Birinin bir örgüte bağlı olduğunu bilmeden konuşmak?

meilinggg1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
129
6
98
25
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Kız kardeşim 18 yaşında yani reşit. Temmuzun sonlarında oyundan birisiyle tanışıyor ve numarasını veriyor. Baya yakın oluyorlar telefonda,smste, whatsappta falan konuşuyorlar. çocuk kardeşim falan diyormuş kız kardeşime. Daha sonra eylülün sonlarına doğru kardeşim bu çocuğun bazı konuşmalarından bi örgüte bağlı olduğunu çıkarmış ve çok korkmuş direkt her yerden engellemiş. Bugün gelip bana anlattı. Kardeşim bu sebepten dolayı suçlu durumuna düşer mi? Çocuk böyleyim dememiş zaten ama kardeşim çok şüphelenmiş. Lütfen akıl verin.. Çok korkuyor kardeşim

Eğer öyleyse hani o pslkle iletişim kurdu diye suçlu olmaz. İyiki engellemiş bunlar insan aklı çelmeye oralardan da devam ediyorlar demek.

canım ben de kardeşim de bilmiyoruz ama çocuk tuhafmış direkt her yerden engellemiş kardeşim. konuştuğu için suçlu konumuna düşer mi? ama öyle naber nasılsın tarzı konuşmalar hepsi
Canım bir fikrim yok ama belki de öyle değildir kardeşin yanlış anlamıştır.. Çocuğun konuşmalarından örnekler verirsen daha iyi yorum yapabiliriz öyle mi değil mi diye

aynen öyle kandırmaya çalışıyorlar pislikler. kardeşimin şüpheli iletişimi mevzusu falan asla olmadı kendisi öğrenci şuan zaten sınava hazırlanıyor. işte korkusu onu tutuklayıp telefon konuşmalarını araştırırlarsa ben de sorgulanır mıyım korkusu. ailemin başını yakarsam ne yaparım ben diye kendini yiyip bitiriyor kaç gündür. teselli edemiyorum.

Canım bir fikrim yok ama belki de öyle değildir kardeşin yanlış anlamıştır.. Çocuğun konuşmalarından örnekler verirsen daha iyi yorum yapabiliriz öyle mi değil mi diye

ya çocuk kimliğimi kaybettim çıkartmaya üşeniyorum demiş mesela, çift hat kullanıyormuş, fotoğrafını atmıyormuş çünkü çekinmeyi sevmiyormuş annesiyle falan küçüklük fotolarını yırtmış sevmiyormuş fotoğrafları, işte böyle belalı bir tipmiş satırla kavgalara girmeler felan daha bissürü şey

Yok yok öyle birşey oldu diyelim ki o kişi terör örgütüne bağlıysa incelendiğinde telefon vs. Kiminle ne iletişime geçmiş ona göre süreç işler. Allah korusun.

Yok yok öyle birşey oldu diyelim ki o kişi terör örgütüne bağlıysa incelendiğinde telefon vs. Kiminle ne iletişime geçmiş ona süreç işler. Allah korusun.

canım yani kardeşim sorgulanmaz mı böyle bir şeyden? konuşma içeriklerinde falan hiçbir şey yok abla sadece boş muhabetti hepsi diyor.

Böyle bir şeyden sorgulanmaz. Gerçekten merak etmeyin. Polis arkadaşım var. Diyor ki konuşmalar takibe takılsa bile kimle ne konuşmuş diye bakarlar, ona göre alırlar. Her suçluyla iletişimi olanı alıp sorgulayacak değiliz. İletişimde şüpheli bir şey yoksa bir şey olmaz.

Hem şimdi canınızı sıkıp ne yapacaksınız ki. Gidip polise mi soracaksınız. Asıl o zaman derler size kimmiş, neciymiş gelin bir anlatın diye. Kardeşiniz baksın günlük rutinine.

o kadar rahatlattınız ki verilmiş sadakamız varmış. çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun

Böyle bi şeyden insan sorgulanır mı Allah aşkına. Tamam insanların üzerine korku salındı.
Herkes korku içinde sizi de anlıyorum. Ama abartmayın.

Kardeşiniz de gerekmedikçe konuşmasın kimseyle.

Böyle şeylere gerek yok. Sonra böyle panik oluyor işte.

Tanimiyorsak konusmamiz icap etmez.

Çok ütopik düsünüyorsunuz bence hiç birşey olmaz. Bi insani dinlemek de o kadar kolay değil en az 3 adam görevlendirilmesi lazım. Silsin engellesin gerekirse numarasini degistirsin bi daha yazmasin ulasamasin, sosyal medyadan da arkadas edinmeyi cok dogru bulmuyorum ben neler izliyoruz haberlerde. Dinlenir miyim sorgulanir miyim'dan önce bu adam basima bela olur bana bi zarar verir mi diye dusunurdum ben olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…