çalışacağım. :) Yüzüm için birkaç yıl sonra yüz germe operasyonu yaptırıp, yanaklarıma dolgu yaptırabilirim. :44:Büyük bir estetik operasyonu değil sonuçta.
Vücut fondötenleri ve spreyleri çatlakları kapatıyor mu gerçekten? İlk defa duydum. :) Ve suda da çıkmıyor öyle mi? :)

1) Bende zamanında hızlı kilo verdim ve vücudumda 1-2 çatlak var. Gerçi ben çatlaklarımla barışığım canım ne isterse giyiyorum. :) İleride lazer yaptırmayı ben de düşünüyorum ancak yine de bence yaptırmadan önce kesinlikle bir doktora danış. Cilt tipine uygun olabilir olmayabilir, yaptırmış kişilerden görüşler al. :) Ha bir de önceki arkadaşlar demiş, spor ve platesin ben çok yararını gördüm. Sadece kilo vermek yeterli değil. Sıkılaşmak da lazım.

2) Geçmiş olsun öncelikle. Malesef bu konuda bilgisizim.

3) Bu konuda da "kendini sev :)" demekten başka diyebileceğim bir şey yok malesef. Sen kendini sevmezsen, beğenmezsen, etrafında o ışığı yaratmazsan insanlar bunu nasıl yapsın?

4) Trakyaya taşın ya da Trakya'lı arkadaşlar edin orada da 29 arf kullanılıyor. :) Şaka bir yana, diksiyon kursuna gitmeyi denedin mi hiç? Veya güzel konuşma konusunda eğitimler alıyor. Ben de K harfini T harfi olarak telaffuz ediyordum (köpek'e töpet demek gibi) Türkçe öğretmenim sayesinde düzeltmiştim bana bir takım alıştırmalar vermişti felan. Sesli kitap okumak da işe yarayabilir...

Aslında takıldıklarınızın hepsı kendıne guvensızlıklealakalı
Seyler cevrenız güzel oldugunuzu söylüyor bıde
Bakın öyle gormeselerdı soylemezlerdı bence. En ıyısı
Ayna karşısında durup kendızı fazla ıncelemeyın
Çatlağında bosver gıtsın kendıze guvenın bence

Doğru söylüyorsunuz. Bunlardan dolayı öz güven eksikliği yaşıyorum. Hoş bir durum değil.:KK50: Tabi ki öyle olmasa kimse bana 'Güzelsin' demezdi. Belki ben çok abartıyor olabilirim. Dediğiniz gibi bundan sonra aynanın karşısında çok fazla vakit geçirmemeye özen göstereceğim.

hmm bilmiyorum canım ya ben pek anlamam o konulardan :nazar:

evet annen doğru söylemiş her ay kanama aynı miktarda olmaz

kendisi ayıp etmiş insanlar birine bu tarz şeyler söylemeden önce kendi kusurları olduğunu da düşünmeleri lazım takma kafana böyle şeyleri

yok yok rahatsız olma :nazar: bi arkadaşımın kardeşi bana yabancılar gibi konuşuyosun demişti :KK1: o kadar kelimeler bozuluyo yani bende sende ki önemli değil bence

-Annemin söyledikleri desteklenince içim rahatladı. :) Sağ ol canım. Anneme de sordum Erken menopoz olur mu ki' dedim. Annem de '35 yaşında gireni duydum da 20 yaşında gireni hiç duymadım' dedi.

-Kuzenimi çok seviyorum gerçekten, ama kırıldım da. İnsan zaten en sevdiklerine kırılır. Ben ne onun ne de başkasının kusurlarını alay konusu etmem asla.

-Benim de konuşmam üniversiteye ilk başladığım yıl farklı gelmişti arkadaşlarıma. Hızlı konuşuyorsun demişlerdi. Onların yanında dura dura benim de konuşmam farklılaştı tabi. :KK1:Harflerdeki aksaklığımla kardeş kardeş yaşamaya devam edeceğim yani.:KK1:

Canım, bence senin tek derdin kendine karşı güvensizliğin.
Yaşın küçük, yüzünün sarkması mümkün değil.
Kaç kilo verdin ? Şuanda kaçsın ve boyun kaç ?

1) Bende zamanında hızlı kilo verdim ve vücudumda 1-2 çatlak var. Gerçi ben çatlaklarımla barışığım canım ne isterse giyiyorum. :) İleride lazer yaptırmayı ben de düşünüyorum ancak yine de bence yaptırmadan önce kesinlikle bir doktora danış. Cilt tipine uygun olabilir olmayabilir, yaptırmış kişilerden görüşler al. :) Ha bir de önceki arkadaşlar demiş, spor ve platesin ben çok yararını gördüm. Sadece kilo vermek yeterli değil. Sıkılaşmak da lazım.

2) Geçmiş olsun öncelikle. Malesef bu konuda bilgisizim.

3) Bu konuda da "kendini sev :)" demekten başka diyebileceğim bir şey yok malesef. Sen kendini sevmezsen, beğenmezsen, etrafında o ışığı yaratmazsan insanlar bunu nasıl yapsın?

4) Trakyaya taşın ya da Trakya'lı arkadaşlar edin orada da 29 arf kullanılıyor. :) Şaka bir yana, diksiyon kursuna gitmeyi denedin mi hiç? Veya güzel konuşma konusunda eğitimler alıyor. Ben de K harfini T harfi olarak telaffuz ediyordum (köpek'e töpet demek gibi) Türkçe öğretmenim sayesinde düzeltmiştim bana bir takım alıştırmalar vermişti felan. Sesli kitap okumak da işe yarayabilir...

-Kilolarımın çoğu gitti ama geriye kalanını spor yaparak vermeyi düşünüyorum. Kesinlikle sıkılaşmayı istiyorum ben de. Çünkü her yerim yumuşacık. Lazer konusunu araştırıp öyle yaptıracağım. Benim çok hassas cildim. Zararları olacaksa yaptırmam.:KK50:

-Çok teşekkür ederim. Bu konuda sanırım ben kuruntu yapıyorum. Ama daha da ilerlerde muhakkak bir jinekoloğa görünürüm.

-Haklısınız kendimi sevmekten başka çarem yok. Benim dışımda herkes beni seviyor aslında.:KK1: Sorun bende.:KK23:

-'29 arf':KK52:Hiç düşünmedim diksiyon kurslarına gitmeyi. Sanırım Kulak-Burun-Boğaz bölümüne gidersek bizi bir bölüme yönlendiriyorlarmış. İsmini unuttum. Bunu da daha yeni öğrendim.

Canım, bence senin tek derdin kendine karşı güvensizliğin.
Yaşın küçük, yüzünün sarkması mümkün değil.
Kaç kilo verdin ? Şuanda kaçsın ve boyun kaç ?

Maalesef kendime güvenmiyorum.:KK50:
Yanaklarım içe doğru çöktü. Yani önceden biraz daha doluydu. Şimdi içe doğru çöktü. Telefonla ilgilenirken yüzümün yansımasını görüyorum yanaklarım tuhaf duruyormuş gibi geliyor. Tarif de edemiyorum.
84 kiloydum, 68'e kadar indim. 6 kilo aldım tekrardan. 74 kiloyum şu anda. 60 kilo olmak istiyorum. Boyum da 1.61

Maalesef kendime güvenmiyorum.:KK50:
Yanaklarım içe doğru çöktü. Yani önceden biraz daha doluydu. Şimdi içe doğru çöktü. Telefonla ilgilenirken yüzümün yansımasını görüyorum yanaklarım tuhaf duruyormuş gibi geliyor. Tarif de edemiyorum.
84 kiloydum, 68'e kadar indim. 6 kilo aldım tekrardan. 74 kiloyum şu anda. 60 kilo olmak istiyorum. Boyum da 1.61

Kuzum benim, 16 kilo gayet iyi bir kilo . Azminden ötürü tebrik ederim.
Bak ben de 27 kilo verdim mesela. Ama yüzüm çökmedi. Yani yüzünün çökmesi için 40 kilonun üstünde vermen gerekir. Bence gerçekten sana öyle geliyor . Ben eminim şahsen :)
Ben de 12 kilo daha vermek istiyorum ya sorma. Daha önce yaptıysak şimdi de yaparız. Buna bi inanalım ilk önce.

İyi akşamlar herkese.
Kadınlar Kulübü'nü çok uzun zamandır ziyaretçi olarak takip ediyordum. Üye olma zamanımın geldiğini düşündüm ve az önce aranıza katıldım. Size göre dert sayılır mı sayılmaz mı bilmiyorum ama benim 'Kendime göre' bazı sıkıntılarım var. Ailevi değil, arkadaş çevremle ya da özel hayatımla ilgili değil, tamamen kendimle ilgili, fiziksel sıkıntılarım var. Yeni üye olduğum ve hemen konu açtığım için 'Fake' olduğumu düşünenleriniz olabilir, hak veririm de ama yazacaklarım asla kurmaca değil. Sizlerin içinden konumu okuyup yorum yapacak olanlarınız olacak. Şimdiden hepinize canı gönülden teşekkür ederim. Okuyan gözleriniz dert görmesin. Hepiniz hakkınızı helal edin.
Gel gelelim sıkıntılarıma;

1) 20 yaşımda, bekar bir genç kızım. Bebeklik dönemimden beri hiç zayıf olmadım. Sizlerin de tabiriyle 'Balık etli' birisiydim hep. Ergenlik dönemine girince boyum uzamaya başlamıştı ve kilo vermeye başlamıştım. Boyum uzayıp, kilo verdikçe vücudumda çatlaklar oluştu. O zaman küçük bir çocuktum ve ne olduğunun farkında değildim. Zaman geçtikçe onların ne olduğunu anladım ve bunlara kesin bir çözümün olmadığını öğrendim. Sonra kilo aldım yine çatlaklar oluştu. En son kilo verdim tekrardan ve o zaman da hiç çatlak oluşmadı. Çatlaklardan dolayı öz güven problemi oluştu bende. Denize girmek istemiyorum, şort giyemiyorum, kısa etek giyemiyorum, kısa elbiseler giyemiyorum. :KK14:Arkadaşlarıma o kadar imreniyorum ki. 'Neden ben?' demekten kendimi alamıyorum.

2) 16 yaşımda Polikistik Over Sendromu olduğumu öğrendim. Forumu uzaktan takip ederken edindiğim bilgilerle soğan kürüne başladım ve 3-4 ayda bir regl olan ben 45 günde bir regl olmaya başladım. Allah razı olsun sizlerden. Fakat önceden 7 gün regl olurken şimdi 5 güne indi bu ve regl miktarımda da azalma oldu. Bu canımı çok sıkıyor. 20 yaşımda erken menopoz gibi bir şey olabilir mi?

3) En çok üzüldüğüm konu:
Yüzümde asimetri problemi var. Sağ yanağım daha zayıf ve ufak dururken; sol yanağım daha uzun, biraz daha dolu ve kilo verdiğim için de sanki biraz sarkık. Aslında yüzümün tamamı sarktı kilo verince. Çöktü. Daha kilo vermem lazım fakat yüzüm daha da çökecek diye korkuyorum. Burnum eğri gibi. Sola doğru sanki. Kaşlarımın yapısı farklı. Sol gözüm sağ gözüme göre daha küçük ve sol göz kapağım düşük. Çillerim var. Ağzım eğri duruyor. Yani ağzımın sağ tarafı biraz aşağıda. Çevremdeki herkes çok güzel bir kız olduğumu söylüyor. Çok dikkatli bakmayınca anlaşılmıyor zaten ama ben çok rahatsız oluyorum ve kendimi hiç beğenmiyorum.

4) S ve Z harflerini peltek çıkarıyorum. Bunu düzeltme ihtimalim var mı?

'Senin de ne derdin varmış' diye kınamayın lütfen. Allah'a şükür sağlığım yerinde. Çok da neşeli bir insanım ama bunları düşününce canım çok sıkılıyor. 'Allah dermansız dert vermesin. Dert verip derman aratmasın' en önemlisi bu. Ama nedense bunlardan dolayı kendimi eksik hissediyorum. Her zaman diyorum 'Her şey için çok şükür. Aç değilim, açıkta değilim, sağlıklıyım. Allah'a sonsuz şükürler olsun her şeyim için.' Ama insanın kendine güveninin olmaması çok kötü. Estetik yaptırmayı düşünüyorum fakat estetiğin 'Günah' olduğunu duyuyorum hep. Bundan dolayı da istemiyorum. Bana önerileriniz var mı? 'Çok dert sahibi' imajı çizdim farkındayım ama sizlerin yorumları inanın benim için altın değerinde. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Sevgili konu sahibim. Senin hissettiklerini tahmin edebiliyorum. Daha 20 yasinda citir kizsin, ve bebek gibi cildi teni olanlar gibi olmak istiyorsun. Catlaklarinin o kadar da fazla oldugunu sanmiyorum. Muhtemelen diz arkasinda ve basenlerindedir catlaklarin diye tahmin ediyorum. Birde belki bacak icinde. Ama buyurken bazi sansiz insanlarda olusabiliyor bu catlaklar. Ve bence cok ta belli olmuyor karsidan eyer esmer tenli deyilsen. Bence bunun gibi seylerden ziyade, siki atletik bir vucut daha onemli diye dusunuyorum. Mesela ben guzel vucutlu bir bayan gorsem mini giymis ama bacaklarinda catlak var, beni hic rahatsiz ertmez. Sen bakimli olduktan sonra boyle seylere takilma derim.

Yuzundeki cokme de kilo vermekten ziyade sagliksiz kilo vermekten kaynaklanir genelde. Dengelei beslenerek yavas yavas kilo vermelisin eyer teninin iyice kotu olmasini istemiyorsan ve spor yapman sart. Ben sana kesinlikle Ebru sallinin plates videolarini tavsiye ederim. Denedim ve cok guzel sonuclar aldim.

Ve yasin ilerledikce bunun aslinda cok ta buyutulmuyecek birsey oldugunu dusunecegine de eminim.

Bak ben de 27 kilo verdim mesela. Ama yüzüm çökmedi. Yani yüzünün çökmesi için 40 kilonun üstünde vermen gerekir. Bence gerçekten sana öyle geliyor . Ben eminim şahsen :)
Ben de 12 kilo daha vermek istiyorum ya sorma. Daha önce yaptıysak şimdi de yaparız. Buna bi inanalım ilk önce.

Supersiniz bende 15 kilo verdim.

Ve hala bir o kadar daha kilo vermem lazim :)

herkes size güzel dediğine göre bence siz kendiniz takıyorsunuz bunu yoksa anlattığına göre şu smile gibi olman lazım :KK53::KK53:

Yorumunuza çok güldüm.:KK1: Öyle bir tablo mu çizdim ki?:KK1: Ama yok ya ben öyle de değilim.:KK1: Bunun saçları dişleri falan baya kötü. Dişlerimi beğeniyorum ben.:KK1: Hem gözlerim de pörtlek değil.:KK9:

Çok teşekkür ederim. :) Ben de sizi tebrik ederim.:KK16: Gerçekten bana mı öyle geliyordur acaba?:44: Yani 14 kilo daha versem de sarkma-çökme olmaz değil mi? Sırf bu korkumdan dolayı diyete tekrardan başlamaya korkuyorum. İkimiz de kilolarımızın çoğunu vermişiz zaten.:nazar: Allah'ın izniyle geri kalanını da rahat rahat veririz. :KK34:

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :) Farklı dertleri olan birçok insan var. Açıkçası derdimi buraya yazarken çekinerek yazmıştım. Yorumunuz beni gülümsetti. :) Çevremde kimseden duymadım yüzümle ilgili bir şey ama ben farkındayım var yani. Fotoğraflarda falan çok belli oluyor. Ben de kilo verirken genellikle her yerden veriyorum ama bacaklarım kalın olduğu için orası biraz daha zaman alıyor. Yüzümün daha da çöküp sarkmasından korktuğum için diyette yapmaya korkuyorum. Dediğiniz gibi sporla kilo vermeye çalışacağım. Abur cuburu kesip, kolayı içmeyeceğim ama yemeklerimi kesmeyeceğim. Zaten çok yemek yiyen bir insan değilim. Sadece 'Bol bol spor yapacağım'. Belki biraz daha yavaş veririm kilo ama en azından vücudum sıkılaşır. Sakızı sürekli çiğneyen birisi değildim ama bundan sonra sürekli çiğnemeye çalışacağım. :) Yüzüm için birkaç yıl sonra yüz germe operasyonu yaptırıp, yanaklarıma dolgu yaptırabilirim. :44:Büyük bir estetik operasyonu değil sonuçta.
Vücut fondötenleri ve spreyleri çatlakları kapatıyor mu gerçekten? İlk defa duydum. :) Ve suda da çıkmıyor öyle mi? :)

Ben de bir ara kilo verme-sikilasma operasyonu yapmistim da :KK1: Hepsi gececek,hepsi. :KK8: Yeter ki ruh halin moralin yerinde olsun. Kolayi tamamen kes.Ideal kilona kavusunca bile icme.Rezil bir sey.Hayatinda su olsun sadece.Ev yemeginden daha saglikli bir sey var mi? Biz ev arkadasimla disardan soyluyorduk,baktik Akrep Nalan olacagiz yakinda,biraktik artik.Evde zeytinyagiyla yapiyoruz.Ev yemeginden hicbir zarar gelmez.Yuzume bir canlilik geldi. Ogun atlama,metabolizman hizlanir.Bazen findik,badem yiyordum.Kilo verme doneminde saclar dokulebiliyor,bunu onleme acisindan.Hergun iyi bir uyku cek.Ama guzelim spor,spor,spor.Sporsuz olmaz.Ben kosu yaptim,biraz da agirlik calistim.Eve iki dumbell alsan yeter.
Yuzundeki asimetri seni rahatsiz ediyorsa,yine bir uzmanla gorus,neler yapilabilir ogren.Illa yarin ameliyat masasina yatmana gerek yok. Yavas yavas.Hatta baska uzmanlarla da gorus,aklina yatarsa yaptir gitsin.Sakiz cignemek cok faydali,yuzum o sayede cokmedi.
Ben bir gece uykuda kollarimi tirnaklamisim.Bir kalktim ki sanki savastan cikmisim :KK53: Al sana uzun tirnak sevdasi.O gun bu su gecirmeyen vucut fondoteninden aldim da oyle denize girdim.Millet bilmez,kollarimi jiletledim sanabilirlerdi:KK53: Hic takma,spor yaptikca kuculur,gorulenlere bunu uygularsin.Rahat rahat denize de sahile de gidersin,elbise de giyersin.Neden kendini kisitliyorsun amannnn:KK8:

Son düzenleme:
X