- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.199
- 158
- 39
- Konu Sahibi Cinarsmomy
Cunku eve gelen misafiri erkekler ağirlamiyor bu ülkede genelde. Gordugunuz uzere kadin korona olduğu halde kalkip kahvalti hazirlamiş kimse tek bir bardak alip koymamiş.
İşten gelip yine tek başina yemek, sofra ugrasip bir de ertesi gunun yemeğini yapiyormuş.
Erkek işten gelip eşinin ailesine bu kadar hizmet etse sofra kurup, ertesi gunun yemeğini hazirlasin ve karisi da yatsin bakalim sorun oluyor mu olmuyor mu o zaman gorurduk.
Kadinin kadina tahammulu yok ve anlayişi yok evet yorumunuzda gorulduğu uzere...
Valla tam bu yorumu yapacaktım siz yapmışsınız :) aynen katılıyorum. Ben de misafire bayılmam. Ama geliyorlar yani kendi ailem gelince hizmeti ve ben ve ailem yapar. Eşim de misafire bayılmıyor ama en azından bayılmadığı misafire hizmet et demiyorum
Evde işi de az çalışma saati olan yapar (bakınız ben şu anda işsizim gebelik nedeniyle) ama şimdi hamileyim ve bir premses olduğum için kk nın cefakar kadınları gibi doğal bir fizyolojik süreç olarak değil hastalıkmış gibi geçiriyorum halsizlik, nefes nefese kalma, 2 adımda oturmak zorunda kalma ve daha niceleri. Doğal olarak yemekleri ancak çok basitse dinlene dinlene yapıyorum. Kompleks yemekleri anam yapıyor sağolsun. Temizlik için abla geliyor :) eskiden böyle çökmeden yani 8 ay önceden ben yapıyordum yemekleri.
Eşimin arkadaşları geldi hamileyken valla hizmet mizmet edemedim zaten eşim de öyle bir şey asla beklemez. Kendi ağırladı misafirlerini yatak sermeye kadar. Ben konu mankeni gibi güler yüzle oturdum o kadar. Konu sahibi de keşke kahvaltı hazırlamasaymış. Oğlunun kahvaltıya ihtiyacı varsa kendisi ve oğluna kadar çıkartır odasında yermiş yani. Doğrusu da o covid pozitif sonuçta. Ben misafir olsam covid pozitifli birinin bana kahvaltı yapmasını hiç istemem
Annesinin yanında öyle tartışma çok çok kötü olmuş. Eşiniz bağırsa da kavga etse de siz sussaydınız keşke. Şu anda annen içeride duyuyor sesini, o yüzden cevap vermiyorum. Sesini kontrol edebildiğinde konuşuruz deseydiniz. Yengenin de covid pozitif eve gelmesi onun problemi ben uyarımı yaptım derdim sonuçta ayda 1 olan bir şey. Ve sürekli olmayacak sonuçta maximum 6 ay falan kalır tedavide. Sonra evlerine dönerler. Para işini de eşimle konuşurum. Eve ve birikime ayırdıktan sonra ister kendi parasıyla online oyun oynasın, ister arkadaşlarıyla konsere gitsin, ister ailesine yollasın karışmazdım.
Çocuk için de ya bakıcı ya kreş bulurdum. Bakıcı maaşı en kötü asgari ücret oluyor 4000 küsür. Tam zamanlı almasanız belli günler alsanız daha ucuza gelir evet. Ama bir emek ve karşılığı var. Kayınvalideniz de emek harcıyor bedavadan. Bir de evden kovulmuş yazık kadına gerçekten. Kayınvalidenizle konuşup özür dileyebilirsiniz ama sıkıntılarınızı ona da anlatırsınız ve en kısa zamanda bakıcı/kreş bulacağınızı, bu zamana kadar baktığı için de minnettar olduğunuzu söylersiniz ama artık eşimle başbaşa takılamamak ve sürekli aile sorunları benim psikolojimi bozdu dersiniz biter gider.