- 25 Temmuz 2011
- 2.648
- 71
- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Yapicak birsey yok sekerim :) herkese genler de parada esit dagitilmamis :). Allahtan yuzumuz gozumuz duzgun, ayagaimiz kolumuz elimiz eksik deyil yada fazla deyil. Sukredicek cok seyimiz var coookk.
Onemli olan sIkI vucut, duzgun kilik kiyafet ve temiz olmak bence :)
Bu arada bende peltegim, cok belli olmasada peltegim :))
Tabi ki canım. Elimde olan her şey için her zaman şükrediyorum Rabbim'e :)
Her şeyden önce sağlık!
1-Catlak icin kremler var ama ne kadar ise yaradigi tartisilir. Benim bildigim selulit icin sabunlar var. Fazla pahali degil , bu sabunla kese yaparsan kismen gecirebilirsin. Olurda gecmezse catlaklarinla mutlu olmaya calis. Kimse catlakli bu kiz konusmayalim demez ama negatif bir aura yayarsan arkadaslarin senden uzaklasabilir -ki bu catlaklardan cok daha buyuk bir sorun.
2- PCOS icin , sogan kuru evet cok iyi ama onun disinda mutlaka bir uzmana gorun. Benim kaygim; simdi 5 gune dustu diye uzuluyorsun. Yarin 7 gune ciksa 5 gun acaba daha mi iyiydi diyebilirsin. Yine dusuncelerin durumun onune gecebilir.
3- En cok taktigin konu yuzun. Yuzunu gormeden yorum yapamiycam ama sadece burnun icin yorum yapiyorum. Nefes almamaktan da sikayetciysen burun estegiyle birlikte operasyon gecirebilirsin ama yine de bu senin kararin olmasin. Bunun icinde bir uzmana gorun ve ailene mutlaka danis.
Zayifladiktan sonra insanlarin yuzleri coker; bu bir tek senin basina gelmiyor yani. Ya kilo alacaksin yuzun toplu duracak ya da kilo verdikten sonra daha zayif duracak.
Gozlerine ve kaslarina yorum yapmiyorum. Daha simetrik bir yuz icin dogru makyaj ve dogru bir fondoten gerekir. Bunun icin bir guzellik uzmanina basvurabilirsin.
4- Bir diksiyon kursuna gidebilirsin.
Yazdiklarindan takintili ve mukemmeliyetci bir yapin oldugun goruluyor. Dusunce yapini degistirmedigin surece hep bir seylere takili yasamak zorunda kalacaksin. Bu 4' unu hallettigin zaman baska bir dortlu gelecek. Basit ama nefes aldigin ve sagligin yerinde oldugun icin sukretmelisin.
Bana kalirsa kendinden ziyade baska seylere odaklan ve kendini baskalariyla kiyaslama. Hayat mukemmel degil , insanlar mukemmel degil. En dertsiz insan bile senin kadar dusunurse kendine sorun cikarabilir.
-Kimsenin yanında bahsetmiyorum çatlaklardan. Kendi kendime düşünüyorum sadece.
-Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. :) PKO için zaten gtiiğim bir doktorum var. İlk gittiğimde bana 'kilo ver, öyle gel, düzelme olmazsa tedaviye başlarız' demişti. Ben de diyet yaptım tabi. Fazlalıklarımın yarısından fazlasından kurtuldum. Adetim de eskiye nazaran daha düzenli şimdi. Neyse, ben kilo verdikten sonra gittim, eskiyle kıyaslamamı yaptım, beni muayene etti. İyiye gittiğimi fakat 10 kilo kadar daha verip tekrar gelmemi istedi. 'Sen tamamen zayıfla eğer tam geçmezse ilaç tedavisine başlarız' dedi. Bu yüzden de kilo vermeye çalışıyorum. 10 kilo daha vereyim, Allah izin verirse gideceğim tekrardan. Duruma göre bir şeyler yapılacak.
-Nefes almamda br sıkıntı yok gibi. Yani çok küçük bir problem var. Sağ tarafımdan daha az nefes alabiliyorum. Anneme soruyorum 'Burnumda bir gariplik, eğrilik var mı?' diye 'Senin burnun güzel' diyor.:26:
-Kaşlarımı şu anda almıyorum ama aldığımda ikisi de hemen hemen aynı oluyor. Onu çok dert etmiyorum.
-Kulak-Burun-Boğaz Bölümüne gitmeyi düşünüyorum ilk önce. Onların yönlendirmesiyle hareket edeceğim.
-İnanın sağlımın yerinde olmasından dolayı her zaman şükrediyorum. Nefes aldığım her anıma, şükrüm sonsuz.
diğer sorularına birşey diyemicem de S ve Z harfini takma. Bende S harfine Ş diyorum ama bu halimi daha çok seviyorum, hatta etrafımdakiler 'aa S leri söyliyemiyo musun' diye sorduklarında 'evet ama böyle çok tatlı değil mi' diyorum mecburen evet tatlı gerçekten diyolar kendini sev, kendini seversen vücudunda seni sevecek
Siz ne güzel laf söyletmiyorsunuz. Kimileri var ki bunu dalga konusu yapabiliyorlar. Sanki kendilerinin bir kusuru yokmuş gibi başkalarının kusuruyla alay edenlere sinir oluyorum. Kendimi sevmeye çalışacağım.
1-bende senin gibi hiç zayıf olmadım balık etliyim ve vücudum çatlak dolu kollarımda dahil ama umurumda değiller açıkçası çaresi, çözümü yok ve erkeklerde dahil herkeste var bu çatlaklardan
2-Erken menopoz denen şey çok düşük bir ihtimal bir kadın doğumcuya gider ve aynı zamanda pko için tedaviye başlarsan her şey yoluna girer soğanla otla çöple tedavi mi olur pko tüm vücudu etkileyen bir rahatsızlık
3- Yüzünde asimetri probleminden ziyade özgüveninde ciddi sorunlar var arkadaşım. Bütün gün yüzünü mü inceliyorsun?sağ organlarımız sol organlara göre daha büyüktür. sağ kaşımız sol kaşımıza göre daha yüksektir. çil dediğin şey yüzün baharatıdır şayet seni çok rahatsız ediyorsa bb krem yada fondöten kullanabilirsin.
4-Pelteklik giderilebilir bir rahatsızlıktır ama bence senin iyi bir terapiye ve psikoloğa ihtiyacın var.
-Çatlaklar için çok iyi araştırma yapacağım. Gerçekten işe yarıyorsa lazer uygulamasını düşünüyorum.
-PKO için gittiğim bir doktorum var. Bana ilk önce kilo vermemi söyledi. Kilo verince biraz daha düzeldi. Tekrardan gittim. Muayene etti beni. 'Daha iyisin eskiye göre' dedi. Fakat beni ilaç tedavisine başlatmak istemediğini söyledi. Bu yüzden de 10 kilo daha verip tekrar gelmemi ve o zaman ki durum göre artık hareket edeceğimizi söyledi. Ben de 10 kilo daha vermek için uğraşıyorum. Allah izin verirse kilo verdikten sonra tekrar gideceğim. Erken menopoz olacağını aslında ben de pek sanmıyorum ama işte kötü düşünüyorum, kendi kendimi dert sahibi ediyorum.
-Ben de özgüven problemimin olduğunun farkındayım. Gerçekten de sağ organlarımız sol organlarımıza göre daha büyük oluyor. Fakat kimilerinde bu çok belirgin değil. Yüz germe operasyonuyla bu düzeltilebiliyormuş ama günaha girerim diye korkuyorum.:26:
-Ben çillerimin tamamen geçmesini istiyorum. Aslında tüm yüzümde yok ama burnumun üstünde baya var. Affınıza sığınarak soruyorum: BB krem ne?
-İnşAllah peltekliği geçiren bir tedavi vardır. Aslında günlük hayatta insanlarla iletişim kopukluğum yok, çok da neşeli birisiyimdir ama kendimle barışık bir insan değilim. Bilmiyorum bu durum beni daha çok huzursuz ederse psikoloktan yardım almayı düşünebilirim.
Çatlama her ciltte olmuyor.Demek ki bazı cilt tiplerine özel bir durum.
Yani aynen kılcal damarı belirgin olanlar veya kuruyup pullanlar veya sık sivilcelenenler gibi...
Bence bu durumla barışıp olduğu gibi kabullenmeyi deneyebilirsin.
Yoksa piyasada boş vaatlerle paranı alacak çok merkez var.
Bunu çok iyi bir şekilde araştırmadan kesinlikle herhangi bir tedaviye başlamam zaten. Maalesef benim cildim de çatlamaya meyilli olan bir cilt.
Son düzenleyen: Moderatör: